Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod vrgada » 14 kvě 2016 07:19

off topic 2pe-pa
to cervene auto nebyla umelecka fotka, ale dokumentace poskozeni auta focena rozklepanyma rukama ve stresu po ranni drobne kolizi na krizovatce (upadla znacka, zapadle parkovaci cidlo a nepatrny skrabanec na lizatku narazniku). Moje osoba v modrem tricku se rysuje v odraze odznaku seat na mrizce chladice (to ale samozrejme nebyl umysl). A jinak je to technicky naprosto dobre orientovano, pac jsem si automaticky srovnal horizont podle elektronicke vodovahy (vodorovna zelena linka skrz displej) auto stoji sikmo kolmo na svah v odbocce, ten nakladak v pozadi jede z docela prudkeho kopce dolu. A umelecke otoceni o 2 stupne by s mirnym vyrezem asi zvladl libovolny fotoeditor. Ja uz jsem davno rezignoval i na vyrezy, kdyz se netiskne, tak at si z toho vyrizne, kazdy co chce
...
Fuji zvlada ostre se spoustou detailu i stare rezave veci, taky bez jakychkoliv uprav (rovnez jen dokumentace), ale kouknete lupou na ty stitky
Obrázek
vrgada

Příspěvekod vrgada » 14 kvě 2016 07:23

a jinak za sebe doporucuji felinoterapii
Obrázek
vrgada

Příspěvekod pe-pa » 14 kvě 2016 07:47

Dobre si tady hrajete do noty vy dva ercblbeckove Jarous a MiraM. Jste to okoukali myslim od Putina a toho tueckeho pasi, co? Nejlepsi obrana je utok; honem ze mne udelat vsechny mozne niky, ktere se vam nehodi do kramu nebo vam odporuji v te vasi skoro komunistcke kampani proti mne, Petrovi Mahlerovi, nebo-li pe-pa. Jak hloupoucke, slabounke a jednoduche co leze z tech vasich vyskrabanych mozecku. MiraM ma ted to co se mu tady nejvic libi a pestuje si to tady s oblibou, totiz na mne stvani a ten machr na fotky s tresouci se ponorky, ktery tady za ty roky se naucil tak akorat pochybovat jestli profici pouzivaji nebo nepouzivaji polarizak, aby si zase sobe dodal potrebne fotograficke dustojnosti k dalsim srackam co tady bude prezentovat. Ale uz zacina i kdyby jenom nenapadne, se zajimat tak trochu co to ta brilance fotky vlastne je a zacina nenepadne, aby se jako nepoznalo a jako ze to vedel a delal vzdycky a hlavne kvuli tem svym vzpominkam, to hlavne, nechal kameru vyvadet co sama chtela.
Jarousi, mi to je uplne fuk jak to doma s temi tvymi sragorami udelas, ale sem vkladej technicky aspon dobre fotky, uz nehlede na ty tve naprosto zacatecnicke slaboucke komposice, kde dokonce horizont je na prostredku!!!! to proto, ze mu ta kamera meri osvit stredem a podle neho nejlepe..... sragorky, ktere nikde jinde videt nejsou a sotva clovek nekde najde. Bohuzel Jarousi, at delas co delas, i vcetne toho tveho foceni (kecani) pro radost jak se tady u blbecku okecavacu obligatne rozmnozilo, fotit bohuzel neumis, oko na to nemas a na barvy uz vubec ne, protoze jsi rozeny patlal a matlal. S tim se budes muset holt smirit.
Ale i takovi jelimankove s krivou povahou se najdou jako je MiraM a jini, kteri ti polezou dal do prdele a ty jim, protoze blbove a vylizanci jak znamo tahnou jen a jen ve smeckach a za jeden provaz.... (y) :lol:

A jako vrgada, umite si to daleko lip vsechny sve sragorky okecavat nez dobre vyfotit hned napoprve. Ono to je daleko snadnejsi; bud ta sragorka nepovedena projde a nikdo si toho nevsimne, nebo pozdeji po nejakem komentu napisi proc to je tak; je to o hodne snadnejsi nez to spravne fotit, co, vrgada? :lol:

Lacu nechte na pokoji, ma svych starosti az az a na to, ze jste mu temi svymi sragorami premenili toto paradni vlakno behem par let na Zumpu fotografie, vam urcite dekovat nebude. Co se tyce mne, ja se za sve foceni nestydim, moje fotky jsou znamy po celem svete a uzivim se s nimi. K tomu par workshopu .... No a kdyz Laco preci jenom to vase skrehotani vyslysi, tak mi neubyde... :lol:

Ano, panove, vy zadni fotografove nejste a nebudete, bohuzel, samozrejme az na tech par svetlych vyjimek jak jsem jiz nekde horeji jmenoval; ne, nikdy! Vy jste a to k vam sedi ze vseho nejvic, ercblbeckove, nebo-li tak zvani dustojni panove..... (n)
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 14 kvě 2016 09:03

ARCHIVOVANO
pe-pa píše:Nejkasnejsi z toho ze vseho je, ze vy amatersti kaspari jste hloupi jak hranicni kamen jeste od Zizky tam u nich pred barakem nez zvedli vodu u toho pana chytryho kam vitr tam plast Josefa38. Holt bys tady mezi temi hudlari uz nevydrzel, kdybys jim rekl pravdu do obliceje, co? :) A nekomu tady upravovat jeho fotku? Josefe, ty jsi ten, kdo to tady houfne drive delaval.... a ejhle , dneska to je neomalene... To se podivejme jak ta demenc u tohohle blba pokracuje! Asi tou vyssi vlhkost od toho privozu, co?
A ten kaspar, co se do dneska jeste nenaucil fotit a oci ma urcite z Cvancarovy kravy, totiz machr na vzpominani Jarous je vubec ten nejvetsi expert tady jak zkurvit fotku ve stoje. A nelez blbe tomu svemu jedinemu pochlebovaci lastovi hned tady verejne do prdelky.... Uz je csude stejne zprofanovany..... :lol: :lol: :lol: A MiraM? Taky peknej holomek, take kam vitr tam plast.

No nebudu vas v tom TVORENI rusit blbeckove! Mohli byste byt radi kdaz vam v tom vasem hudlareni krome Axislubo, jeden chtel pomoci ty sracky co vyrabite zlepsit. Stacilo jit jen trochu vstric a treba se zeptat. A nedelat se machrem jako ty Jarousi. Ale budiz, treba se tady klidne podelejte s krivakama v cele jako Jarous a MiraM.

Jediny, ktery tady se sigmou umi nejlip fotit je Axislubo a Martinko. Velice dobre se lepsi take Jarda. A nejhorsi je Jarous.Ten je opravdu velice vzacny balvan, ktery je na foceni tvrdy ja diamat. A rict si i proto neda. Take jak, kdyz ma v tom svem jen a jen nasrano.... A ted abyste blbove sli nat temi vulgarnostmi ode mne zvracet, co? Ale abyste se patlalove i neposrali! Holt blbost dusevni, nekdy nezna zadnych hranic a kvete na dalku.... Hm, co nadelas matlale...... (y) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MiraM, vam je malo nadavat a byt neomaleny, meli byste bat zavreni denne na nejaky maly dvorek a frajer s dlouhym bicem aby vas denne cepoval... jelimanci z hlubokych hvozdu..... :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

...nebo na vas poslu tu moji dogu.... :

prvni fotka: SD1 +S 12-24
jajakm

Příspěvekod jajakm » 14 kvě 2016 09:04

ARCHIVOVANO
pe-pa píše:vrgada, dlouho jsem o tobe neslysel a vida pan vlozil rude auto na krivo. Takze za tech par mesicu jinde jsi toho take prilis nepochytil.
Jinak samozrejme ucinim jak doporucujes, treba jsi v techto vecech chytrejsi nez v tom fotografovani. Ale pasujes sem k Jarousovi a tem ostatnim jako prdel na hrnec! Nikdy jsi nic poradneho tady nepredvedl ale tlamu mas velkou jak sumec a chytrou jak cervik hovnajs; tedy jako vzdy. Takze ja ti doporucuji koupit si tablety na prujem, aby ses z toho blbecku taky neposral! :) :lol: :lol: :lol:
jajakm

Příspěvekod jajakm » 14 kvě 2016 09:06

ARCHIVOVANO
pe-pa píše:Dobre si tady hrajete do noty vy dva ercblbeckove Jarous a MiraM. Jste to okoukali myslim od Putina a toho tueckeho pasi, co? Nejlepsi obrana je utok; honem ze mne udelat vsechny mozne niky, ktere se vam nehodi do kramu nebo vam odporuji v te vasi skoro komunistcke kampani proti mne, Petrovi Mahlerovi, nebo-li pe-pa. Jak hloupoucke, slabounke a jednoduche co leze z tech vasich vyskrabanych mozecku. MiraM ma ted to co se mu tady nejvic libi a pestuje si to tady s oblibou, totiz na mne stvani a ten machr na fotky s tresouci se ponorky, ktery tady za ty roky se naucil tak akorat pochybovat jestli profici pouzivaji nebo nepouzivaji polarizak, aby si zase sobe dodal potrebne fotograficke dustojnosti k dalsim srackam co tady bude prezentovat. Ale uz zacina i kdyby jenom nenapadne, se zajimat tak trochu co to ta brilance fotky vlastne je a zacina nenepadne, aby se jako nepoznalo a jako ze to vedel a delal vzdycky a hlavne kvuli tem svym vzpominkam, to hlavne, nechal kameru vyvadet co sama chtela.
Jarousi, mi to je uplne fuk jak to doma s temi tvymi sragorami udelas, ale sem vkladej technicky aspon dobre fotky, uz nehlede na ty tve naprosto zacatecnicke slaboucke komposice, kde dokonce horizont je na prostredku!!!! to proto, ze mu ta kamera meri osvit stredem a podle neho nejlepe..... sragorky, ktere nikde jinde videt nejsou a sotva clovek nekde najde. Bohuzel Jarousi, at delas co delas, i vcetne toho tveho foceni (kecani) pro radost jak se tady u blbecku okecavacu obligatne rozmnozilo, fotit bohuzel neumis, oko na to nemas a na barvy uz vubec ne, protoze jsi rozeny patlal a matlal. S tim se budes muset holt smirit.
Ale i takovi jelimankove s krivou povahou se najdou jako je MiraM a jini, kteri ti polezou dal do prdele a ty jim, protoze blbove a vylizanci jak znamo tahnou jen a jen ve smeckach a za jeden provaz.... (y) :lol:

A jako vrgada, umite si to daleko lip vsechny sve sragorky okecavat nez dobre vyfotit hned napoprve. Ono to je daleko snadnejsi; bud ta sragorka nepovedena projde a nikdo si toho nevsimne, nebo pozdeji po nejakem komentu napisi proc to je tak; je to o hodne snadnejsi nez to spravne fotit, co, vrgada? :lol:

Lacu nechte na pokoji, ma svych starosti az az a na to, ze jste mu temi svymi sragorami premenili toto paradni vlakno behem par let na Zumpu fotografie, vam urcite dekovat nebude. Co se tyce mne, ja se za sve foceni nestydim, moje fotky jsou znamy po celem svete a uzivim se s nimi. K tomu par workshopu .... No a kdyz Laco preci jenom to vase skrehotani vyslysi, tak mi neubyde... :lol:

Ano, panove, vy zadni fotografove nejste a nebudete, bohuzel, samozrejme az na tech par svetlych vyjimek jak jsem jiz nekde horeji jmenoval; ne, nikdy! Vy jste a to k vam sedi ze vseho nejvic, ercblbeckove, nebo-li tak zvani dustojni panove..... (n)
jajakm

Příspěvekod Martynko » 14 kvě 2016 09:08

:shock: a já bláhový měl za to, že tohle je vlákno o foveonech...
Martynko

Příspěvekod pe-pa » 14 kvě 2016 09:53

jajakm, co jako timto kopirovanim sledujes? Ja vim, ja ti rozumim, NIC LEPSIHO JSI TADY O SIGMACH NIKDY NECETL; CO? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Stal jsi se dobrovolne tady kronikarem?

Nebo chces divakum oddalit ty hruzy co tady nadelal temi svymi sragorkami pritel Jarous, nejlepsi patlal Sigmy vsech dob?

Kdyba ses radeji zaobiral focenim, potrebujes to taky uz od te promoce tve dcery ....co jsi si koupil take sigmu, jako sul........ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil pe-pa dne 14 kvě 2016 10:04, celkově upraveno 2
pe-pa

Příspěvekod vrgada » 14 kvě 2016 09:59

omlouvam se, neodpustil jsem si ho popichnout a tim ho jeste vic vytocit. Dotycny pan beze sporu umi fotit, ale vzdy narazove ve vlnach vetsine na foru sproste vynada. Pritom tady jsou to vetsinou amateri, kteri maji radost, ze se jim po technicke strance (ne umelecke) obcas vyvede brilantni fotka zpravidla nejakych vychodu ci zapadu slunce ci hezkych mraku (veci opakovatelne, ktere se daji vychodit), nebo neceho podobneho statickeho, kde vynikne kvalita optiky a snimace.
...
Pritom zrovna foveon vyzaduje dost velke usili, aby z toho neco pouzitelneho vypadlo. Kdezto treba u takove fuji staci zmacknout spoust v jepegu a nic neresit a vysledek je srovnatelny. Nebo presneji ten nepatrny rozdil nestoji za tu namahu, alespon pro mne uz ne. A s tim je spjate i to ostatni, usili ma byt primerene ucelu, chci-li demonstrovat ze fuji na rozdil od foveonu umi cervenou-mozna si pamatujete na tu moji zoufalou snahu, aby bylo ferari vyfocene merrilem cervene (SPP to vubec nedavalo) a tady jsem si cvakl havarku a cervena ok i na ISO1600, kvuli tomu preci nebudu otacet v editoru fotku o dva stupne doprava
...
Ale at vam to foti, zase se na vas za pul roku prijdu podivat, jo a predouci kocka je opravdu strasne fajn terapie, to jsem myslel vazne, mne po te havarce taky uklidnila
vrgada

Příspěvekod MiraM » 14 kvě 2016 11:03

Nedávno jsem řekl světovému profesionílovi Mahlerovi : tak do toho Mahler přitvrď a pobav! Jsem rád, že posloucháš na slovo!!!!! Hodný.... :D (n) M
MiraM

Příspěvekod MiraM » 14 kvě 2016 11:10

Stačí se podívat do historie a Pete byl pro světového fotografa Mahlera potlal, pro kterého neměl kloudného slova. Ach jo. (y) M
MiraM

Příspěvekod pe-pa » 14 kvě 2016 12:16

MiraM, no o tom Lacovi to bylo hlavne v uvozovkach. Kdyz schtel, tak fotit umel; ale posledni dobou v te dobe, zacal mit jine starosti a nez jsem mu na to prisel tak jsem mu to holt tady take trochu spestril. Ono to nikdy u nej neskodilo, protoze se rychle vzpamatoval a pak zase fotil pekne. Ale hlavne tehdy kdyz ho mel v Tatrach a tak pod kontrolou Ruby a jini jeho kolegove ze Slovenska. To se pak snazil a bylo to videt.

Ale tady furt okecavat, ze to tady jsou amateri atd, atd., je uz vic nez trapne! Na jinych vlaknech tady jsou co? Od otevreni Digineffu, kdy sem vstoupili nespocetne mnozstvi uplne novych holobradku amateru, kteri tenkrat snad po prve drzeli kameru v ruce se stali z 99,9% vyborni fotografove, coz je tady vsude na vsech ostatnich vlaknech upne normalne videt. A neni to tim, ze Bayer je na to uceni lepsi, to mohli tito patlalove tady klidne tu znacku zmenit a Sigma ze je jako tezsi. Sigma tezsi neni, ale ma ne prilis dobry JPG, takze se musi fotit do RAWu a tady ti amateri, nekdy talentovani, v tomto pripade tvrdi jak kamen netalentovani, se musi naucit v nejakem Editoru holt ty sve rohlinge upravovat. A to se tady asi z duvodu neschopnosti u Jarouse nedeji, protoze se tomu vyhyba jak cert krizi. I kdyz to je uplne a opravdu jednoduche. Nejjednodussi to je v Picassu 3, gratis v internetu, proto jsem ho tady navrhl k pouziti, ale moc se dal i tak nestalo. Spis se tady Jarous snazi ty svoje privrzence presvedcit, ze ty jeho sragory vzpominkove jsou vubec ta nejlepsi fotografie. Jsou, ale tak jeste vyrazet spolecne a aby mel kazdy s sebou jeste tak slepeckou hul a oznaceni na rukavech. To kvuli tem zazavojovanym osklivym tlumenym barvam a spatnym vic nez zacatecnickym kompozicim, ktere delaji Jarousovi zrovna takove, ne-li jeste horsi problemy, kdy zavoje a ta priserna brcalova zelena u nej primo exploduji do patlanin nejnizsi tridy a urovne....
Naposledy upravil pe-pa dne 14 kvě 2016 14:02, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod **lasta » 14 kvě 2016 13:28

Trollování.
**lasta

Příspěvekod **lasta » 14 kvě 2016 14:52

Příspěvekod pe-pa » dnes, 12:16

MiraM, no o tom Lacovi to bylo hlavne v uvozovkach. Kdyz schtel, tak fotit umel; ale posledni dobou v te dobe, zacal mit jine starosti a nez jsem mu na to prisel tak jsem mu to holt tady take trochu spestril. Ono to nikdy u nej neskodilo, protoze se rychle vzpamatoval a pak zase fotil pekne. Ale hlavne tehdy kdyz ho mel v Tatrach a tak pod kontrolou Ruby a jini jeho kolegove ze Slovenska. To se pak snazil a bylo to videt.

Ale tady furt okecavat, ze to tady jsou amateri atd, atd., je uz vic nez trapne! Na jinych vlaknech tady jsou co? Od otevreni Digineffu, kdy sem vstoupili nespocetne mnozstvi uplne novych holobradku amateru, kteri tenkrat snad po prve drzeli kameru v ruce se stali z 99,9% vyborni fotografove, coz je tady vsude na vsech ostatnich vlaknech upne normalne videt. A neni to tim, ze Bayer je na to uceni lepsi, to mohli tito patlalove tady klidne tu znacku zmenit a Sigma ze je jako tezsi. Sigma tezsi neni, ale ma ne prilis dobry JPG, takze se musi fotit do RAWu a tady ti amateri, nekdy talentovani, v tomto pripade tvrdi jak kamen netalentovani, se musi naucit v nejakem Editoru holt ty sve rohlinge upravovat. A to se tady asi z duvodu neschopnosti u Jarouse nedeji, protoze se tomu vyhyba jak cert krizi. I kdyz to je uplne a opravdu jednoduche. Nejjednodussi to je v Pocassu 3, proto jsem ho tady navrhl k pouziti, ale moc se dal i tak nestalo. Spis se tady Jarous snazi ty svoje privrzence presvedcit, ze ty jeho sragory vzpominkove jsou vubec ta nejlepsi fotografie. Jsou, ale tak jeste vyrazet spolecne a aby mel kazdy s sebou jeste tak slepeckou hul a oznaceni na rukavech. To kvuli tem zazavojovanym osklivym tlumenym barvam a spatnym vic nez zacatecnickym kompozicim, ktere delaji Jarousovi zrovna takove, ne-li jeste horsi problemy, kdy zavoje a ta priserna brcalova zelena u nej primo exploduji do patlanin nejnizsi tridy a urovne...
.....

Trollování
Naposledy upravil **lasta dne 14 kvě 2016 14:58, celkově upraveno 1
**lasta

Příspěvekod Jarouš » 14 kvě 2016 14:57

vrgada, jestli si dobře vzpomínám, Tvoje Ferarri nebylo foceno Merrillem, jak píšeš, ale ještě starou DP jedničkou a právě to Ferarri bylo první stopou k odhalení smutného faktu, že snímač v ní se odebírá do věčných lovišť ;). Když tak mě oprav, je to srpen 2014, mám pocit, že potom následovalo pár fotek odněkud z Balkánu a tam už problém s barvama vykvetl naplno.
Lasto, ten pán by se dal chytat za slovo díky svým lžím donekonečna, on věděl moc dobře, proč téměř celou svoji historii v září 2014 na tomto vlákně maže. A to současné překrucování dříve napsaného směrem k Petemu, to už je skutečný vrchol všeho. Nic jiného než trapná sázka na krátkou paměť a neinformovanost náhodně přihlížejících nebo později přišedších (y) (y) (y). Ale pořád nic nového ;).
Jarouš

Příspěvekod OFFcza » 14 kvě 2016 17:03

MiraM píše:Jarouši a Lasto, pokud pe-pa s OFFczou nejsou stejné osoby, pak jsou to stejní blbové. Ale divím se dodatečně že mne to nenapadlo!
Některé věci jsou jednodušší než pe-pa s OFFczou dohromady. No a teď abych měl strach, že mě bude zase vyhrožovat bičem a malým dvorkem!! (y) M

Tak ja jsem blb? A z ceho tak usuzujes?

Pekne jsi se odkopal..
OFFcza

Příspěvekod OFFcza » 14 kvě 2016 17:07

**lasta píše:OFFcza a Pe-Pa jedno je.
Píše sám sobě.

:)

lasta, miram a jarous.. pro vas je toho foceni skoda, detektivové jste měli být!
OFFcza

Příspěvekod pe-pa » 14 kvě 2016 17:13

Hele Jarousi, neokecavej, toho priblblika lastu nebo priblblikovou lastu jsi asi nejpravdepodobneji ty sem objednal, kdo vi jestli to neni tvuj nejaky taky tak jako ty hloupy pribuzny nebo pribuzna, abys tady mel ozvenu na ty tvoje pisemne sracky. Tyhle lacine figle jsou jen a jen k smichu; blbe, pardon, pane dustojnej... :lol:
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 14 kvě 2016 17:15

Jeden dnešní "úlovek". Něco mi připomněl, proto jsem vyfotil. Omlouvám se, že není z foveonu. ;)
Přílohy
Svérázné_řešení_sousedských_vztahů.jpg
Svérázné_řešení_sousedských_vztahů.jpg (548.8 KiB) Zobrazeno 3290 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 35 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/4
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DSC-RX1
Expoziční program: Priorita clony