Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod josef38 » 06 čer 2015 17:20

axislubo píše:;)

Model: SIGMA DP2 Merrill
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky

Nojo, není co řešit! (n)
josef38

Příspěvekod Jarouš » 06 čer 2015 17:51

PetřeM, Ty žiješ v Bavorsku, že? Odtamtud často přicházejí řeči, které zaměňují příčinu a následek, třebaže v jiných, historicky tragických, souvislostech. Jestli už ses tím taky trochu nenakazil. Myslím, že víme všichni moc dobře, ono to není zas tak dávno, co předcházelo onomu Peteho jednání, které tady teď zcela účelově popisuješ. Kolik jsi toho před tím na něj (a vlastně nejen na něj) nakydal, když jsi prodal Sigmy a koupil Nikona. Nemůžeš tak naivně spoléhat na krátkou pamět všech, kteří u toho po celé ty měsíce byli... ;)
axislubo, z NEXu taky pěkné (n) , že mi žádné experimentování s WB, polarizáky, porovnávání foťáků atd. vůbec nevadí, to snad psát nemusím ;).
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 06 čer 2015 18:40

Jarousi,

jen to take nekrut, jak videt tak bys nejradsi udelal z Peteho boha! Nic jsem na nej nenakydal driv nez on sam zacal; byla to jen ma odpoved na ty jeho utoky a blbe narazky, ktere si dovoloval delsi dobu nez jsem ja vubec zacal reagovat. A pak, nenecham se pomlouvat a spinit jen proto, ze nejaky blbstajn ze slovenskeho pomezi si mysli, ze je snad pan velkomozny a muze si vsechno dovolit.
A ty si ty blbe narazky a jeste debilnejsi kydy o nacichnuti a pod. klidne nech a to hodne rychle zajit. Moc se ti toho plete jak videt dohromady, jen abys ty tve kydy nejak demagogiscky podporil. Nejsi ty vubec u komousu? Ty umeli prave podobne demagogicke hecy.... :)
Neni ten inteligentni president, co je vsude, kdyz representuje republiku pod obraz ozralej a jezdi si do dneska k Putinovi o rady, tam odnekud od vas? :) ( take umim, kdyz o to jde, psat demagogicke hovadiny jak vidis).... :)
Jak je videt, tak jsi neustupny, vsechno si dokazes okecat a hlavne nikdy neustoupit od toho cos napsal, ze? Ale je to dobre citelne...:)

Cest,

Petr
pe-pa

Příspěvekod Jarouš » 06 čer 2015 23:17

Dva srandacvaky s přechoďákem.
Přílohy
SDIM3647.jpg
SDIM3647.jpg (457.27 KiB) Zobrazeno 4081 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 33 mm
Čas expozice: 1/10 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD1 Merrill
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
SDIM3646.jpg
SDIM3646.jpg (446.05 KiB) Zobrazeno 4081 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/10 sec.
Jarouš

Příspěvekod josef38 » 07 čer 2015 07:13

Jarouš píše:Dva srandacvaky s přechoďákem.

No vidíš, jak umíš! Stále to je lepší, než politické špičkování! (n)

Nazval bych obrázky:
Stav duše! :D
josef38

Příspěvekod axislubo » 07 čer 2015 07:35

josef38 píše:
axislubo píše:;)

Model: SIGMA DP2 Merrill
ISO: 200

Nojo, není co řešit! (n)

Jozefe, nerozumiem, preco to tu davas? Akoze automatika sa ti paci? Alebo je to kritika?
axislubo

Příspěvekod josef38 » 07 čer 2015 07:38

axislubo píše:
Jozefe, nerozumiem, preco to tu davas? Akoze automatika sa ti paci? Alebo je to kritika?

Ale kdepak! Vím, byl jsem moc stručnej.
Měl jsem doposud dojem, že právě automatika vyrovnání bílé u dépéček není to nejlepší. A tyto obrázky mě přesvědčily o opaku!
Takže ber to jako mé potěšení! (n) :D
josef38

Příspěvekod pe-pa » 07 čer 2015 07:39

No prosim, staci kapku nakopat a uz se pekne fotky najednou lifrujou! :) Obrazky jako od malire Kalvody!!!! :) Jak videt, je to jen lenost se k necemu poradnemu prinutit a udelat, ze, Jarousi?! :) Tesim se na jeste lepsi!!!! A doufam, ze i u ostatnich se zacne osobni ctizadost stupnovat a vlakno se stane prikladem pro kvalitni fotografie i vsem ostatnim do ted cvakalum.... :) Nakonec, proc vlastnite vubec ty excelentni sigmy? He?

Na zdarovie,

Peter
Naposledy upravil pe-pa dne 07 čer 2015 07:52, celkově upraveno 3
pe-pa

Příspěvekod josef38 » 07 čer 2015 07:45

Zum wohl! (n)
josef38

Příspěvekod Martynko » 07 čer 2015 08:17

pe-pa: Naštěstí netvrdím, jak je Sigma excelentní, jen pouze tvrdím, jak v jistých foto-dovednostech vyjímečně exceluje, jinak je to totální šrot se kterým se musí umět bojovat, pokud to uživatel nesvede, pak uživateli přinese více nepříjemností, než požitku :lol:
Přílohy
SDIM3465.jpg
SDIM3465.jpg (363.16 KiB) Zobrazeno 4062 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16.6 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/7.1
ISO: 50
Whitebalance: Manuálně
Model: SIGMA DP1S
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 10/10 EV
Metering mode: Spot
Martynko

Příspěvekod vrgada » 07 čer 2015 09:37

Tady se to zase nejak rozjelo:-(, tak jedna od byvaleho foveonaka
Obrázek
...
lepsi by to bylo brat podle Hrusinskeho v tretim dile Basniku?
Já nejsem nikde organizován, takže si mohu malovat co chci a jak chci.
...
Moc to resite, za sebe, jsaem s Fuji spokojeny, ale neco tomu taky chybi proti foveonu-rekl bych mikrokontrast? Ale vyhody pro mne prevazuji, rovnou z jepegu, jen resize na 50 procent a vysoky ISO a dobra plet (dle meho vkusu).
vrgada

Příspěvekod Pete2 » 07 čer 2015 09:48

Opet zazvonil webovy zvoncek, oznamujuci, ze sa nieco deje a rozpravky je koniec... :o

Je zrejme nacase vyrozpravat jeden pribeh ktory sa mozna stal alebo nestal.

Hrdinom je na pohlad solidny pan zo solidnym vystupovanim, ktory to v zivote dotiahol daleko az za hranice domoviny. Tento pan
mal v zivote jednu velku zalubu neustale predavat, kupovat a opet predavat fotograficku techniku. Chvalit tu stavajucu a hanit uz predanu.
Obdivuhodne posetile, ale neskodne ba az humorne.
Z verbalnej komunikacie casto vyplynula i ta druha menej humorna cast osobnosti, vyzivanie sa v prudeni...
Radost rozmiesavat nepokoje a sledovat nasledne zmetky. To bolo vzdy zabavnejsie ako to fotenie a vymena techniky.
Podstatou sa stalo, ze treba urcitych ludi podpichovat a chovnych chvalit bola slastou na dusi nasho pana.

Bolo vcelku jedno ako kolegovia fotia.
Boli to bud chovne ohybne kusy, ktorych vzdy nalakaju odborne dobre mienene rady a mierna pochvala, alebo
odbojne sebestacny jedinci, ktori museli poznat opravnenost cukru a bica.
Tato filozofia bola alfou a omegou vvnutorneho zivota zasluzileho umelca cechu fotografickeho.

Zrejme medzi chovnych zapadal i autor pribehu.
Chvalenie jeho fotiek sa dotykalo hviezd a tento rektalny alpinizmus bol uz proti srsti niekomu, kto poznal pozadie tejto
bohulibej cinnosti mileho pana.

Dnom, ked slusne upozornil solidneho pana, ze nechce patrit do chovnej skupiny, skoncil mier a pokoj na zemi i vo vesmire.
Vsetky fotky boli odrazu spatne, obycajne a fotene nespravnou fotografickou technikou ktoru pan zrovna prestal pouzivat.
Tato technika skoncila na ciernej listine menovaneho a kazdy kto ju pouzival dalej bol nimand a vydedenec.
Agresivita utokov stupala geometrickym radom, a nepriatel cislo 1 (autor slov i odporu) musel byt zniceny.
Preto 99 percent negativnych prispevkov bolo venovane vyhradne jednej osobe. Kolobeh bol neuprosny.
Slusne upozornenia mali za nasledok okamzity amok od narodnostnych urazok az po socialne nadavky hodne IV. cenovej skupiny.

Ako spravny partizan, si dal pracu a pozametal vsetky prispevky v historii, aby mohol razit (pre zabudlivych)
teoriu o neutoceni a vlastnej mierumilovnosti a nadradenosti.
Ako v osobnej historii tohto pana sa stalo uz pravidlom, nepomohlo ani vymazanie z tejto diskusie ani tych starsich.

Preto pozor. Pre tych co si pametaju asi nic nove pod slnkom.
Pre tych ostatnych. Az zacnete byt chvaleni je to OK, nevzdorovat inak sa dostanete na ciernu listinu menovaneho
a zacne sa praktizovat cukr a bic a agresia. Doporucenie fotit niecim lepsim ako foveon je samozrejme.

Uvidime, ktora hus zagaga, ale je to len no name pribeh a tak ho i berte, pribehy sa maju rozpravat...

Fotte tak ako vas to bavi a cim vas to bavi, a nenechajte si do toho kecat.
Az vas to bude zivit najdite si sponzora a dobru manzelku. :D

Dobru chut nedelneho obeda a ahojte Pete
Pete2

Příspěvekod Jarouš » 07 čer 2015 12:07

Ty moje poslední dvě fotky se mi vůbec nelíbí. Označení "srandacvaky" nebylo výrazem falešné skromnosti... (y) ;) Účel byl jiný, z části nedostatek kvalitnějšího materiálu, hlavně ale technické hledisko věci.
Pete, no name příběhy jsou fajn, Tvoje fotky tu chybí... ;) (n)
Jarouš

Příspěvekod pe-pa » 07 čer 2015 12:40

Mily vtipny Pete, :)

na tento tvuj druh poesie se necitim vubec povinnen neco odpovidat nebo tady se nekomu ospravednovat. Stve mne jen jedna jedina vec a to, ze jsi se naucil, cos byl u komunistu ve vojenske sluzbe, jednat jako uhor, kluzky jako uhor a hlavne ja jsem ten hodny a ti druzi ti zli....To tvoje: "Podstatou sa stalo, ze treba urcitych ludi podpichovat a chovnych chvalit bola slastou na dusi nasho pana." je prave to, co jsi na tomto vlaknu co se tyce mne prave ty provozoval; urazlive formulace tech tvych jako by zertovnych poznamecek jak prodavam sve fotaky a kupuji si nove jine, jak u zadneho dlouho nevydrzim. V tomto jsi mel samozrejme pravdu, ackoliv se te na to nikdo nikdy neptal, takze ta tva individuelni iniciativa, jak jsi doufal, povede u kolegu zde pozvolna k zlehcovani vahy me osoby, ktera se zde "prilis" moc ukazovala v daleko lepsich fotkach nez jsi byl schopen ty sam nekdy "vyrobit"; a to se musi podle tebe zmenit. Nechal jsem te parkrat tyto kecy o mne zde napsat bez meho pisemneho povsimnuti, coz te asi stvalo nejvic. Tak jsi zacal s pridavkem jak ty stare prodane fotaky pomlouvam a nove nabyte vynasim do nebe. Ano, ale pouze v jednom pripade a jednou a po pravde, ze sigma stoji celkem za kulove, ze proto jsem ji prodal. A zase jsem si ji po case koupil, nebot pres to vsechno jsem na ni nemohl zapomenout a nektere snimky se s jinym fotakem delat nedaly. Ale to bylo velice zridka. A zase ten kram prodal a tak to slo nekolikrat za sebou a se stejnou pisnickou. Ale to je dost normalni, ze fotograf, ktery potrebuje k provadeni svych fotek na prodej perfektni pristroje, ze neni s tim nebo onim nikdy plne spokojeny; predevsim, kdyz na to stridani tech masinek ma. A to se milemu Petemu nelibilo, protoze a to moje vina neni, na takoveto stridani fotaku nikdy nemel. Coz je samozrejme na nem ve vasich ocich sympaticke a "nesympaticke", kdyz holt se kram streli a hodne pod cenou, aby doma "neprekazel" a hned se koupi jeste drazsi s nejdrazsimi objektivy.... To samozrejme nebyl ode mne zadny snobismus, abych se mohl treba na Peteho vytahovat, to byla jen pouha nutnost, abych mohl technickou urovni zde v cizine schopne a uspesne konkurovat. Coz Petemu to samozrejme nikdy dojit nemohlo a hlavne ani nechtelo, nebot byl v zivote nejdal v Litomericich. Ale, kdyz vysla sem tam nova masinka na kterou se klepal, cekal vzdycky tak rok, kdyz byla jako levnejsi, ale v Cechach nebo na Slovensku jeste stale stejne draha, vic nez si mohl dovolit, nebo jak vysoko mu uvolnila zena Eurony a aby jim jeste zbylo dost pod zebrem, byl jsem to ja, ktery mu hlidal na pozadani a velice rad musim podotknout, ceny a kdyz se nabizela opravdu cena skoro" za babku", ktera se ukazala v internetu sotva jen na nekolik hodin a jenom o svatcich a nedelich, jsem mu okamzite dal zpravu a kdyz souhlasil, tak jsem mu ji koupil. A to se stalo nekolikrat. (samozrejme mi prevodem penize posilal :) )

Naposledy, kdyz jsem koupil Nikona, tak Petemu asi "dosly" nervy, nevydrzel po par nikonackych fotkach ode mne tady vlozenych, neudrzel se a dost neomalene, aniz by si vzpomel na nase velice dobre osobni vztahy po celou nasi dobu co se zname, mne odsud vyhodil bez jakychkoliv vycitek svedomi, s vyhruzkami, ze jestli vlozim cizi fotky, ne tedy ze sigmy, tak mi necha adminem smazat account. Samozrejme, ze to udelal a k tomu si jeste nechal od admina dat pravo zasahovat do komentaru. Coz take proti mne zneuzil, ze zamenoval vety v mych komentech jako za moje, prekrucoval me texty... proc to asi jen delal? Vzdyt to vubec delat nemusel, kdyby sam nemel maslo na hlave... Holt chtel moci mermo a stoprocentne verejne mineni tohoto vlakna obratit proti mne....... to vsechno ale uz znate... :lol:

A ani to Pete nemusel; tady si nikdo nebude preci spinit prsty kvuli nejakemu Petrovi z Bavorska.... co nam je do nej, nic z nej nemame... Neboj Pete, jsme pri tobe, at je pravda jaka chce...... :lol: A pak, nikdy jsi nam nase vynikajici a skvele fotky, co tady vkladame, nepohanil jako Petr, ktery mel skoro vzdy nejakou reklamaci, i u tvych skvelych a vynikajicich cvaku, jako tehdy s tou magentou a tak, vzdy jsi nam fotky pochvalil a prihodil mile slovicko, nasel pro ne i pro nas nejakou vhodnou, byt i pruhlednou chvalu. A to pro nas boduje! To nasi jesitnosti lahodilo a doufame, ze tse zase nas milovany Pete zase zde ukazes casteji; nevadi, ze fotis trba panasonikem ted. Chybis nam Pete! Jenom s tebou si muzeme tady v tom nasem lokalnim pelisku lahodit! Ze jsi ve skutecnosti takovy jak si ten Petr dovoluje drze psat? Tomu neverime, nam to ani nevadi, kdo neni tady u nas nejaky krivak, ze, i proto ze se nam to vubec nehodi; a pak co je nam po tom, vzdyt jsme skoro stejni! Tady nejaka cest nebo charakter se nehodi..... :lol: Takovy emigrant a odrodilec....co nam je do nej....... (y) :lol: A pak, nejlepe je na toto tady mlcet a mlcet, jako by prehlizet, hlavne mlcet az to prejde a nasemu tajnemu nazoru a presvedceni to vubec neublizi........ To je nejlepsi a nejosvedcenejsi; ja nic, ja muzikant....... (n) :lol:

Holt, komu cest, tomu cest; co se v mladi naucil, ve stari jako by nasel... Neboli jednoduse, v mladi se z nej stal za komousu lampasacky krivak, ktery se zde na mne projevil ...... coz v mem pripade mi nic nedela, kdyz nekdo napise, kdyz zna dobre z vojny ceske nektere primitivnejsi povahy jim zabrnkat na ty jejich "klavesy", ze jsem si utekl do sireho sveta a tam take do dnes ziji...... pomahat si temito populistickymi zvasty se vzdy v Cechach osvedcilo....., se musim tomu hloupemu a ubohemu cloveku svedenemu s jeho souhlasem byvalym rezimem se mohu jen a jen trpne usmivat.... (y)

Se srdecnymi pozdravy z Bavorska, v ruce Fuji X-EII,

Petr

Ps1, Nikon jsem prodal vcetne vsech objektivu. Fotit krajinky uz moc nebudu, jen prilezitostne, mam jich v archivu mnoho tisic z celeho sveta, takze se uz snazit dal nemusim; na ksefty to staci az az. Ted s mou Fuji X-E II a patricnymi skly fotim a budu dal fotit hlavne potrety a street. :) coz jsou moje vubec nejvic oblibene themata, kterym se nyni mohu uz plne venovat.... :)

Ps2, Jarousi, vidis jak jsi se uz nakazil temi ehmmm..... Tyto tvoje dve posledni jsou fakt a bez kecani SUPER a obstaly by i uprostred jinych suprovych!!!! Jen tak dal...... :)
Naposledy upravil pe-pa dne 08 čer 2015 08:04, celkově upraveno 13
pe-pa

Příspěvekod jajakm » 07 čer 2015 12:50

Pete2:
"Fotte tak ako vas to bavi a cim vas to bavi, a nenechajte si do toho kecat."
Vítej po delší odmlce. S tvým výše uvedeným názorem souhlasím a řídím se jím.

Jarouš:
Ta SDIM3646.JPG se mi velmi líbí. Fakt se ti povedla.

Jarda
jajakm

Příspěvekod Josef01 » 07 čer 2015 17:09

Hele hele, jak to že se tady hádáte beze mě :)

Já tvrdím, že nejlepší Foveon je ten 4Mpix :lol:
Josef01

Příspěvekod josef38 » 07 čer 2015 18:06

Josef01 píše:Hele hele, jak to že se tady hádáte beze mě :)

Já tvrdím, že nejlepší Foveon je ten 4Mpix :lol:

Myslíš?
Já bych sázel na 3,5 Mpix. :D
josef38

Příspěvekod Jarouš » 07 čer 2015 23:14

Kousek od Zlína, pod kopcem Drdol. Osm dní nepršelo, tři dny nebyl ani mráček, horko. Viditelnost podle toho vypadá :cry:.
Přílohy
SDIM3658.jpg
SDIM3658.jpg (499.66 KiB) Zobrazeno 3937 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
SDIM3659.jpg
SDIM3659.jpg (499.6 KiB) Zobrazeno 3937 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
SDIM3676.jpg
SDIM3676.jpg (479.31 KiB) Zobrazeno 3937 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 38 mm
Čas expozice: 1/13 sec.
SDIM3679.jpg
SDIM3679.jpg (479.25 KiB) Zobrazeno 3937 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/8 sec.
Jarouš

Příspěvekod MiraM » 08 čer 2015 08:13

Sorry pe-po. Tento objekt : DSCF8304 fotil před páru lety PetrM, foveonem, který tak chválil. Asi má Petr a Pepa stejný akční rádius. Poslední fotka je tady taky už minimálně podruhé. Asi je taky od obou autorů. Asi schizofrenie. :D . Chválím tvůj předlouhý příspěvek. První pohled mě odradil od jeho čtení. Možná je to škoda, třeba tam je poprvé co tě znám za ty roky něco rozumného..... :lol: Jen se ti divím, že se nevsíráš do jiných vláken, když ti tady nic nevoní...M
MiraM

Příspěvekod MiraM » 08 čer 2015 08:23

Ahoj Josefe.

Bohužel musím dát Jaroušovi za pravdu. Cituji z TNČ :

Kde?
Tak se mrkni k sigmákům. Demagogie, pavlačové drby a teď už i politika. (y)
Víc se o tom vyjadřovat snad ani nechci.
Tak se měj kluku! (n)

Pokud to myslíš vážně, pak by sis měl uvědomit, že součástí tvého vyjádření, zdaleka ne jediného jsi i ty. Nebo zde nepřispíváš!?

Jaroušovi bys mohl říct aspoň sorry. (y) M
MiraM

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou