Jarous,
bylo by dobre, kdybys uz konecne opustil ten tvuj zpusob foceni jako kdysi s filmem a pustil se do foceni s digitalem, kde mas daleko vetsi moznosti a vyhody jak obsluhy fotaku tak i v kvalite fotek.
Zde ty tve kostelni jsou kompozicne pekne, ale vsechny znacne podexponovane a tim i v desnem hnedem tonu, ktery barevnosti interieru kostela vubec neodpovida. Uz to by ti melo prozrazovat, ze ty tva nastaveni v M nejsou spravna. A pak, krajinky a takoveto motivy, ktere se nehybaji, se v praxi nefoti na M manual, to neni vubec treba, staci si nastavovat A abys mel moznost si nastavovat pro motiv nejlepsi clonu, na monitor si nastavit take Histogram, kde dostanes okamzite prehled o dynamickem rozpeti motivu, kde koleckem plus minus mas vybornou moznost osvit nastavit naprosto optimalne tak, ze na snimku dostanes vsechny svetla a stiny jak to potrebujes. Dalsi vyhoda pri techto motivech je samozrejme fotak na stativu, takze mas moznost a cas si vse tak jak ma byt v klidku nastavit. Zkuz si to! Pak se tady, tedy kdyz takovy snimek zde vlozis, automaticky ukaze i Exif a hned se da zjistit jak jsi to fotil a i pomucka pro ostatni kolegy.

Takto, tou tvou starou metodou s kartou a na M te to nikam neprivede. Jen, kdyz se nekdo zepta jak to vsechno fotis a ty mu odpovis, ze na kartu a pri nastaveni fotaku na M, tak si takovy clovek muze myslet, zes nejaky profik nebo co, protoze tak foti profici; ale za jinych situaci a v zadnem pripade krajinky nebo kostely, jak interier tak exterier. U techto motivu toto nastaveni je uplne zbytecne a k nicemu nevede

Josef01,
rád bych se Ti omluvil a stydím se za to,co jsem napsal.Nechal jsem se unést nízkými pudy,které mezi slušné lidi nepatří.
Byl bych rád,kdyby jsi mne mohl kritizovat a radit,neboť mám maximálně desetinu zkušeností co Ty.
Axisluba,
je mi lito, ale momentalne ze soucastnosti zadne fotky nemam, protoze kvuli jinym zalezitostem jsem se k tomu bohuzel nedostal. Ale mozna nyni neco nafotim, ale mimo mesto se tezko dostanu, takze sem vlozim ted nekdy neco se zastavbou nebo s lidmi, ale uvidim. Tak se omlouvam!