[i]
pe-pa píše:jajakm, nikdy jsem nebyl a ani nikdy nebudu politikem. To co jsi ted napsal, ukazuje presvedcive, ze jsi v teto oblasti dost honeny a hlavne presvedceny o sve "sile slov", ze ti unika smysl toho vseho co tady reklamujes. Kazdopadne, ty tve demagogicke plky jsou pouze k pousmani a krmivo pro jen naivni hloupe a nevzdelane venkovany a "ulici". Jak doufam ale, tak zde mezi nami zadny takovy neni, ze... Tva tvrzeni o uceni a profesorech te nezbytne zahaneji do velmi uzkych blekotu, ktere konci vlastne tim, ze skoly jsou uplny nesmysl a ze kazdy se uci ve vsem sam.....
Fotografie je jednim z tezkych oboru, ktery se neda bez patricneho studia uspesne ukoncit... a neda se jen nejakym cvakanim co ten fotak da, ziskat. Ze tady do vas hucim a jsem s vasimi nekterymi fotkami nespokojeny a chtel bych je videt v poradne uprave, je uplne prirozena vec a narok jakehokoliv divaka a prospesne celku. Je jen na kazdem, jestli si z "meho" neco vypujci a vezme nebo ne. Moje prispevky zde nejsou zadna donucovaci materie, kterou by musel si kazdy na zpamet osvojit a jak pises "podle mne" fotit. Ale a to nelze zaprit ani tebou, ze napr. tve zaliby nemusi byt necim, co by vseobecne bylo hodnoceno jako vyborna fotografie, ale jen jako vymluva nekoho, kdo si takovymito recmi pomaha zahalit svoji neschopnost dobre fotit. Ale to se da napravit......

Od spatne fotky se uci a budou zase jen spatni fotografove, protoze spravnou fotku tady nevidi.... Bylo by dobre Jajakm, neposouvat slovicka ke sve urovni a vizuelnimu osobnimu rozhledu, ale venovat se intenzivne jen jednomu; ucit se sve fotky v pc upravovat a teprve potom, kdyz jsou perfektni, je zde ukazovat. To tady plati a bude vzdy to hlavni!!!!
Petr
Takže Petře ještě jednou a pomalu:
1) Do politiky jsem nedělal, nedělám a doufám že ve svém věku už dělat nebudu. Nemám zájem.
2) Budu rád když mi napíšeš mé demagogické kecy. Aspoň dva nebo tři prosím. Už se na ně těším. Rád se k nim vyjádřím.
3) Politické lavírování, změnu názoru, odvolávání se na obecnosti (
... Tva tvrzeni o uceni a profesorech te nezbytne zahaneji do velmi uzkych blekotu, ktere konci vlastne tim, ze skoly jsou uplny nesmysl a ze kazdy se uci ve vsem sam.....), to je tvoje parketa. Nikde jsem nenapsal, že školy jsou k ničemu. Absolvoval jsem jich několik (ne fotografických). Napsal jsem, že jsme na amaterském diskuzním foru SIGMA a ne ve škole a ty že nejsi můj profesor fotografie a já tvůj žák. Nejsem tedy povinen chovat se podle tvých představ a požadavků
a mít své fotografie podle tvých představ a požadavků. Vyjadřuješ tady své názory a požadavky, nikoli názory a požadavky někoho jiného. Víš, občas přemýšlím jsou-li tvoje názory a požadavky vůbec správné. Tvá dostupná foto tvorba mi spíš říká, že fotíš to co se tobě (a to je správné) a tvým zákazníkům líbí (kšeft je kšeft). Ale proč to požadovat po jiných, to nechápu.
4) Petře, pokud někdo na moje dobře míněné opakované rady kašle, tak se mu nevnucuji. Znám to ze svého zaměstnání dobře. Prostě když nechceš pomoct, tak nechtěj. To je tvůj problém. Tím se řídím já. U nás v Čechách se říká "Házet hrách na zeď". Nechápu proč máš mermomocí snahu se neustále někomu vnucovat, když ti dotyčný dal x-krát najevo, že nemá zájem. Prostě vyhodí tě dveřmi a ty znovu vlezeš oknem. Je-li to tvá povaha, tak tě sice chápu, ale nelíbí se mi to. Víš Petře, cesta do pekel je vždy dlážděna dobrými úmysly.
Prostě jsme na amaterském diskuzním foru SIGMA a máš-li nepřekonatelné ambice nebo nutkání neustále nutit ke zlepšení na úroveň fotek dle tvých představ, tak asi kýženého uspokojení zde nedojdeš. Já nemám potřebu mít suprové fotografie dle tvých představ, nejsi můj zákazník ani učitel. Fotím pro sebe, podle sebe a chodím na toto diskuzní forum abych si pokecal s dalšími uživateli SIGMA foťáků a budu-li chtít, tak se i něco přiučil. Je to pro mne taková SIGMA hospoda. Nejsem povinen se něco učit. Je to pouze můj koníček, ne zaměstnání. Víš Petře každý jezdíme autem, ale nikdo z nás není jezdcem Formule 1. A řada z nás ani nemá ambice se jezdcem Formule 1 stát. Proč nás k tomu ve fotografii neustále nutíš? Asi ti jde o naše dobro. Nechej ale na nás, ať si sami určíme, co je pro nás dobré a co není. Jak píšeš, nejsme tady malé děti.
Na závěr (a neber si to moc osobně):
Ve filmu Dobrý voják Švejk s Rudolfem Hrušínským a dalšími vynikajícími českými herci, je postava rezervního důstojníka (hrál jej perfektně František Filipovský), který měl snahu se neustále vnucovat do rozhovorů mezi obyčejnými vojáky a poučovat je. Jeho okřídlené "Znáte mě? Neznáte! Vy mě ještě poznáte! Já vás donutím až k pláči vy dobytci", mi vždycky přijde na mysl, když čtu tvoje příspěvky. Takže se těším na tebe na FUJI foru.
Jarda
Doplnil jsem neúplnou citaci o "Vy mě ještě poznáte!" aby byla kompletní. Jarda