josef38 píše:V Třebíči jsem byl mnohokrát během svých služebních cest do Dalešic...
Prehrada, ci elektrarna?
josef38 píše:V Třebíči jsem byl mnohokrát během svých služebních cest do Dalešic...
MirekE píše:
Prehrada, ci elektrarna?
MirekE píše: Cernobilou variantu jsem zatim nezkousel, castecne se mi zda, ze v te barevne je zbytecne moc informaci, ale castecne se mi ty barevne nuance (jedovate svetlo auta za autobusem vs. zluta autobusu) libi.
MirekE píše: Ne ne, porad v Seattlu.Stat Washington vs. Washington D.C.
josef38 píše:Přikládám jeden snímek z Noctiluxu i když nejsem jeho autorem. Joo ten bokeh a to měkké podání portrétu!!!
Tento objektiv by také Leice slušel!
OVal píše:
Ale přiznám se Ti, Josefe, že jsem se po dlouhém váhání rozhoupal a objednal si na širokoúhlé barevné fotky Sigmu DP0 Quatro. Nejvíc mi v barevné podobě připomíná výstup z LMM. U delších ohnisek v barvě zůstanu u klasického Bayera, ale zde naširoko je to podání detailů úžasné. Už se na jezevčíka těším, až příjde. Vím, že jsi také dřív měl Sigmu, tak jsem neodolal a musel Ti to napsat.
josef38 píše:Ahoj Mirku, obojí se nevylučuje. Poblíž Třebíče je přečerpávací elektrárna Dalešice, kde jsem měl během své pracovní kariéry mnohokrát co činit.
Pracoval jsme u ČEZu jako technik telekomunikací a kromě všech elektráren na Vltavě patřila po stránce telekomunikační do našeho opatrování i elektrárna Dlouhé stráně ( Jeseníky ) a Dalešice. Bylo to skoro denodenní vyjíždění autem do všech těchto provozů, ale tato práce mě velice těšila a proto jsem i 10 roků přesluhoval. ( do svých sedmdesáti )
K Tvému obrázku "školačka na stanici autobusu".
Ondra se k němu vyjádřil tak, jak bych se i já vyjádřil, kdybych to uměl!Snímek má skutečně silnou atmosferu. Chce si ho zvětšit na celou plochu a nechat se do něj vtáhnout. Jen více podobných! Takové Leice jen sluší.
Podobné snímky bych si představoval právě z toho Noctiluxu, který jsem kdysi zmiňoval.
A co se týče fotografií vlastních dětí, tak ty pocity znám z vlastní praxe.![]()
Mnohdy si člověk nekriticky myslel, jaký jedinečný záběr nafotil a tento pocit byl někdy neúměrný výsledku. A jen proto, že se jednalo o vlastní dítko!
Přikládám jeden snímek z Noctiluxu i když nejsem jeho autorem. Joo ten bokeh a to měkké podání portrétu!!!
Tento objektiv by také Leice slušel!
Mějte se pěkně pánové!
OVal píše:Já to říkal, že bude dobrá, ale že až tak....?
http://www.stevehuffphoto.com/2015/11/3 ... year-2015/
No nic, utřeme sliny a zase se jdeme věnovat všednímu životu...
josef38 píše:Je to hezký, ale 180 000.- Kč jenom za tělo, to je trochu silný kafe!!
OVal píše:Já to říkal, že bude dobrá, ale že až tak....?
http://www.stevehuffphoto.com/2015/11/3 ... year-2015/
MirekE píše:Chlapi, vubec to neukazujte, jo?
OVal píše:MirekE píše:Chlapi, vubec to neukazujte, jo?
Jo.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků