Ano, když porovnávat, tak určitě za stejných podmínek. S tím souvisí i má malá poznámka, že NEX má nastaveno AWB a Sigma něco jiného (axislubo bude vědět)

.
Kluci kroměřížští, já to celé pozoroval z vyhlídky na východní výspě Zlína (Příluky) asi 3/4 hodiny až do stádia, kdy od západu začalo být slyšet vzdálené hřmění úplně nepřetržitě. Blesk se mi do záběru dostat nepodařilo (skoro k neuvěření

, Petře, to není žádný idiom

), tak jsem zahájil zbabělý úprk. Nechtěl jsem riskovat eventuelní kroupy na karosérii auta, vůbec bych se jejich přítomnosti nedivil. Asi 2 km od domova jsem v autě zaregistroval prudké nárazy větru a první kapky na skle. Kapek moc nepřibývalo, nebyl důvod ani pustit stěrače a před barákem už ani moc nefoukalo. K nám to prostě nedošlo, opět nás to jenom lízlo okrajem, zůstalo u těch pár kapek, doslova. Dnes ve zprávách jsem viděl, kolik škody to napáchalo, na krumlovsku víc krup než v zimě sněhu (šílené, všechno je sklizeno

) a celé to bylo doprovázeno titulkem: "Celou republiku včera zasáhly silné bouřky". Vzpomněl jsem si na podobnou situaci z loňska, kde byl úplně stejný titulek. Stejně jako včera, ani vloni k nám ta voda nedosáhla. Opět jenom zafoukalo a možná nespadlo ani těch pár kapek, to si už nepamatuju. Je neuvěřitelné, jak se v posledních letech té vodě k nám nechce, běžně prší v blízkém okolí, ale u nás ne. Nebývalo to tak, je to záležitost tak zhruba posledních sedmi let.
Pavle, to panorama se mi nezobrazuje celé, chybí levý okraj (všechno, co je nalevo od oranžového domečku). Náhledy pod textem se mi zobrazují celé, podle toho jsem si toho všiml. Tu světlou oblohu vlevo po rozkliknutí fotky už prostě nevidím. Vím, že to není Tvoje chyba, taky jsem si toho u těch dlouhých fotek všiml už dřív, ale vždycky na to zapomenu. Vůbec nevím, čím to je

.
Jardo, lípy teď nádherně voní, nedivím se, žes to cvaknul...

.