probuh na televizi???... Tv mam v rezimu PC tedy aby nativne!!! respektovala rozliseni grafiky bezezbytku! - pixel na pixel tez zvane pixel mapping 1:1 u LG zvane pouze scan
Ale i kdyz fotku zmensim aby byla na 1 pixel cili na 1500px vodorovne, neni tak ostra jako original!!!!! jsem psal krucis, protoze ma maly rozliseni a navic trochu mlzi i prohlizec mamli nastaveno zobrazni 1:1...
Opakuji pro jistotu: oprori 24Mpx! originalu!!!!! a na UHD je prezentace zmensenin a na tomto webu pro me sok, des. A to i na FullHD monitoru. U nej je taky sok i original v plnym rozliseni 24Mpx, neb je FullHD monitor s jen 2Mpx nejuzsim "hrdlem"

, coz mi jiz nestaci po namlsani na 8Mpx UHD. Uz mi rozumis? o co mi slo.
Uz se tesim na 8k

pak mi prijde i na UHD fotka neostra

Ba dokonce bude mojich 24Mpx jiz malo a naopak se bude muset residovat nahoru (PC PC grafikou! a ne telkou, monitorem... to by nemelo smysl, neb by byly mazly i texty a grafika systemu...)
Na filmy je ale 8k pod 200" ze 2m zbytecne jemnej rastr ale na fotky a grafiku systemu na 42" z 0,5m to bude jeste vic supr nez na UHD proste fotka z novych 42Mpx+ ztvadlivek napr. s klidnou hladinou rybnika bude uobrazena ciste jak sklo
I jemnost stinovani barev a jasu je limitovano pixely a jeli jich malo, barevne prechody jsou hrube skoky

(nejde preci stinovat jemneji nez po 1 pixelu napr po 1,5 pixelu... i kdyz monitory si umi pujcovat sousedni pixel z vedlejsiho subpixelu

, ale to je uz postproces monitoru ignorujici vystup z grafiky..., proste digital = skokovy udaje i zobrazeni a cim vic udaju tim lip, realisticteji neb realita je spojita u kdyz oko ma taky konecny pocet bunek a realita je taky omezena - jen vlnovou delkou svetla

)