Mily vtipny Pete,

na tento tvuj druh poesie se necitim vubec povinnen neco odpovidat nebo tady se nekomu ospravednovat. Stve mne jen jedna jedina vec a to, ze jsi se naucil, cos byl u komunistu ve vojenske sluzbe, jednat jako uhor, kluzky jako uhor a hlavne ja jsem ten hodny a ti druzi ti zli....To tvoje: "Podstatou sa stalo, ze treba urcitych ludi podpichovat a chovnych chvalit bola slastou na dusi nasho pana." je prave to, co jsi na tomto vlaknu co se tyce mne prave ty provozoval; urazlive formulace tech tvych jako by zertovnych poznamecek jak prodavam sve fotaky a kupuji si nove jine, jak u zadneho dlouho nevydrzim. V tomto jsi mel samozrejme pravdu, ackoliv se te na to nikdo nikdy neptal, takze ta tva individuelni iniciativa, jak jsi doufal, povede u kolegu zde pozvolna k zlehcovani vahy me osoby, ktera se zde "prilis" moc ukazovala v daleko lepsich fotkach nez jsi byl schopen ty sam nekdy "vyrobit"; a to se musi podle tebe zmenit. Nechal jsem te parkrat tyto kecy o mne zde napsat bez meho pisemneho povsimnuti, coz te asi stvalo nejvic. Tak jsi zacal s pridavkem jak ty stare prodane fotaky pomlouvam a nove nabyte vynasim do nebe. Ano, ale pouze v jednom pripade a jednou a po pravde, ze sigma stoji celkem za kulove, ze proto jsem ji prodal. A zase jsem si ji po case koupil, nebot pres to vsechno jsem na ni nemohl zapomenout a nektere snimky se s jinym fotakem delat nedaly. Ale to bylo velice zridka. A zase ten kram prodal a tak to slo nekolikrat za sebou a se stejnou pisnickou. Ale to je dost normalni, ze fotograf, ktery potrebuje k provadeni svych fotek na prodej perfektni pristroje, ze neni s tim nebo onim nikdy plne spokojeny; predevsim, kdyz na to stridani tech masinek ma. A to se milemu Petemu nelibilo, protoze a to moje vina neni, na takoveto stridani fotaku nikdy nemel. Coz je samozrejme na nem ve vasich ocich sympaticke a "nesympaticke", kdyz holt se kram streli a hodne pod cenou, aby doma "neprekazel" a hned se koupi jeste drazsi s nejdrazsimi objektivy.... To samozrejme nebyl ode mne zadny snobismus, abych se mohl treba na Peteho vytahovat, to byla jen pouha nutnost, abych mohl technickou urovni zde v cizine schopne a uspesne konkurovat. Coz Petemu to samozrejme nikdy dojit nemohlo a hlavne ani nechtelo, nebot byl v zivote nejdal v Litomericich. Ale, kdyz vysla sem tam nova masinka na kterou se klepal, cekal vzdycky tak rok, kdyz byla jako levnejsi, ale v Cechach nebo na Slovensku jeste stale stejne draha, vic nez si mohl dovolit, nebo jak vysoko mu uvolnila zena Eurony a aby jim jeste zbylo dost pod zebrem, byl jsem to ja, ktery mu hlidal na pozadani a velice rad musim podotknout, ceny a kdyz se nabizela opravdu cena skoro" za babku", ktera se ukazala v internetu sotva jen na nekolik hodin a jenom o svatcich a nedelich, jsem mu okamzite dal zpravu a kdyz souhlasil, tak jsem mu ji koupil. A to se stalo nekolikrat. (samozrejme mi prevodem penize posilal

)
Naposledy, kdyz jsem koupil Nikona, tak Petemu asi "dosly" nervy, nevydrzel po par nikonackych fotkach ode mne tady vlozenych, neudrzel se a dost neomalene, aniz by si vzpomel na nase velice dobre osobni vztahy po celou nasi dobu co se zname, mne odsud vyhodil bez jakychkoliv vycitek svedomi, s vyhruzkami, ze jestli vlozim cizi fotky, ne tedy ze sigmy, tak mi necha adminem smazat account. Samozrejme, ze to udelal a k tomu si jeste nechal od admina dat pravo zasahovat do komentaru. Coz take proti mne zneuzil, ze zamenoval vety v mych komentech jako za moje, prekrucoval me texty... proc to asi jen delal? Vzdyt to vubec delat nemusel, kdyby sam nemel maslo na hlave... Holt chtel moci mermo a stoprocentne verejne mineni tohoto vlakna obratit proti mne....... to vsechno ale uz znate...
A ani to Pete nemusel; tady si nikdo nebude preci spinit prsty kvuli nejakemu Petrovi z Bavorska.... co nam je do nej, nic z nej nemame... Neboj Pete, jsme pri tobe, at je pravda jaka chce......

A pak, nikdy jsi nam nase vynikajici a skvele fotky, co tady vkladame, nepohanil jako Petr, ktery mel skoro vzdy nejakou reklamaci, i u tvych skvelych a vynikajicich cvaku, jako tehdy s tou magentou a tak, vzdy jsi nam fotky pochvalil a prihodil mile slovicko, nasel pro ne i pro nas nejakou vhodnou, byt i pruhlednou chvalu. A to pro nas boduje! To nasi jesitnosti lahodilo a doufame, ze tse zase nas milovany Pete zase zde ukazes casteji; nevadi, ze fotis trba panasonikem ted. Chybis nam Pete! Jenom s tebou si muzeme tady v tom nasem lokalnim pelisku lahodit! Ze jsi ve skutecnosti takovy jak si ten Petr dovoluje drze psat? Tomu neverime, nam to ani nevadi, kdo neni tady u nas nejaky krivak, ze, i proto ze se nam to vubec nehodi; a pak co je nam po tom, vzdyt jsme skoro stejni! Tady nejaka cest nebo charakter se nehodi.....

Takovy emigrant a odrodilec....co nam je do nej.......

A pak, nejlepe je na toto tady mlcet a mlcet, jako by prehlizet, hlavne mlcet az to prejde a nasemu tajnemu nazoru a presvedceni to vubec neublizi........ To je nejlepsi a nejosvedcenejsi; ja nic, ja muzikant.......
Holt, komu cest, tomu cest; co se v mladi naucil, ve stari jako by nasel... Neboli jednoduse, v mladi se z nej stal za komousu lampasacky krivak, ktery se zde na mne projevil ...... coz v mem pripade mi nic nedela, kdyz nekdo napise, kdyz zna dobre z vojny ceske nektere primitivnejsi povahy jim zabrnkat na ty jejich "klavesy", ze jsem si utekl do sireho sveta a tam take do dnes ziji...... pomahat si temito populistickymi zvasty se vzdy v Cechach osvedcilo....., se musim tomu hloupemu a ubohemu cloveku svedenemu s jeho souhlasem byvalym rezimem se mohu jen a jen trpne usmivat....
Se srdecnymi pozdravy z Bavorska, v ruce Fuji X-EII,
Petr
Ps1, Nikon jsem prodal vcetne vsech objektivu. Fotit krajinky uz moc nebudu, jen prilezitostne, mam jich v archivu mnoho tisic z celeho sveta, takze se uz snazit dal nemusim; na ksefty to staci az az. Ted s mou Fuji X-E II a patricnymi skly fotim a budu dal fotit hlavne potrety a street.

coz jsou moje vubec nejvic oblibene themata, kterym se nyni mohu uz plne venovat....

Ps2, Jarousi, vidis jak jsi se uz nakazil temi ehmmm..... Tyto tvoje dve posledni jsou fakt a bez kecani SUPER a obstaly by i uprostred jinych suprovych!!!! Jen tak dal......