Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod axislubo » 10 lis 2015 20:32

Pete, parada!
Pepa, tiez paradny obrazok, ale uz sme ho niekolkokrat videli, myslim. Daj uz nieco nove z quatra! ;)
Josef 01, ako vravim, ta uprava je najdolezitesia.
Přílohy
DSC08281pic.jpg
DSC08281pic.jpg (744.24 KiB) Zobrazeno 6195 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/1
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: NEX-C3
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
DSC08288-3.jpg
DSC08288-3.jpg (600.46 KiB) Zobrazeno 6195 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/4 sec.
Clona: F/1
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: NEX-C3
axislubo

Příspěvekod Josef01 » 10 lis 2015 20:36

Tohle je pěkný (n)
Josef01

Příspěvekod josef38 » 10 lis 2015 21:09

Josef01 píše:Kdoví kde tu fotku ukrad Josefe...

Tak jo! ;)
josef38

Příspěvekod pe-pa » 10 lis 2015 21:54

A ty blbecku fialovej si myslis, ze jsi slusnej, co?

Axislubo, tyto rvoje dva posledni jsou opravdu velka parada!!!!! (n)
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 10 lis 2015 22:11

Neukrad, je to Petrova loňská (tuším, že od září) éra Nikonu 610, už tu od té doby asi dvakrát byla. Quattro je, patrně, u ledu, všechny fotky jsou staršího data, nikde není podzimní listí.
Přílohy
SDIM4954.jpg
SDIM4954.jpg (498.57 KiB) Zobrazeno 6155 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8 mm
Čas expozice: 2.5 sec.
Clona: F/9
ISO: 100
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Metering mode: Spot
SDIM4956.jpg
SDIM4956.jpg (478.07 KiB) Zobrazeno 6155 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1.6 sec.
SDIM4960.jpg
SDIM4960.jpg (476.49 KiB) Zobrazeno 6155 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 2.5 sec.
Jarouš

Příspěvekod Josef01 » 11 lis 2015 00:02

pe-pa píše:

A ty blbecku fialovej si myslis, ze jsi slusnej, co?

Jo s dobytkem se musí slušně ...
Josef01

Příspěvekod pe-pa » 11 lis 2015 08:40

Jarous,

bylo by dobre, kdybys uz konecne opustil ten tvuj zpusob foceni jako kdysi s filmem a pustil se do foceni s digitalem, kde mas daleko vetsi moznosti a vyhody jak obsluhy fotaku tak i v kvalite fotek.
Zde ty tve kostelni jsou kompozicne pekne, ale vsechny znacne podexponovane a tim i v desnem hnedem tonu, ktery barevnosti interieru kostela vubec neodpovida. Uz to by ti melo prozrazovat, ze ty tva nastaveni v M nejsou spravna. A pak, krajinky a takoveto motivy, ktere se nehybaji, se v praxi nefoti na M manual, to neni vubec treba, staci si nastavovat A abys mel moznost si nastavovat pro motiv nejlepsi clonu, na monitor si nastavit take Histogram, kde dostanes okamzite prehled o dynamickem rozpeti motivu, kde koleckem plus minus mas vybornou moznost osvit nastavit naprosto optimalne tak, ze na snimku dostanes vsechny svetla a stiny jak to potrebujes. Dalsi vyhoda pri techto motivech je samozrejme fotak na stativu, takze mas moznost a cas si vse tak jak ma byt v klidku nastavit. Zkuz si to! Pak se tady, tedy kdyz takovy snimek zde vlozis, automaticky ukaze i Exif a hned se da zjistit jak jsi to fotil a i pomucka pro ostatni kolegy. :)

Takto, tou tvou starou metodou s kartou a na M te to nikam neprivede. Jen, kdyz se nekdo zepta jak to vsechno fotis a ty mu odpovis, ze na kartu a pri nastaveni fotaku na M, tak si takovy clovek muze myslet, zes nejaky profik nebo co, protoze tak foti profici; ale za jinych situaci a v zadnem pripade krajinky nebo kostely, jak interier tak exterier. U techto motivu toto nastaveni je uplne zbytecne a k nicemu nevede :)

Josef01,

rád bych se Ti omluvil a stydím se za to,co jsem napsal.Nechal jsem se unést nízkými pudy,které mezi slušné lidi nepatří.
Byl bych rád,kdyby jsi mne mohl kritizovat a radit,neboť mám maximálně desetinu zkušeností co Ty.

Axisluba,

je mi lito, ale momentalne ze soucastnosti zadne fotky nemam, protoze kvuli jinym zalezitostem jsem se k tomu bohuzel nedostal. Ale mozna nyni neco nafotim, ale mimo mesto se tezko dostanu, takze sem vlozim ted nekdy neco se zastavbou nebo s lidmi, ale uvidim. Tak se omlouvam! :)
Naposledy upravil pe-pa dne 11 lis 2015 08:57, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod Josef01 » 11 lis 2015 08:55

Chápu tu ironii, ale máš pravdu, že slušnost nás vždy dělila od světa na východě. Já nikoho nehodlám na žádném foru poučovat, pouze říkám svůj názor, někdy dobrý někdy špatný, ale nejsem učitel a lektor, takže ať si každý fotí jak se mu líbí, ale neměl by to vydávat za jediné učení, které je správné.
Josef01

Příspěvekod vrgada » 11 lis 2015 21:34

2pe-pa
nekolik let stare fotky buhvikolikrat publikovane jsou bych rekl krapet out, na foru ujete fotky na okounovi to hodnoti
http://www.okoun.cz/boards/ujete_fotky
jako
2. Pokud někdo tvoji fotku označí jako Století, pravděpodobně to znamená, že už tady byla, nebo je hodně profláknutá. V tom případě ji laskavě repostuj do okouního klubu Století. Tam si ji mohou prohlédnout i ti lidé, kteří náhodou nesledují tento klub od jeho začátku. Chápeme, že to je možná poněkud rýpalské, ale pokud se toto pravidlo nebude dodržovat, tento klub se brzy zaplevelí fotkami ze začátků Internetu.
...
je fajne, ze mas porad Dp0. podeziral jsem te, ze jsi ji po par tydnech okouzleni a hrani zase strelil, takze je sance, ze nam casem ukazes neco foveon noveho
...
tve rady uz nikdo soudny nemuze brat vazne, protoze jsi zly a jizlivy, takze i kdyz mas mnohokrat pravdu, neumis to dotycnym sdelit slusne a vetsinou se kolegy na foru snazis pouze zesmesnit a zurazet a na takove hrabeci rady zvysoka sere bily tesak, Fotit samozrejme umis, to je bez diskuse, ale mezilidske vztahy, rekneme socialni inteligence je na urovni zizaly
...
a po pravde mne ani moc neberou uzasne fotky, kdyz se nahodou trefi pocasi-zrovna vcera bylo aspon u nas neco atmosfericky mimoradneho-bohuzel jsem fotit nemohl, to je zasluha prirody, ne fotografa, takze jak rikavaji v kursech fotografie a co je vas prinos, kycovite zapady slunce po par pokusech zvladne kazdy
...
a co se tyka babrani v rawu, dlouho jsem byl zastancem uprav, ted jsem rad, ze to fotak umi hezky sam primo v jepegu, a kdyz se zvoli slusna znacka tak umi, snad jen je vhodne pouzit expozicni bracketing.
...
bohuzel nam ukradli kola (hezka draha). takze investice do fototechniky je bohuzel out a to jsem mel domluvene i Dp2quatro. asi jen abych byl opet zklamany, jenze clovek nepoucitelny tvor
vrgada

Příspěvekod pe-pa » 11 lis 2015 22:33

vrgada,

pekne jsi to napsal, jen co je pravda! Ale uplne zbytecne, protoze se ridim ne podle nejakych priblblych za jedna, za dve atd., ale jak ja chci. Ze se to muze to co tady tak nejak smolim, nekomu ironicke nebo jinak, neni vubec tim za co to povazujes, ale pouze tim, ze styk s cestinou mam jiz ca. ctyricet let velice omezeny, takze jsem nekdy vubec rad, ze jsem nejaky text v cestine vubec dal dohromady. Ale da se pri cteni mych textu pouzit ceske pravidlo cistemu vse ciste.....

Co se tyka fotek mnou zde vlozenych, ktere zde byly jiz nekolikrat, mi tak nejak ani nevadi, je to analog k fotkam, ktere se zde vidi snad uz stokrat a to se stejnymi motivy jako jednou vesnice nebno mesto zprava, pak zase zleva, pak zase nejaka uni v zapadu slunce pres ulici, jindy pres nejakou plochu atd., chajda vlevo, pak zase nahore, jindy vpravo a tak podobne. Potom, nevkladam moje fotky aby je nekdo obdivoval a pred nimi se pricuraval, ale jen tak jako treba deko k textu ve fotografickem foru. Chcesli koukat na nove fotky ze sveta, tak si predplat nejaky vhodny obrazkovy casopis, ktery te plne uspokoji.... :lol:

No a nakonec, co se tyka znacky fotaku, abys byl spokojeny, je tva vec a k sigme te nikdo preci tady nenuti a nenutil. Nakonec mame uz diky tvemu rozhodnuti si koupit jinou znacku pokoj tady spolecne resit tvou nespokojenost, ackoliv my ostatni jsme s pletovkami nasich sigma fotaku plne spokojeni......Ze s ni neumis je taky tva vec a nikoho jineho. Hlavne, ze jsi spokojeny, ze? :lol:
pe-pa

Příspěvekod vrgada » 12 lis 2015 07:01

2 pe-pa
Tva cestina je i po x letech v poradku i vulgarismy jsi uz omezil. ale obsahove je to porad spatne
...
...Co se tyka fotek mnou zde vlozenych, ktere zde byly jiz nekolikrat...
...
Neco jineho je zkouset fotit stale stejny motiv x krat a doufat, ze to konecne vyjde, svetlo, mraky,
nalada. prchavost okamziku a neco jineho kazdeho pul roku sem vrazit tu stejnou okoukanou
fotku jakychsi od pohledu priteplalejch imigrantu s mrtvolnou pleti, na ktery je dobry snad jen mala hloubka ostrosti
...
a poskedni veta je taky takova konstruktivni a pozitivne motivujici, ale aspon neni sprosta. coz je preci jenom pokrok
...
...Ze s ni neumis je taky tva vec a nikoho jineho. Hlavne, ze jsi spokojeny, ze?
vrgada

Příspěvekod pe-pa » 12 lis 2015 07:19

Ok, tak trochu te obdoby, coz je uplne jina.... :) A tak doufam, jako jini, ze to tedy, jak pises, jednou vyjde. Ale a to mi jasne moc neni, jak mam doufat a jake to jine konecne bude, kdyz to bude to jine? :)

Ono ale v praxi to je se sprostotou tak, ze s ni se nejdal doje! V osmactyricatem nam komousove zabavili, pardon, znarodnili od temer nuly tezce vybudovany majetek, autobusovou dopravu stredoceskeho kraje vcetne vseho, dilen, garazi, autobusu, skladu nahradnich dilu atd., zkratka vsechno a prebrali to setsakramensky sproste..... Takze sprostota je v Cechach uspesna..... a velice popularni i dnes a vsude vcetne televize, rozhlasu, reporteru a vubec; tak co..... :lol:

...a ze ty jsi nejak obr slusny se take neda tak nejak moc rikat..... :lol: Ale jsi uz zvykly na ty ceske slovni standarty, ze ti ani neprichazi, ze druheho a jeho tvorbu sproste urazis.... :lol:........: fotku jakychsi od pohledu priteplalejch imigrantu s mrtvolnou pleti,...... :lol:
Naposledy upravil pe-pa dne 12 lis 2015 07:33, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 12 lis 2015 07:32

vrgada píše: sem vrazit tu stejnou okoukanou
fotku jakychsi od pohledu priteplalejch imigrantu s mrtvolnou pleti, na ktery je dobry snad jen mala hloubka ostrosti

Je pravda, že už zde tento snímek mnohokrát byl, ale je vynikající. Myslím, že hlavně Ty bys mohl na něm ocenit tu stále zmiňovanou pleťovku. Vůbec není mrtvolná, to snad jen na Tvé plazmě.
A teď i trochu chápu Tvou stálou obavu o prozrazení identity Tvých blízkých, ale i své, když se takto vyjadřuješ o Tobě neznámých lidech.
Co kdyby se potom podobně někdo vyjádřil i o Tobě, že???? (y)

Zrovnatak nemusím některé věty z posledního příspěvku PePy. Jsou také úplně zbytečné a jen konfrontační. Vše by se nechalo napsat jinak.
josef38

Příspěvekod pe-pa » 12 lis 2015 11:46

Take byste, tedy vsichni, kteri se pokladaji za slusne, meli vedet, ze v celosvetovem zebricku sprostych, sproste mluvicich jazyku, nevim jak je to vubec mozne :) , je Cesko s ceskym mluvenym jazykem na velice cestnem, skoro prvnim miste!!!!!! :lol:

Josef38, bylo by jenom dobre, kdybys co nejdrive opustil stolici mentora zde a konecne se skonzolidoval na normalniho bulhara s fotakem a na problemy jim dane.... :) A ne se chytat vseho jako enono kosile a vyuzivat to k tvym textum viditelnosti.... :lol: Jinak jsi docela sympathicky meluzin! :)
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 12 lis 2015 13:48

pe-pa píše:Josef38, bylo by jenom dobre, kdybys co nejdrive opustil stolici mentora zde a konecne se skonzolidoval na normalniho bulhara s fotakem a na problemy jim dane.... :) A ne se chytat vseho jako enono kosile a vyuzivat to k tvym textum viditelnosti.... :lol:

Vůbec se nestrachuj, hned se tak stane, navštívil jsem toto vlákno pouze ze setrvačnosti a zase si dám delší dobu pokoj.
A pokud zde i nadále bude vládnout podobná nálada, tak nevím, co bych zde více pohledával. Vrgada dobře zná důvod, proč jsem poslední příspěvek napsal. Tys tam byl tak trochu navíc a to čistě jen proto, že až zbytečně moc kálíš do svého rodného hnízda. To nemá nikdo rád a také to většinou nikdo nedělá, s mentorováním, nebo snad vychováváním lidí, kteří jsou ve své podstatě praktický nevychovatelní, to vůbec nesouvisí.
Tak se mějte holoubci! (n)
josef38

Příspěvekod vrgada » 12 lis 2015 16:39

Co se komu libi a nelibi je vec individualniho vkusu, ten dvojportret je podle mne vlezly neprijemny, jak napev pisnicky, ktera vam zni v usich a chlapci mi opravdu prijdou divni a ani ta plet se mi nelibi. Pokud na to mate jiny nazor, je to vase vec, ale rozhodne s tim co delat moje plazma. kterou vytahnete kdykoliv, kdyz vam dojdou rozumne argumenty.
,,,
Se sprostotou se nikam nedojde, nam zabavili zase statek a co ? Budou se jednoho dne smazit v pekle... Mam velkou rodinu a nikdo z nich a ani ja nebyl u komunistu, ale taky nikdo neemigroval a nebyl ani popraven ani nesedel a nebyl nejak extra popotahovan. Ja uz nastesti nezazil zadna padesata leta a ac to byla vsiva doba, zit se dalo a nikdy to neni idealni. A jak rika Hrusinsky v kritizovane Vesnicce me strediskove, Holky mame pekny, pivo dobry-nekdy...
....
vrgada

Příspěvekod axislubo » 12 lis 2015 16:46

To je zase debata...
Zo mna fotograf nikdy nebude, nemam na to talent, ale mne to nevadi...
Přílohy
SDIM0320.jpg
SDIM0320.jpg (343.18 KiB) Zobrazeno 5975 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/7.1
Model: SIGMA DP2 Merrill
Exposure bias: -7/10 EV
SDIM0317-2.jpg
SDIM0317-2.jpg (157.51 KiB) Zobrazeno 5975 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/13 sec.
Clona: F/5
Exposure bias: 3/10 EV
SDIM0296pic.jpg
SDIM0296pic.jpg (351.18 KiB) Zobrazeno 5975 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/10 sec.
Clona: F/2.8
Exposure bias: -3/10 EV
axislubo

Příspěvekod **lasta » 12 lis 2015 19:02

Josef 38 vypustil čertův pšouk a ta pohádka o Karkulce je opět zde ,.

Josef 38 ví, že plasmový monitor je velice kvalitní, už jednou si zde utržil ostudu za nesmysly které urputně a zapškle šíři. . Monitor který umí 549 miliard barev (barevných odstínů) a· 8192 odstínů šedi , k tomu dokonalá černá a 180 stupňů úhel pohledu není špatný monitor , překonává většinu LCD monitorů .

Cituji příspěvek v tomto tématu z 28 srp 2015 20:27.

Takže si opět dovolím upozornit, že plasmový zobrazovač Samsung má kvalitní parametry přesahující většinu LCD monitorů a proto nemůže být označen jako špatný monitor jak opět tvrdí josef 38 (ochrana proti vypálení je standard).:

Plasma Samsung má 18 bit a životnost 70 000 hodin provozu.
Zobrazuje :
· 549 miliard barev (barevných odstínů)
· 8192 odstínů šedi

S přehledem zvládá i barevný prostor Adobe Wide Gamut RGB, Kodak Pro Photo vzhledem k parametrům zobrazovače nebude problém, otázka je, zda má dotyčný pro něj užití, není příliš rzšířený..

To že je k němu přimontován TV Tuner a další serepetičky je vedlejší, to je navíc, přidaná hodnota.

Takže si najděte LCD monitor, který má podobné parametry. Píši podobné, protože nikdy nebudou stejné nebo lepší v úhlu pohledu a podání černé a podívejte se na cenu
Zjistěte si také, co je Adobe Wide Gamut RGB

Tečka.
od **lasta
28 srp 2015 20:27

Že si nedá pokoj…

PS:
V hodnocení fotografie chlapců od PePa, souhlasím s nickem Vrgada.
**lasta

Příspěvekod Jarouš » 12 lis 2015 19:31

"Zde ty tve kostelni jsou kompozicne pekne, ale vsechny znacne podexponovane a tim i v desnem hnedem tonu, ktery barevnosti interieru kostela vubec neodpovida. Uz to by ti melo prozrazovat, ze ty tva nastaveni v M nejsou spravna."
Tady jsi ukázal, že jsi opravdový odborník, tudíž všechno další psaní, co následovalo, už bylo úplně zbytečné... ;) :lol: :lol: :lol: Že já blbec už si s tím neustálým kontrolováním snímků na displeji včetně histogramu nedám pokoj. A mít okamžitě samostatným kolečkem pod kontrolou kromě clony ještě i čas, tak to už je úplná volovina. Ještě že toho pe-pu máme... ;) :D
Portrét chlapců se mi jeví jako velmi dobrý, bezdůvodné xenofobní poznámky mi přijdou stejně debilní, jako špatně skrývaná frustrace z křivd minulosti.
Plazmové televize mají určitě velmi dobrý obraz. Tak proč tato technologie nezvítězila na poli grafických profi monitorů, když je o tolik dokonalejší, než nejlepší LCD?
Tak ještě nějaký exteriér.
Přílohy
SDIM4938.jpg
SDIM4938.jpg (480.75 KiB) Zobrazeno 5944 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/100 sec.
SDIM4964.jpg
SDIM4964.jpg (497.2 KiB) Zobrazeno 5944 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/40 sec.
SDIM4966.jpg
SDIM4966.jpg (469.21 KiB) Zobrazeno 5944 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/40 sec.
SDIM4973.jpg
SDIM4973.jpg (483.49 KiB) Zobrazeno 5944 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/30 sec.
Clona: F/8
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 12 lis 2015 19:35

Jo, Jarousi, jen to pekne obrat naruby, vzdyt to tady je stejne jedno. Jen si tak na okraj vzpominam jaky jsi to umelec, urcite jeden z nejvetsich nejen tady, ale patrne v celem kraji. S tim tvym histogramem na monitoru.... Jen si vzpomenme na ty dve fotky moravskeho Janosika nebo co to je, jak jsi je z laskou tobe priznacnou vyfotil. Oba ti pomnikove stoji v nejhlubsim stinu a to co na fotce vubec nebylo duletzite se opalovalo v nejvetsim slunci a svetle; totiz nejaka chajda v pozadi; tak dovedes perfektne fotit!!! Vzdyt, jak se zda, budes mit v tom tvym fotaku i knoflik jak se dobre v prrode s histogramem vydelat, co?

Jarousi, psal jsem o techto interierech a ne o tech trech vyhonkach co jsi tady znovu nalozil... SDIM4960.jpg (y)

A ze jsem bridil, vim taky; ale kdyz ja se rad tady vytahuju jak umim fotit, ale zadna pravda to neni, litam v tom jeste hur ne ostatni...... :lol:

Ok, ok, tak tedy fotka pro plasmu:
Naposledy upravil pe-pa dne 12 lis 2015 19:51, celkově upraveno 7
pe-pa

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou