Strome, toz vcil mam lebes, odpocivam v pokoji v pokoji

Dnes jen neco malo na zahradce. V pondeli a utery vyuziji Jancuru. Doufam, ze zase nejaky psychopat nenahlasi bombu.
Ty letni "dovolene" a "prazdniny" dobre znam, byt jsem mestske ditko od narozeni. Seceni travy, obili, mlaceni obili (sestaveni mlaticka, pres, motor, remeny, papuce, stlani obili do mlaticky - to asi znas), fukar (oddeleni zrna od plev), sypani obili do skrichu, zemaky, sbirani mandelinky, aby erteple nesezraly, trhani merunek, odvoz do sberny, pripadne autem do Zlina (45 km), palenice, svestky, palenice, jablka, a je tu zima. Prorezavani stromu, kaceni stromu, sazeni stromu, na jare roubovani, ... Proste prace vseho druhu na ... Dvur plny kurincu a kacincu, hnuj pred domem, na zachod i v mrazech ven, misto toaletniho papiru narezane Rude Pravo, takze obcas to odnesl i lecktery vysoky stranicky predstavitel. Kdyby se tak videli

Byli na tom hur nez cisar pan. Na toho sraly jen mouchy. Pro vodu k pumpe, voda v kyblech, umyvani se v lavoru, ... Kdyz jeste nebylo auto, tak troljbusem "D" do Otrokovic na vlak, ve Starem Meste pockat na autobus. To bylo jeste skoro stoleti pary, byt cela lokomotiv zdobily rude hvezdy. Kour, saze, spina, pozary kolem trati, ... Obcas vlak nestihal, takze autobus ujel, dalsi az za nekolik hodin. Proste jsem si uzil

V praci prescasy, abych si mohl vzit dle potreby nahradni volna. A mam stale vice pocit, ze je to na ...
Na Cernem Moste by se mi take moc nelibilo. Na furt bych nechtel byt ani s tim vyhledem na Hrad.
Dnes jsem se dokonce dival na pohadku o Rambovi. Vlastne jsem videl vsechny tri dily. Zasnu nad jeho nezranitelnosti, kolik vyzbroje stale mel u sebe - jinym by na to nestacil nakladak. Jak byl stale upraveny, jak asi stihal kadernika, sprchu, jak se mu rychle hojily rany, jak nikdy neztratil svuj nuz, ... Proste americky borec

Ale ony ty filmy jsou vetsinou na stejne kopyto ve stylu Jen pockej zajici!
Jo, v Praze sa fachci, az su vsichni cerni. Toz to neprehanaj
Letecká doprava ze Zlína - scifi? - ne Baťovská érahttp://www.timetableimages.com/ttimages/bata30s.htm

Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.