Moderátor: Pete2
 Jak tady Jarous popisuje tu jeho metodu, tak ta dobra moc neni, vysledky jsou nejiste zalozene na nahore "trefy", snad jen, kdyz se fotka zmensuje. Pri zmensovani neostrosti popredi se take "zmensuji" a oko nerusi. Ale kdyz se fotka prohlizi 1:1, nebo jeste vic zvetsena, tak je ta neostrost popredi videt dobre. U teto Jarousovy fotky s brizami je jeho metodou neostrost popredi uz dost znacna jak je ostatne videt na te jeho druhe fotce s detailem kmene brizy a travy dole.
 Jak tady Jarous popisuje tu jeho metodu, tak ta dobra moc neni, vysledky jsou nejiste zalozene na nahore "trefy", snad jen, kdyz se fotka zmensuje. Pri zmensovani neostrosti popredi se take "zmensuji" a oko nerusi. Ale kdyz se fotka prohlizi 1:1, nebo jeste vic zvetsena, tak je ta neostrost popredi videt dobre. U teto Jarousovy fotky s brizami je jeho metodou neostrost popredi uz dost znacna jak je ostatne videt na te jeho druhe fotce s detailem kmene brizy a travy dole.

. S tak širokým ohniskem tak blbě proostřit scénu, ještě k tomu na clonu 14, to už je fakt umění... Ale jestli se dotyčný fotograf řídil Tvými radami a ostřil třeba dva metry před sebe (a ono to tak vypadá, spíš ostřil ještě blíž), tak to ani jinak nemohlo dopadnout
 . S tak širokým ohniskem tak blbě proostřit scénu, ještě k tomu na clonu 14, to už je fakt umění... Ale jestli se dotyčný fotograf řídil Tvými radami a ostřil třeba dva metry před sebe (a ono to tak vypadá, spíš ostřil ještě blíž), tak to ani jinak nemohlo dopadnout  . Ta druhá fotka je podstatně lepší, akorát ta clona je pro tak širokoúhlý objektiv naprosto zbytečně panická, osmička by bohatě stačila. APS-C čip je o dost menší, než FF a právě pro tyto případy (H.O.) je to velká výhoda.
. Ta druhá fotka je podstatně lepší, akorát ta clona je pro tak širokoúhlý objektiv naprosto zbytečně panická, osmička by bohatě stačila. APS-C čip je o dost menší, než FF a právě pro tyto případy (H.O.) je to velká výhoda. Stale znovu opakuji, ze takto zmensene fotky, ktere nam tady ukazujes ( a ja ty dve take, ale z nouze, ze sam zadne nemam, ale mohu ukazat z Fuji, tam to bude pro Sigmaka asi i zajimavejsi
  Stale znovu opakuji, ze takto zmensene fotky, ktere nam tady ukazujes ( a ja ty dve take, ale z nouze, ze sam zadne nemam, ale mohu ukazat z Fuji, tam to bude pro Sigmaka asi i zajimavejsi   

) jsou i ve predu jakoby ostre. Ja uz sigmu nemam, takze nejaky priklad sem dat nemohu, ale ty ano!
  ) jsou i ve predu jakoby ostre. Ja uz sigmu nemam, takze nejaky priklad sem dat nemohu, ale ty ano! Je to bez dodatečných úprav, aby mě někdo nepodezíral, že jsem se to snažil nějak došolíchat nebo tak něco. S klidem oznamuju, že při vědomí toho, že je to zaostřované na nějakých 50 metrů, je tato úroveň ostrosti popředí pro mé potřeby a nároky naprosto dostatečná a rozhodně kvůli ní nemám horší usínání. Schválně jsem vybral tuto fotku na výšku, protože se v záběru dostanu ještě víc "pod nohy", než u záběrů focených na délku. Snad se vám to podaří stáhnout, mě to fungovalo: http://uloz.to/x1J4j8YX/sdim4253-jpg
 Je to bez dodatečných úprav, aby mě někdo nepodezíral, že jsem se to snažil nějak došolíchat nebo tak něco. S klidem oznamuju, že při vědomí toho, že je to zaostřované na nějakých 50 metrů, je tato úroveň ostrosti popředí pro mé potřeby a nároky naprosto dostatečná a rozhodně kvůli ní nemám horší usínání. Schválně jsem vybral tuto fotku na výšku, protože se v záběru dostanu ještě víc "pod nohy", než u záběrů focených na délku. Snad se vám to podaří stáhnout, mě to fungovalo: http://uloz.to/x1J4j8YX/sdim4253-jpg 
   . Jestli je ta šílená kvalita způsobená jenom velkou komprimací, čemuž moc nevěřím, protože se to stahuje docela dlouho, tak potom vůbec nevím, jaký smysl a pro koho takové ukázky vůbec mají
. Jestli je ta šílená kvalita způsobená jenom velkou komprimací, čemuž moc nevěřím, protože se to stahuje docela dlouho, tak potom vůbec nevím, jaký smysl a pro koho takové ukázky vůbec mají  

.
. Takze bych musel vzit ted Fuji a jit ven, najit si nejaky dobry motiv a cvaknout tam par cvaku, ale to vedro tady mne tak silne umoruje, ze zatim nemam na to nejmensi chut; tak mne prosim te omluv.
 Takze bych musel vzit ted Fuji a jit ven, najit si nejaky dobry motiv a cvaknout tam par cvaku, ale to vedro tady mne tak silne umoruje, ze zatim nemam na to nejmensi chut; tak mne prosim te omluv. 
Jarouš píše:Já jsem naposledy viděl velké fotky ze špičkové FUJI sestavy tady http://www.digineff.cz/clanek/fujifilm/ ... 28-r-lm-wr a to se na mě nesmíš zlobit, to prostě fakt nejde...

.

.
. 

. Velmi realistické barvy, jenom jste je nemuseli tak doostřovat (ty fotky)
. Velmi realistické barvy, jenom jste je nemuseli tak doostřovat (ty fotky)  . Tak teď už vůbec nevím, co pan Neff s těma fotkama dělá. Ani komprimace na 7 MB nemůže být omluvou, není problém zmenšit fotku až kolem 5 MB a na monitoru to není ještě pořád poznat. Z mého pohledu dělá pro ty výrobce vůbec tu nejhorší možnou reklamu, protože žádný z těch testovaných foťáků ve skutečnosti tak špatně nefotí. Je sice hezké, že v textu se o testovaných aparátech často vyjadřuje velmi pochvalně, jenže jím zveřejněné obrazové ukázky s tím absolutně nekorespondují. Nevím, čím to je, ale myslím, že je to velmi špatná práce. Nevím, jestli musí dělat testy všech aparátů, které mu vrazí do ruky, jak píše Josef, v textech často píše, že se na testování toho kterého přístroje velmi těšil a mám za to, že to dělá dobrovolně...
. Tak teď už vůbec nevím, co pan Neff s těma fotkama dělá. Ani komprimace na 7 MB nemůže být omluvou, není problém zmenšit fotku až kolem 5 MB a na monitoru to není ještě pořád poznat. Z mého pohledu dělá pro ty výrobce vůbec tu nejhorší možnou reklamu, protože žádný z těch testovaných foťáků ve skutečnosti tak špatně nefotí. Je sice hezké, že v textu se o testovaných aparátech často vyjadřuje velmi pochvalně, jenže jím zveřejněné obrazové ukázky s tím absolutně nekorespondují. Nevím, čím to je, ale myslím, že je to velmi špatná práce. Nevím, jestli musí dělat testy všech aparátů, které mu vrazí do ruky, jak píše Josef, v textech často píše, že se na testování toho kterého přístroje velmi těšil a mám za to, že to dělá dobrovolně...  

minuleho porovnania foveonu a fuji (vsetky tie spekulacie o zaplateni testu a podobne)
  minuleho porovnania foveonu a fuji (vsetky tie spekulacie o zaplateni testu a podobne)
 ...a stale lepsi (v mych ocich ), nez ty podivne original barvicky s ruznymi barevnymi zavoji atd, atd.... a kdyz se to tak dobre prodava.....
  ...a stale lepsi (v mych ocich ), nez ty podivne original barvicky s ruznymi barevnymi zavoji atd, atd.... a kdyz se to tak dobre prodava.....  
 Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 návštevníků