Dobrá nálada nově č.3

Re: Dobrá nálada nově č.3

Příspěvekod johni » 26 čer 2016 20:14

Nějaký hmyz u lehátka, Řecký večer a bazén...
Přílohy
DSC08855.jpg
DSC08855.jpg (508.03 KiB) Zobrazeno 4849 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 18 mm
Čas expozice: 1/1250 sec.
Clona: F/7.1
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: SLT-A58
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -7/10 EV
Metering mode: Center-weighted average
DSC08854.jpg
DSC08854.jpg (512.59 KiB) Zobrazeno 4849 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 20 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/7.1
DSC08838.jpg
DSC08838.jpg (278.95 KiB) Zobrazeno 4849 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 20 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/3.5
ISO: 800
Použití blesku: Flash fired, compulsory flash mode, return light detected
DSC08816.jpg
DSC08816.jpg (325.03 KiB) Zobrazeno 4849 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/3.5
ISO: 640
DSC08857.jpg
DSC08857.jpg (661.35 KiB) Zobrazeno 4849 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 55 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/18
johni

Příspěvekod jirula » 27 čer 2016 15:04

čau,
Johni pěkný pěkný, dejchá z toho teplo, klid a pohoda (n) (n) (n)

p. s. v KH kdysi vznikly Krásný nový stroje, tak to je halt taková místní tradice :) ;)
Přílohy
malypoupěvkoutě.JPG
malypoupěvkoutě.JPG (149.53 KiB) Zobrazeno 4813 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6 mm
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/4.5
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Model: XZ-1
Exposure bias: -3/10 EV
Metering mode: Pattern
Jirka
jirula

Příspěvekod Karlíkamatér » 27 čer 2016 22:49

Johni koukám že dravá moucha Roupec je stejně ošklivá v zahraničí jako v tuzemsku :D ....jinak pěkné fotky (n) .
Pokud to ale vezmu celkově ,,přísným okem kritika" tak ruku na srdce......jsme to na tom našem vlákně banda cvakalů !!
Myslím že je načase absolvovat konečně nějaký ten fotokurz, kde se z nás za ,,pakatel" pod ,,odborným" vedením ,,profesionálů" během dvou dnů ( nebo dokonce během jedné hodiny !! ) stanou mistři fotografie :D (n) (n)
Týýýýý vole člověk jenom zírá co všechno se dá naslibovat a lidi na to skočej a cálujou (y) .... a já vůl jsem to ,,naučil" už dva lidi jenom za pivo ;) .
Karlík
PS: nebojte se...vhodný kurz si tu najde každý, včetně alkoholika :D
Ovšem fotokurz zaměřený na to, aby zvířata focená v ZOO vypadala jako že jste si je nafotili volně v přírodě ,,na safari", tak to nemá chybu :D ....já si snad na něj začnu šetřit, obzvlášť když ,,mistr" je z nedalekého Mostu a kurz probíhá u nás v Chomutově v Zooparku ;)
http://www.jiri-novak-photo.cz/foceni-v-zoo/
Přílohy
fotokurz 1.JPG
fotokurz 1.JPG (105.39 KiB) Zobrazeno 4789 krát
fotokurz 2.JPG
fotokurz 2.JPG (116.65 KiB) Zobrazeno 4789 krát
fotokurz 3.JPG
fotokurz 3.JPG (97.46 KiB) Zobrazeno 4789 krát
fotokurz 4.JPG
fotokurz 4.JPG (99.51 KiB) Zobrazeno 4789 krát
fotokurz 6.JPG
fotokurz 6.JPG (87.23 KiB) Zobrazeno 4789 krát
fotokurz 5.JPG
fotokurz 5.JPG (100.98 KiB) Zobrazeno 4789 krát
UZ Fuji Finepix HS 30 EXR + Raynox 250 + kousek fólie ze starého LCD
Karlíkamatér

Příspěvekod **lasta » 27 čer 2016 23:21

:P (n)
**lasta

Příspěvekod Karlíkamatér » 27 čer 2016 23:46

a já blbec jsem se ke snímkům v příloze ,,dopracovával" dvě sezóny (y) (y) a přitom jsem to mohl umět za pár tisíc už za odpoledne ;) (n) (n)....to je tak,když se šetří na nepravém místě (y)
Karlík
Přílohy
Sršeň.jpg
Sršeň.jpg (289.9 KiB) Zobrazeno 4773 krát
Kněžice zelená.jpg
Kněžice zelená.jpg (273.65 KiB) Zobrazeno 4773 krát
číhající Listovník.jpg
číhající Listovník.jpg (275.58 KiB) Zobrazeno 4773 krát
Kroužilka s úlovkem.jpg
Kroužilka s úlovkem.jpg (274.88 KiB) Zobrazeno 4773 krát
Chřestovníček liliový.jpg
Chřestovníček liliový.jpg (274.78 KiB) Zobrazeno 4773 krát
Nosatec lískový.jpg
Nosatec lískový.jpg (275.06 KiB) Zobrazeno 4773 krát
Karlíkamatér

Příspěvekod johni » 28 čer 2016 17:43

Karle, jako z učebnice (n) (n) (n)
johni

Příspěvekod Forrest » 29 čer 2016 09:54

Teda brouci nádherný až na toho pavouka. Brrrr. Moc nohou, moc očí :D . Já mám díky Jirulovi (díky ještě jednou před nastoupenými členy fóra) nový objektiv a to padesátku. Lítal jsem s ní po horách a baví mě to s ním. Tady jsou jedny z prvních cvaků z podhoří. Pes majitele.
Přílohy
DSC03150.jpg
DSC03150.jpg (221.61 KiB) Zobrazeno 4703 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/2000 sec.
Clona: F/4
Model: DSLR-A200
Exposure bias: 0 EV
DSC03149.jpg
DSC03149.jpg (202.2 KiB) Zobrazeno 4703 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/1000 sec.
Model: DSLR-A200
Forrest

Příspěvekod ODSakEda » 29 čer 2016 14:39

Karlíkamatér píše:a já blbec jsem se ke snímkům v příloze ,,dopracovával" dvě sezóny (y) (y) a přitom jsem to mohl umět za pár tisíc už za odpoledne ;) (n) (n)....to je tak,když se šetří na nepravém místě (y)
Karlík

:lol: Nejlepší školou (nejen) fotografování je osobní (letitá) praktická zkušenost a osobní pokusy/omyly a také diskuse (nejen zde a nejen virtuální) a nezávislá kritika!!! (někteří (i zde) se i jen pro dotaz - nechybíli mu v obraze trochu zelená?, durdí..., namísto aby se nad svým sníkem zamysleli, případně to zkusili napravit :-( (např: viewtopic.php?f=26&t=160&p=82083&hilit=modr%C3%A1#p82083 - všiměte se i jak měl slitou tu již odkvétající řepku vpravo vzádu, kde namísto zelené textury se mu slila ve žlutou jedoplitou guču :-( Alespoň na mě původní fotka nepůsobila realisticky nejen barevně a jen jsem slušně slušně podotkl, jestli tomu něco nechybí a byl jsem vasmát :-( ... Co vy kdo na to?)

A třeba dojdeme k závěru, že: chyba je na mém "přijímači" - že já mám nastaveno málo zelené na zobrazovadle?! a pod. I když! - většina starších digitálů, zejména kompaktů..., totiž byla méně citlivá na zelenou a navíc malá bitová hloubka barev + JPEG komprese nakonec, tomu nepřidaly... Ale já z mé SLT Sony vždy se dvamě zelenýma buňkama mám zelené na monitoru ažaž a realisticky zobrazenou trávu a . 8-)

Také je rozdíl, zejména u tmavších fotek neřkuli na nočních záběrech, koukáteli na monitor vedne nebo večer! Né každý má automatický jas dle okolí! A vedne se mnohým jeví noční fotky tmavé a naopak :-( ...

Já jsem vždy moc rád za každou kritiku mojich amatérských cvaků 8-) (s vědomím, že kritika zde podléhá, krom obecným profizásadám, i vkusu - např. pe-pa rád překontrastnělé přesaturované obrazy..., já raději plošší a tak reálnější realitu ;-) nebo jinak nastavenýmu monitoru! Ale i zdejšímu webprohlížeči co generuje obraz nic moc ostrý a tak někteří přeostřují při zmenšování i překontrastňují :-( a tvrdí, že je problém u vás)

Hmizáci: (n) (n) (n)
ODSakEda

Příspěvekod ODSakEda » 29 čer 2016 16:01

Stanley 900 píše:Základ je mít zkalibrovaný monitor aspoň základním postupem a odpovídající nastavení programů pro úpravu...

jojo i proto mám, ne náhodou, jako logo TV monoscop! ;-) Ale jen pro SDTV, neb pro ten malinký Gif o malém rozlišení stačí a je zřejmé co na něm je, pro PC mám samo mnohem jemnější rastry, generované ideálně přesně na rozlišení monitoru a s jemnými barevnými přechody 8-)

Jeden čas jsem tento monoscop nechal mokrou cestou ve Fotostar -u zhotovit v A3 a nejprve novým fotoaparátem ofotil a z monitoru pak na mě muselo "koukat" skoro to samý! (když jsem dal tu velkou fotku s Monoscopem vedle monitoru, problém je že to jde jen ve dne, neb monitor na rozdíl od papíru je aktivní světlo ne pouze odražené od papíru!)

Jedině tak jsem zaručil, že co vidím v reálu i stejně realisticky sběrna zhotoví n apapír 8-) Tisk je zase jiná "písnička" - o CMYK-u :-( ...
ODSakEda

Příspěvekod ODSakEda » 29 čer 2016 18:22

jojo taky dobrý taky jsem tyto mustry kdysi používal a nikdy jsem od Kodak Gold Pro neupustil po zkušenostech z jiných fotolabů na jiný zn. papíru, jen jaksi v matu Fotostar tuto volby již nenabízí :-(

Z FOTOP-u a na Agfu (nebo Fuji? už nevím jistě) jsem nechal udělat jen jednou a stejné ksichty, co jsem nechal dělat i na ten Kodak, měly takovou mrtvolnou barvu a vlasy byly slité jak vodovkou namalované a rozpité :-( Raději jsem ted ypřiplácel za Kodak, raději věrněji 8-) než levněji...
ODSakEda

Příspěvekod ODSakEda » 29 čer 2016 18:25

I kvůli kontrole nastavení rozlišní monitorů, neznámli jejich fyzické rozlišení, púoužívám toto: safra přímý link nefunguje :-( Tak tady uprostřed ten monoscop: http://watson.50megs.com/my_prog.html (neinstaluje se jen spouští a Entrem volíš další obrazce, Nejsou to obrázky, ale generované!!! bitmapy :-) a stupně šedi i barev generuje přesně po pixelu - vic limituje mřížka monitoru jaksi)

Monoscop se generuje ideálně přesně dle něj a hned vidíš jestli jednopixelová mřížka grafikou generovaná padně přesně n a1 pixel do rastru monitoru, což je zejména u TV vstupů nezaručeno!!! (a režim 16:9 je špatně! a obraz ořízne kus pak chybí a resizne jej tedy natáhne a jednopixelové mřížky se rozsypou, drobný text znečitelní a barvy v plochách a jejich přechody zhorší :-( )

Taky používám testy pro odstupňování jasů a kontrastu! Např.: http://static.giantbomb.com/uploads/ori ... ntest1.jpg (toto je ale jen fotka a bez číselné úrovně RGB úrovní jasů)

Tento: http://www.guitarnerd.com.au/wp-content ... screen.jpg Tv monoscop je dnes prakticky jž nanic :-)) Byl dobrý leda pro osciloscop... - CRT TV
Naposledy upravil ODSakEda dne 29 čer 2016 20:19, celkově upraveno 1
ODSakEda

Příspěvekod ODSakEda » 29 čer 2016 20:20

Stanley 900 píše:Používám nejen na Eizo test Eizo ;)

http://www.eizo.be/support/monitortest.html

Dík (za jiné čtenáře) Znám 8-)
ODSakEda

Příspěvekod Forrest » 30 čer 2016 07:06

Forrest

Příspěvekod jirula » 30 čer 2016 08:41

nazdar kalibrácí,
kaktusy musej bavit,
Péťo krásnej pejsek (n)
Přílohy
zlutazelen.JPG
zlutazelen.JPG (94.53 KiB) Zobrazeno 4805 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 200 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/8
Model: Canon EOS 760D
Exposure bias: -1/3 EV
Jirka
jirula

Příspěvekod jirula » 30 čer 2016 12:51

čau čau,
Stando na telefon dobrej vobraz (n)
Všem gratuluji k jistě skvělýmu vízu,
já dostal todle ;)
Přílohy
300616zavizo (1).JPG
300616zavizo (1).JPG (146.25 KiB) Zobrazeno 4773 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 52.7 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
ISO: 3200
Model: X-E2
Expoziční program: Manuální
300616zavizo (2).JPG
300616zavizo (2).JPG (212.57 KiB) Zobrazeno 4773 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/125 sec.
ISO: 6400
300616zavizo (3).JPG
300616zavizo (3).JPG (244.36 KiB) Zobrazeno 4773 krát
EXIF-Data
ISO: 6400
Jirka
jirula

Příspěvekod monikash » 30 čer 2016 15:14

Jirulo, a já myslela, že tam máš reborn panenku.

Na západní frontě (ne)klid, aneb blýskání nad Vysočinou (upravováno na naprosto nevyváženém displeji mého levného a lenivého notebooku).
Přílohy
www_west.jpg
www_west.jpg (437.18 KiB) Zobrazeno 4756 krát
EXIF-Data
Clona: F/13
ISO: 200
Použití blesku: Flash fired, compulsory flash mode, red-eye reduction mode, return light not detected
Expoziční program: Normal program
www_west2.jpg
www_west2.jpg (512.65 KiB) Zobrazeno 4756 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/40 sec.
Clona: F/11
ISO: 200
Expoziční program: Normal program
monikash

Příspěvekod Jarouš » 30 čer 2016 16:18

Edo, Edo, jak něco takového můžeš myslet vážně? ;)
" Nejlepší školou (nejen) fotografování je osobní (letitá) praktická zkušenost a osobní pokusy/omyly a také diskuse (nejen zde a nejen virtuální) a nezávislá kritika!!! (někteří (i zde) se i jen pro dotaz - nechybíli mu v obraze trochu zelená?, durdí..., namísto aby se nad svým sníkem zamysleli, případně to zkusili napravit :-( (např: viewtopic.php?f=26&t=160&p=82083&hilit=modr%C3%A1#p82083 - všiměte se i jak měl slitou tu již odkvétající řepku vpravo vzádu, kde namísto zelené textury se mu slila ve žlutou jedoplitou guču :-( Alespoň na mě původní fotka nepůsobila realisticky nejen barevně a jen jsem slušně slušně podotkl, jestli tomu něco nechybí a byl jsem vasmát :-( ... Co vy kdo na to?)"
Víš, já tam byl taky... Ale když už se ptáš, co kdo na to, tak upřímně nechápu, jak můžeš na jednu stranu psát něco o kalibraci a nastavení, o "realitě" (uvozovky záměrně) zobrazení a doložit to tak barevně totálně neodpovídající úpravou. Jestliže Jardův originál je pro Tebe barevně nereálný, pak nenalézám slov, jak označit to Tvoje "vylepšení". Píšu pouze o barvách, takže s velikostí snímku tady na webu to nemá co dělat. A taky mi nějak uniklo, že by se Ti Jarda vysmál nebo se durdil. To se spíš teď durdím já... ;)
Jarouš

Příspěvekod monikash » 30 čer 2016 16:45

Chlopi, příští víkend (hož od čtvrtka) tu začíná Unijazz (to zas bode na chodnících nablito {doufám, že to není některým spisovatelem nebo scénáristou chráněno]). Tak kdo se sem chystáte, déte mi vědět. Zapaříme (nejen stehniska) a něco nafotíme.
Včera tu měl koncert Jára Gaťaták, ale protože nechtěl fotky/video na koncertě (asi vzpomínka na focení na STB), tak jsem ani nešla. Nehledě na fakt, že jsem usnula už v 8:15 PM a probudila jsem se v 8:32 PM, kdy jsem chtěla sledovat Prima Zoom a dokument o pravěcích červících, a oni furt ne a ne začít. To jejich (všech) prázdninové vysílání ať vezme ..... (jehož jméno se nesmí vyslovovat). :twisted:
monikash

Příspěvekod jirula » 30 čer 2016 18:39

čau,
Moni je to spíš panáček ;) , miloučkej klouček,
Já letos taky nejedu, sorry,
přidávám se ke Standovi s dotazem :!: :?: :?: :?:
Přílohy
ňamina (1).JPG
ňamina (1).JPG (153.71 KiB) Zobrazeno 4721 krát
EXIF-Data
ňamina (2).JPG
ňamina (2).JPG (157.78 KiB) Zobrazeno 4721 krát
EXIF-Data
Jirka
jirula

Příspěvekod Karlíkamatér » 30 čer 2016 19:44

Ksakru...venku dusno....tady dusno ( naštěstí už sexuální ) :D ....Moni díky za změnu téma (n) .
Přesto se k nedávné ,,diskusi" ještě vrátím.Pokud bych měl potřebu se tady na fóru Digineff vyjadřovat k fotkám zdejších uživatelů ( jako že ji nemám a proto jsem tady na vlákně pohodářů co to neřeší ) , tak by to bylo maximálně ke kompozici , motivovému ,,vyvážení" snímku či porušení základních fotografických pravidel. Ale ne k barevnému vyvážení, jasu ap. protože ten snímek nevidím za stejných podmínek jako jeho autor...na jeho monitoru a jeho očima. Hodně lidí nemá potřebu a nebo peníze na to, aby si pro své běžné focení ( bez výstavních ambicí ) pořídili drahý kvalitní monitor a kalibrační sondu. Ale i kdyby to měli všichni, tak pořád všichni ,,kritici" zapomínají na tu nejpodstatnější skutečnost a tou jsou oči !! Velmi rozdílný barvocit mezi jednotlivými lidmi a k tomu ještě neskutečně klesající ,,světlocitlivost" po čtyřiadvacátém roce života ( a to nemluvím o nás starších kdy mnohdy máme začínající šedý zákal ). Tak.....a teď mi někdo řekněte jestli máte ke svým důsledně zkalibrovaným monitorům ,,zkalibrované" i vaše oči ....pěkný kulový !!! Každá úprava fotek je jen ,,korekcí" našich zrakových vad....doháníme sníženou cilivost na některou barvu tím že ji ,,šoupátkem" zvýrazníme ( k nelibosti těch co ji vnímají více ) atd. Kdysi udělali v zahraničí hodně poučný pokus.Vzali několik profesionálních fotografů různého stáří, postupně je posadili před špičkový zkalibrovaný monitor a nechali je vždy upravit stejnou výchozí fotografii tak, aby podle nich odpovídala optimálnímu barevnému ladění, jasu i saturaci.A pak jim vždy ukázali výsledky od ostatních,aby se vyjádřili kde v nich vidí v úpravách chyby. Na stejném a stejně zkalibrovaném monitoru, na stejné výchozí fotografii se v úpravách shodli pouze ve 20 ti % !!! Dobře si tenhle výsledek zapamatujte.....v jeho světle jsou totiž všechny ty předešlé ,,spory" nesmyslné žabomyší války.
Jinak se mějte všichni fajn a přeji dobré světlo víc tolerance ke ,,kolegům" se stejným koníčkem.
Karlík
Karlíkamatér

PředchozíDalší

Zpět na Kodakem