Tak uz mame nejake to QUATTRO v priamom prenose.
pepo dik za ukazky a tentoraz si ta zastanem. Nic si nespatlal a nic s tym ani neurobis...
Foveon je carovna vec, ale sigma s tymto slapla (nebudem sprosty aby to nesmrdelo)
Pre zaciatok nejake porovnanie Merrila z obycajnou panasonic G3 nejak z jari tohto roku.
(50mm DP3 versus 50mm pentacon M42)

- dp3_g3_2.jpg (1.53 MiB) Zobrazeno 6442 krát

- dp3_g3.jpg (1.91 MiB) Zobrazeno 6442 krát
Merrill proste zlepsil svoj dizajn na ukor pridanej hodnoty (ktoru zrovna nemusim)a to KONTRASTu.
Radsej si kontrast pridavam sam a podla svojej chuti.
Zvyseny kontrast to je i nizsia dynamika. Verte neverte mame az jeden konvertor na spracovanie Merrilla (prekvapenie

)
a tak musime pracovat s tym co mame. A znizit kontrast na SPP je umenie - nejde to ani na 0.
Preto som radsej pracoval s JPG a nastavil kontrast na vystupe co najviac dole a potom dopracoval inde...
Ale ku Quattru. Tu je kontrast co ubija cuchove, sluchove ale hlavne ocne fotosenzitivne bunky.
(radost prerobit tu X3F z budovy mnou uverejnenou nedavno z QUATTRA dp2 som ani nezrealizoval, boleli z toho oci)
DP0 je este dalej(v negativnom vyzname slova). Na flickru je fotiek dost.
Tak aspon jedna. najskor vyrez...

- vyrez.jpg (1.46 MiB) Zobrazeno 6442 krát
- EXIF-Data
- Ohnisková vzdálenost: 14 mm
- Čas expozice: 1/250 sec.
- Clona: F/8
- ISO: 100
- Whitebalance: Manuálně
- Použití blesku: Ne
- Model: SIGMA Dp0 Quattro
- Expoziční program: Priorita clony
- Exposure bias: 0 EV
- Metering mode: Pattern
original
https://www.flickr.com/photos/128525180 ... 9/sizes/o/Ta prekrasna ostrost foveonu je totalne degradovana tym kontrastom. Ludia na mole su duchovia (farby komentovat nebudem je
to manualne nastavenie bielej.) a naviac sa do toho pridava ta "prekrasna" cervena aberacia z DP1 na hranach no proste ... nemam slov
Taky kontrast a ostrost znensit v nejakom konvertore je sizyfovska a nemozna praca.
Pepo vzdy to bude rozpatlane a lepsie to nebude. Pozri svoje kvety (ale nielen tie kvety) na balkone. Kontrast zabil dynamiku
cervena aberacia zvysok...
Z DP3 mozem aspon pridavat prekrasne vyrezy z tohto nic...
Takze svoj SUBJEKTIVNY nazor som vyjadril, nic na nom menit nebudem a stve ma, ze sigma dotiahla vyvoj foveonu do tohto stadia.
Ani babicka SD9 si takychto potomkov nezasluzila.