Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod Jaryn » 31 led 2016 21:32

Pár pohledů z okna. Furt se lyžuje :) Mobilem by to asi moc fotit nešlo. Fše foceno z ruky. Parkinzona, a zatím ani tu Albertovu chorobu nemám ;) Takže pro mě jedině kompaktní DF UZ :mrgreen:

Malé prodejny drtí velké obchoďáky, zachraňují to Vietnamci
Zdroj: http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region ... 60131.html
Kdo koho drtí? Už jsem se lekl, že Vietnamci zachraňují velké obchoďáky :mrgreen: Ta čeština je občas nějaká divná. Zvlášť když podobné věty se objevují i v našich zákonech :cry:

Zkontrolujte svou televizi, jestli bude umět DVB-T2. Máme seznam
http://technet.idnes.cz/vymena-televizo ... _video_nyv
Přílohy
test.png
Takže postřeh mám prý jako 26-tiletý ? :-)
test.png (98.29 KiB) Zobrazeno 6358 krát
P2460549.jpg
Co se hraje ve Velkém kině (cca 1,7 km)
P2460549.jpg (663.03 KiB) Zobrazeno 6418 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 108 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/5.2
ISO: 160
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
P2460482.jpg
Pohled na hodiny
P2460482.jpg (931.66 KiB) Zobrazeno 6418 krát

EXIF-Data
Čas expozice: 1/160 sec.
ISO: 100
P2460398.jpg
Dopravní situace
P2460398.jpg (577.06 KiB) Zobrazeno 6418 krát

EXIF-Data
Čas expozice: 1/250 sec.
Expoziční program: Landscape mode (for landscape photos with the background in focus)
P2460284.jpg
Podrevnická strela míří do Vizovic
P2460284.jpg (571.12 KiB) Zobrazeno 6418 krát

EXIF-Data
ISO: 125
P2460217.jpg
Furt se lyžuje (vzdálenost cca 2 km)
P2460217.jpg (676.32 KiB) Zobrazeno 6418 krát

EXIF-Data
Čas expozice: 1/400 sec.
Expoziční program: Landscape mode (for landscape photos with the background in focus)
Naposledy upravil Jaryn dne 05 úno 2016 22:38, celkově upraveno 2
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 05 úno 2016 10:00

Pár fot z okna ze včerejšího večera. Nechápu dnešní moderní architekturu výkladních skříní. Sice to vypadá dobře na vizualizacích, ale v praxi žádné soukromí. S profesionálním DF by snad bylo možné fotit i dokumenty na monitorech :roll: :mrgreen: Lze rozeznat nejen zaměstnance, ale i klienty, kteří mnohdy nejsou rádi, když se o nich ví, kam chodí. Vídám to snad všude. U nových škol, kde lze vidět Jiřího Kroupu u tabule, jak dělá rozbor básně Jana Nerudy - Písně kosmické, a jak ho s tím jeho broukem paní Týfová nechce nechat osamoceného. Kdyby to tak viděl soudruh manžel ... :roll: :mrgreen: A také úřadů a jiných zařízení. Viz fota, která zde dávám jako kritiku této hloupé architektury. A to jsem fotil na vzdálenost několika set metrů s nedokonalým cvakátkem. Do mnohých úřadů a škol je detailně vidět těmito výkladními skříněmi celý prostor jen pouhým okem z chodníků, ba dokonce z jedoucí tramvaje. V takové škole či úřadě bych se rozhodně dobře necítil. :cry:
Strome, buď rád, že jsi ve staré budově! Třeba bych se šel podívat, zda se v práci neflákáš :mrgreen: ;)

Fše foceno z ruky :) Stativ někde mám, ale nepoužívám, nechce se mi s ním štrachat.
Přílohy
P2470039.jpg
cca 700 m
P2470039.jpg (401.51 KiB) Zobrazeno 6341 krát

EXIF-Data
Čas expozice: 1/50 sec.
ISO: 800
Exposure bias: -166/100 EV
P2470011.jpg
cca 1 km
P2470011.jpg (650.25 KiB) Zobrazeno 6341 krát

EXIF-Data
Čas expozice: 1/30 sec.
ISO: 640
Exposure bias: -166/100 EV
P2460935.jpg
cca 700 m
P2460935.jpg (450.27 KiB) Zobrazeno 6341 krát

EXIF-Data
Čas expozice: 1/15 sec.
P2460898.jpg
I v večer se lyžuje (cca 2 km)
P2460898.jpg (337.14 KiB) Zobrazeno 6341 krát

EXIF-Data
ISO: 1600
P2460866.jpg
P2460866.jpg (359.75 KiB) Zobrazeno 6341 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 22.3 mm
Čas expozice: 1/4 sec.
Clona: F/3.6
P2460853.jpg
P2460853.jpg (438.47 KiB) Zobrazeno 6341 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 24.6 mm
Jaryn

Příspěvekod strom » 05 úno 2016 23:39

Jaryne, tož já sa neflakam. Ale ve vitríně bych sedět nechtěél. Na druhou stranu si zvykli ti, co tam dneska sedí, takže zvyknůť se dá na vše. Pokud to tedy nevnímají jako moderní styl života a nejsou na to hrdí.
Jinak minipocitac je docela dobrá věc. Mám doma něco podobného, spíš tedy tablet bez displeje, protože to běží na Androidu. No hlavně tím streamuju dětem pohádky do TV ze síťového disku nebo z YouTube a jednou za čtvrt roku si z toho pustíme s manželkou film. Nouzově surfovat přes BT myš a klávesnici by se také dalo, ale nikdy jsem neměl potřebu k tomu využívat TV, sedět od ní tři metry a mít na kolenou klávesnici a myší šoupat po pohovce. No za cenu něco přes 1000 Kč to slouží velmi dobře.
http://www.mi.com/hezimini/config/

Odesláno z mého Mi 4c
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 06 úno 2016 00:42

Strome, tož to su rád, že se v práci neflákaš (n) :mrgreen:

Manželka používá toto: https://www.alza.cz/intel-compute-stick ... oCJ-Hw_wcB Ales s Windows 8.1. Brouzdá s tím po internetu, sleduje filmy z You Tube. Má to napojené na 24 palcový monitor s TV tunerem. Takže vlastně běžný monitor, na který lze koukat z jedho metru. Mně vyhovala i telka 32' s fuj HD rozlišením. Krabičku s Androidem mám také, ale s W 8.1 je mnohem lepší a pro naše potřeby použitelnější, takže Android pouze na tabletu. Skoro uvažuji vedle PC ještě jen tu škatulku Intel na brouzdáni po internetu, abych zbytečně nezapínal velkou bednu a neroztáčel HD. Na té krabičce běží v pohodě i Office, takže se dají psát i nějaké kecy či sestavovat provázané listy EXCLu. V jednom sešitu mám asi 10 listů, kde ze dvou odvozuji a třídím data v podstatě už do výstupních dokumentů. EXECEL se mi líbí, protože si ho na rozdíl od jednoúčelových programů mohu vytvátvářet neomezeně dle mých potřeb a představ. Navíc mě nic nestojí, jen určitou kreativitu. Na nedostaky mohu nadávat jen sám na sebe, a také sám je musím najít a odstranit, takže nemám pocit cvičené opice. Výstupy jsou mnohem lepší než z jednoúčelových drahých programů. Navíc to potřebuji jen začátkem roku. Nevím, zda přejít na Windows 10. Raději asi zůstanu u sedmiček.
Jaryn

Příspěvekod strom » 06 úno 2016 01:25

Jaryne, Windows jsou na běžnou práci určitě lepší než Android, byť i tam ta snaha trochu je.
Osobně jsem Win 10 nevyzkoušel, no podle toho, co čtu, bych raději počkal. Windows 10 na smartphonech jsou zatím prý katastrofa a do odladěných a hw nenáročných Win 8 mají ještě daleko.

Jo Excel, to je můj skoro denní chleba. S VBA je to ohromně mocný nástroj, sice možná ne efektivní, protože není úzce specializovaný, ale velmi všestranný. V Excelu programuju různé formuláře nebo ho využívám k strojovému načítání a průběžnému automatizovanému zpracovávání dat z internetu. Prostě spustíš Excel, jdeš od toho pryč, on pracuje za tebe a za týden přijdeš k hotové tabulce. Cokoliv ve formě i jen malé databáze už se v něm ale programuje nepříjemně. Na to už je lepší access a SQL.

Odesláno z mého Mi 4c
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 06 úno 2016 09:25

Strome, Execel vyuzivam jen relativne docela primitivnim zpusobem. Neco jen jako tabulku s udaji o prijmech a vydajich, jine o spotrebe energii, kde je uz nutne pracovat s datem, plochami a koeficienty. Kontrolou mi jsou pak krizove soucty, ktere musi souhlasit se vstupnimi hodnotami. Libi se mi, ze s tim mohu pohrat, vse se pri kazde vstupni zmene prepocita. Nedovedu si predstavit, kdybych to mel delat bez tohoto nastroje. Bylo by to snad na mesice. Zadne vedecke vypocty s tim nedelam, byt ma Excel obrovske moznosti. Proste je nepotrebuji a stacila by mi i znacne odlehcena verze. Kdysi davno jsem zkousel i ten Access, kde jsem vyuzival i vstupni formular pro jednoduche zadavani dat. Je ale pravdu vhodny pro obsahle databeze, ktere nepotrebuji. Excel mi vsak plne vyhovuje. Daji se v nem jednoduse vytvaret treba faktury, cenove nabidky a pod. To jsou vsak velmi jednoduche zalezitosti.
Jaryn

Příspěvekod strom » 06 úno 2016 13:08

Jaryne, myslím, že ten Excel využíváš daleko sofistikovanějším způsobem než značná část mých kolegů, kteří s ním pracují denně. Člověk z něho nepotřebuje všechno, má mu efektivně pomáhat v tom, co po něm potřebuje. Nejhorší je kombinace, když je někdo línej se něco nového ke své práci naučit, pak je neefektivní a ještě si nakonec stěžuje, že toho má moc. No každej jsme nějakej.
Jinak samozřejmě i k nám chodí firmy, které se nám snaží udat báječný software, který je v podstatě okleštěný Excel, který nic navíc neumí, obvykle to má těžkopádné ovládání a omezené možnosti přizpůsobení. No, každej jsme nějakej :)

Odesláno z mého Mi 4c
strom

Příspěvekod Jaryn » 06 úno 2016 21:37

Strome, já si myslím, že z Excelu využívám poměrně málo. Tedy samozřejmě součty, násobení, ba dokonce i dělení :mrgreen: , také procenta, různé průměry, díky možnostem pracovat s datumy, tedy počty dnů, tak i třeba průměrnou denní spotřebu elektrické energie, vody, plynu, a pod. Učil jsem se to sám. Kurz jsem absolvoval kdysi jako nezaměstnaný, když mně Bohemia banka zablokovala účet, což mě značně naštvalo, protože jsem byl na čas v ... Ten kurz přes Pracovní úřad byl opravdu "zajímavý". Vrcholným dílem absolventů byl "dokument" ve Wordu :mrgreen: A jak byly ženské rády, že se doma mohly pochlubit. Prý to byly základy práce na PC. Takže se některým tvým kolegům až tak moc nedivím.

Manželce ve Windows 8.1 jsem vyházel zbytečné dlaždice a nadefinoval nové. Třeba i jen jako odkazy na internetové stránky, které nejčastěji navštěvuje. Je trošku jiný než W7, je to určitá změna a námět k nějaké činnosti. Mě by nebavilo dělat nějakou práci stále dokola, cítil by se jako nějaký bezduchý robot.

Nevím, zda EU nezakázala třeba i žaluzie ? :mrgreen: Možná to má všechno vypadat jako jeden velký ...
Že žaluzie nejsou před pódiem, to chápu.
P2340820.jpg
P2340820.jpg (635.22 KiB) Zobrazeno 6267 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.7 mm
Čas expozice: 1/20 sec.
Clona: F/3.2
Ale u kanclů? Zde jedno foto z chodníku k Petrovu
P2320262.jpg
P2320262.jpg (682.26 KiB) Zobrazeno 6267 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 25 mm

P2320260.jpg
P2320260.jpg (603.42 KiB) Zobrazeno 6267 krát
EXIF-Data
ISO: 1000

P2320595.jpg
P2320595.jpg (189.78 KiB) Zobrazeno 6267 krát
EXIF-Data

Jinak ty moderní stavby mně připadají jako velká akvária. Ale jelikož nejde o veřejný prostor, tak bych si asi soukromí chránil. Za výlohami se prý vystavují ještě lehké děvy.
Obrázek
Obrázek

Dost nechápu, proč se píše o uličkách lásky, když to souvisí s úplně něčím jiným :?: :mrgreen: A také že se někdo s někým vyspal, když při tom nezamhouřil oko :?: :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod strom » 09 úno 2016 00:14

Zde přikládám svůj "minipocitac" na Androidu v zapojení. Spíš takový tablet bez displeje.
Na Androidu používám ke čtení Office dokumentů aplikaci WPS Office. Nikdy jsem na tom ale nezkoušel vytvářet tabulku, asi to v omezené míře i půjde. Na konzumaci obsahu to ale slouží dobře.
Dnes je spousta hraček k mání a bude jich ještě víc. Oblíbil jsem si třeba lampičku ovladatelnou přes Bluetooth mobilem, programovatelnou a s možností spojité změny vyzařováné barvy. Sice to jsou na jednu stranu zbytečné věci, na druhou stranu si člověk rád užívá moderních technologií.

Odesláno z mého Mi 4c
Obrázek
strom

Příspěvekod Jaryn » 09 úno 2016 22:03

Strome, toto je mini PC u manželky.
P2470069.jpg
Mini PC
P2470069.jpg (380.1 KiB) Zobrazeno 6200 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 5.1 mm
Čas expozice: 1/25 sec.
Clona: F/2.9
ISO: 400

Používá internet a YouTube. Dal jsem jí tam ale i OpenOffice a SmartMaps. To však nepoužívá.

Pod Androidem na tabletu využívám samozřejmě Adobe Reader pro čtení dokumentů v PDF, na tabulky Excel nebo WPS (Kingsof Office), OfficeSuite, OliveOffice Premium, na internová rádia TuneIn Radio, Video Player for Android, Wifi Analyzer, Notebook, Navigator, kompletní Smart Maps, Aladin, Kalkulačku, Správce souborů nebo ES File Explorer, AndroiTS GPS Test, Kalendář CZ, Hudba PLay, na čtení uložených e-mailů EML Reader Free. Tabulky asi na tabletu vyplňovat asi jde, byť by to bylo dost nepohodlné, ale potřebuji je jen přečíst, když mi něco přijde e-mailem a jsem jaksi mimo dosah PC. Občas kouknu na TVprogram.cz, ale na telku se prakticky nedá koukat, takže jsem koupil simulátor televize :mrgreen:
Obrázek
Ale televizni poplatek bych v našich končinách asi musel platit i kdybych místo ČT nechal blikat jen ten simulátor :cry:
http://finexpert.e15.cz/vyplati-se-nepl ... sudte-sami

Na usínání se mi osvědčil tento integrák. Klasické samostatné tranzistory zřejmě neobsahuje. Dříve se krabičky honosily číslem o počtu tranzistorů uvnitř. Čím více, tím kvalitnější stroj :mrgreen:
Obrázek
Ten jsem koupil ještě za 350,-Kč. Mám tři, každý na jiném místě, abych je nemusel převážet a stále přelaďovat. Nevím ani, kolik má pamětí na naladěné stanice, které však nelze mazat, natož třídit. Hraje velmi dobře. Lze přehrávat i svoji hudbu, ale to nevyužívám. Při použití některých dobíječek hraje i při dobíjení, u jiných při dobíjení nehraje. Na maliký repráček vynikající přednes.
Jinak na tabletu mám spousty blbinek jako třeba Spirit Level. Ale futra bych asi podle toho osazovat nemohl :mrgreen: Nebo i zvukoměr, Gauss Meter, Alkohol kalkulačku :mrgreen: , Fotoaparát, Budík/Hodiny a další blbiny :roll: Hry v podstatě žádné nepoužívám, pokud se nedají za hry označit již zmíněné :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod MONYS » 10 úno 2016 16:19

Jestlipak se toho Vietnamce noviny zeptaly zda zná český obchodní zákoník a zda odvádí daně?
MONYS

Příspěvekod Jaryn » 10 úno 2016 19:33

V údolí je opět jasno, žádný horký vzduch, který by snímky rozmazal, takže ideální podmínky pro další cvaknutí z okna, když už se momentálně nikam nedostanu. Ani jsem nevěděl, že máme kousek naproti (cca 700 m) nějaké fitness. Sám jsem překvapen, co to moje cvakátko umí :) Vše foceno opět jen z ruky.
Přílohy
P2470162.jpg
Jako rybičky v akváriu :-)
P2470162.jpg (427.62 KiB) Zobrazeno 6160 krát

EXIF-Data
P2470136.jpg
P2470136.jpg (375.16 KiB) Zobrazeno 6160 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 33.9 mm
Clona: F/3.8
ISO: 1250
P2470133.jpg
P2470133.jpg (306.7 KiB) Zobrazeno 6160 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 11.8 mm
Clona: F/3.3
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 12 úno 2016 19:28

Ta akvária s úředníky asi svůj smysl mají :mrgreen:

Úředník nechodil šest let do práce, nikdo si toho nevšiml
Na jeho absenci se paradoxně přišlo až ve chvíli, kdy ho nadřízení chtěli ocenit za dlouholetou službu. :mrgreen:
http://www.novinky.cz/koktejl/394645-ur ... vsiml.html

Někteří jsou asi opravdu užitečnější, když nic nedělají, ba do práce vůbec nechodí. A ještě mohou být oceněni za věrnost a že nic nepokazili :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod strom » 12 úno 2016 22:47

Jaryne, tož jak píšeš, tak mi na tom přideš huř jak otec od dvou malych děti. Tož aj ten Jančura ti říka, že by sis měl užívat a ne fachčit, až z teho budeš čérny. No chápu tě, asi na tom budu stejně. Mám vysněno, že v důchodu budu konečně cestovat, protože teď mi to přijde jako ztráta času. Ne, stejně budu fachčit a nejspíš v práci chcipnu. Možno i z admistrativnich důvodu. Manželka mi to už aj předpovida. I když mi je teprva pětatřicet, už se začínají objevovat první zdravotní nepříjemnosti, které jsem před pár lety neznal. V letě si dovolenó nebero, bo sem z vesnice zvykly, že v létě se fachči nejvic. Odpočíva se až v zimě, ale v Praze tohle neznaj, tam se v zimě doháněji termíny. No, furt mi ten Pragl nějak nesedi.

Odesláno z mého MI PAD pomocí Tapatalk
strom

Příspěvekod Jaryn » 13 úno 2016 00:15

Strome, toz vcil mam lebes, odpocivam v pokoji v pokoji :mrgreen: Dnes jen neco malo na zahradce. V pondeli a utery vyuziji Jancuru. Doufam, ze zase nejaky psychopat nenahlasi bombu.
Ty letni "dovolene" a "prazdniny" dobre znam, byt jsem mestske ditko od narozeni. Seceni travy, obili, mlaceni obili (sestaveni mlaticka, pres, motor, remeny, papuce, stlani obili do mlaticky - to asi znas), fukar (oddeleni zrna od plev), sypani obili do skrichu, zemaky, sbirani mandelinky, aby erteple nesezraly, trhani merunek, odvoz do sberny, pripadne autem do Zlina (45 km), palenice, svestky, palenice, jablka, a je tu zima. Prorezavani stromu, kaceni stromu, sazeni stromu, na jare roubovani, ... Proste prace vseho druhu na ... Dvur plny kurincu a kacincu, hnuj pred domem, na zachod i v mrazech ven, misto toaletniho papiru narezane Rude Pravo, takze obcas to odnesl i lecktery vysoky stranicky predstavitel. Kdyby se tak videli :mrgreen: Byli na tom hur nez cisar pan. Na toho sraly jen mouchy. Pro vodu k pumpe, voda v kyblech, umyvani se v lavoru, ... Kdyz jeste nebylo auto, tak troljbusem "D" do Otrokovic na vlak, ve Starem Meste pockat na autobus. To bylo jeste skoro stoleti pary, byt cela lokomotiv zdobily rude hvezdy. Kour, saze, spina, pozary kolem trati, ... Obcas vlak nestihal, takze autobus ujel, dalsi az za nekolik hodin. Proste jsem si uzil :cry: V praci prescasy, abych si mohl vzit dle potreby nahradni volna. A mam stale vice pocit, ze je to na ...
Na Cernem Moste by se mi take moc nelibilo. Na furt bych nechtel byt ani s tim vyhledem na Hrad.

Dnes jsem se dokonce dival na pohadku o Rambovi. Vlastne jsem videl vsechny tri dily. Zasnu nad jeho nezranitelnosti, kolik vyzbroje stale mel u sebe - jinym by na to nestacil nakladak. Jak byl stale upraveny, jak asi stihal kadernika, sprchu, jak se mu rychle hojily rany, jak nikdy neztratil svuj nuz, ... Proste americky borec :mrgreen: Ale ony ty filmy jsou vetsinou na stejne kopyto ve stylu Jen pockej zajici!
Jo, v Praze sa fachci, az su vsichni cerni. Toz to neprehanaj :mrgreen:

Letecká doprava ze Zlína - scifi? - ne Baťovská éra
http://www.timetableimages.com/ttimages/bata30s.htm
Obrázek
Obrázek
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 14 úno 2016 10:15

Strome, což, tobě bude už 35. Ale co mám říkat já ve svých 26 letech? :mrgreen: Tlak mně blbne. Večer na těch 26 let, ráno ale horší než na mých nadcházejících 62. Teoreticky by to mělo být naopak, ale není. Pulz mi klidně klesne i na 45 pulzů za minutu, takže jsem musel dva drijáky vypustit, přesto pulz nizký. V noci asi působí podvědomí, které ze všeho udělá dobře uležený guláš, leckdy i docela připálený. Tlačítko "Delete" nefunguje, spíš samovolně "Insert", takže z toho vyjdou pěkné zmatlaniny :cry:
Přílohy
P2470263.jpg
P2470263.jpg (83.31 KiB) Zobrazeno 6065 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 12.9 mm
Použití blesku: Flash fired, compulsory flash mode
Exposure bias: 100/100 EV
Metering mode: Spot
P2470262.jpg
P2470262.jpg (89.88 KiB) Zobrazeno 6065 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 11.3 mm
Použití blesku: Flash fired, compulsory flash mode
Metering mode: Spot
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 16 úno 2016 22:24

Tož sem mjél včéra ráno dilemu. Do Monaka nebo do Olomóca.
P2470280.jpg
P2470280.jpg (400.24 KiB) Zobrazeno 6023 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 23.8 mm
Čas expozice: 1/80 sec.

V Monaku sem ještě nigdá nebýl, ale nakonec sem to vzál přece jen do Olomóca.
P2470307.jpg
P2470307.jpg (548.23 KiB) Zobrazeno 6023 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.5 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/2.8
ISO: 250
Aj Václavák tam majů, aj Prahu, ba dokonce gotiky chlůbu (n) Aj moderní architektůru (n)
Přílohy
P2470354.jpg
P2470354.jpg (581 KiB) Zobrazeno 6023 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 43.5 mm
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/4
P2470424.jpg
P2470424.jpg (561.96 KiB) Zobrazeno 6023 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 13.5 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
P2470332x.jpg
P2470332x.jpg (633.54 KiB) Zobrazeno 6023 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 5.2 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
P2470330.jpg
P2470330.jpg (630.1 KiB) Zobrazeno 6023 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.5 mm
Clona: F/3.2
Naposledy upravil Jaryn dne 17 úno 2016 22:46, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 16 úno 2016 22:33

Taky vlaky tam jezdí. Šak do Prahy je to kůsek.
P2470443.jpg
P2470443.jpg (761.15 KiB) Zobrazeno 6023 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 15.5 mm
Clona: F/3.4
ISO: 200
P2470413.jpg
P2470413.jpg (871.15 KiB) Zobrazeno 6023 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 14.8 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
ISO: 200

Strome, myslél sem, že na mňa zamáváš z okna. Aj bezdomovci pod Hlávkovým mostem se ke mně hlásili, a ty nic :cry: Tož abys věďél, tak sem jél raději dom.
Přílohy
P2470648.jpg
P2470648.jpg (600.16 KiB) Zobrazeno 6023 krát
EXIF-Data
P2470595.jpg
P2470595.jpg (460.77 KiB) Zobrazeno 6023 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 23.8 mm
P2470559.jpg
U bezdomovců pod Hlávkovým mostem
P2470559.jpg (639.9 KiB) Zobrazeno 6023 krát

EXIF-Data
P2470461x.jpg
P2470461x.jpg (491.55 KiB) Zobrazeno 6023 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/13 sec.
Naposledy upravil Jaryn dne 17 úno 2016 22:42, celkově upraveno 2
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 16 úno 2016 22:41

Na nádraží mě však rychle přešél humor, když sem sa chťél vychcat. Vyčurat. Vymočit ... Při pohledu na cenu mňa aj močéní přešlo :roll:
P2470697.jpg
Hlavní nádraží Praha - cena za použití WC :-)
P2470697.jpg (361.23 KiB) Zobrazeno 6030 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 19.3 mm
Čas expozice: 1/13 sec.
Clona: F/3.5
Rozhodl jsem se, že i kdybych se mjél ..., tak dvacku nevydám :mrgreen: Dvacku sem raději dal těm bezdomovcom. Těžko říci, zda se najde i nějaký zoufalec, který by platil eurem :mrgreen: No, někdy asi néni zbytí, byť je pak euro v ... Navíc je nutné mít příslušnou minci, takže kdo ji nemá, tak ... Ve vlaku za dvacku sem dostál croissant se šunků a sýrem a vyčurat mňa nechali zadarmo :mrgreen:

Na piáno se zřejmě může hrát pouze se zbrojním pasem :roll: :mrgreen: A hrou se nesmí rušit okolí, tudíž se na něm nesmí ani hrát :?:
P2470727.jpg
Upozornění na klavíru :-)
P2470727.jpg (429.74 KiB) Zobrazeno 6030 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17.5 mm
Čas expozice: 1/10 sec.
P2470750.jpg
P2470750.jpg (635.25 KiB) Zobrazeno 5976 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 12.4 mm
Čas expozice: 1/8 sec.
P2470735.jpg
P2470735.jpg (627.9 KiB) Zobrazeno 6030 krát
EXIF-Data
Přílohy
P2470815.jpg
P2470815.jpg (508.94 KiB) Zobrazeno 6030 krát
EXIF-Data
Naposledy upravil Jaryn dne 18 úno 2016 23:35, celkově upraveno 2
Jaryn

Příspěvekod strom » 17 úno 2016 22:40

Jaryne, tož zamával bych, ale asi jsem byl v tu dobu celý čérný :) Teda jestli to nebylo o víkendu, koukám na to z mobilo a nevidím exif.
Dnes mi přišlo do mailu totok:
http://www.panasonic.com/cz/consumer/fo ... aignId=863

Vypadá to zajímavě, před šesti lety bych takové cvakátko bral všemi deseti, ovšem tenkrát to nějak nešlo, byť by to jinak asi šlo. Dnes si na tu jednu fotku dětí za týden vystačím s mobilem. No za měsíc bych měl údajně fotit svatbu budoucí švagrové, kde mi mobil ani žádné cvakátko s malým snímačem opravdu neposlouží. Budu si asi muset něco někde vypůjčit a hlavně se po těch letech nefocení budu muset znovu naučit fotit. Bude to chtít blesk, který jsem vždy nerad používal, ať už u foťáku nebo i u mobilu. Aspoň bude malé zpestření.

Odesláno z mého Mi 4c
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem