Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod josef38 » 23 kvě 2016 13:07

pe-pa píše:Ale kdybyste rozumeli foceni, ze blbe MiroM, tak byste i v HP OFFcza poznali, ze jeho fotograficky RUKOPIS, ktery se kopirovat neda, neni naprosto podobny memu!

No to je také přece předem vyloučeno, neb Ty jsi vskutku nenapodobitelnej! :lol: :lol: :lol:
josef38

Příspěvekod **lasta » 23 kvě 2016 13:18

Troll určitě zvyšuje počet příspěvků v diskusi ...
**lasta

Příspěvekod MiraM » 23 kvě 2016 13:44

Cituji:
MiraM, me si prosim do svých ust neber! Nevim, jak se tobe, lastovi a jarousovi zrodilo ve vasich realistických hlavách plnych detailu, ze jsem pe-pa.

offcza[/quote]

Mahler???? Myslím že ano. M
MiraM

Příspěvekod OFFcza » 23 kvě 2016 13:46

:) je mi vas lito MiraM, lasta a Jarous..

je usmevne, ze je pro vas neakceptovatelny vice nez jeden (pe-pa) clovek s jinym nazorem

offcza
OFFcza

Příspěvekod MiraM » 23 kvě 2016 14:01

Jen domněnka, nic víc. vyškrtnu - li urážky , dýchá na mě Mahlerův duch. Jestli ne, tak sorry. M
MiraM

Příspěvekod **lasta » 23 kvě 2016 14:31

Jedná se o způsob sdělení jiného názoru a o to, zda o něj někdo stojí.
**lasta

Příspěvekod OFFcza » 23 kvě 2016 15:03

**lasta píše:Jedná se o způsob sdělení jiného názoru a o to, zda o něj někdo stojí.

oprav me, jestli se pletu, ale od toho forum (diskuze) je a myslim, ze názor sdelit clovek muze (ikdyz o to lasta nestoji). Kdyby byli všichni jako ty, neexistuje na svete zadne diskuzni forum..

Nebo muzes zkusit zalozit vlastní forum, ale předem dej pripadnym pisatelum na vedomi, ze stojis pouze o kladne a pochlebujici příspěvky..!

..chjo, divnej clovek ten lasta.

Offcza
https://cs.wikipedia.org/wiki/F%C3%B3rum
OFFcza

Příspěvekod josef38 » 23 kvě 2016 15:12

OFFcza:
Ale pánové, nemám potřebu se někoho zastávat, ale stačilo si povšimnout prvé části lastovy poznámky, kde píše:

"Jedná se o způsob sdělení jiného názoru a o to, zda o něj někdo stojí."

A v tom musím s lastou ( i když v jeho případě nerad :lol: ) souhlasit.
Sdělit se pochopitelně nechá všechno, ale ne tou formou, kterou používá Mahler. Nebo Tobě snad jeho slovník imponuje? Dost bych se divil, jak jsem měl možnost číst Tvé příspěvky. J.
josef38

Příspěvekod **lasta » 23 kvě 2016 15:24

Narcis, troll pod několika nicky provádí trollovaní v diskusi .
To nemá nic společného s odkazem na význam slova "forum."
Kdo vÿznam troll-trollování nezná, použije google.

Jediná obrana proti trollům je, nekrmit je.odpověďmi , ignorovat je .
**lasta

Příspěvekod **lasta » 23 kvě 2016 18:55

Troll
[Troll je v internetovém slangu obvykle anonymní účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který zasílá záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní (off-topic) příspěvky k citlivým tématům, jejichž hlavním smyslem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě[1][2] nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi.[3] Činnost trolla bývá v internetovém diskurzu nazývána trollingem či trollováními]

Trollování
[i] význam
(slangově v online diskusích) soustavné pokoušení se o rozvrat diskuse nemístnými příspěvky, např. vulgárními, na první pohled scestnými, mimo téma, apod.
Trollování je nepříjemnou součástí diskuzí na internetu

Ignorace trollů

Cílem trolla je bavit se rozvracením diskuse. Pokud jej diskusní komunita bude ignorovat, přestane jej jeho činnost bavit. V angličtině pro vyjádření tohoto postoje existuje několik ustálených rčení a zkratek, například:

DNFTT. – Do not feed the trolls. – v češtině nekrmte trolly, smyslem je nedělejte to, co troll chce (tj. reakce, které troll očekával).
**lasta

Příspěvekod josef38 » 23 kvě 2016 19:09

Zajímavé, teď ale přemýšlím, o kom že to vlastně píšeš? :lol: :lol:
Já některé takové znám, ale jmenovat je nebudu, oni to určitě sami o sobě také vědí! ;)
josef38

Příspěvekod jajakm » 23 kvě 2016 19:27

ARCHIVOVANO
pe-pa píše:Příspěvekod Jarouš » před 38 minutami

Bravurní výkon hodný mistra těsnopisu. Za 7 minut stihnout navštívit webový odkaz, prohlédnout si fotky a zasvěceně se k nim na konci relativně dlouhého příspěvku vyjádřit. Bravo, emigrante s problémy s češtinou díky nedostatku příležitostí ji používat... ;)

A uz to pomalu z tech mistnich neonacku, demagogu a "mistru fotografie" leze!!!! Se fakt a velice dobre bavim!!!! Prava "neo" gruppe mistnich neofasounu, co Jarousi? A tak te vyzivam: bez zase za te tvuj vyfoceny mistrovsky plot a tam muzes vyt se smeckou tech dalsich mistnich krupanu na toho chudaka z kamene.... :)
Uz nemuzes vydrzet a verejne se ukazujes v tom svem pravem svetle? Nemusis blbe, mi je to uplne fuk jaky jste kdo, ani to tady nemusite pisemne dokazovat!

Jarousi, "...ěmu přišel okamžitě po jeho vložení. Na žádné prohlížení fotek z odkazu už by mi čas nezbyl. Pochybuju, že na svoje problémy s češtinou si stěžující autor píše několikanásobně rychleji, než já."
Hmm, Jarousi, tak to me tedy nenapadlo, ze jsi jeste blbejsi, rozumej hloupejsi nez by jeden rekl: Tak tedy se tady uz nezdrzuj a bez prihodit slepicim...... :lol: :lol: :lol: A kdyby se preci jenom nektery z vas patlalu o to pokousel nejak fotit a upravit ve specialnich profi editorech aspon jednou jako ja, tak se i v praxi dozvi co to je ten osobity rukopis! ;) :lol: :lol: :lol:

Jarous, ".....Neumím si představit, co by pan Mahler psal, kdyby se tady někdo z nás pokusil dát nějakou fotku s podobným charakterem barev... ;)....." Doslova ti Jarousi verim; ale mozne to bohuzel neni, protoze ani jeden z vas patlalu na to nema! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Akorat by bylo docela dobre, abyste uz konecne prestali osocovat a urazet OFFcza, se kterym ja nemam opravdu nic a muj nejaky nick to take neni. Je to jen jeden clovek tady z fora, ktery se osmelil nahlas vyjadrit svuj nazor, to je vsechno! A jelikoz se to vam blbeckum nehodi, tak ho hned urazite a zkousite presvedcit tady vsechny i neutralni ctenare, ze pry jsem to ja. Samozrejme ze nejsem!
Bylo by tedy dobre, abyste se OFFcza za ty vase urazky pekne omluvili, balvankove..... :lol:

Ale kdybyste rozumeli foceni, ze blbe MiroM, tak byste i v HP OFFcza poznali, ze jeho fotograficky RUKOPIS, ktery se kopirovat neda, neni naprosto podobny memu! :)

Josef38, "Koukám, že jsem s tou "komerční fotografii" ťal do živého, souďe podle hrubých nadávek Mahlera!
Jak se to říká o té potrefené husičce??? Nevíte někdo?"
Blbe Josefe, netal; jenom jsem se musel nad tvou nehoraznou blbosti a naivitou smat.... :lol: :lol: :lol:

Nabidka dne: proda se levne par metru tzv. dreveneho zajeciho plotu! :)
jajakm

Příspěvekod OFFcza » 23 kvě 2016 20:08

josef38 píše:OFFcza:
Ale pánové, nemám potřebu se někoho zastávat, ale stačilo si povšimnout prvé části lastovy poznámky, kde píše:

"Jedná se o způsob sdělení jiného názoru a o to, zda o něj někdo stojí."

A v tom musím s lastou ( i když v jeho případě nerad :lol: ) souhlasit.
Sdělit se pochopitelně nechá všechno, ale ne tou formou, kterou používá Mahler. Nebo Tobě snad jeho slovník imponuje? Dost bych se divil, jak jsem měl možnost číst Tvé příspěvky. J.

Josefe38, ja mel problem prave s druhou casti lastovi poznamky :) a co se slovniku pe-pa tyce, tak forma je většinou zbytecne vulgarni, ale s obsahem v podstate souhlasim (teda co se vytek na drtivou většinu zdejších fotografii tyce)

Pro lastu:
hned v první casti tvého pojednani o trollech je v tomto pripade nonsens. pe-pa uz davno není anonymni :) (a to jen diky sobe, protože kdysi daval odkaz na nemecky eshop s jeho fotkami a tam bylo uvedeno jeho jmeno) jak si i MiraM zapamatoval a neslusne zverejnil. Takze, co kdybyste se taky predstavili? :) ono anonymne je každý hrdina!

Pekny vecer
Offcza
OFFcza

Příspěvekod MiraM » 23 kvě 2016 20:38

No jo. OFFczo, mluvit o slušnosti v souvislosti s pe-pou je neuvěřitelné......Mahler si to vykoledoval sám. A přesně takové řeči měl Mahler vždy, kdy změnil identitu. Takže.............M
MiraM

Příspěvekod jajakm » 23 kvě 2016 21:38

OFFcza píše:... Takze, co kdybyste se taky predstavili? :) ono anonymne je každý hrdina!
Pekny vecer
Offcza

Milý OFFcza, takže čekám kdy se nám tady představíš. Myslím že je slušnost začít u sebe, když představení se požaduješ po druhých.
Jarda
jajakm

Příspěvekod Jarouš » 23 kvě 2016 22:35

Pod Klenčovem (to je ten kopec na první fotce).
Přílohy
SDIM6048.jpg
SDIM6048.jpg (506.03 KiB) Zobrazeno 3373 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/25 sec.
Clona: F/9
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
SDIM6040.jpg
SDIM6040.jpg (491.29 KiB) Zobrazeno 3373 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 28 mm
Čas expozice: 1/30 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 24 kvě 2016 05:51

OFFcza píše:
Josefe38, ja mel problem prave s druhou casti lastovi poznamky :) a co se slovniku pe-pa tyce, tak forma je většinou zbytecne vulgarni, ale s obsahem v podstate souhlasim (teda co se vytek na drtivou většinu zdejších fotografii tyce)

No vidíš, tak to já ani s tou druhou částí věty problém neměl. A víš proč? Protože v tomto případě bylo dotyčnému mnohokrát a to slušnou formou naznačeno, že o jeho rady zde nemají žádný zájem a že si ani nepřejí, aby jím upravoval jejich obrázky, což plně chápu!! To by snad normálně myslícímu, slušně vychovanému člověku mělo stačit, aby se svým mentorováním dal pokoj. Navíc jeho urážky!!! Opět se ptám, Tobě by se to vše líbilo? Mně tedy určitě ne.
Mnohokrát zde bylo řečeno, že účastníci tohoto vlákna fotografují pro radost a nedělají si ambice na žádné umění, tak nechápu, čeho chtěl Mahler docílit?
Že se Tobě většina obrázků nelíbí, na to máš svaté právo. Mně se také některé nelíbí, ale hodně se mi jich zde už líbí. Zpočátku někteří měli problémy s odstínem snímku, ale to už se myslím překonalo.
Tak asi tolik z mé strany. Měj se hezky a dej sem prosím odkaz na Tvé snímky, rád bych se podíval. Děkuji, Josef. (n)

Pro úplnost opakuji lastovu větu:
Jedná se o způsob sdělení jiného názoru a o to, zda o něj někdo stojí.

P.S.
Jen si ještě neodpustím poznámku, že to vysvětlení "Trolla a trollování" mně vůbec na Mahlera nesedí. Tam je něco úplně jiného a nechci nad tím přemýšlet, nemám to ani zapotřebí. Spíše by měl o trollování přemýšlet sám autor tohoto příspěvku.
josef38

Příspěvekod vrgada » 24 kvě 2016 06:27

tak jsem zase nakoukl a na prispevky samozvaneho odbornika na fotografii pod nickem pe-pa se da reagovat asi jen po cimrmanovsku
https://www.youtube.com/watch?v=OIjjHKNeXUE
...
samozrejme jen prvni cast vety-hodte na nej deku, ke druhe casti se samozrejme nehlasim jsa povahy holubici
...
ta mne protivna deset let stra fotografie chlapcu, o kterych jsem se kdysi nekorektne vyjadril (ano umeni ma samozrejme vyvolavat nejake reakce), je to neuveritelne ale je tu opet znova, po kolilate uz?
...
Ale je zmena pepuv oblilebnec Martynko upadl v nemilost u naseho guru, dokonce mu velky saman uplne doprasil (slusne to rici nejde) lokomotivu. Takze pridam taky nejakou masinku a kriticky priznavam, ze to tahne do zelena, ale treba ji nas velky mag upravi
Obrázek
...
pokud chcete prohlizet lupu detailu sroubku ci pletovky obliceju, zkreslene zelenym svetlem, tak pravym tlacitekm mysi open in new tab
...
a neni to fotka z minuleho stoleti, ale z minuleho tydne a samozrejme by sel udelat vyrez, aby tam byli jen ti chlapci obsluhujici lokomotivu bez chlapecka, kteremu chybi hlava a asi by to slo i pootocit a srovnat linie, ale proc?
vrgada

Příspěvekod OFFcza » 24 kvě 2016 06:38

jajakm píše:
OFFcza píše:... Takze, co kdybyste se taky predstavili? :) ono anonymne je každý hrdina!
Pekny vecer
Offcza

Milý OFFcza, takže čekám kdy se nám tady představíš. Myslím že je slušnost začít u sebe, když představení se požaduješ po druhých.
Jarda

no vidíš, na tebe jsem uplne zapomnel! je obdivuhodne jaky ty, miram, jarous a lasta mate přesah. Pokud budu potrebovat v zivote s cimkoliv poradit, s prosbou se na vas obratim. Jste renesancni lide!

Josefe, ze i ty se nedokazes prenest nad pepovi urážky mne udivuje (nemas důvod jej personifikovat, nebo ano?). Povazoval jsem te za klidného a objektivního člověka. mno spletl jsem se..

Zdravim
Offcza
OFFcza

Příspěvekod MiraM » 24 kvě 2016 07:44

Ještě pochybujete, co je OFFcza zač? Já už ne !! Takže, milý Mahlere, jestli doufáš, že se tady někdo povznese nad ty sudy splašků a bude je přijímat dále, jsi na omylu. A Lasta má pravdu, přestaňme krmit Trolly. Howgh. ;) M
MiraM

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou