Je stejne zajimave, ze se ten vrgada objevuje jen tehdy, kdyz chce, aby si nekdo, tedy ne on, koupil to o cem tady dela propagandu a pak ceka jak to dopadne.

Ale sam si krome te jedne Sigmy SD14 nikdy zadnou Sigmu nekoupil. A to s ni mel neustale velke potize....
Co se tyce tech Merill co se tady pred casem navykladalo, tak to plati bohuzel neustale; jen s tim rozdilem, ze si na ten kram uz majitele zvykli, na jejich "ukazkove" fotky ostatni take a pro klid ve vlaknu se uz o kvalitach atd. nemluvi. Take neni proc. Je jiz po nekolik set let zde ve vlaknu avsak jiste, ze kdyby nekteri fotografove dostali do ruky jakykoliv fotak, tak budou urcite a stoprocentne daleko lepsi treba pri trideni brambor.
A ted tohle s tou SD Quattro. Navrhuji ti vrgada, aby jsi se premohl a tu SDquattro koupil; a pak bys mohl nam tady povidat jak je dobra a jak a o kolik je lepsi od te stare dvanact let SD9. Fakt ale je a to je bohuzel stoprocentni, ze ten stary kram SD9 ma ze vsech typu co Sigma vyrobila, ten nejlepsi a nejkvalitnejsi obrazovy sensor s obrovskymi jednotlivymi bunkami, ktere zachycuji veskere na ne dopadajicii fotony s nejlepsi perfektnosti. Coz tehdy nebylo mozne porovnat, ale dnes ano; jestlize porovnam kvalitu obrazu s takovou DP 0 Quattro, tak radeji zase sahnu po SD9.
Hodne se sice v internetu od te prvni kamery SD9 o tech vsech dalsich napsalo jak jsou vynikajici, obrazove super a ja nevim ted co vsechno dalsiho. Ale toto vsechno je psano jen a jen pro kseft; nebot vetsinou sami amateri nepoznaji tu pravou kvalitu a nechavaji se prave pres internet od tech vsech ministru propagandy na ten nejnovejsi zazrak nalejt a koupi to uz proto, "ze to je fakt ta nejlepsi kamera sveta" a co hlavniho, veri tomu!

Ne, ze bych byl neco jineho; taky jsem koupil vzdy ten nejnovejsi kram, protoze jsem vzdy doufal, ze to bude uz fakt suprovka; ale nebyla a proto jsem to zase za case strelil. Ne ze bych s tim neumel, ale furt mi na tom neco schazelo nebo vadilo....
Vlozil jsem tady jeste dve fotky focene SD10, ktera je vlastni sestra masla, tedy SD9: