Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod MiraM » 08 čer 2015 08:39

Josefe 38 :

Jen k tvým, jak říkáš k demagogiím a pavlačovým drbům na vláknu Sigmy, které tak kritizuješ na TNČ. Jen na straně 204 jsem napočítal 9, slovy devět tvých příspěvků!!! Ale to už na TNČ nenapíšeš!
M
MiraM

Příspěvekod Martynko » 08 čer 2015 09:00

Přestaňte drbať a radšik cvakajte ;)

už ani neviom, estlik sem tuhle cvakošku sem dal, tak eště jednó tedyk repete...
Přílohy
SDIM3462.jpg
SDIM3462.jpg (393.08 KiB) Zobrazeno 4160 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16.6 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/9
ISO: 50
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA DP1S
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Spot
Martynko

Příspěvekod pe-pa » 08 čer 2015 10:42

Mily MiroM,

neni mi jasne, jestli si delas legraci, nebo to myslis co pises o mne a PetroviM doopravdy, nebo jsi ehmmm.... vis co mam na mysli. :) Tedy, abys nemusel stale psat jak ten pe-pa tomu PetroviM "krade" jeho fotky a sem je zase vklada, tak po pravde to je tak, ze mily Laco mne nechal v ramci jeho akci proti PetroviM, ktery se mu vubec nepacil, Adminem z Fora vymazat.
Jelikoz se nedam tak snadno nekym, kdo hlasa nepravdy a lze co se mne tyce, zlikvidovat, nebo.li umlcet, jsem se zde znovu prihlasil pod nickem pe-pa. Jestli-ze mily a rovny Laco mne da zase smazat, objevim se tu opet, ale jak je jasne, zase pod nejakym jinym nickem. :)

Zdravim,

Petr
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 08 čer 2015 12:13

Martynko, dal, ale to nevadí, je to pěkná fotka (n).
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 08 čer 2015 19:53

MiraM píše:Josefe 38 :

Jen k tvým, jak říkáš k demagogiím a pavlačovým drbům na vláknu Sigmy, které tak kritizuješ na TNČ, co se tady odehrává. Jen na straně 204 jsem napočítal 9, slovy devět tvých příspěvků!!! Ale to už na TNČ nenapíšeš!
M

Ale Miro, to snad nemyslíš vážně! :lol:
Nebudu se za nic nikomu omlouvat! Ty si klidně zalistuj v TNČ znovu a překopíruj sem ten nejurážlivější příspěvek, který by se kohokoliv z vás nějak mohl dotknout.
No a ten poslední, který zmiňuješ, ten byl na Jarouškovu výzvu, abych nezapomněl referovat v TNČ, co se tady odehrává. Využil jsem toho proto k odpovědi Rubymu.
Nezapomeň se také mrknout, kdože to poslední dvě rozepře vyprovokoval! Nemyslím tím pochopitelně urážlivé příspěvky na adresu Peteho! Ty byly od Petra naprosto zbytečný!!!
Jakkoliv náš vztah s Petrem ( Pe-Pa ) není nijak vřelý, musím se ho ale tentokrát v jednom zastat.
Na tento příspěvek:
od Jarouš » 06 čer 2015 18:51
by zcela určitě zareagoval i méně vznětlivý člověk podobně, jako Petr. I když jeho urážky naši hlavy státu byly trochu nad míru. Tobě se to věřím nelíbilo také!
No a ohledně Jaroušova příspěvku, kde zmiňuje jistou dámu a mé údajně trapné dvoření jí, tak to zase přepískl trochu Jarouš a vidím v tom pouze jeho zlý úmysl druhému ublížit. Tak, jak jsem se vyjadřoval ve svých příspěvcích, kde jsem ji oslovoval "děvčátkem" a pod. tak takto se chovám ke každé ženě a není v tom určitě žádný jiný úmysl. Nakonec jsme si s touto dámou ani nikdy v životě nezatelefonovali. Takže tato komunikace probíhala jen veřejně. Jestli to ovšem někdo vidí jinak, tak to je pouze jeho věc a netřeba jí zde ventilovat.

A na závěr chci ještě požádat, aby jakékoliv podobné výhrady vůči mé osobě byly posílány na můj mail ( druhy.josef.druhy zavináč seznam.cz ). Rád na ně odpovím, myslím, že by už bylo trochu moc zde zahlcovat toto vlákno jenom podobnýma výměnama názorů. Nebylo k tomuto účelu stvořené a pochybuji silně, že to ještě někoho může zajímat.
Zde ještě odpovídám veřejně na Tvou veřejnou připomínku. Více už zde podobné debaty nechci a nebudu vést. Nebudou-li zde hlásány vyloženě technické nesmysly, budu se krotit i v ostatních příspěvcích. Děkuji za pochopení! Josef.

P.S.
Na závěr chci zde ještě dát alespoň jeden obrázek, i když není z Foveonu. Není to žádné umění a ani po technické stránce není nic moc. Je to les z okolí Božího Daru, kde jsem s bráchou dnes byl na výletě a hlavně se podívat na poslední místo jeho zemřelého syna. Berte to jen jako trochu zeleně pro pohlazení očí a zklidnění mysli.
Přílohy
Něco_na_zklidnění_mysli.jpg
Něco_na_zklidnění_mysli.jpg (706.7 KiB) Zobrazeno 4104 krát
josef38

Příspěvekod axislubo » 08 čer 2015 20:25

Chlapi, polozim taku divnu otazku. Co je to TNČ? Uz tie dlhe prispevky davno necitam, ale tato skratka sa vsade objavuje...Dik
Lokomotivy su tu v kurze tak jednu dam ;)
Přílohy
SDIM08162.jpg
SDIM08162.jpg (980.7 KiB) Zobrazeno 4103 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Model: SIGMA DP2 Merrill
Expoziční program: Priorita clony
Metering mode: Pattern
axislubo

Příspěvekod pe-pa » 08 čer 2015 21:01

Hmmm, mne by to Josefe take zajimalo co to to TNC je. :)

Zdravim,

Petr

P.S. Josefe je demokracie, v ustave je zaruceno pravo na vlastni nazor a svoboda projevu. Co jsem napsal o Zemanovi je cista pravda, mam na to pravo se vyjadrit, jsem stale obcanem tohoto statu a je to znamo po celem svete, vcetne, ze se to prilezitostne ukazuje ve vsech televizich, vcetne i tech, ktere moc neutralni (novinarsky) nejsou a zavaneji nekdy az prilis socansky. Zkratka, pan president moc Cechy nereprezentuje, ale zesmesnuje. (y) A ze leze carovi Putinovi do konecniku je take zname a nejen u nas; je videt, ze komunisticka propaganda nespi a o sve ovecky dobre pecuje. A ze jsme celkem zaostali v hlave po tolika letech nalevani politiky do hlavy trychtyrem a ze vsechno spapame, kdyz se nam to dobre serviruje, take neni zadne tajemstvi... Ale to je kazdeho vec a jenom tu agonii postkomunistickych gauneru a jejich pololzi jen prodluzuje a prenasi na nase nevinne potomky.... :|
Jestli jsi tohoto chlapika volil je tva vec, takze ted pozde bycha honit..... Snad uz priste nikdo takovou chybu neudela..... :)

A abych nezapomel, dekuji Ti z celeho srdce za tvou upimnost a rovnost! (n)

P.
pe-pa

Příspěvekod ruby52 » 08 čer 2015 21:52

josef38 píše: Využil jsem toho proto k odpovědi Rubymu.

nějakým nedopatřením jsem sem zabloudil a nestačím se divit ... ;) ;) ;) Pepo se Ti divím, že aktivista s Tebe jest ... (gdo jen koment , (čti mezi řádky) tak nejméně fotoment ;) ...)Josefe ulehčím Ti to, nemusíš mačkat "Shift" u ruby na to "r", neb můj nik je s malým "r"
A to fšev jen tak na vokraj, by řeč nesrála ... ;)
Vladimír
ruby52

Příspěvekod Jarouš » 08 čer 2015 23:22

axislubo: TNČ- Toto nemusíte číst: viewtopic.php?f=41&t=473
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 09 čer 2015 08:28

ruby52, klidek Ruby, zadny aktivista se ze mne nestal ani zadny autonomni cvok :). Jen jsem se ozval na jednu ne zrovna koser poznamku. Jsem stale stejny a jak to vypada, tak se to uz nezmeni a ani zmenit neda. ;)

Zdravim,

Petr
pe-pa

Příspěvekod Pete2 » 09 čer 2015 08:58

Ako citam, husicka sa ozvala. :D

Kamarat PetrM pepa na vlakne foveonu silou mocou chce svojimi prispevkami nadobro utnut pipet. Pepo, ono to ide ver tomu, ani dalsi pepovia to nezachrania. Jedine, ze by si vymenil "compjuter" atd .

Takze sa spravaj slusne. Svoje politicke nazory si nechaj do hospudky a tam sa vybrec. Nas to nezaujima.
Slovne a narodnostne urazky si nechaj pre kolegov tamtez...

Tvoje "lepsie" prispevky istim okamzite po napisani aby zahadne nemizli ako predtym a administrator mal prehlad.
To co sa tyka fotiek foveonu plati nadalej, ak nejaky mas si vitany.
Fotky z inych aparatov len ojedinele. Boli jednym z dovodov tvojej odstavky, takze sem tam na stranke nieco tolerujeme.
Vo vetsom mas dalsi minusovy bod a vies co bude nasledovat. Hold si uz hlidana celebrita.

Tvoj dlhy prispevok sa citat neda, mas to nejake prepletene tak som to len poistil proti zmazaniu a niekedy skuknem...

Je to skoda, bol si fajn kluk aspon naoko, v dobrych foveonackych casoch. Ale aj tak drzim palce.
Budem chodit pozerat castejsie, oplati sa fajn fotky. (n)

Pete
Pete2

Příspěvekod pe-pa » 09 čer 2015 12:07

Mily Laco,

jak sam vis, mam tech pc nekolik, dokonce jsem ti jeden nabizel gratis, kdyz ten tvuj pc se s tebou nahle rozloucil; na to jsi uz take zapomel....a nakonec i moznost nekolika jinych adres jak pc, tak i bydliste. Coz tedy neni zadny problem. Ale nemyslim, ze bychom dosli tak daleko, za prve jsem se zde k tvemu komplexu uz dostatecne vyjadril a zkorigoval a tim to pro mne hasne. Nemyslim, ze by to tady nekoho zajimalo, tak proc ty lidi unavovat..Ze.... Kdyz se uz tady tak dobre zname.... a vime kdo je kdo a kdo se vydava za nekoho jineho.... :lol:

Co se tyce nejakych tech narodnostnich a podobnych problemu, mam takovy pocit, ze bud to zase chces kroutit, nebo zapominas co sam tady pises; tys to byl, ktery tady si populisticky a politicky omocil tim, ze jsi zde napsal i pro ty kteri to nevedeli, ze jsem politicky uprchlik a ziji v Bavorsku; nakonec nejen ty, zkusil to i jiny dobrak.... :lol: Ale jak rikam, kazdy jsme nejaky a lepsi to stejne nebude; povahy se nedaji zaprit...

Co se tyce tech ostatnich politickych poznamek o nasem slavnem presidentovi, myslim, ze ti do toho vubec nic neni, nejsi prislusnikem naseho statu, tak do toho jak se rika nekecej; prakticky jsi zde jen na navsteve; a dokud se budes chovat slusne a neurazet, tak proc ne, klidne sem chod.... :lol:

Pokud se tyka nejakych politickych a podobnych poznamek, ktere ani caste zde nejsou, jen prilezitostne, nikde jsem se ve stanovach nedocetl, ze by se to zakazovalo. Snad jen, aby se pisatel choval slusne a tak. Takze se zde verejne omlouvam, ze jsem o Zemanovi napsal, ze je ozralej a opravuji do slusne gramatiky s tim, ze se to uz nestane , abych volil slengovou formu: ale ze je Zeman opily je pravda, nebo snad ne? Vsude v cizine se to leci a uznava se to jako nemoc..... Je mi zahadou jen, ze toho Zemana nas narod neda lecit nez si nechat mluvit do statu nemocnym clovekem....Ale aspon vi, co ma pit; vodka u imperialistickeho vzdychala po zlatych casech SSSR Cara Putina mu chutna asi velmi hodne..... (y)

Zdravim,

Petr
pe-pa

Příspěvekod Pete2 » 09 čer 2015 12:36

Pana zemana uz moc nepoznam, nejak to nesledujem ani jeho pracu...
Ale
"ze jsi zde napsal i pro ty kteri to nevedeli, ze jsem politicky uprchlik " - tak to je sila.
Ked starnes, alebo si nepametas, kto co kde napsal ( prva zasada nezneuzivat veci z osobnej konverzacie) co je pre teba putna...
Ja sa k nej neznizim a mal by som toho hodne co povedat.
Takze osobne ta vyzyvam najst miesto, kde som toto uviedol (ja nemazem prispevky) tak mas moznost,
Takze vyzva, bud chlap dohladaj alebo verejne priznaj, ze si proste taraj.

Pete
Pete2

Příspěvekod Jarouš » 09 čer 2015 13:19

Ještě čtyři z neděle.
Přílohy
SDIM3670.jpg
SDIM3670.jpg (484.78 KiB) Zobrazeno 4027 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/11
ISO: 100
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
SDIM3671.jpg
SDIM3671.jpg (477.3 KiB) Zobrazeno 4027 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 23 mm
Čas expozice: 1/20 sec.
Clona: F/8
SDIM3674.jpg
SDIM3674.jpg (473.66 KiB) Zobrazeno 4027 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 26 mm
SDIM3678.jpg
SDIM3678.jpg (468.69 KiB) Zobrazeno 4027 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 30 mm
Jarouš

Příspěvekod Pete2 » 09 čer 2015 14:22

Ked uz dnes sedim u pocitaca. ( setrim natiahnute koleno s posledneho vyletu s Tatier) prihodim par starsich fotiek.
Bohuzial SPP som este nenaistaloval. Posledna verzia mi nejak nefunguje. Tak par nahladov...

Pete
Přílohy
DP3M5089.jpg
DP3M5089.jpg (1 MiB) Zobrazeno 4025 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/640.20486555698 sec.
Clona: F/2.8
ISO: 100, 0
Model: SIGMA DP3 Merrill
Exposure bias: -300000/1000000 EV
DP3M0508.jpg
DP3M0508.jpg (1.66 MiB) Zobrazeno 4025 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/320 sec.
DP3M0567.jpg
DP3M0567.jpg (1.26 MiB) Zobrazeno 4025 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/640.20486555698 sec.
Clona: F/5
Exposure bias: -700000/1000000 EV
DP3M5087.jpg
DP3M5087.jpg (1013.48 KiB) Zobrazeno 4025 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/200 sec.
Exposure bias: -300000/1000000 EV
Pete2

Příspěvekod pe-pa » 09 čer 2015 15:03

Laco,

ani mne nenapadne! Asi zapominas, ze vsichni tady vime, ze muzes mazat a menit text podle potreby, takze klido pido na to kaslu a to zvolani bud chlap, na klido pido vis co..... Kde to jsme vubec? Nech toho a bud chlap a priznej, ze jsi se mnou prestrelil a omluv se mi a jedeme dal! Furt to hovno rozmazavat.... Dej s tim uz pokoj, nikdo ti to stejne nezere a pak, nikoho to uz davno nezajima!

Vloz, ukaz cos nacvakal, od toho tady to vlakno je nebo te necham vymazat! :lol:

Zdravas,

Petr

P.s. tolik pc nemas jako ja, tak si dej rict a uz bud jako slusnej.... :lol:
pe-pa

Příspěvekod Pete2 » 09 čer 2015 15:26

Pepo
Nie si chlap. Chyba to priznanie, ze si taraj... (y)

Mna by taka zhovadilost a take sprostosti ako tu vypisujes ty ani nenapadli, takze ani nemas sancu nieco najst.
Ty si proste vymyslas a trepes. Posledne politicke flakoty su toho potvrdenim. Zaistil som ich pred vymazanim. Takze su volne k precitaniu.
Nevymazez ich. Mne je politika uplna putna, a ani sa k nej nevyjadrujem. Zato tys tu uz naplacal hluposti, ze niekedy mam dojem, ze uz to tam niekde hore nefunguje v poriadku.
Kedy si som ti napisal, ze mi ta je luto. Nic sa nezmenilo. Vazim si ta, ale vizitky si pises sam.
Ked sa nehanbis pred sebou mal by si sa aspon pred ostatnymi.

Zelam vsetkym pekny den.

Pete
Pete2

Příspěvekod pe-pa » 09 čer 2015 16:20

Laco, prosim te, neblbni jeste se slovicky! To, ze jsi mel doslova napsat, ze jsem politicky uprchlik, jsi samozrejme takto a doslova nenapsal, ale napsal jsi to jinymi slovy, aby to bylo kazdemu jasne.
Ale, ja se za to v zadnem pripade nestydim a ani to neni tajne, ze jsem tehda utekl do svobodneho sveta a do dnes toho nelituji a ani se neminim vratit. Mam zde tri dospele deti, ktere maji take uz vlastni ratolesti, tak co bych v Cechach hledal. Veskeri znami a kamaradi od drivejska jsou ze dvou tretin na pravde bozi, takze bych se uz stejne necitil jako doma, nehlede ani na to, ze se mi ani nestyska; o zabavu mam tady s detmi postarano, mam tady mnoho obchodnich a osobnich pratel a sam se snazim neshnit nic nedelanim na verande, ale stale neco delam, vcetne foceni. Lekarska sluzba je zde na jedne z nejvyssich urovni na svete, potraviny maji nejprisnejsi testy kvality a pitna voda, co nam tady v Mnichove tece z vodovodu ma nejvyssi kvalitu z cele Evropy... a devcata jsou zde obzvlast hezke a maji dlohe rovne nohy.....a do hor je take blizko.....

Tak co o tech blbinach tady furt klabosit a zamorovat s nimi tady vzduch.....

Zdravicko,

Petr
pe-pa

Příspěvekod MiraM » 09 čer 2015 16:46

Pe-po, PetřeM, Konopo,

jestli tady někdo zamořil vzduch, tak jsi to ty. A smrdíš tady už pár let, jedno pod jakým nikem. Nechceš se vrátit do Čech, tak co otravuješ na českém vlákně, obvzlášť, když tam máte tak krásné němky!! Nemáš foveon a otravuješ na foveoňáckém vlákně. Tak už toho nech ty zakomplexovaný chudáku a otravuj svoje německé kamarády, máš-li nějaké. Promiňte ostatní foveoňáci, nedalo mi to.....A už tady končím a budu se jen dívat na vaše fotky z foveonu. M.j. vím, co mě čeká od bavorského majitele mnoha PC, foťáků, sídel atd. (n) (n) Ahojte a už mlčím. MiraM
MiraM

Příspěvekod pe-pa » 09 čer 2015 20:46

MiraM, na rozdil od tebe budu velice slusny; polib mi sos! A kdyz ti ten vzduch nevoni, vezmi si protoplynovou masku! A nerozciluj se, at ti nepraskne zilka..... :) A kdyz se nechci vratit, tak to nesmim jako Cech byt v ceskem vlakne? Nikde to tady ve stanovach nemaji; mohl bys to nejak presneji formulovat? Byl bych ti moc a moc zavazan. To vis, uz nejsem pres tricet let v Cechach, tak mi ledaccos ujde......

Petr, ale nikdy Konopa.... vis? :)
pe-pa

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou