Karlíkamatér píše:a já blbec jsem se ke snímkům v příloze ,,dopracovával" dvě sezóny

a přitom jsem to mohl umět za pár tisíc už za odpoledne

....to je tak,když se šetří na nepravém místě
Karlík

Nejlepší školou (nejen) fotografování je osobní (letitá) praktická zkušenost a osobní pokusy/omyly a také diskuse (nejen zde a nejen virtuální) a
nezávislá kritika!!! (někteří (i zde) se i jen pro dotaz - nechybíli mu v obraze trochu zelená?, durdí..., namísto aby se nad svým sníkem zamysleli, případně to zkusili napravit

(např:
viewtopic.php?f=26&t=160&p=82083&hilit=modr%C3%A1#p82083 - všiměte se i jak měl slitou tu již odkvétající řepku vpravo vzádu, kde namísto zelené textury se mu slila ve žlutou jedoplitou guču

Alespoň na mě původní fotka nepůsobila realisticky nejen barevně a jen jsem slušně slušně podotkl, jestli tomu něco nechybí a byl jsem vasmát

... Co vy kdo na to?)
A třeba dojdeme k závěru, že: chyba je na mém "přijímači" - že já mám nastaveno málo zelené na zobrazovadle?! a pod. I když! - většina starších digitálů, zejména kompaktů..., totiž byla méně citlivá na zelenou a navíc malá bitová hloubka barev + JPEG komprese nakonec, tomu nepřidaly... Ale já z mé SLT Sony vždy se dvamě zelenýma buňkama mám zelené na monitoru ažaž a realisticky zobrazenou trávu a .
Také je rozdíl, zejména u tmavších fotek neřkuli na nočních záběrech, koukáteli na monitor vedne nebo večer! Né každý má automatický jas dle okolí! A vedne se mnohým jeví noční fotky tmavé a naopak

...
Já jsem vždy moc rád za každou kritiku mojich amatérských cvaků

(s vědomím, že kritika zde podléhá, krom obecným profizásadám, i vkusu - např. pe-pa rád překontrastnělé přesaturované obrazy..., já raději plošší a tak reálnější realitu

nebo jinak nastavenýmu monitoru! Ale i zdejšímu webprohlížeči co generuje obraz nic moc ostrý a tak někteří přeostřují při zmenšování i překontrastňují

a tvrdí, že je problém u vás)
Hmizáci: