Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod axislubo » 24 lis 2016 12:38

Potesili...
Přílohy
SDIM0080.jpg
SDIM0080.jpg (603.54 KiB) Zobrazeno 3578 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/9
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
axislubo

Příspěvekod bmx » 24 lis 2016 13:26

Statní junáci... (n) (n) (n)
bmx

Příspěvekod vrgada » 24 lis 2016 20:10

Ahojky, nechci vam tu bourat babovicky, ale zaregistrovali jste vubec, ze snad poprve v historii je za rozumne penize nova sigma? A kdyz se ji nasadi slusny objektiv, tak to i foti, na Marovych strankach je plno ukazek, napr.
http://maros-images.sakura.ne.jp/sdq/cinnamon_28.jpg
...
a maji ji i v normalnich obchodech
https://www.fotoskoda.cz/sigma-sd-quattro-telo/
....
anebo se tu povedou ucene debaty, ze 14 let starou SD9ku nelze prekonat?
vrgada

Příspěvekod Luboš » 24 lis 2016 20:53

https://www.ephotozine.com/article/sigm ... erformance

stěžují si , že má hodně obrazového šumu i na základní ISO... :roll:
Luboš

Příspěvekod MiraM » 24 lis 2016 22:04

Objev Ameriky !! ;) M
MiraM

Příspěvekod josef38 » 24 lis 2016 23:35

vrgada píše:anebo se tu povedou ucene debaty, ze 14 let starou SD9ku nelze prekonat?

Všechno lze překonat, ale osobně mě potěší, když někdo dokáže s tak starým fotoaparátem udělat slušné obrázky!! A o to hlavně jde! (n)
josef38

Příspěvekod Jarouš » 24 lis 2016 23:58

O Merrillu se před třemi lety na tomto vlákně nezřídka psalo to samé, co se tu teď objevuje ohledně SD Q. Osobně už bych si troufl něco napsat jenom na základě přímých osobních zkušeností a určitě bych nedělal žádné závěry z úplně čerstvých dojmů po pár fotkách.
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 25 lis 2016 09:52

Je stejne zajimave, ze se ten vrgada objevuje jen tehdy, kdyz chce, aby si nekdo, tedy ne on, koupil to o cem tady dela propagandu a pak ceka jak to dopadne. :lol: Ale sam si krome te jedne Sigmy SD14 nikdy zadnou Sigmu nekoupil. A to s ni mel neustale velke potize....

Co se tyce tech Merill co se tady pred casem navykladalo, tak to plati bohuzel neustale; jen s tim rozdilem, ze si na ten kram uz majitele zvykli, na jejich "ukazkove" fotky ostatni take a pro klid ve vlaknu se uz o kvalitach atd. nemluvi. Take neni proc. Je jiz po nekolik set let zde ve vlaknu avsak jiste, ze kdyby nekteri fotografove dostali do ruky jakykoliv fotak, tak budou urcite a stoprocentne daleko lepsi treba pri trideni brambor.

A ted tohle s tou SD Quattro. Navrhuji ti vrgada, aby jsi se premohl a tu SDquattro koupil; a pak bys mohl nam tady povidat jak je dobra a jak a o kolik je lepsi od te stare dvanact let SD9. Fakt ale je a to je bohuzel stoprocentni, ze ten stary kram SD9 ma ze vsech typu co Sigma vyrobila, ten nejlepsi a nejkvalitnejsi obrazovy sensor s obrovskymi jednotlivymi bunkami, ktere zachycuji veskere na ne dopadajicii fotony s nejlepsi perfektnosti. Coz tehdy nebylo mozne porovnat, ale dnes ano; jestlize porovnam kvalitu obrazu s takovou DP 0 Quattro, tak radeji zase sahnu po SD9.

Hodne se sice v internetu od te prvni kamery SD9 o tech vsech dalsich napsalo jak jsou vynikajici, obrazove super a ja nevim ted co vsechno dalsiho. Ale toto vsechno je psano jen a jen pro kseft; nebot vetsinou sami amateri nepoznaji tu pravou kvalitu a nechavaji se prave pres internet od tech vsech ministru propagandy na ten nejnovejsi zazrak nalejt a koupi to uz proto, "ze to je fakt ta nejlepsi kamera sveta" a co hlavniho, veri tomu! ;) :lol: Ne, ze bych byl neco jineho; taky jsem koupil vzdy ten nejnovejsi kram, protoze jsem vzdy doufal, ze to bude uz fakt suprovka; ale nebyla a proto jsem to zase za case strelil. Ne ze bych s tim neumel, ale furt mi na tom neco schazelo nebo vadilo.... ;)

Vlozil jsem tady jeste dve fotky focene SD10, ktera je vlastni sestra masla, tedy SD9:
pe-pa

Příspěvekod MiraM » 25 lis 2016 13:31

Čím to je, že mám pocit, jako kdybych ty kytky viděl už podvacáté!! :D M
MiraM

Příspěvekod pe-pa » 25 lis 2016 13:55

Mira M, to je u tebe jen ocni mameni a optickej klam! ;) Tyhle fotky jsem prave ted dneska vlozil poprve, ale drive jsem je vkladal aspon po petadvacaty. :lol:
To je totiz zpusobeno tim, ze tyhle fotky se mi nesmirne libi a jsem do nich primo zamilovanej. Kdybych nebyl totiz tak skromnej, jako ze jsem, tak bych si je pochvaloval az do aleluja. Ale ta velka potiz je prave v tom, ze jsem enorme skromnej a sralo by mne, kdyby mi je snad jeste nekdo tady jiny chvalil; to by mne fakt sralo! Takhle, kdyz to nikdo nechvali, si myslim, ze tomu tady nikdo nerozumi a takovy svetovy a vynikajici fotky necvakne i kdyby se posral. To teda si myslim opravdicky; no jen se lidi podivejte tady na to vlakno na zacatku a ted tady na konec. Zjistite, ze sice nekteri kolegove vkladaji furt nove fotky, nove focene, ale s furt stejnymi motivy! No to by se jeden fakt poto, abych nebyl vulgarni, kdyz jsem to uz jednou rek. Tak teda ze solidarity vkladam sem tam taky znovu to same. A to je to hlavni vo co tady ve vlaknu jde; nechat fotit i ty bridily a nenaSiRaT je, aby stale tak na SrackU fotili dal. Neni vubec nad to, kdyz to tak dobre foti a vrgada zavistive sleduje nase slavne a vynikajici vlakno o srackach jako je treba SD9 za blbejch 86 euronu, ktery jsem nasbiral za dopoledne ve flaskach, ktery lidi neomalene zahazujou do kosu misto aby je sli za prachy vratit; holt jsou lini jako vsi a ja mam za tu jejich lenos uz dve SD9 co fantasticky fotej; kdyz teda uz k ranu nemuzu spat.... a ktery foti jako panbu..... ;) (n) :lol:

To tady jeste zadny Sigmy nebyly, trochu pro zpestreni, to nas fotil v Holland nejaky tamni fotograf pri mezinarodnim sjezdu Harleyu. Jo to byly casy.... :)
pe-pa

Příspěvekod MiraM » 26 lis 2016 00:09

Odskočil jsem si od třídění brambor, prošel archiv a dám sem fotku z toho krámu. Předem se všem omlouvám za nudu.. (y)
Jinak ale chci říci, že se mi to experimentování se starými foťáky líbí. Už jednou jsem psal, že by bylo fajn vlákno fotografií ze starších aparátů.
Možná bychom se divili a s údivem a nostalgií hleděli na monitory. Jasně, že by to ale nemohli být břídilové z tohoto vlákna.... (y) Až na jednoho tedy.. :)
Přílohy
zvon.jpg
zvon.jpg (748.82 KiB) Zobrazeno 3420 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/5
ISO: 200
Exposure bias: 3/10 EV
Metering mode: Unknown
MiraM

Příspěvekod pe-pa » 26 lis 2016 17:12

MiraM, podle mne bys se zrovna ty na trideni brambor moc dobre nehodil, jsou tady lepsi esa :lol: Ty tvoje fotky, tedy aspon podle mne jsou docela ok. Neni to zadne chvaleni nebo lezdoprdelkovani, ale na tech tvych fotkach je videt, tedy vetsinou, ze fotis s mozkem. Tak nejak podobne foti take Ruby. U toho mne jen mrzi, ze utekl od sigmy jen kvuli baterkam, jinak mu to fotilo jako panbu. :lol: (n) Taky ti ostatni tady se enorme zlepsili, hlavne od te doby co jsem jako nedavno odsud odesel. Hned zacali fotit jak jsem jim furt radil a to s tim histogramem a jiny rady.... Jen malo vkladaji a tim i malo trenujou a bude trvat roky, nez ten kram rozslapou a daj se na ty brambory jako vodborne.... (n)

Ale srandicky uz stranou, celkove foti tady hosi docela ok, jen hodne nudne. Jeste tomu dat kapku vic stavy a bude vyhrano! (n) Kdyby nahodou zase nekdo rikal, ze se uz zase pokousim radit, ze se mistri o to neprosili a ani neprosi, tak si dovoluji trvrdit, ze ti mistri kecaji a potvrzeni najdete na strane c. 3 uz na zacatku vlakna osobne psane Jarousem. ;)

Fotka analog, focena mnou tehdy (1963) starou Werou na kinofilm. Bylo to na Sumave na parkovisti u Cerneho jezera kde pise ma mlada pani listek domu na sedle naseho Indiana 750 Scouta, u ktereho ty Geschichte s Harley pak zacly ... ;)
Naposledy upravil pe-pa dne 26 lis 2016 22:02, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod vrgada » 26 lis 2016 21:55

2pe-pa
Nejsem zavistivy a pro uplnost jsem mel nejen SD14ku (smejd), ale i kompakty Dp1 Dp2 a dokonce i jednickoveho i dvojkoveho merrilla. A jen ta origo Dp2ka za neco stala v tehdejsi konkurenci. SDcko jsem si samozrejme nekoupil, protoze cena, kdyz s tim zacali, byla naprosto silena a Dpquattro0 mela v testech prisernou optiku. Takze jsem utekl k Fuji a vcelku spokojenost (ale taky az na potreti E1,Xpro1, X100s).
...
Pokud si mam osobne rejpnout, velmi rad vytahujes nejen stare fotaky ale i mnohokrat publikovane fotky. Ze se daji starymi fotoaparaty nafotit spickove veci nerozporuji, obcas se kocham tim, co dokoazali pres sto lety na strankach shorpy.com
...
Ale zpet k memu prispevku, OPRAVDU JE TO POPRVE, CO JE NOVINKA OD SIGMY ZA ROZUMNE PENIZE. Takze mne prekvapilo, ze nejen ji nikdo na foru nema, ale ani jsem nenasel o tom, ze existuje zminku. Ale jinak nikoho nenavadim utracet penize. Stejne je vhodnejsi pockat na verzi s vetsim snimacem SD Quattro H, jehoz prodej se tyoicky neustale odklada
...
a jinak at vas foceni bavi a dela radost, zase se tu za ctvrt roku objevim
vrgada

Příspěvekod Jarouš » 27 lis 2016 12:16

vrgada: Byla tu o tom řeč koncem zimy, hned, jak se SD Q objevila: http://diit.cz/clanek/sigma-sd-quattro- ... s-h-foveon
http://diit.cz/clanek/sigma-sdq-detaily

Nějaké slabé sluníčko přes inverzi.
Přílohy
SDIM8092.jpg
SDIM8092.jpg (692.38 KiB) Zobrazeno 3333 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 28 mm
Čas expozice: 1/25 sec.
Clona: F/8
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
SDIM8101.jpg
SDIM8101.jpg (530.99 KiB) Zobrazeno 3333 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/2.8
SDIM8107.jpg
SDIM8107.jpg (934.56 KiB) Zobrazeno 3333 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 23 mm
Čas expozice: 1/8 sec.
Clona: F/10
SDIM8115.jpg
SDIM8115.jpg (664.92 KiB) Zobrazeno 3333 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 33 mm
Čas expozice: 1/8 sec.
SDIM8116.jpg
SDIM8116.jpg (662.65 KiB) Zobrazeno 3333 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 33 mm
Čas expozice: 1/6 sec.
SDIM8121.jpg
SDIM8121.jpg (947.28 KiB) Zobrazeno 3333 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/4 sec.
Jarouš

Příspěvekod MiraM » 27 lis 2016 12:41

Počasí nestojí naprosto za nic. Tak jsem si vyzkoušel fotit do JPG.Ztácí to tu krásnou kresbu. Vrátím se k RAWu. Bez výjimky.
Je jasné, že po zmenšení to není nijak vidět.Tak nějaké cvaky, na kterých wjsem to zmkoušel. M
Přílohy
_SDI0908.JPG
_SDI0908.JPG (488.03 KiB) Zobrazeno 3330 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/9
_SDI0881.JPG
_SDI0881.JPG (506.76 KiB) Zobrazeno 3330 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1250 sec.
_SDI0887.JPG
_SDI0887.JPG (816.1 KiB) Zobrazeno 3330 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/5
MiraM

Příspěvekod MiraM » 27 lis 2016 15:41

Valašská náhrada zvonku. ;) M
Přílohy
_SDI0894.JPG
_SDI0894.JPG (498.22 KiB) Zobrazeno 3315 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/400 sec.
MiraM

Příspěvekod josef38 » 27 lis 2016 16:55

MiraM píše:Valašská náhrada zvonku. ;) M

(n) :lol: :lol:
josef38

Příspěvekod pe-pa » 27 lis 2016 19:15

MiraM píše:Valašská náhrada zvonku. ;) M

Bezva!!!! (n) (n) (n) :lol: :lol: :lol: I ty tri pred tim!!!!! (n)
pe-pa

Příspěvekod MiraM » 27 lis 2016 19:42

Díky kluci.M
MiraM

Příspěvekod MiraM » 27 lis 2016 23:03

Neberte to prosím jako oplátku za kladné přijetí mých fotek. Ale na vlákně vládne vlídná atmosféra, a jsem tomu velice rád.
Proto bych se vrátil ke čtyřem pepovým fotkám kolem této:

download/file.php?id=94568

Ať jsme objektivní.

Nádherné. (n)
M
MiraM

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou