Dobrá nálada č. 4

Re: Dobrá nálada č. 4

Příspěvekod Alda » 18 zář 2016 09:33

monikash píše:Aldo, a máš to nainstalované jako "správce"? Když tak si to v režimu kampatibility nastav. Třeba to pomůže.

Zdravím Moniko, já se tomu musím smát :D , ona ta počítačová mluva mi nic neříká, a tak znám jen jednoho správce, a to budov.
Opravdu to budu muset řešit s někým, kdo bude sedět vedle mě u počítače, a postupovat formou krok za krokem. Já jsem před
nedávnem "nějak" laboroval s nastavením a podařilo se mi PC, totálně uspat. Musel jsem povolat známého ajťáka aby mi ho
oživil. Následovně mi bylo řečeno, ať se neseru do něčeho, čemu nerozumím :cry: . A tak mám od té doby strach, ať zas něco
nepodělám. Tož tak je to se mnú...
Alda

Příspěvekod josef38 » 18 zář 2016 09:42

Chaloupka strýčka Toma. :D
Přílohy
Chaloupka_strejdy_Toma.jpg
Chaloupka_strejdy_Toma.jpg (744.29 KiB) Zobrazeno 5862 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/5.7
ISO: 160
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: M9 Digital Camera
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: -43520/65536 EV
Metering mode: Center-weighted average
josef38

Příspěvekod ODSakEda » 18 zář 2016 09:44

Alda píše:
monikash píše:Aldo, a máš to nainstalované jako "správce"? Když tak si to v režimu kampatibility nastav. Třeba to pomůže.

Zdravím Moniko, já se tomu musím smát :D , ona ta počítačová mluva mi nic neříká, a tak znám jen jednoho správce, a to budov.
Opravdu to budu muset řešit s někým, kdo bude sedět vedle mě u počítače, a postupovat formou krok za krokem. Já jsem před
nedávnem "nějak" laboroval s nastavením a podařilo se mi PC, totálně uspat. Musel jsem povolat známého ajťáka aby mi ho
oživil. Následovně mi bylo řečeno, ať se neseru do něčeho, čemu nerozumím :cry: . A tak mám od té doby strach, ať zas něco

Tak současně dostudovat nejen názvosloví fotoprogramů, ale i samotného systému - Windows! A strach??? :shock: Copak jde o život? :lol: Pokus/ - myl je taky učení a o život nende! :D Jen trpělivost! 8-)

A PC se fyzicky zničit prakticky nedá, je to jen abstraktívum, tak klííííd. A zálohovat fotky i systém a pak můžeš pokazit co chceš a pude to zas vrátit :-)
ODSakEda

Příspěvekod Alda » 18 zář 2016 09:47

Ahoj Josefe, tak trudomyslnosti už drahnou řádku let nepodléhám, ba právě naopak mívám
dobrou náladu :-), hlavně od té doby, co se ze mě stal penzionovaný kavárenský povalač.
V mobilu mám Blesk mobil a ten asi provozuje O2, ale nejsem si tím jistý. Tak jestli to bude
správný operátor, tak ti číslo pošlu. Nějak to zjistím. A děkuji ti.
Alda

Příspěvekod ODSakEda » 18 zář 2016 10:35

Venku se to už zase žlutí 8-)
(pouze dokumentární cvaky z jedoucího auta...)
Přílohy
Bavorsko.JPG
Bavorsko.JPG (637.2 KiB) Zobrazeno 5951 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 35 mm
Čas expozice: 1/1600 sec.
Clona: F/6.3
ISO: 200
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: SLT-A65V
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -3/10 EV
Metering mode: Pattern
JM - Jaroslavice.JPG
JM - Jaroslavice.JPG (675.27 KiB) Zobrazeno 5951 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/2500 sec.
Clona: F/6.3
ISO: 400
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: SLT-A65V
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -7/10 EV
Metering mode: Pattern
ODSakEda

Příspěvekod josef38 » 18 zář 2016 10:39

Alda píše:V mobilu mám Blesk mobil a ten asi provozuje O2, ale nejsem si tím jistý. Tak jestli to bude
správný operátor, tak ti číslo pošlu. Nějak to zjistím. A děkuji ti.

Tak ahoj a držím palce! (n)
josef38

Příspěvekod **lasta » 18 zář 2016 11:36

Alda píše:

Rozumné .. (n)

A takový "jednodušší" program Zoner, také stojí za zvážení. (n)
Má takové tlačítko , uložit pro web....a je vyřešeno ;)
**lasta

Příspěvekod Avionik » 18 zář 2016 12:11

Moni, pěkné reportíky na rajčeti (n) (n) . Klucí už se taky těším jak to barevně vypukne v té přírodě (snad se něco povede). Stando to éro byl -Éro je motorový větroň VIVAT - Avi
Avionik

Příspěvekod FDF » 18 zář 2016 12:38

Alda: Jseš na tom s těma PC tak nějak dost podobně,jako já .Ty ajťácký termíny,to je jako kdyby na mě někdo mluvil bangladéžsky :lol: "Stáhni si tohle nebo tohle",jo,já to stáhnu,ale tím taky většinou skončím :D
U toho "Obraz" že se pak nic neděje - jediný,co mě napadá,jestli na to neklikáš pravou myší,to se u mě taky nic neděje,chce na to klinout levou myší aby vyjela ta tabulka. Máš sice už novější Fotoshop,ale myslím,že tyhle věci by měli být shodné,když už se ti otevře fotka ve FS.Dělat zmenšení ve FS má ještě tu výhodu,že po zmenšení je třeba většinou trochu doostřit fotku a to jde udělat hned po zmenšení výběrem nástroje z levé tabulky nástrojů - nástroj zostření,což je kruh a jeho velikost jde nastavit včetně síly zoostření v procentech,je to vratný z pravé tabulky historie,kde můžeš po krocích zpět až na úplný začátek a začít znovu jinak,kyž se něco nelíbí.A taky vidíš přímo při zoostřování efekt,co to dělá a nemusí se spoléhat jen na ty nastavené procenta,protože při opakovaném přejetí místa na fotce to pořád doostřuje.Samozřejmě se dá i bez přecházení a přepínání někam jinam upravovat světlost,tmavost,selektivně jednotlivé barvy,odstín,kontrast a podobně. Vše na jeden zátah a z jednoho otevření fotky ve FS.
Já měl k FS příručku,jenže právě ty termíny tam mě vůbec nic neříkaly,něco málo mě poradila dcera a pak už to byl pokus,omyl,zuření,rozčilování,"rozkopání PC"... :lol: Ale ty základy,co potřebuju na ty svoje výcvaky již umím a je to už v podstatě rutina.Spoustu toho neumím vůbec,např.vrstvy. Ale já je vlastně na ty svoje "výtvory" ani nepotřebuju...
FDF

Příspěvekod josef38 » 18 zář 2016 12:51

FDF :
V tom případě už jsme tři! (n) (n)
Bafni to a upaluj s tím do koše! Že? :lol: :lol:

Tak alespoň švestičky z naši zahrádky.

Mějte se! J.
Přílohy
Kytiček_není_nikdy_dost.jpg
Kytiček_není_nikdy_dost.jpg (697.93 KiB) Zobrazeno 5917 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/6.7
ISO: 160
Použití blesku: Ne
Model: M9 Digital Camera
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: -43520/65536 EV
Metering mode: Center-weighted average
josef38

Příspěvekod Karlíkamatér » 18 zář 2016 13:36

Jeeee chlapi jak já vám rozumííím :D . V práci už všichni běžně používali termíny jako levé myšítko, apdejtni to , naskrýnuj to a mailni ....a já na ně čuměl jako na Marťany :D Když konečně domů dorazil jeden stařičký vyřazený kancelářský PC z kontejneru , tak jsem k němu před prvním spuštěním přistoupil s kladivem v ruce a dostal důrazné varování !! : Tak hele ,řeknu ti to jen jednou !... pamatuj si, že tady jsem respektovaná hlava rodiny já a před manželkou a před dcerou ze mne vola dělat NEBUDEŠ !! ( ty se mohly počůrat smíchy a dodnes si na ty mé začátky vzpomenou ). Dlouho jsem se PC vyhýbal jako čert kříži.....až Kodík mne donutil ( dodnes jsem mu vděčný ).
Karlík
PS: v příloze je jak mi jeden ,,pražský náplava" v rodném městečku pokazil hned první den dovolené.Zaparkoval jsem k plotu jedné zahrady kousek za nějakým Tranzitem ( nechal jsem si necelý metr odstup abych se dostal do kufru a on případně do zadních dveří ) a vyrazil za kamarádem do hospůdky ,,na jednou příjezdové".Hned se vyptával kde stojím a když jsem mu řekl že jako obvykle, tak znervózněl že bude problém.Do vedlejšího baráku se přistěhoval nějaký problémový chlápek z Prahy a hned si nárokoval plac podél plotu jako ,,svá parkovací místa".Jedné jejich návštěvě nechal na obou stranách auta po 10 cm aby nemohli vyjet a ještě na ně byl sprostý když za ním přišli, že si dovolili stát na ,,jeho fleku" ! Povídám ,neboj je to OK , vzadu mám dost to bude stačit. Za chvíli přiběhly ženské ať se jdeme podívat co udělal.....ta svině mi do předku auta úplně nacouvala a nechal to tak a zalezl domů.
Přílohy
IMGP8085.jpg
IMGP8085.jpg (328.08 KiB) Zobrazeno 5907 krát
UZ Fuji Finepix HS 30 EXR + Raynox 250 + kousek fólie ze starého LCD
Karlíkamatér

Příspěvekod josef38 » 18 zář 2016 13:44

Kájo, namíchne to, ale řekni si, mohlo být hůř. Mohl Ti klidně namáčknout do SPZ svoje koule, tedy jednu kouli.
Ale možná že je ani nemá, tak si alespoň takto rovná své narušené ego. Měj se hezky! J.
josef38

Příspěvekod Karlíkamatér » 18 zář 2016 14:01

Měl se zmetek nejdřív podívat na RZ a došlo by mu, že mi tady na severu se musíme denně ,,potýkat" s daleko většíma hajzlama a nedat se. Došel jsem si pro něj domů .... nejdřív jen vypustil na dvorek blafana , ale můj řev a mlácení do okna zabralo. Já mám jen dvě polohy....pro lidi s kterými vycházím v pohodě jsem obětavý dobrák, ale na lidi kteří mi ,,ublíží" dokážu být svině...mám rudo před očima a zabil bych (y). Dostal ,,důrazné" ultimátum a já se vrátil do hospody ( všichni stejně stáli u okna a poslouchali můj řev ). Kamarádovi jsem sdělil, že jestli ráno nebudu mít od auta ,, uctivý odstup" na pohodlný odjezd, tak ho nechám odtáhnout a navíc si s sebou odvezu jeho zadní RZ z obou aut a skončí někde v rybníku na Vysočině....tam jich je dost a nikdo mi nic nedokáže ;) .Měl v hospodě asi nějakého ,,informátora", protože ráno jsem měl kolem auta rázem dost místa . Ale prostě to je ta hnusná doba...lidi jsou bezohlední , slušnost považují za slabost ( tak je potřeba si s tím slabochem vytřít pr-el )....no nic....nádherný týden v Telči a báječní tamní starousedlíci mi to stonásobně vyhradili (n) (n) .
Karlík
Přílohy
IMGP8084.jpg
IMGP8084.jpg (345.54 KiB) Zobrazeno 5895 krát
Karlíkamatér

Příspěvekod FDF » 18 zář 2016 14:09

Karlíkamatér:
Jo,tak tohle já dobře znám. I tam,kde je dostatek místa nějakej inteligent zaparkuje 10 cm od nárazníku a když přijede další podobnej idiot za ním a zaparkuje stejně,je problém a nevyjede. Dodnes jsem nepřišel na to,co takovýho člověka k zaparkování 10 cm od auta před ním vede....ale je to už v poslední době snad národní folklór,nebo co.Jinej zase nechá v místech,kde je žalostně málo místa na parkování mezeru 2 m a v pohodě jde domů.Parkování,to je už záležitost,kde se projevuje vrozená "inteligence" některých "řidičů". byl bych pro to,takovým umělcům vůz odtáhnout rovnou do šrotu a sešrotovat na náklady toho dotyčnýho a byl by klid :) Tohle vidím a zažívám často a pak má mít člověk zdravej tlak 120/80 :oops:
FDF

Příspěvekod Karlíkamatér » 18 zář 2016 14:29

Josefe máš pravdu....ale pro jistotu je třeba míti ,,dokumentaci" kdyby náhodou chtěli na STK abych na vlastní náklady vyměnil poškozenou ( pomačkanou ) RZ.
Karlík
Karlíkamatér

Příspěvekod FDF » 18 zář 2016 14:39

Stanley 900 :
Hoši a jak se sem teda doklikáte, když sem dáváte fotky, které nejsou posílané rovnou z foťáku? :D - Já to řeším jednoduše,fotky zabalím do úhlednýho balíčku,skáknu s tím na poštu,vyplním doručenku a voni to sem už nějak doručí :lol: :lol:
FDF

Příspěvekod Karlíkamatér » 18 zář 2016 14:45

Je tu nová doba !!....host vyhazuje vrchního !! ( a já dodávám: houby se ,,češou" ze žebříků :D )
Karlík
Přílohy
IMGP8096.jpg
IMGP8096.jpg (336.8 KiB) Zobrazeno 5877 krát
Karlíkamatér

Příspěvekod ODSakEda » 18 zář 2016 14:58

Karle jen poznamecka: to neni dobou, ale lidmi a vychovou! A nikoliv lide jsou bezohlednu ale jen.nekteri!!! lide jsou bezohledni.

Prosim nezobecnovat... Dik.
ODSakEda

Příspěvekod Karlíkamatér » 18 zář 2016 15:11

Ač bezvěrec , ateista a materialista ,,až na půdu" musím uznat, že mne občas něco trochu zaskočí ;) . V polích u mého rodného městečka bylo ( vlastně stále je , ale podivně ,,zmodernizované" ) poutní místečko u sv.Gottharda. Bývaly to tři mohutné lípy ( staré několik set let ) a v jejich stínu stařičká socha sv.Gottharda z Nučického pískovce. Často jsme v jejich stínu odpočívali z dědou a babičkou při návratu z hub a nebo sbírání klásků po žních na sousedním poli....tak je mám v paměti jako malý kluk. Později zažily lípy několik úderů blesku a následný požár, vichřice si také vybrala svou daň....prostě minula desetiletí a lípy zůstaly už jen v mých vzpomínkách na dětství ( a sochu prý někdo ukradl po listopadu, když se otevřely hranice a dalo se vyvézt a zpeněžit leccos z našeho historického dědictví (y) ). Pak tam slavnostně ( za euro dotace samozřejmě ) vztyčili dílo místního ,,umělce" a zasadili novou vzrostlou lípu. Byl jsem se tam po letech podívat a zůstal stát v úžasu. Z pařezu jedné původní ,,mrtvé" lípy vyrazily pruty s nádhernými velikými a zdravými listy ( takové jsem ještě neviděl ) a ta nová , která stojí jen cca tři metry od ní , je má malé ošklivé a čímsi napadené (y) . Člověka bezděky napadnou souvislosti které jsou v rozporu s tím co celoživotně ,,vyznává". Samozřejmě jako člověku vyznávajícímu ,,logické" vysvětlení čehokoliv mi hned naskočí...no jistě jiný druh , jiná genetická odolnost vůči danému škůdci ... Ale stejně mi přijde takové příjemnější ,,věřit" v prvotní vnitřní ,,tajemnější" vysvětlení tohoto úkazu.
Karlík
PS: a stejně držím palce ,,té staré"
Přílohy
IMGP8102.jpg
nová ,,socha" a nová lípa
IMGP8102.jpg (335.43 KiB) Zobrazeno 5872 krát
IMGP8104.jpg
porovnání listů
IMGP8104.jpg (345.85 KiB) Zobrazeno 5872 krát
Karlíkamatér

Příspěvekod ODSakEda » 18 zář 2016 15:25

tak vono ani neplati ze stare rovna se horsi ci dokonce spatne ba naopak! Copak stary clovek je nemoudry neobo stare vino na viliti a stary ale zdravy strom na pokaceni a nehodnotny??? Ne!

Naopak novy strom.nebo vyrobek natoz politik nebo nova znamost je.jen.plana.nadeje na.lepsi ale nakonec.muze byt jeste horsi!!!

Slovo novy je taky marketing u vyrobku...
Naposledy upravil ODSakEda dne 18 zář 2016 15:38, celkově upraveno 1
ODSakEda

PředchozíDalší

Zpět na Kodakem