od pe-pa » 20 říj 2015 17:27
Vidim, ze se nic nezmenilo, vsichni foti jako by ten fotak asi tak pred hodinou dostali poprve do rukou. Hubu jsem si uz nejaky cas drive tady s tim malem umlatil, ale jak se zda, tak na vychode republiky foti jen packalove a k tomu asi jeste hloupi (nechci rovnou napsat blbi od prirody). Jak to vim? Vim to proto, ze to na kvalite fotek, ktera se neda zakamuflovat a na Exifech dole pod nimi vidim, ze ma kazdy snimek osvit bez hnuti roky v nulove pozici a fotky sice unyle jako panna, ale jinak za obrovske kulove.....a nesnazi se dostat do krve zakladni pravidlo kvalitniho foceni, totiz pouzivat vzdy jen to nejlepsi co se na kamere k tomu ucelu da nastavit, totiz nastavit trvale a trvale pouzivat histogram a jim se na monitoru kamery ridit a nastavovat na perfektni (technicky) snimky a fotit daleko lepe, mnohdy mozna i spickove; jen se k tomu prinutin na zacatku a dokopat! Takze jak vidim na vasich fotkach nikdo neni schopny si na monitor kamery trvale nastavit HISTOGRAM a fotit podle nej!
Tady prikladam co jsem napsal v jednom foru jednomu pod jeho fotku, protoze uz mi fakt bouchlo v kamnech nad takovou hromadnou vylizanosti, dokonce jeste dalsim gaunerum placenou .....
"
prepaly tam mas stejne, takze tato metoda vylepsit svetla a stiny neni ve skutecnosti nic moc dobra. A ti panove Jan Smid a Karel Horacek by meli snad uz konecne sami jit k nejakemu OPRAVDOVEMU FACHMANOVI posbirat spravne a perfektni znalosti a metody, kdyz uz kasiruji od zacatecniku fury penez, se sami za ty penize neucit spravne a hlavne dobre fotit. Je to uplne obycejne HDR, ktere vhodny program pak da do sebe; cim vic fotek ze stativu s ruznymi osvity, tim je pak vysledna fotka, nebo by mela byt, lepsi.
Tak tedy, fotograf, ktery vlastni fotak zrcadlovku, ktera, jako tyto vsechny zrcadlovky ma moznost si nastavit do monitoru vubec to nejdulezitejsi co se nejvic pri foceni potrebuje pri kazdem snimku, je HISTOGRAM. Jestlize si fotograf tento histogram nastavi na monitor, kdy pak pri kazdem snimkui presne vidi jak jsou intensivni svetla ( vpravo na histogramu) a jak jdou stiny ( vlevo na histogramu), toci koleckem osvitu snimku vlevo (do minusu osvitu) a napravo (do plusu osvitu), kde je moznost tocit osvit az do minus 3 anebo do plus 3 EV. Nektere fotaky maji jen do +- 2 EV moznost tocit, ale i to vetsinou staci. Tim tocenim sem nebo tam fotograf sleduje pozorne histogram jestli si dobre nastavuje na snimku spravny CELKOVY osvit. Na fotce by mely byt jak stiny tak svetla perfektne vyvazeny a mely by tam byt vsechny stupnice inkl. cerne a velice svetle, ale v zadnem pripade ne vypalene. Jestlize jsou mi svetla dulezitejsi nez stiny, hlidam si pouze a hlavne pravou cast histogramu kde se serizuje intensita svetel.... atd, atd. Chce to VZDY TAKTO OBSLUHOVAT PRI FOCENI FOTAK a vetsinou budou fotky perfekt!
Ty dva pany pozdravuj a at ti za takove "skoleni" vrati penize! Jsou to zrovna takovi patlalove, jen kapku vycuranejsi jak ziskat z neznalych a duverivych zacatecniku lehke penize..... "