Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod pe-pa » 24 kvě 2016 08:05

OFFcza, ja vim, ale jak sam vidis tak s temito lidmi tady vcetne Josefa38, se neda vubec normalne a k tomu slusne (jak by si jejich nafoukana dustojnost na neco co nemaji, prala) komunikovat.

Tyto problemy vznikly jiz pred hodne dlouhou dobou, kdy si par znamych nebo snad i pribuznych od Jarouse, s Jarousem koupili SD1 Sigmy a nedokazali s nimi vyfotit ani pampelisku. Jedna z prvnich negativnich debat byla o tom, ze ta SD1 snad vubec neumi cervenou, protoze vsecky Jarousovy fotky na nejakem hrbitove nedokazaly zachytit cervene ruze ve vaze na jednom hrobe, focene, jak jinak u Jarouse, ve velkem celku a ty ruze byly na fotkach ve velkem prepalu.
Jindy zase pri problemech z Jarouse vylezlo, ze foti vyhradne podle nejake sede karty a my mu tady reklamovali, ze jeho fotky trpi magentovym zavojem.
Zkratka stale neco a nikdy a to prosim se delo vzdy ve vsi slusnosti, se Jarous nedokazal primet nase, tedy ne jen moje, rady si vyzkouset, nebo neco k tomu tady napsat. Vzdy po nejake reklamaci jeho fotek nebo fotky na nejaky cas se nenechal videt a posleze, jako by se nic nestalo, zacal se tady bavit s JAJAKM nebo pripadne s jinym jeho priznivcem..... A tak to jde celou tu dobu, co tady toto vlakno je. Obcas, sem zabehne Josef38, ktery sem vubec nepatri, ma leicu a vlakno k ni, ale tam ma mrtvo. Takze kdyz zjisti, ze by se mohl ukazat jak je chytry ve fotografovani ( zbira rozumy u Skody v Praze tim, ze se tam cele dny opira o pult s Leicou kolem krku aby videli.. nebo honem najde neco prihodneho v internetu, protoze umi nemecky a ti tady, jak se da videt, neumi ani dobre cesky vcetne gramatiky). Holt jeden maly jesita, ktery se citi velky, kdyz tady tem jednoduchym lidem muze ukazat jak vse vi a jak je pro ne dulezity; holt pan veledulezity. Ten musi mit vzdy pravdu!!! :)

Takze jak vidis, tahne se tento problem o kvalite fotografovani se Sigmami jiz leta. A jenom z tech hloupych duvodu, ze my nekteri ostatni vime jak Sigmy foti a zlobilo a zlobi nas, jak muze jeden nebo dva tady svymi bidnymi fotkami zatahnout toto vlakno do zumpy, ve ktere se jim zrejme velice libi, protoze slusne fotit se nenamahaji, protoze si jsou vedomi, ze na Sigmu nemaji. Jinou znacku, lehci na foceni si opatrit nechteji, kdy by mohli docela pekne diky Bayerovu sensoru fotit, protoze se citi takto mistri sveta...... :lol:

Moje velka chyba je v tom, ze jsem si myslel, ze by se snad tito lide dali naucit s temi svymi Sigmami aspon technicky kvalitne fotit, ne je, jak zde pisi, nutit aby fotili jako ja, coz by nikdy samozrejme neslo. ;) Ale aspon slusne ovladat tu svou kameru.
Moje fotky, (jine jsem nikdy nemel :) ) jsem nevkladal abych se snad na ne tady vytahoval, ale z jinych duvodu, protoze zde ukazuje pocitadlo kolik lidi nakukovalo. ;)
Vlastne jsem sem prisel po prestavce jen nahodou, podivat se jak to tady vypada a tento tragicky stav mne strhl zase do kritiky. Vcetne, ze v posledni dobe jsem mel tady ze vseho a jak se jednotlive panove ukazuji, primo nehoratnou zabavu.... :lol:
Naposledy upravil pe-pa dne 24 kvě 2016 08:19, celkově upraveno 2
pe-pa

Příspěvekod MiraM » 24 kvě 2016 08:16

Kluci, dotaz: V DP2M je Baterie BP-41. Je to zoufalé : kolem 70 fotek na nabití. I když jsem dostal k aparátu dvě, potřebuji na cesty další. Existuje
výkonnější, nebo levnější alternativa? Vím, jednou to tady už proběhlo, ale možná se to posunulo dál. Baterie k DP1 jsou mi k... ;) Díky. M
MiraM

Příspěvekod **lasta » 24 kvě 2016 09:01

Baterie Sigma , 1500. mAh, 153, - Kč. vč. DPH.
https://www.trx-baterie.cz/trx-baterie/ ... originalni
**lasta

Příspěvekod MiraM » 24 kvě 2016 09:30

Lasto, paráda! Hned objednávám. Díky. (n) M
MiraM

Příspěvekod OFFcza » 24 kvě 2016 10:21

MiraM píše:Ještě pochybujete, co je OFFcza zač? Já už ne !! Takže, milý Mahlere, jestli doufáš, že se tady někdo povznese nad ty sudy splašků a bude je přijímat dále, jsi na omylu. A Lasta má pravdu, přestaňme krmit Trolly. Howgh. ;) M

Odpovim ti co je offcza zac.. obycejny chlapik, který si diky tomuto vlaknu opatril DP2M.. se kterou fotil první tri mesice a byl nadseny z množství detailu a pak na ni pul rok nesahl a sla z domu. Bohuzel jsem nedokazal zkrotit zelenofialove fleky (při nedostatku svetla) a divny sum (při prebytku svetla viz. ukázka. ta situace je extrem, ale ten sum mi vadil).

Pe-pa, jak si spokojeny s DPQ? posles mi prosim nejaky X3F na hrani (pokud možno, tak ne fotku z praveho poledne, apod. :)?

Zdravim
Offcza
Přílohy
DP2M0977-šum-detail.jpg
DP2M0977-šum-detail.jpg (560.27 KiB) Zobrazeno 3585 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/1250 sec.
Clona: F/2.8
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
DP2M0977.jpg
DP2M0977.jpg (727.3 KiB) Zobrazeno 3585 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1250 sec.
Clona: F/2.8
OFFcza

Příspěvekod ODSakEda » 24 kvě 2016 11:17

neni jakakoliv uprava (a zverejneni upraveneho) dila bez souhlasu autora, protizakone!? A neni chranen autorskym zakonem kazdy autor, i amater, obecne?
ODSakEda

Příspěvekod Jarouš » 24 kvě 2016 11:18

Nikomu to nevnucuju, ale s odstupem času mám pocit, jako by Sigma fotila jako nová nejhůř a postupně se zlepšovala. Jde konkrétně o ty neduhy, které jsou zde zmiňovány (intenzita a množství zeleno fialových fleků, náchylnost k přepalům), ten druhý jev (divný šum při přebytku světla viz ukázka) jsem nikdy nezpozoroval. Opakuji, je to jenom můj těžko ověřitelný postřeh, ale mám prostě pocit, jako by Foveon potřeboval pár stovek fotek k "záběhu". Myslím, že stojí za to vytrvat a taky víc zkoušet možnosti programu SPP, funkce, které se běžně skoro nevyužívají, ale z nějakého důvodu tam patrně budou. Na pe-pových loňských fotkách z Quattra není o zeleno fialové fleky nouze, ale měl jsem tehdy pocit, jako by je neviděl. Dnes by, nejspíš, napsal, že měl tenkrát ten foťák v ruce jenom pár dní a ještě to s ním neuměl... ;)
Jarouš

Příspěvekod ODSakEda » 24 kvě 2016 11:20

neni jakakoliv uprava (a zverejneni upraveneho) dila bez souhlasu autora, protizakone!? A neni chranen autorskym zakonem kazdy autor (tedy presneji jeho dilo), i amater, obecne?
ODSakEda

Příspěvekod pe-pa » 24 kvě 2016 11:31

OFFcza, myslim, ze mas ty obe fotky silne podosvitnute; je treba si peclive takovy fotak prohlednout, vyzkouset a predem nsstavit, asi se ti behem foceni nebo pred tim pootocilo kolecko, nevim presne, uz DP2 nemam.
S DP0Quattro jsem velice spokojeny, ma dost velky pocet kb a kvalitu i technickou, takze se fotky daji dobre nabizet a tim i dobre prodavat.

Kam ti mam poslat tu original datei?

Jinak, samozrejme mi muzes rikat misto pe-pa Petr.

ODSakEda, ja si tedy myslim, slusne podotknuto, ze tebe by mely ty zakony vzit take pod ochranu vcetne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Co se tyce nejakych zelenofialovych nebo vubec barevnych fleku z duvodu podosvitu nebo z jine priciny, moje DP0Quattro ani na zacatku, kdy jsem ji mel po prve v ruce a hned pevne v ruce, protoze foceni s touto kamerou jako i s ostatnimi sigmami je podobne a tudiz ani na zacatku s ni nebyly zadne problemy a ani nejake potize i ohledne nejakych barevnych fleku a ani pozdeji tyto fleky nedelala a nedela. Je to novym sensorem, ktery je jinak konstruovan. Oproti Merrill je Quattro o ca. 30% jeste vic rozlisitelny a tim take i o 30% ostrejsi. Coz mohu potvrdit.

Foceno podle Histogramu zabudovanem v kamere.
Naposledy upravil pe-pa dne 02 čer 2016 07:59, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod OFFcza » 24 kvě 2016 13:51

Petre, taky mate v Nemecku takoveto nadrazi nebo si to fotil při navsteve Brna? Snad uz daji pokoj s tim, ze používáš vice nicku.. :)
Přílohy
DP2M0817.jpg
DP2M0817.jpg (808.23 KiB) Zobrazeno 3523 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/100 sec.
Clona: F/5
OFFcza

Příspěvekod pe-pa » 24 kvě 2016 13:57

OFFcza, tuto fotku vubec neznam a neni moje, nefotil jsm to. A v Brne jsem od 1956 nebyl. :( Na nadelani blbych nicku navic jsem uprimne receno liny a pak nevidim v nich nejaky ucel, hlavne tady, kde napisi co si myslim pod mym pe-pa a to mi docela na ty kibice tady staci. :lol:
pe-pa

Příspěvekod OFFcza » 24 kvě 2016 14:01

pe-pa píše:OFFcza, tuto fotku vubec neznam a neni moje, nefotil jsm to. A v Brne jsem od 1956 nebyl. :( Na nadelani blbych nicku navic jsem uprimne receno liny a pak nevidim v nich nejaky ucel, hlavne tady, kde napisi co si myslim pod mym pe-pa a to mi docela staci. :lol:

se nedivim, ze ji neznas. fotil jsem to loni. ale miram a ti tri detektivove kolem nej se budou divit :)

v soukreme zprave jsem ti poslal instrukce kam poslat ukazku rawu z dpq, tak se na to pls prilezitostne podivej..
OFFcza

Příspěvekod **lasta » 24 kvě 2016 14:12

Příspěvekod MiraM » dnes, 09:30

Lasto, paráda! Hned objednávám. Díky. (n) M

Není zač. ;)
**lasta

Příspěvekod Luisifer » 24 kvě 2016 14:46

OFFcza: před rokem? Tak to si seřiď hodinky, jdou ti o tři roky pozdadu, vypadá to hloupě. Minulý rok totiž nebyl 2012.
Luisifer

Příspěvekod OFFcza » 24 kvě 2016 16:36

Luisifer píše:OFFcza: před rokem? Tak to si seřiď hodinky, jdou ti o tři roky pozdadu, vypadá to hloupě. Minulý rok totiž nebyl 2012.

mno vidíš, dobře si mi pripomnel další neduh sigmy. Ono když s tim nejakej tyden nefotis, tak se ti vybije baterka a zmeni datum a cas a často jsem to před focenim zapomnel nastavit..

