Moderátoři: MakB, TNČ moderátoři
Jarouš píše:Ne, Luďku, o Tvůj manuálně zaostřovaný objektiv určitě nejde. Teď se to často zmiňuje v Kodaku v souvislosti s fotoaparáty Sony, které umožňují přesné zaostření právě přes Focus Peaking s kontrolou na displeji (možná i v hledáčku, nevím). Takže ten "picking" by tedy měl být pouze výběr zaostřovacího bodu, což je běžná věc a s indikací přesného zaostření nijak nesouvisí, páč uvádí pouze, na kterou část fotografované scény foťák ostří.
josef38 » dnes, 06:31
Luďku máš to pěkný.![]()
![]()
U toho pohybu by mě dost zajímalo, jak by zafungovalo při daném zaclonění prediktivní ostření? Tedy kdybys měl objektiv s AF. Nezkoušels někdy s jiným objektivem? Máš také možnost použít "focus picking"? Jestli ano, potom by snad tento způsob ostření měl být spolehlivější, než jen pomocí zrcadla. ( vyloučí se mimo jiné i back focus nebo front focus )
Díky za odpověď.
P.S.
U fotografií přírodního detailu a pod je celkem fuk, kolik nafotíš obrázků, ale při jiném fotografování by člověk mohl přijít i o jedinečné, neopakovatelné záběry. Mám podobný problém u Leicy M9 a jsem si jistej, že bych focus picking u svého fotoaparátu jen uvítal. Hlavně při delších objektivech.
josef38 píše:Pánové, ptal jsem se Luďka a ten zdá se že pochopil nač se ptám! Jinak na správný název této funkce se mrknu a vynasnažím se vyjadřovat přesně. Děkuji za upozornění.
Luďkovi děkuji za odpověď.![]()
P.S.
To ostření se zcela odcloněným objektivem je logický, to už jsem si vychutnával na všech předešlých zrcadlovkách na film.
P.P.S.
Češtinu v některých fotoaparátech pochopitelně máme, ale obávám se, že i ta může někomu činit nepřekonatelné problémy.![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník