Alda: Jseš na tom s těma PC tak nějak dost podobně,jako já .Ty ajťácký termíny,to je jako kdyby na mě někdo mluvil bangladéžsky

"Stáhni si tohle nebo tohle",jo,já to stáhnu,ale tím taky většinou skončím
U toho "Obraz" že se pak nic neděje - jediný,co mě napadá,jestli na to neklikáš pravou myší,to se u mě taky nic neděje,chce na to
klinout levou myší aby vyjela ta tabulka. Máš sice už novější Fotoshop,ale myslím,že tyhle věci by měli být shodné,když už se ti otevře fotka ve FS.Dělat zmenšení ve FS má ještě tu výhodu,že po zmenšení je třeba většinou trochu doostřit fotku a to jde udělat hned po zmenšení výběrem nástroje z levé tabulky nástrojů - nástroj zostření,což je kruh a jeho velikost jde nastavit včetně síly zoostření v procentech,je to vratný z pravé tabulky historie,kde můžeš po krocích zpět až na úplný začátek a začít znovu jinak,kyž se něco nelíbí.A taky vidíš přímo při zoostřování efekt,co to dělá a nemusí se spoléhat jen na ty nastavené procenta,protože při opakovaném přejetí místa na fotce to pořád doostřuje.Samozřejmě se dá i bez přecházení a přepínání někam jinam upravovat světlost,tmavost,selektivně jednotlivé barvy,odstín,kontrast a podobně. Vše na jeden zátah a z jednoho otevření fotky ve FS.
Já měl k FS příručku,jenže právě ty termíny tam mě vůbec nic neříkaly,něco málo mě poradila dcera a pak už to byl pokus,omyl,zuření,rozčilování,"rozkopání PC"...

Ale ty základy,co potřebuju na ty svoje výcvaky již umím a je to už v podstatě rutina.Spoustu toho neumím vůbec,např.vrstvy. Ale já je vlastně na ty svoje "výtvory" ani nepotřebuju...