Zdravim
Offcza
OFFcza

Příspěvekod josef38 » 24 kvě 2016 17:57

OFFcza píše:
Josefe, ze i ty se nedokazes prenest nad pepovi urážky mne udivuje (nemas důvod jej personifikovat, nebo ano?). Povazoval jsem te za klidného a objektivního člověka. mno spletl jsem se..

Zdravim
Offcza

V pořádku, myslím, že mně je už vše naprosto jasné! Jako Tvá odpověď mně to úplně stačí, víc jsem snad ani neměl očekávat! Děkuji a zdravím též. J.
josef38

Příspěvekod jajakm » 24 kvě 2016 19:52

OFFcza píše:
jajakm píše:
OFFcza píše:... Takze, co kdybyste se taky predstavili? :) ono anonymne je každý hrdina!
Pekny vecer
Offcza

Milý OFFcza, takže čekám kdy se nám tady představíš. Myslím že je slušnost začít u sebe, když představení se požaduješ po druhých.
Jarda

no vidíš, na tebe jsem uplne zapomnel! je obdivuhodne jaky ty, miram, jarous a lasta mate přesah. Pokud budu potrebovat v zivote s cimkoliv poradit, s prosbou se na vas obratim. Jste renesancni lide!

Zdravim
Offcza

Tak vidím, že anonymní hrdina OFFcza, který nemá odvahu uvést pod svými příspěvky ani svoje jméno, dal spátečku. A jak říká stará moudrost: "Nejlepší obrana je útok" a tak na mne útočí a dává mne dohromady s miram, jarous a lasta, místo aby byl potichu a výkřiků o anonymních hrdinech se zdržel. Nevím čím jsem si zasloužil tu "čest" stát se v jeho očích členem výše jmenované skupiny. Pro začátek by stačilo aby našel odvahu a pod svými příspěvky napsal svoje jméno, třeba Michal.
Jarda
jajakm

Příspěvekod OFFcza » 24 kvě 2016 20:45

no vidis jajakm, kdyby pouzili google a rozum ti tri detektivove, tak me nikdy nebudou spojovat s jinym nickem. ale pss :)

offcza
OFFcza

Příspěvekod Jarouš » 24 kvě 2016 21:44

Podle všech dosud známých fyzikálních zákonů čmelák není schopen letu. Naštěstí o tom neví a klidně si létá...
Přílohy
SDIM6043.jpg
SDIM6043.jpg (531.15 KiB) Zobrazeno 3664 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/8
Whitebalance: Manuálně
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
SDIM6053.jpg
SDIM6053.jpg (587.3 KiB) Zobrazeno 3664 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 25 mm
Čas expozice: 1/8 sec.
Clona: F/9
Whitebalance: Manuálně
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 25 kvě 2016 05:01

OFFcza:
Tak jsem trochu nahlédl do minulosti a překvapilo mě, že jsi se ani Ty nedokázal tehdá povznést nad chování jistého PetraM a to ještě tenkrát nepoužil proti Tobě ten těžší kalibr svých vulgarit. Mám pocit chlapče, že s Tebou to tady místní věru nebudou mít lehké, budete s Mahlerem dobrá dvojka a velká posila tohoto vlákna, protože slovo objektivita asi bude pro vás oba hodně vzdálený pojem! (y) (y) (y)

Přeji všem hezké ráno!
Přílohy
OFFcza.jpg
OFFcza.jpg (107.76 KiB) Zobrazeno 3637 krát
josef38

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou