Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod josef38 » 02 srp 2015 00:01

MiroH píše:-Jozef38, kritika mi vôbec nevadí...naopak som rád, že si reagoval ... rád sa dozviem iný názor na moju fotku. A máš pravdu. Prehnal som to ... najprv som to chcel skorigovať, ale dosť som sa ponáhľal ...takže som to nechal tak a dal som to do vlákna ... súhlasím je to príliš do modra...........

Nejsi ješitnej a stavíš se ke kritice dobře! (n) (n) (n)
Měj se hezky a přeji Ti hodně radosti s fotoaparátem v ruce. :D Josef.

Ještě dodatečně doplním můj příspěvek.
Tu nevěstu jsi fotografoval tím, co jsi zrovna měl po ruce. S foveonem uděláš velice hezké obrázky, když máš klid na správnou expozici. To vím bezpečně.
Na reportáž, nebo dokonce street fotografii ale moc vhodný zrovna asi nebude. Některé fotografie se zde dělají ve spěchu, aby se stihl ten nejvhodnější okamžik, takže se často expozice nemusí moc trefit. No a v těch úpravách ze špatně exponovaných fotek je na tom ten Bayer opravdu trochu lépe. S tím holt nikdo nic nenadělá. To byl i jeden z důvodů, proč jsem foveon opustil. Na krajinky ale určitě špatný není!!!!! To vím také. (n)
Naposledy upravil josef38 dne 02 srp 2015 05:06, celkově upraveno 2
josef38

Příspěvekod Jarouš » 02 srp 2015 00:17

Jarouš napsal: "Ty zelené fleky na obloze způsobené přehnaným FillLigtem po Josefově úpravě vylezly ještě víc. Vykašli se na čísla na RGB škále a spolehni se na vlastní zrak ;)."
Měly tam být čárky, bez nich to vypadá, jako by s tím FillLightem čaroval Josef. Omlouvám se. Takže správná verze: "Ty zelené fleky na obloze, způsobené přehnaným FillLigtem, po Josefově úpravě vylezly ještě víc. Vykašli se na čísla na RGB škále a spolehni se na vlastní zrak ;).
Jarouš

Příspěvekod jajakm » 02 srp 2015 07:53

Jarouš + Pavel:
Nazdar výzkumníci (Rubi mi snad odpustí, že jsem použil jeho okřídlené úsloví). :D Vidím, že zatímco slušní lidé v noci spí, vy zpracováváte fotky ze SIGMY. Vidím, že moje fotka krajiny z DP2M+filtr je světlejší a barvy jsou takové jásavé. Příště ji víc ztmavím a trochu uberu barevnosti (když já ty světlejší a barevnější fotky mám rád). Vaše fotky jsou barevně reálnější.

Pavel:
To první panorama ujde a odpovídá realitě. To druhé panorama s kravičkama také odpovídá realitě, kdy slunce je už velmi nízko nad obzorem, ale za tu magentu v oblacích (mě nevadí) asi tady dostaneš kartáč.

Jarouš:
Barevné podání fotek je tmavší než moje, ale víc odpovídá realitě. Ty fotky z té 70mm/F2.8 jsou dobré. Jen v těch výřezech je třeba tady na foru upozornit, že to není závoj, ale opar, který tam skutečně byl. Takže co ta 70mm/F2.8? Prošla nebo neprošla testem?

Jarda
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 02 srp 2015 08:24

Koukam, ze jsem mistni patlaly preci jenom tim, ze jsem tady napsal hole skutecnosti, ktere taly konecne do ziveho, ze vkladaji jenom neupravene nedodelane sragory, kterymi sami toto vlakno nici, probudil konecne z lethargie a zacinaji, jak videt, tak trochu na tech svych svetovych fotkach dokonce upravami pracovat. Rekl bych Zaplat panbuh!

Jarousi, to s tim Petre jdi do prdele jsi samozrejme prehnal, jak by ti rekli i ti jemni panove z Kromerize; na takoveho odbornika na fotky jako jsi ty se to prilis neslusi. A to tvoje rigorozni tvrzeni, ze ja jsem toto vlakno znicil je take jen tvuj hlod, kdyz vidis, ze ten kosmonaut MiroM tady do toho stoura, tak jsi se honem hned pridal.... to zname z drivejska; bylo to dost oblibene a jak videt, pretrvalo i dodnes. Holt jak videt, je moravsky venkov hotova tvrz tradic; dobrych i spatnych.... Ale podivej se radeji na sebe v tom niceni vlakna! Ty jsi ten, ktery sem vecne vklada pomrsene zmagentovane nebo jinak zazavojovane fotky bez veskerych kloudnych uprav, ktery se zde ozval jako jeden z prvnich kontra a urazeny jak se my opovazujeme mistra magenty vubec kritizovat! Podivej se napr. na MiroM jak ten nese kritiku a verim, ze ten se nauci dobre fotit z vas nejlepe. Ty si o sobe myslis, ze kdyz jsi fotil na film a daval ho nekam vyvolat a domu jsi dostal hotove fotky, tak ze to je znamka tvych schopnosti jak jsi dobry. Ale velky omyl a hloupost a naivnost k tomu; vubec nevis, co ti chudaci laboranti, kdyz ten tvuj film vyvijeli a na papir z nej delali fotky, co vsechno vcetne teploty lazni atd, atd, museli korigovat, aby ti dodali koukatelne barevne fotky! Nemas vubec poneti a blafes tady o filmu a foveonu! Takovi jako ty tady nici toto vlakno! Ja ne, ja jen tady do vas hucim o sto sest, aby jste konecne uz poradne zacali fotit, jedno cim as kdyz nestacite na sigmu, aby jste si radeji opatrili preci jenom bayera; to neni zadna preci pohana, ale jen a jen rada....a hlavne se venovali uprave svych fotek v pc nez je tady ukazete. Nakonec to neni ostuda moje, ale jen a jen vase.

A ty MiroM (opraveno na doleji uverejnene upozorneni Josefa38. Miro H prosim o omluveni! ) si ty tvoje fasisticke navrhy a rady strc za klobouk a jdi se radeji zase vznaset do Rakouska, kosmonaute! A kup si uz konecne sigmu! :lol:

Petr
Naposledy upravil pe-pa dne 02 srp 2015 09:59, celkově upraveno 2
pe-pa

Příspěvekod vrgada » 02 srp 2015 08:37

2MiroH
Jsem, dalsi fujiodpadlik, co tu nema co delat a jen otravuje. Ale to forum jsem tu mel rad a porad to ctu, navic fuji vlakno je uplne mrtve (obcas nejaka fotka a zadne technicke problemy), kdezto tady to zije. Dp2merril jsem mel a byl jsem zoufaly z pletovky (lze dohledat), vsichni mne tady presvedcovali, ze tak je to spravne a tak to ma byt. Neni, nebylo a nebude. Ta slecna nevesta je pekna zenska, ale vsechny tri baby (nejvice fotografka vlevo) jsou jak ozivli zombici. Na krajinky, kdyz se zadarilo byla Dp2 merrill docela fajn, i kdyz tam uz nebyla ta foveonblue, ale na lidi ne. Jeste umela strasne zvyraznit pihy a jakoukoliv chybu pleti.
...
2Pe-pa
Radeji nekomentuji, za prispevky proste citim zlomyslnost (rozslapat detem babovicky a pokazit radost), ne ze by tam nebylo obcas dost pravdy
...
2japakm
Irfanview je prohlizec fotek ne editor i kdyz ma nejake funkce na upravu fotek zabudovane. Neni sice spatny, ale vysledek asi odpovida cene (je zadarmo). Pouzivam ho jen na resize fotek 50 procent s doostrenim. Fotky z Fuji nic jineho ani nevyzaduji. Obcas jsem pres klavesu F12 vyvolal listu nastroju a pouzil klonovaci razitko.
...
Z dob Dp2ky jsem si zvykl na expozicni trojblik (2/3EV). Merrill uz to nemel (musela se trvale drzet spoust, coz je nesikovne). Takze misto uprav expozice si vyberu z trojbliku tu, ktera se mi zda nejlepsi (vetsinou kouknu zda jsou prokreslena svetla, nebo stiny). Barvy resit opravdu netreba, jsou v 99 procentech v poradku, takze ani ten barvocit-podle testu jsem jen kocka a ne jestrab (i kdyz to mozna bylo mou plazmovou televizi, nerozlisujici odstiny cerne). Fotky beru trochu svetlejsi, kvuli svemu zobrazovaci-plazme, ktera je trochu ztmavi
...
Navic mam z barev takovy prijemny nekdy az foveonsky pocit a ostrost po resize taky vyhovi. Navstevu burgruine za Mikulovem doporucuji, navic docela kino, tento vikend je pod hradem dredarskej festak rise and shine, coz byl docela bonus, videt veganske hipisaky milujici rege a vibrace se matozne posouvat po protancene noci (reprobedny v kruhu okolo tanecniho placku, aby ani decibel neunikl) :-)
Obrázek
...
Obrázek
...
Obrázek
...
to musi byt akusticke peklo (all 3 soundsystem in heavy rotation!) :-)
vrgada

Příspěvekod pe-pa » 02 srp 2015 08:48

vrgada, musim ti to trochu zkorigovat, nepisi komenty jako zlomyslnost, nebo ze zlomyslnosti, od toho jsem daleko. Nakonec nejsou zde ty deti a babovicky uz vubec ne, ze? :) Ale priznam se, ze mi dela dost potize se v nekterych ceskych slovech - vyrazech vyznat, uz k nim nemam moc cit a je mozne, ze to pak nekomu pripada jako snad zlomyslnost, vysmech a pod. za coz se opravdu uprimne omlouvam, neni to tak samozrejme mysleno a hlavne mezi dospelymi. Trochu sarkazmu ano, ale to snad ani na Morave skodlive neni, nebo ano? :)

Petr
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 02 srp 2015 08:51

pe-pa píše:... Axislubo, mas pekne kecy, ze chci toto vlakno rozbit a aby si vsichni poridili fuji. To snad nemyslis vazne tady psat takove dusevni slabiny! Dej s tim pokoj, ukaz poradna kvalitni fotky a nikdo, tedy ani ja ti uz ublizovat nebudem. Nejste vy snad nejaci ufnukanci?
Ukazte tady fotky, ktere stoji za ukazovani a fotte si treba s pikslou od veproveho. Mne to urcite vadit nebude. Ze se tady zminuji o bayerskych fotacich je jen proto, ze tady nekteri lide se hodne precenuji a mysli si, ze je pro ne sigma jednoduchy fotak; neni a nebude, protoze jim na ni schazi hodne a hodne vedomosti, ktere si nelze jen tak osvojit tim, ze se u tech sragorek macka poze spoust a foti se co vyleze.....
Petr
....a nesvadej to na mne, ze nicim tohle vlajno!!!1 Kdo tady nici tohle vlakno jsou ti vecni cvakalove, kteri tady vecne ukazuji nepovedene v pravde zkurvene fotky na maximum a pak tady vedou takovehle inteligentni reci....
P.

Vážený pane "profesore fotografie" Petře Mahlere. Nejme tady ve škole. Vy nejste náš profesor fotografie a my nejsme vaši žáčci, které chcete silou mocí naučit dělat suprové fotky podle vašeho vkusu. Jsme na amatérském foru značky SIGMA a každý máme svůj vkus a své vidění světa. Diskuzi a kritiku vítám a rád si ji přečtu. Ale nikdo mne nedonutí, abych dělal fotky dle vkusu kritizujícího. Buď tu kritiku přijmu nebo nepřijmu. V řadě případů je vaše kritika oprávněná, ale váš styl vyjadřování, tzv. chování "řeznického psa", plné osobních urážek a invektiv ji úplně v mých očích nuluje. Kritizovat lze i slušným způsobem, který neuráží kritizovaného. Myslel jsem, že se stářím přichází moudrost a tolerance, ale ve vašem případě tomu tak není (dle vyjadřování na tomto diskuzním foru). Pokud chcete v tomto stylu svého působení zde na SIGMA foru pokračovat, pak splňte to, co jste nedávno slíbil, že na SIGMA forum už chodit ani přispívat nebudete. Slovo dělá muže a já jen čekám, kdy to slovo splníte. Ano jsem jen cvakal (abych mluvil jen za sebe) a fotím podle vás "zkurvene fotky na maximum", ale mě se líbí a fotím, protože mne to baví a navíc s tou vámi pohrdavě uváděnou radostí. Jsem rád, že nejsem profesionál jako vy a nemusím se focením živit. Můj pokrok ve focení nechejte laskavě na mě. Znovu opakuji: nejsme ve škole a vy nejste můj profesor fotografie.

Jsem tady na foru registrován od září 2013 (vím je to oproti jiným krátká doba). Nějakou dobu před tím jsem si jen zde četl příspěvky bez registrace. Vaše názorové přemety jsou přímo artistické výkony. Chápu, že člověk se vyvíjí a mění své názory. Ale názorové kotrmelce vašeho typu a následné hanění všech fotáků (po vašem kamer), které jste používal, to je něco, co se často nevidí. Svoji nespokojenost s fotákem můžete vyjádřit i slušnou formou. To vy ale zřejmě neumíte. Všechno a všechny okolo poplivat a pourážet, to je váš styl komunikace tady na foru. Vaše "Svatá válka" (nechci psát džihád, i když by to na vás sedělo víc) proti SIGMĚ vyvolává jen můj trpký úsměv. Jen čekám, kdy začně stejná "Svatá válka" proti FUJI, kterou nyní vynášíte do nebe. Vaše "Svatá válka" proti NIKONU tu již také byla a to před SIGMOU i po SIGMĚ.

Takže Petře, tady na SIGMA foru mezi stávajícím osazenstvem ti zřejmě pšenka nepokvete. Nových a tebe neznalých SIGMÁKŮ tu asi houfně přibývat nebude. Je to přece podle tebe foťák (dle tebe kamera) už dávno překonaná. Buď už konečně chlap a splň, to co jsi slíbil nedávno: tj. že už na SIGMA forum chodit ani přispívat nebudeš a nechej nás tu v klidu žít po svém i s našimi nedokonalými fotografiemi.

pe-pa 23.07.2015 / 17:51
Z techto a jinych jeste duvodu uz zadne modely od sigmy nemam, vsechn<y jsem je z vyse uvedenych a dalsich duvodu s velkymi ztratami prodal, protoze jsem zaroven vlastnil i bayeracke fotaky, ktere se ukazaly v porovnanich jasne lepsi, ktere ty vsechny jmenovane a i nejmenovane neduhy, chyby a nedostatek dalsich pridruzenych vymozenosti nemaji, ktere jsou uplne bezne i na tech nejlevnejsich bayerackych krabickach k dispozici. S odstupem casu, ve kterem nyni s zadnou sigmou nefotim a jiz nikdy fotit nebudu, mne plne a dostatecne presvedcily fotky, ktere jsou zde vkladany majiteli ruznych Sigma - modelu, kde je nejvic videt co je to za zparchantele zatuchliny, se kterymi se ve skutecnosti dobre a kvalitne fotit neda.

Prakticky toto sigmacke vlakno ani moc neexistuje, coz i to je dukazem kolik malo lidi tyto fotaky zaplat panbu vlastni, nebot kvalita zdejsich simackych fotek jak po strance technicke tak i esteticke je ze vsech zdejsich znackovych vlaken nejhorsi.

Po ruznych pokusech promluvit nekterym userum do duse, aby se pokusili jejich uroven kvality a upravy atd. jejich fotek zlepsit se setkala s naprostou nechuti a nepochopenim a ja uz neminim sigmu vlatnit, jak jsem se horeji jiz zminil, prestavam timto mit i zajem do tohoto vlakna prispivat a stourat do tohoto hnizdecka opravdu skutecnych amaterskych patlalu,

Rád si přečtu tvé příspěvky a podívám se na tvé fotogafie na FUJI foru, kde na tebe netrpělivě čekají a už jsi byl i oficiálně zde pozván. Tak neváhej. Úroveň většiny zdejších fotek (dle tvých kriterií aplikovaných zde v SIGMA foru) si o to tvoje vzdělávání přímo říká. Budu jen rád, když po nějaké době uvidím to obrovské zvýšení úrovně fotek z FUJI foťáků (po tvém kamery) na FUJI foru přispívajících a to díky tvé zásluze.

Jarda
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 02 srp 2015 09:18

jajakm, nikdy jsem nebyl a ani nikdy nebudu politikem. To co jsi ted napsal, ukazuje presvedcive, ze jsi v teto oblasti dost honeny a hlavne presvedceny o sve "sile slov", ze ti unika smysl toho vseho co tady reklamujes. Kazdopadne, ty tve demagogicke plky jsou pouze k pousmani a krmivo pro jen naivni hloupe a nevzdelane venkovany a "ulici". Jak doufam ale, tak zde mezi nami zadny takovy neni, ze... Tva tvrzeni o uceni a profesorech te nezbytne zahaneji do velmi uzkych blekotu, ktere konci vlastne tim, ze skoly jsou uplny nesmysl a ze kazdy se uci ve vsem sam.....

Fotografie je jednim z tezkych oboru, ktery se neda bez patricneho studia uspesne ukoncit... a neda se jen nejakym cvakanim co ten fotak da, ziskat. Ze tady do vas hucim a jsem s vasimi nekterymi fotkami nespokojeny a chtel bych je videt v poradne uprave, je uplne prirozena vec a narok jakehokoliv divaka a prospesne celku. Je jen na kazdem, jestli si z "meho" neco vypujci a vezme nebo ne. Moje prispevky zde nejsou zadna donucovaci materie, kterou by musel si kazdy na zpamet osvojit a jak pises "podle mne" fotit. Ale a to nelze zaprit ani tebou, ze napr. tve zaliby nemusi byt necim, co by vseobecne bylo hodnoceno jako vyborna fotografie, ale jen jako vymluva nekoho, kdo si takovymito recmi pomaha zahalit svoji neschopnost dobre fotit. Ale to se da napravit...... :) Od spatne fotky se uci a budou zase jen spatni fotografove, protoze spravnou fotku tady nevidi.... Bylo by dobre Jajakm, neposouvat slovicka ke sve urovni a vizuelnimu osobnimu rozhledu, ale venovat se intenzivne jen jednomu; ucit se sve fotky v pc upravovat a teprve potom, kdyz jsou perfektni, je zde ukazovat. No a kdyz ti to bohuzel nepujde, tak bych se primluvil, aby sis opatril radeji bayera... :lol: To tady plati jako vsude bez vyjimky - vkladat jen vyborne fotky a bude vzdy to hlavni!!!!

Petr
Naposledy upravil pe-pa dne 02 srp 2015 10:00, celkově upraveno 2
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 02 srp 2015 09:54

pe-pa píše:
........A ty MiroH si ty tvoje fasisticke navrhy a rady strc za klobouk a jdi se radeji zase vznaset do Rakouska, kosmonaute! A kup si uz konecne sigmu! :lol:
Petr

Petře obávám se, že sis ty Miry prohodil! J.

P.S.
Zkraje se mi to stávalo také.
U "jajakm" a "japakm" třeba ještě dodnes nevím, který je který a tudiž je nespravedlivě hážu do jednoho pytle!
Nic ve zlém jajakm a japakm! U takto podobných nicků se to dá předpokládat. :D
josef38

Příspěvekod jajakm » 02 srp 2015 10:11

[i]
pe-pa píše:jajakm, nikdy jsem nebyl a ani nikdy nebudu politikem. To co jsi ted napsal, ukazuje presvedcive, ze jsi v teto oblasti dost honeny a hlavne presvedceny o sve "sile slov", ze ti unika smysl toho vseho co tady reklamujes. Kazdopadne, ty tve demagogicke plky jsou pouze k pousmani a krmivo pro jen naivni hloupe a nevzdelane venkovany a "ulici". Jak doufam ale, tak zde mezi nami zadny takovy neni, ze... Tva tvrzeni o uceni a profesorech te nezbytne zahaneji do velmi uzkych blekotu, ktere konci vlastne tim, ze skoly jsou uplny nesmysl a ze kazdy se uci ve vsem sam.....

Fotografie je jednim z tezkych oboru, ktery se neda bez patricneho studia uspesne ukoncit... a neda se jen nejakym cvakanim co ten fotak da, ziskat. Ze tady do vas hucim a jsem s vasimi nekterymi fotkami nespokojeny a chtel bych je videt v poradne uprave, je uplne prirozena vec a narok jakehokoliv divaka a prospesne celku. Je jen na kazdem, jestli si z "meho" neco vypujci a vezme nebo ne. Moje prispevky zde nejsou zadna donucovaci materie, kterou by musel si kazdy na zpamet osvojit a jak pises "podle mne" fotit. Ale a to nelze zaprit ani tebou, ze napr. tve zaliby nemusi byt necim, co by vseobecne bylo hodnoceno jako vyborna fotografie, ale jen jako vymluva nekoho, kdo si takovymito recmi pomaha zahalit svoji neschopnost dobre fotit. Ale to se da napravit...... :) Od spatne fotky se uci a budou zase jen spatni fotografove, protoze spravnou fotku tady nevidi.... Bylo by dobre Jajakm, neposouvat slovicka ke sve urovni a vizuelnimu osobnimu rozhledu, ale venovat se intenzivne jen jednomu; ucit se sve fotky v pc upravovat a teprve potom, kdyz jsou perfektni, je zde ukazovat. To tady plati a bude vzdy to hlavni!!!!
Petr

Takže Petře ještě jednou a pomalu:
1) Do politiky jsem nedělal, nedělám a doufám že ve svém věku už dělat nebudu. Nemám zájem.

2) Budu rád když mi napíšeš mé demagogické kecy. Aspoň dva nebo tři prosím. Už se na ně těším. Rád se k nim vyjádřím.

3) Politické lavírování, změnu názoru, odvolávání se na obecnosti (... Tva tvrzeni o uceni a profesorech te nezbytne zahaneji do velmi uzkych blekotu, ktere konci vlastne tim, ze skoly jsou uplny nesmysl a ze kazdy se uci ve vsem sam.....), to je tvoje parketa. Nikde jsem nenapsal, že školy jsou k ničemu. Absolvoval jsem jich několik (ne fotografických). Napsal jsem, že jsme na amaterském diskuzním foru SIGMA a ne ve škole a ty že nejsi můj profesor fotografie a já tvůj žák. Nejsem tedy povinen chovat se podle tvých představ a požadavků
a mít své fotografie podle tvých představ a požadavků. Vyjadřuješ tady své názory a požadavky, nikoli názory a požadavky někoho jiného. Víš, občas přemýšlím jsou-li tvoje názory a požadavky vůbec správné. Tvá dostupná foto tvorba mi spíš říká, že fotíš to co se tobě (a to je správné) a tvým zákazníkům líbí (kšeft je kšeft). Ale proč to požadovat po jiných, to nechápu.

4) Petře, pokud někdo na moje dobře míněné opakované rady kašle, tak se mu nevnucuji. Znám to ze svého zaměstnání dobře. Prostě když nechceš pomoct, tak nechtěj. To je tvůj problém. Tím se řídím já. U nás v Čechách se říká "Házet hrách na zeď". Nechápu proč máš mermomocí snahu se neustále někomu vnucovat, když ti dotyčný dal x-krát najevo, že nemá zájem. Prostě vyhodí tě dveřmi a ty znovu vlezeš oknem. Je-li to tvá povaha, tak tě sice chápu, ale nelíbí se mi to. Víš Petře, cesta do pekel je vždy dlážděna dobrými úmysly.

Prostě jsme na amaterském diskuzním foru SIGMA a máš-li nepřekonatelné ambice nebo nutkání neustále nutit ke zlepšení na úroveň fotek dle tvých představ, tak asi kýženého uspokojení zde nedojdeš. Já nemám potřebu mít suprové fotografie dle tvých představ, nejsi můj zákazník ani učitel. Fotím pro sebe, podle sebe a chodím na toto diskuzní forum abych si pokecal s dalšími uživateli SIGMA foťáků a budu-li chtít, tak se i něco přiučil. Je to pro mne taková SIGMA hospoda. Nejsem povinen se něco učit. Je to pouze můj koníček, ne zaměstnání. Víš Petře každý jezdíme autem, ale nikdo z nás není jezdcem Formule 1. A řada z nás ani nemá ambice se jezdcem Formule 1 stát. Proč nás k tomu ve fotografii neustále nutíš? Asi ti jde o naše dobro. Nechej ale na nás, ať si sami určíme, co je pro nás dobré a co není. Jak píšeš, nejsme tady malé děti.

Na závěr (a neber si to moc osobně):
Ve filmu Dobrý voják Švejk s Rudolfem Hrušínským a dalšími vynikajícími českými herci, je postava rezervního důstojníka (hrál jej perfektně František Filipovský), který měl snahu se neustále vnucovat do rozhovorů mezi obyčejnými vojáky a poučovat je. Jeho okřídlené "Znáte mě? Neznáte! Vy mě ještě poznáte! Já vás donutím až k pláči vy dobytci", mi vždycky přijde na mysl, když čtu tvoje příspěvky. Takže se těším na tebe na FUJI foru.

Jarda

Doplnil jsem neúplnou citaci o "Vy mě ještě poznáte!" aby byla kompletní. Jarda
Naposledy upravil jajakm dne 02 srp 2015 10:40, celkově upraveno 1
jajakm

Příspěvekod jajakm » 02 srp 2015 10:18

josef38 píše:
pe-pa píše:U "jajakm" a "japakm" třeba ještě dodnes nevím, který je který a tudiž je nespravedlivě hážu do jednoho pytle!
Nic ve zlém jajakm a japakm! U takto podobných nicků se to dá předpokládat. :D

Josefe budu se muset poradit a něco s tím matením niky asi dělat. :D A to si představ, že by tady přispíval ještě rajakm, který také existuje. :D Prozatímní řešení navrhuji toto: jajakm = Jarda (Jarda Jxxx z Kroměříže), pajakm = Pavel (Pavel Jxxx z Kroměříže). Toho třetího raději nepíšu. :D
Jarda
jajakm

Příspěvekod josef38 » 02 srp 2015 10:31

jajakm píše:
Josefe budu se muset poradit a něco s tím matením niky asi dělat. :D A to si představ, že by tady přispíval ještě rajakm, který také existuje. :D Prozatímní řešení navrhuji toto: jajakm = Jarda (Jarda Jxxx z Kroměříže), pajakm = Pavel (Pavel Jxxx z Kroměříže). Toho třetího raději nepíšu. :D
Jarda

To je OK, to se poddá!
Nakonec, do vážnějších diskuzí s vámi stejně nevstupuji, tak se to učit nechci. To se raději podívám na předešlé příspěvky a hned mi je jasné, kdo je kdo! :D
Měj se a zanechte zbytečných potýček! Nic se tím nevyřeší a vláknu to neprospěje.
Byl jsem také takový a tehdá jste umravňovali vy mě! Když to nakonec odeznělo, tak mě vždy bylo dost trapně. :lol:

Už se podobným diskuzím na hodně velkou dálku vyhýbám a jsem mnohem spokojenější! Ahoj, J.
josef38

Příspěvekod jajakm » 02 srp 2015 10:55

Josefe za ty skoro dva roky, co tady občas přispívám, jsem se snažil být maximálně slušný a ke starším lidem dvojnásob. Ale jak se říká: "odcud pocud" (snad to píšu srozumitelně). Občas ale musím dát najevo slušnou formou svoji velkou nespokojenost. Někdo s expresivnějším vyjadřováním by řekl, že si srát na hlavu nenechá. Víš on asi Petr (pe-pa) radit druhým za každou cenu, ať to stojí co to stojí, má v povaze. Že je to druhým občas nepříjemné, na to nebere ohled. Prostě ON rozhoduje co je suprová fotka, ON rozhoduje že jiné než suprové fotky by se zde ani neměly ukazovat, ON rozhoduje jaká kompozice je správná, atd. Prostě jak bylo před nějakým rokem napsáno na jiném DIGI NEFF foru: "Petr Mahler = JÁ, JÁ, JÁ a pak dlouho nic" (Petře kvůli tobě to hledat nebudu. Uvádím to jen pro dokreslení situace. Autora znám a tímto jej pozdravuju.). Tehdy jsem nechápal, teď už chápu a potvrzuji. Jeho chování mi připomíná jednoho mého známého (typu brouk Pytlík), který rád ve společnosti říká: "Všichni jste volové. Já to vím nejlíp. Já to studoval."

Jarda
Naposledy upravil jajakm dne 02 srp 2015 11:44, celkově upraveno 1
jajakm

Příspěvekod josef38 » 02 srp 2015 11:34

jajakm:
Zažil jsem kdysi Tebou popisovanou situaci s jistým Richardem Konopou. Také jsem vstupoval do zcela zbytečných, nic neřešících debat. Mnohokrát jsem měl z jeho nechutných urážek až bezesnou noc. Proti tehdejším jeho výpadům jsou Petrovy poznámky jen slušnou upejpavou diskuzi. Nakonec vás nikoho hrubými urážkami nečastuje, je jen trochu temperamentnější povahy, jak už tu někdo z místního fóra v souvislosti s mou diskuzi s ním naznačil. :-)
Po nějaké době mě ale došlo, že k podobným výměnám názorů, které jsem s Richardem Konopou vedl, musí být vždy minimálně dva!!
Když potom zmíněný pán pochopil, že na jeho invektivy nikdo neodpovídá, zmizel, ani nevím kam! Možná, že si našel jinou oběť. (n)
josef38

Příspěvekod pe-pa » 02 srp 2015 11:44

Jardo, jardo.... nebo-li take jajakme, neni mi tak nejak jasne, kde jsi vzal ten napad, ze bych mel jit do vlakna Fuji; jsem ti tady snad neprijemny? Nebo ty mas neco proti me? A proc? Proc se mne snazis vmanipulovat do situace, ktera tu byla v digi uz pred lety s nekym jinym? Je ti to zname a umis se v tomto dobre otacet? Ale ja tam nepasuji, takze ti to moc nepujde a neuspejes s tim tady i jinde. Myslim, ze by bylo u tebe nejrozumejsi, kdybys na tyto sve plky tady zapomel a od nich upustil a ucil se radeji s tou tvou sigmou fotit, Lip fotit!

To ostatni co tady pises jsou tvoje osobni a rekl bych soukrome pocity, ktere se sem ani moc nehodi, ale uz tady jsou, tak se pokusim i na ne ti odpovedet, ale jen jednou vetou: Kdyz jsi byl maly, urcite jsi se bal tmy a vas neosvetleny pokoj jsi se strachem z neznameho tryskem prebihal, nebo dokonce mijel jak jsi mohl.....

A pak, mohu take prevzit tvoje metody zde; neodpovidat a neodpovidat a neodpovidat a ignorovat a ignorovat..... :lol:

Petr
Naposledy upravil pe-pa dne 02 srp 2015 11:48, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 02 srp 2015 11:48

Josefe to máš velkou pravdu s tím reagováním/nereagováním. Svoje jsem si už řekl. Můj názor je tedy známý. Dál nemám důvod reagovat až vyjímky velmi osobních invektiv. Možná i na ty se vykašlu reagovat. Je přeci demokracie, kdy si prý každý může dělat co chce a říkat co chce. :D

Jarda
jajakm

Příspěvekod jajakm » 02 srp 2015 11:54

pe-pa píše:...A pak, mohu take prevzit tvoje metody zde; neodpovidat a neodpovidat a neodpovidat a ignorovat a ignorovat..... :lol:
Petr

Petře udělej to prosím. Moc mne to potěší, fakt. Já snad potom začnu i víc fotit se svými Bayer SONY foťáky, abych se ti odvděčil. :D
Ale v tom FUJI foru bys opravdu mohl vykonat velký kus užitečné práce a nestrácet čas tady s námi zatvrzelými SIGMA patlaly.

Jarda
jajakm

Příspěvekod pe-pa » 02 srp 2015 13:56

Jajakm,

tak tedy po lopate:

Do fotografickych for a jejich vlaken se chodi:

1) potrebuji pomoci, jsem zacatecnik a kazda rada od odbornika dobra,
2) kvuli reseni jinych technickych problemu co se tyce fotaku a jeho pripadnych nastaveni,
3) kvuli poradam o nejlepsim editoru a jak s nim optimalne zachazet,
4) jak fotit urcite motivy a nejlepe cim,
5) jake objektivy a jak je k jakemu motivu pouzivat a jejich optimalni nastaveni,

a to az jako jeden z poslednich bodu, protoze do tohoto fora chodi jeden znamy se kterym si tady dobre rozumim, protoze mu chvalim jeho fotky; jedno jake, ale citim se povinen ho v jeho foceni podporit.... :(

Drive to tady tak ve vetsine pripadu fungovalo. Az na ten tady snad posledni bod; ten byl tady neznamy a nepouzival se... Byli tady Laco, Josef38, Ruby a dalsi, take i ja. Resily se hlavne stare klasicke objektivy, jak a co a byla pohodicka.....Pomahali jsme si jak se dalo; i nekdy se srandickami a popichovanim..... :) Jiz i v tom prvnim Lacove vlakne, tedy od sameho pocatku tady byla pohoda, nikdo tady nedelal chytreho, protoze se kazdy snazil a to prosim podtrhuji, nevkladat sem nejake nepodarky a pak se urazene branit opravnene kritice. A vsichni jsme meli mimo jine i sigmy......

Ty jajakm a nekolik dalsis, jste prisli jako posledni pred par lety a hned jste to tady zkusili s tim vubec nejlepsim; jako stari ostrileni fotoaparatnici, zacali jste sem vkladat uplne zacatecniske fotky a mnohdy jte se citili urazeni a mnohdy natolik, upozornuji na opravnenou kritiku, ze nyni, kdyz uz vidite, ze se hned tak s tim fotakem temito vasimi metodami naucit nemuzwete a vase hloupa jesitnost vam zauzlovava jazyk se zeptat po pricinach te ci one fotky, proc je tak zmrsena, tak hledate osvedcene stranicke cesty kritika odsud odstranit.... Bravo...!!!

Petr
Naposledy upravil pe-pa dne 02 srp 2015 18:26, celkově upraveno 1
pe-pa

Příspěvekod MiraM » 02 srp 2015 15:19

Tak to tedy ne pane Mahlere, sigmu jsem vlastnil dlouhá léta a s tebou pohoda nikdy nebyla. Možná jsi si to jen ty myslel.
Že mne německý občan nazývá fašistou svědčí o jeho úrovni. A to pletení nicků ? No , vždyť je to takový popleta. :D :D
Jsem pro mazání!! Kdo jiný by se měl mazat, než ten, který nadává lidem do Fašistů !!!!!!
A Sigmu si pořídím znovu. Neměj péči a nestarej se starosto. :D
MiraM

Příspěvekod Josef01 » 02 srp 2015 15:50

Škoda, že tady nefunguje moderátor...

Vzal jsem po delší době DP1 a i přes své stáří funguje pěkně a hlavně mám ten malinký lehoučký přístrojek rád :)
Přílohy
Salzburg-2.jpg
Salzburg-2.jpg (164.21 KiB) Zobrazeno 3426 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16.6 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP1
Expoziční program: Normal program