Jarous, kdyz tedy chces mit citelne kolik je vecer v te tme co fotis hodin, tak proc nefotis jenom ty hodiny? Vsechno mit na fotce nejde. Tedy citelnew. Ale kdyz fotis celky, tak je musis brat v uvahu, protoze jsou na te fotce dominantni. A pak, snad nefotis tyto "nocni" snimky jako nejaky dokument? To pak jsi uz uplne vedle a pak potrebujes jin ou kameru, touhle to naprosto nejde; to potrebujes plnoformatoveho Bayera.
Jak ty tvoje radky ctu, tak z nich vycituji, ze se stale snazis mne nejak a to hlavne utrit a zkouset nastvat, abych tady zase zacal radit ve vybranych slovech. Coz se ti uz tezko podari....

To ale muzes klidne zapomenout, ja s tebou nehodlam soutezit, protoze bych jak videt, vzdy prohral. A posledni slovo mit taky nemusim, protoze mi to je fuk co kde pak k tomu najdes...

protoze ti to urcite nepujde a ani ted s tim tiskem. Veci jsou tak jak jsou a jestli vlastnis Merrilla, coz uz vim davno, mel bys zapomenout, ze by mohla tahle SD kamera byt nejak vyjimecna. Coz samozrejme neni. Ale jak to tak ctu, tak mi pripada, ze si ji v noci strkas pod polstar jak jsi do ni zamilovany; takze i ty rvoje nabubrele odpovedi. Zeptej se treba Lacy nebo Rubyho, tenkrat na zacatcich digitalu a digi sigmy nechali jeste v te dobe na zadnych extra tiskarnach udelat ze znamosti par Foveon fotek z SD 10, ktere byly uz dost velke.....
Co jsem ti napsal byla ma dobra vule, nemam v umyslu a vubec zapotrebi se vytahovat na zacatecnika, nebo se s tebou hadat, klidne mne tady pomluv jak muzes, zkousis to ze vsech stran jak vidim....

, i kdyz jsi mozna zbehly v theoriich, ktere se daji i v internetu nalezt. A to bys mel vubec zapomenout a kdyz jsi tak jisty v kramflecich, tak uz nezlob s temi pafotkami a koukej uz poradne fotit.
Ale jak k tomuto hned pridavam, pisi stale k tobe pratelsky, nechci te nejakymi radami urazet a ani urcite neurazim, je to jen snaha pratelsky pomoci. Jestli si to neprejes, tak to zde napis a bude. Nemusim se aspon angazovat....

Moje snaha je zadana...":
Re: Foveon napodruhe...
Příspěvekod Jarouš » 09 zář 2013 21:29
Petře ahoj, měl bys nám radit, jsi tady foveoňácky nejzkušenější

. Já teprve začínám, je to můj první digitál, film se mi líbil moc dlouho...

"
Co se tyce meho dozadovani se hodnoceni mych fotek, tak to ty, Eda a vam podobni mohou klidne pokladat za zert. Ale ve skutecnosti to byl a je jen sarkasmus.... Co bych se asi dozvedel od vas dvou vim uz klidne predem.....

Co se tyce te jeho poznamky o nezaujatosti atd., tak to beru; supr for....

Ale jenom nesmirne maly, protoze vy dva jako vecni zacatecnici by jste mohli a meli radeji mlcet. Hlavne tedy pritel Eda, ktery se vyjadruje ke mne jako o treti osobe, coz ani v Cestine neni slusne. Omlouva ho snad mozna jen to, ze mozna nedochodil nejakou tu pomocnou... Ale to nevim, takze se hned za moje podezreni vyplyvajici ze skutecnosti jim osobne psanych bla bla, omlouvam....