Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod **lasta » 12 lis 2015 19:43

Jarouš píše:"
Portrét chlapců se mi jeví jako velmi dobrý,

Plazmové televize mají určitě velmi dobrý obraz. Tak proč tato technologie nezvítězila na poli grafických profi monitorů, když je o tolik dokonalejší, než nejlepší LCD?

Souhlas Portrét chlapců je velmi dobrý, barevné vyznění je perfektní, mám rád Kodak Ekatachrome, pouze je špatná pleťovka... ;)

S plasmou si nelam hlavu. Nedají se dělat malé úhlopříčky kvůli velikosti zobrazovacích bodů... :(
**lasta

Příspěvekod Jarouš » 12 lis 2015 23:15

To zdůvodnění jsem čekal. Ale taky mám ještě v živé paměti, jak z opačného důvodu končily LCD televize někde kolem 42 palců. Taky se tehdá psalo, že větší to ještě neumějí. A zvládli to zvětšování tak rychle a kvalitně, že jsem ani nezaznamenal, že by se to na nějakou dobu zastavilo. A dnešní grafické monitory už jsou taky hodně velké, myslím, že 27 palců a 4K rozlišení už je mezi profíky spíš nejmenší hranice. Myslím, že ona ta LCD technologie na nejvyšší úrovni zase tak moc špatná nebude a s tou plasmou si moc nezadá.
Nezlob se, Petře, této větě nerozumím ani trochu :?:: "Jarousi, psal jsem o techto interierech a ne o tech trech vyhonkach co jsi tady znovu nalozil... SDIM4960.jpg (y)"
Jenom doplním, pro mnohé asi zbytečně, protože poznali a vědí. Ta jižní (nejvyšší) věž katedrály měří přes sto metrů (nejvyšší na Moravě) a tudíž je ten objekt běžně se vyskytujícími ohnisky většiny fotoaparátů prakticky nevyfotitelný. Nezbývá, než silně naklánět, čemuž jsem se použitím ultraširokáče 8-16 mm mohl vyhnout. Ale stejně ta výška jakékoliv sebemenší nepřesnosti ve vyrovnání foťáku na stativu neodpouští a v kombinaci s "povinným" zkreslením objektivu na širokém konci se člověk určitým korekcím v editoru nevyhne. Vím, že to stále není ideální... ;)
Jarouš

Příspěvekod vrgada » 13 lis 2015 00:39

Xenofobie je projev chování, který spočívá v nedůvěře, odporu a nepřátelství ke všemu cizímu. (normalni lidska i zvireci vlastnost)
...
Imigrace je proces, při němž se na území státu usazují obyvatelé přicházející ze zahraničí.
...
tolik wikipedie, mne opravdu neprisli jako rodili Nemci, takze to rozhodne neni pripad normalni ruzove pletovky europidni rasy-to je taky odborny termin a ne rasismus. Takze jo, sinalou pletovku negroidni rasy (taky wikipedie) foveon asi zvlada
...
Jedine co ode mne bylo nekorektni bylo vyslovene podezreni, ze patri k sexualni mensine (usuzovano z postoje a podivnych usmevu tech dvou), ale dnes je to spis propagovane spolecenske plus, vzdyt byt gay je okay:-)
...
Cert to vem, tesim se na dalsi fotky, ja napriklad dnes vyfotil levitujici talir :-)
Obrázek
Naposledy upravil vrgada dne 13 lis 2015 01:06, celkově upraveno 1
vrgada

Příspěvekod vrgada » 13 lis 2015 00:51

Obrázek
a zde si povsimnete, ze se nekonaji zelene rohy a flekate stiny a zadne zrno ani pri ISO 1600 a s expozicne velmi narocnou scenou se fotak taky popral se cti i bez uprav rawu, barevne vyvazeni neposoudim, nechal jsem to na fotaku, takze plazma je ze zobrazovaciho procesu stejne jako me volsove oko vyrazena
vrgada

Příspěvekod josef38 » 13 lis 2015 06:49

vrgada píše:Jedine co ode mne bylo nekorektni bylo vyslovene podezreni, ze patri k sexualni mensine (usuzovano z postoje a podivnych usmevu tech dvou) :-)

Už to neokecáš! :lol: Ale snaha je a to se hodnotí kladně. (n)
Tak se mějte pánové foveónští! J.
josef38

Příspěvekod pe-pa » 13 lis 2015 08:38

Jarousi,

toto: Nezlob se, Petře, této větě nerozumím ani trochu :?:: "Jarousi, psal jsem o techto interierech a ne o tech trech vyhonkach co jsi tady znovu nalozil... SDIM4960.jpg (y)"

je o fotkach tveho foceni vnitrku kostela, ktere jsi tady pred par dny presentoval a ke terym patri tento jeden odkaz na jednu fotku z nich. Ze jsou znacne podexponovane, jak jsem psal, pri tvem foceni metodou sede tabulky a na M manual jsi jiz rozumel. Takze by bylo nejlepsi a take nejrozumejsi beze vsech nejakych popichovani a jinych blbinek, se do toho kostela vratit, jestli to je mozne a vyfotit ten vnitrek pozorne ne podle sede tabulky a M, ale na obycejne A automatiku, ktera si sama vyhleda optimalni cas, nastavil si pri tom pouziti objektivu 8-16 clonu ca.F 5,6 nebo F8 a cvaknul to podle objektivniho posunu bud do minusu, coz neni moc pravdepodobne ackoliv take mozne, nebo do plusu tebou nastaveneho histogramu, kde budou pokud mozno vsechna svetla, svetlo v oknech bude tedy uz skoro preexponovane, coz v takovemto pripade se nepocita jako chyba, nebot jsou v te cele plose fotky (ty plosky bile) pomerne male a stiny v kostele na kraji cerne bez detajlu, tedy stale s trochu detajly, ktere jsou pri tomto foceni interieru dulezitejsi. A nejake to male prozareni v oknech ne tak dulezite. Jenom, kdybys fotil hlavne ta okna, ktera by pak zabirala velkou plochu fotky ca 90 - 100% pak to musi byt samozrejme perfektne osvitnute. Tedy plati vzdy, ze hlavni motiv musi byt perfektne osvitnuty a to ostatni nedulezite ne tak perfektne (kostel ve svetle slunce - dulezite a dlazba ve stinu pred nim - nedulezite)

Co se tyce tech trech fotek s kostelem na vysku z toho jeden na sirku s nejakou navsi nebo co, tak ty vsechny mas zasadne spatne kompozicne vyfocene, kde se snazis prostrednictvim dolni poloviny fotky chytit osvit hlavne pro tu ulicni dlazbu, ktera je ve stinu, tedy mas objektiv narovnany hlavne na tu dlazbu a kostel v horni polovine fotky dohanis asi nejakym prechodovym filtrem bud na objektivu nebo pak v pc.
Tedy tento zpusob nastaveni fotaku na kompozici, tedy na motiv je zasadne spatny, protoze ve fotce mas vic nez z poloviny ulicni dlazbu a hlavni motiv - kostel je zasoupnut kvuli te falesne expozici na spodek - dlazbu a tim i celkove falesny, spatny osvit, podle tabulky a M do horni chabe poloviny fotky i kdyz je to hlavni motiv a dlazba a ulice vubec je uplne vedlejsi a nezajimava vec na fotce.
To same, tedy ten zpusob vyfoceni toho kostela u tvych zde poslednich fotek na vysku je zrovna tak spatne, kdy spodek, valny spodek je fotakem zachycen vic nez z 60% fotky, ktery pro fotku nema zadny nic nerikajici nikomu vyznam a ta dulezita cast kostel je nacpan zmenseny, aby se na zbytek fotky vesel, do horni minicasti. I kdyz, kdybys i bliz ke kostelu volil stanoviste foceni, bys do fotky dostal kostel cely, sice se zbihajicimi se liniemi, ktere u moderniho foceni dodaji fotce vybornou dynamiku a nejsou, jestli nejsou prehnane vubec pro fotku spatne. Opust prosim te ty ruzne fotograficke "rikanky" podle kterych se zrejme stale ridis, nikam nevedou a fotografa jen dokazi zblbnout. Valna vetsina jich je jeste z dob, kdy byla fotografie na zacatku, tedy nekdy pred stopadesati roky tvorene a ruznymi "autory fotoknizek" rado opsane a fot uz konecne zive a hlavne poradne! :)
A tak ty fotis naprosto nejcasteji, coz z toho vyplyva, ze se v tomto foceni opravdu neumele topis, ale na radu se zde nezeptas, protoze si asi nejpravdepodobneji myslis, ze to je tak spravne. Ale bohuze neni!!!! :). Jako s temi Janosiky a pod. Takhle se ti pomoci neda a tak jak to do ted fotis je fakt spatne.
Naposledy upravil pe-pa dne 14 lis 2015 14:03, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 13 lis 2015 13:14

Osvit podle dlažby, přechodový filtr, šedá tabulka... Nic z toho není pravda, Ty evidentně z fotky nepoznáš ani ho.no, ale furt musíš šířit ty svoje hypotetické nesmysly, před kterými, bohužel, není obrany. A ještě k tomu ty skvělé rady, jak se mělo fotit v tom kostele. Já vím, že by tady v pohodě prošlo, kdyby ty fotky ukazovaly v tom kostele spoustu světla, jakoby to bylo v červnu ve čtyři odpoledne. Jenže já chtěl, aby ukazovaly, jak v něm bylo o půl čtvrté na začátku listopadu. A můžu Tě ujistit, že výsledek je mnohem lepší, než s jakým jsem dopředu počítal. A vůbec nemíním Tě o tom přesvědčovat. Konec debaty, na Tebe nic jiného neplatí. A opravdu slušnou fotku z Quattra, hodnou Tvých velkohubých kritik ostatních, jsem tady od Tebe taky ještě neviděl... ;)
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 13 lis 2015 13:25

Jarousi, mi jeto suma fuk co tady blijes na mou hlavu za nesmysly! Fot si jak chces, do tedka to stoji tak akorat za kulove ho.vno a asi jenom ty se domnivas, ze jsi asi mistr sveta a vsichni se mame u tvych sragor tady vystavovanych posirat.

Kazdopadne ja se z tech tvych upatlanych horsich nez od zacatecnika fotek neposeru!!! Chtel jsem ti jen pomoci, ale kdyz to radeji zahanis do autu tak prosim!!! Patlej si to dal jak myslis!!!!! Jenom nedelej ze mne vola!!!

A ty tvoje bludne kecy si schovej pro ty tve nejake dalsi bazanty a ne je na mne zkouset! Za prve jsem na ty tvoje okecavky a urazky uz trochu stary a za druhe nejsem v tom foceni uz ca. 65 let zrovna zajic, vcetne patricneho odborneho fotografickeho vzdelani a profesionalni mezinarodni praxe. Coz zde neuvadim, abych se ne nekoho vytahoval, ale jenom kvuli kompetenci.

Tady na te fotce je vsechno co jsem uz pred tim psal, to se z toho ty umelce nevymluvis i kdyby ses podelal vzteky. Za prve je ta tva kompozice s dlazbou desna a velice podprumerna. Co se tyka toho tveho utajovaneho prechodoveho filtru, ktery jsi na fotku pouzil, neni k zatajeni, nebot jsi ho spatne a nepresne na objektivu posouvanim v drzaku umistnil, nebo jsi pouzil prechodak k nasroubovani, ktery se neda posouvanim nahoru nebo dolu nastavit a proto ta spatna kompozice, nebot takovy filtr ma prechod uprostred, napul filtru a to se pak musi fotit nejak tak, aby se to odfiltrovalo a aby to dole v motivu, kde to je daleko tmavsi nebylo tim filtrem zasazeno, nybrz jen tou pruhlednou jeho spodni cirou pulkou, ale ve vysledku podobne, az na to, ze posuvny filter je daleko praktictejsi a tedy o hodne lepsi , protoze je na kostele zcela zretelne videt a pro kazdeho, ze intensita slunecnich paprsku je na kostele dole lehce svetlejsi nez vyse atd. Blbym muzes klidne taky rikat, ze uz pri stavbe takovy svetly kamen jako dole nemeli, tak pouzili uz bohuzel trochu tmavsi a dolozit to faktem, ze to vis na tutovku, protoze nejaky pribuzny pra pra pra se na stavbe podilel......Delej si, jak jsem uz rekl, sprtouchlata z nekoho jineho a ne ze mne a fot si ty zmrseniny dal jak schces.

A to (jedna se o to foceni v kostele): Jenže já chtěl, aby ukazovaly (rozumej, ty fotky v kostele), jak v něm bylo ( v tom kostele) o půl čtvrté na začátku listopadu. A můžu Tě ujistit, že výsledek je mnohem lepší, než s jakým jsem dop...... je vubec ten nejlepsi hlod, ktery jsem za ta leta ted cetl. Clovece, vzdyt ty jsi fakt ten nejlepsi lidovy vypravec jakeho mel Zlin nebo Kromeriz (kde zijes presne nevim) za cela ta leta pocitaje od konce komousu..... proc fotis neni mi znamo.... :lol: V kostele, kde se nikdy, nebo skoro nikdy, kvuli barevnym oknum - vitrazi, denni doba urcit neda, leda by tam visely hodiny nebo nekde na zdi nebo podlaze delal nejaky stin slunecni hodiny, se cas nikdy urcit a hlavne nafotit neda....abys snad tu tvoji klappe uz konecne zaklap, ne? jsem uz uplne zacu..rany od smichu........ :lol: :lol: :lol:
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 13 lis 2015 19:03

Že ze sebe děláš dlouhodobě idiota (nebo možná neděláš ;)), to vím už dávno a je to jenom Tvoje věc. Ale jestli tady ze mě veřejně děláš lháře, to už mi tak úplně jedno není, takže se, nejspíš, obrátím na moderátora tohoto vlákna, aby tomu učinil přítrž. Třebaže jsem to ještě nikdy neudělal, ale všechno je jednou poprvé, není-liž pravda.
V příloze máš originál, můžeš si tam ten přechoďák hledat.
V tom kostele jsem byl poprvé letos v srpnu, bohužel bez foťáku. Možná to bylo dokonce ve stejnou dobu, je to možné. A zcela jistě tam byla o hodně jiná intenzita světla, jen úplný hlupák může napsat, že v kostele se denní doba nedá určit. Žádné stmívání? Ani rozednívání? Podle stínů neodhadneme výšku Slunce nad obzorem? MiraM Tě tu jednou nazval psychopatem. Myslel jsem, že to bylo docela silné kafe. Nebylo. Jsi hloupý psychopat. A zlý člověk taktéž, v tom se zase nemýlil vrgada.

Tak teď nevím. Je to dobře nebo špatně, že to umím tak věrohodně naaranžovat i bez přechoďáku (i bez této funkce v editoru), že ani tak zkušený fotografický mistr Mahler za žádnou cenu nevěří, že tam žádný není? ;) :lol: :lol: :lol:
Přílohy
SDIM4973, original RAW.jpg
SDIM4973, original RAW.jpg (487.55 KiB) Zobrazeno 5335 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8 mm
Čas expozice: 1/30 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Spot
SDIM4954, +2EV.jpg
SDIM4954, +2EV.jpg (475.53 KiB) Zobrazeno 5335 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8 mm
Čas expozice: 2.5 sec.
Clona: F/9
Whitebalance: Manuálně
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Metering mode: Spot
Jarouš

Příspěvekod axislubo » 13 lis 2015 19:14

Bol som na navsteve na vychode...
Přílohy
SDIM0329pic.jpg
SDIM0329pic.jpg (618.67 KiB) Zobrazeno 5333 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/5
Whitebalance: Automaticky
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Metering mode: Pattern
SDIM0325pic2.jpg
SDIM0325pic2.jpg (708.35 KiB) Zobrazeno 5333 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/7.1
Whitebalance: Automaticky
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Metering mode: Pattern
axislubo

Příspěvekod pe-pa » 13 lis 2015 19:25

Jarousi, uz mne to tvoje tady nezajima a je mi uplne jedno co tady o tom a o mne vcetne tech prima urazek mozna jeste napises. Klidne mne Lacovi udej, ukaz charakter, o nic nejde.
Vsak uz ty tvoje kejkle znam a nejen ja, vcetne moderatora, uz od te doby jak jsi udelal cirkus o te tve magente ve tvych fotkach. A do krve.... :lol: Tak ze sebe tady nedelej svateho andelicka... :lol: Ostatne to je uz take fuk.... ta tva magenta nektere tve fotky do dnes stale pronasleduje..... Coz je mi uz take fuk..... (n)

Axislubo, obe moc pekne a v super brillantnich barvach a dynamice celkove! Tak maji fotky vypadat!!! (n)

Hmmmm a jako v pc bez prechodoveho filtru a bez zesvetleni spodku, co? Takze jsi to vyfotil bez prechodoveho filtru nasazenem na objektivu a fotku upravil treba v Picasu, kde je take moznost pouziti ruznych jak barevnych tak neutralne sedych prechodovych filtu. Takovy jsi na fotku pouzil, jestli v Picasu nebo v jinem programu je jedno a prilis tmavy spodek fotky s dlazbou jsi naopak zesvetlil co to slo. Patrne pri vetsim zvetseni upraveneho originalu by se v techto mistech ukazal i sum, ale takto to videt neni a tedy ok, az na tu kompozici.

A u te uvnitr, take nic, co? Honem zesvetlene, jen abych nemel pravdu.... fakt k polulani.... :lol: Ptam se jenom, proc to neslo svetleji upravit uz hned a sem vlotit takto svetle upravene i kdyz jsou barvy posunute a ta hned at tmava nebo svetla neprirozena, kdyz tedy ty znacne podexponovane fotky vykazuji barevny posun a neprirozeny hnedy prevladajici ton, ktery ani v tomto rocnim obdobi, jak sam tvrdis o pul ctvrte, neni slunce jeste tak nizko, aby byly jeho paprsky tak teple a tu tvou hnedou, ten hnedy prevladajici ton podporovaly, ktery je pres cele fotky. Snadnejsi by samozrejme bylo jak dostat fotky kostelniho interieru v originalnich barvach, tedy jake tam skutecne jsou,vcetne na zdech a podlaze, kam sviti slunce skrz barevna okna-skrz barevna sklicka v nich a vsech ruznych barev, by se ukazaly nefalsovane v plne slave. A kde jsou zde? S metodou jak jsem jiz uvedl a se spravnym osvitem bez podexponovani jako je tomu nyni bys dosahl spravne barvy a celkove perfektni barevnost. Take by nebezpeci zrna pri silnem zesvetlovani takovychto tmavych podexponovanych fotek i kdyz jsou okna stejne v nekterych mistech prepalena, by se nekonalo, ale jak jsem jiz take psal, u takovehoto foceni muze, obzvlast, kdyz se fotky representuji jen tak male jako zde, kdyz nerusi, muze byt. Jestlize by i toto melo byt perfekt, tak jsi mel pouzit metodu bracketingu a udelat si vice fotek s ruznymi osvity na svetla a na stiny a pak slozit ty fotky do sebe (HDR) a mel bys to, kdyby jsi vsechny ty fotky spravne nafotil, naprosto perfektni a plne barevnosti, bez spatnych stinu a prepalenych oken, kde by byly videt i barvy vsech tech sklicek v nich.

Tolik jeste k tvym upravam a foceni, od tedka na ty tvoje ehm fotky budu mlcet. Pouze kdybys mel sam zajem..... ;)
Naposledy upravil pe-pa dne 14 lis 2015 10:15, celkově upraveno 11
pe-pa

Příspěvekod vrgada » 13 lis 2015 19:36

2pe-pa
Je nejaky duvod proc ta perfketne zaostrena fotka s mimimalni hloubkou ostrosti toho Turka (araba?) nema zadny exif? Nebo je smazany zamerne, aby nebylo poznat, ze fotka je treba 10 let stara?
...
A ted bez jizlivosti, opravdu bych chtel videt dalsi fotky z Dp0 quattro, jsi jediny o kom viz, ze quattro ma a umi fotit. Pak je tu jeste ten japonec Maro, ktey ma vsechny sigmy, co kdy byly vyrobeny, ale ten se vyziva ve foceni vyhledu ze sveho balkonu, rodinnych fotek sve male dcerky a obcas vyfoti svoji kocku, ci kvetouci sakury
...
Rozhodne bych uvital nejaky pekny novy fotky a ne rady, jak fotit, o ty rady asi fakt nikdo nestoji
vrgada

Příspěvekod pe-pa » 13 lis 2015 19:39

vrgada, jestli Jarous tak hluboce neupadne a jeste si to s tim udanim u moderatora rozmysli, tak budes fotky z meho dp0quattra tady urcite videt! :)
A s temi radami, i kdyz ode mne dobre minenymi, jsem tady uz skoncil. Nema to stejne cenu....jak je videt.... :lol:

S tim exifem se omlouvam, je to bohuzel tak, ze pri uprave a zmensovani te fotky jsem ji zapomel dat jine oznaceni a exif se mi vcetne originalu tim nejak smazal a zustala mi jen tato mala verze. Tak se nezlob. :)
pe-pa

Příspěvekod **lasta » 14 lis 2015 09:33

Vrgada, koukám, jak po tobě Josef38 jede. Copak jsi mu hrozného udělal, že je na tebe tak vysazený ? :lol:
**lasta

Příspěvekod josef38 » 14 lis 2015 09:48

**lasta píše:Vrgada, koukám, jak po tobě Josef38 jede. Copak jsi mu hrozného udělal, že je na tebe tak vysazený ? :lol:

Veškerá Tvá snaha je marná lasto!
Proti vrgadovi naprosto nic nemám a do diskuze s tebou nemám chuť vstupovat. Všiml jsem si už dříve tvé chorobné snahy vyprovokovávat konflikty. Měj se hezky a obrať prosím svou pozornost na někoho jiného u mne ti pšenka nepokvete. (y) Děkuji, Josef.

Hezký den přeji všem! (n)
josef38

Příspěvekod MiraM » 14 lis 2015 10:01

Jarouši, že je pe pa psychopat, na tom trvám. Všimni si jeho změn nálad. Jednou je laskavý učitel, poté karatel, pak se omlouvá, nato je útočný atd.....Prostě zakomplexovaná osoba. To, že tady dává tři fotky pořád dokola už několik let s šíleným postprocesem, tady nechává každého chladným. Až se divím. Přimlouval bych se za mazání jakéhokoliv jeho příspěvku. M
MiraM

Příspěvekod pe-pa » 14 lis 2015 10:20

Ja bych se zase u Lacy primlouval za smazani MiryM, ktery sem chodi pouze za ucelem hecovat, urazet a rozdmychavat nove sarvatky, protoze je patologicky magor a ma z toho osobni uspokojeni. Nehlede uz i na to, ze mne svvou pa-diagnosou urazi protoze neni zadny odbornik a lekar, takze tomu nerozumi a dela jen chytreho, kterym prukazne neni, ale obycejny ZDS blatoslap..... :lol:

A ktery zadne fotky s foveonem nema a neukazuje..... coz je uz vubec to nejhorsi co tady muze byt...... :lol:
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 14 lis 2015 13:12

Ano, Miro, je to naprosto tragikomická postava bez špetky důvěryhodnosti. Všiml jsem si už dávno úplně všeho. Tebe bude vyhazovat, třebaže jsi tu jednou za uherský rok, s odůvodněním, že nemáš žádné fotky z Foveonu, ale že on tu byl ve svém ne Foveon období nakvartýrovaný každý den a jenom plival jedovaté sliny na všechno, co neslo pečeť Sigmy, to už bylo asi v pořádku, podle něj. Je naprosto trapný svým chválením fotek tomu, kdo si vůči němu nic nedovolí a jindy, když si ho nikdo zrovna moc nevšímá, tak stejnému člověku úplně stejně technicky dobré fotky (a klidně i mnohem lepší) totálně zepsuje a dotyčného zašlape do země. Už fotíme nějakou dobu a každý už nějaká ta měřítka kvality má zažitá a dokáže se orientovat, kdy fotka za něco stojí a která je naopak horší nebo úplně obyčejná. Ale u Petra zásadně každému podle jeho zásluh (z obou stran nahlíženo), bez ohledu na vloženou realitu. Prošli jsme si tím postupně už několikrát všichni, kteří vkládáme fotky, nemělo by to být už pro nikoho těžko čitelné... ;)
Je docela pokrok, že už mi vnucuje "pouze" softwarovou verzi přechodového filtru, ale pořád je na velkém omylu a jenom tím dokazuje, že možnosti úprav dynamiky v SPP vůbec nezvládl nebo neobjevil, což je ostatně vidět i na jeho fotkách z Quattra. Co jinému horlivě vytýká, často na svých fotkách prezentuje. Taky jsem mnohokrát psal, že fotky dodělávám v Zoneru a že používám zesvětlení pomocí lokálních výběrů. Ale pan Mahler si donekonečna vede tu svou. Komentovat jeho náhled na situaci v interiéru kostela je úplně zbytečné, neb on to všechno ví zaručeně nejlíp, třebaže ten kostel viděl jenom na fotkách. A magentu ve svých mracích zcela jistě taky nikdy neviděl, natož zelenou...

PS: Ten přechoďák tam být použit měl, kdybych měl něco kvalitnějšího, než Cokin, použil bych ho. Výsledek mi připadá z přechoďáku lepší, než to napodobování srovnáváním jasů v PC, na mé současné postprocesové úrovni.
Jarouš

Příspěvekod MiraM » 14 lis 2015 13:24

Jen bych chtěl Jarouši dodat, že do vlákna Sigmy jsem přispíval roky, kdy jsem postupně vlastnil dvě DP. A že se k Sigmě vrátím, je jen otázka času.
Tak se tak trochu jako Sigmák cítím a občas to prostě nevydržím. Jen ještě k tomu mazání : Kdyby se pe pa choval takto na nějakém setkání, i přes občasné rozumné názory by ho kolektiv jednoznačně vykopl. A tady by to podle mého názoru mělo fungovat taky tak. Co ty na to Pete? MiraM
MiraM

Příspěvekod pe-pa » 14 lis 2015 14:05

Klidne si dal prizvukujte a pekne si mne pomlouvejte. Mi osobne muzete klidne i na hlavu srat, protoze, krome par lidicek, kteri tady take jsou a jich si vazim a kteri jsou vyborni fotografove jako je axislubo, Josef38 a par dalsich nemam zajem uz s vami ostatnimi zde ztracet svuj cas. Osobne vas neznam, nikdy jsme se nevideli, jenom podle tech vasich fotek jsem bohuzel poznal nektere a jejich povahy, jako je Jarous Magenta, ktery si o sobe mysli jento nejlepsi v superlativech, matlal jeden a jeho pricmrdavac ubohy MiraM -Blafoun, ktery ani ty blbe fotky ukazat nemuze, protoze zadne dobrak ani nema!

Nebudu se k nim a ani k jejich fotkam uz vubec vyjadrovat, jsou mi navysost ukradeni! (n)

Kytku ze Sigmy SD10 na jejich pamatku! :lol:
pe-pa

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou