Předností LG TV je slušný obraz z DVB - T v SD rozlišení. Není nijak přehnaně doostřovanej a upscaling vypadá přirozeněji a s méně artefakty než z mého Panasonicu E30. Naopak filmy ve Full HD se mi zdají lepší z E30. U LG jsem měl trochu problém s optimálním nastavením ostrosti a kontrastu. Jinak má LG o něco lepší černou než E30, ale sledování filmu za tmy, ve kterém je většina scén také za tmy, to je hrozná bolest IPS panelů LCD.

Na LG oceňuju rozumnou možnost nastavení plynulosti obrazu (odděleně judder a blur v 10 úrovních), což je u Panasoniců do dneška problém (možné je nastavit jen dvě nebo tři úrovně, přičemž už nejnižší tvoří nepříjemné artefakty).
Bohužel nemá naše LG zrovna rovnoměrné podsvícení (výrazný clouding nahoře vlevo). Panasonic má podsvícení při přímém sledování (nikoliv z úhlu) prakticky bez vady.
Otravné je, že LG TV reaguje na dálkový ovladač s nepříjemným zpožděním (někdy mi přijde klidně 2 vteřiny), což nechápu, když má tato TV dvoujádro. Dá se s tím žít, ale 20 let stará CRT Nokia rodičů je o dost svižnější, byť složitost jejího menu je dosti obdobná a budu jim to muset nějak zdůvodnit.

Menu LG je jednoduché, ale to u Panasonicu taky. U LG mi ale přijde spíš takové humpolácké, důchodcovské, což je pro můj účel asi i v pořádku. Narozdíl od Panasonicu EPG nepřerušuje přehrávání TV programu, což je plus.
Provedení Panasonicu je celkově poctivější, na LG je toho plastu až moc, byť to funkčně nijak nevadí (i podstavec je z plastu). Zadní plechový kryt u LG je trochu vyboulený a po lehkém zmáčknutí prstem se prohýbá, působí to divně, ale ničemu to nevadí.
Vyzkoušel jsem funkci "Inteligentní čidlo", která by měla automaticky upravovat jas a kontrast podle intenzity osvětlení v místnosti a přijde mi, že při jejím naprogramování pospíchal inženýr z LG domů na víkend. Tato funkce je sice jakoby drobností, ale u mého Pana E30 je velmi užitečná, kde velmi vhodně upravuje při stmívání intenzitu podsvícení. U LG je to ale zoufalost. Ještě za šera buší podsvícení do plných, že se na TV skoro nedá dívat, jak pálí oči a naopak ve tmě se podsvícenísamo stáhne na minimum, že se na obraz nedá dívat také, jak je tmavý. Zdá se mi, že nic mezi pro LG neexistuje. Je to dost hloupé, protože při sledování TV se mi u Pana tato funkce dobře osvědčila a přišla mi ideální pro využití mými rodiči. Takto si budou muset neustále jas upravovat, což bude dost otravné.
Dále mě zlobí nastavování poměru stran a zvětšení obrazu u sledování TV. Když si zvolím u Pana "automaticky", TV si to pamatuje pro všechny programy i po vypnutí a automaticky si přepíná mezi 4:3 a 16:9. LG to nic neříká. Navíc po vypnutí TV poslední nastavení zapomene a nastaví si automaticky 16:9, což ještě navíc vede k roztáhnutí obrazu "až za okraj obrazovky". U HD programů je k dispozici funkce "pouze skenování", která na rozdíl od funkce "originál" zobrazuje obraz skutečně neroztažený ve správném poměru. Pro SD programy tato funkce není, takže si TV opět automaticky nastaví 16:9 a člověk si to zase musí pravděpodobně upravit. No prostě takovouto hloupou vadu nechápu

TV to není špatná. Přijde mi jako výhodná zvlášť pro starší lidi, kteří nepotřebují Facebook a velmi pomalý web browser, kterým stačí jedno USB a jedno HDMI. Důležité je, že TV má slušnou úhlopříčku a vcelku slušný obraz za velmi slušný peníz. Ale některé hloupé nedostatky viz výše rozhodně nesouvisí s cenou TV a poněkud kazí dojem.. Osobně bych si dal na uvedené nedostatky dobře pozor u televizorů LG v nástupnické řadě. Celkově jsem s výběrem vcelku spokojený, vyhnul jsem se Samsungu, sám bych do LG ale nešel.
Jinak Jaryne, kolego, na sledování kvalitního Full HD vysílání či filmu je i těch 42" málo. Až budu obměňovat, přijde mi ideální tak 50" na sledování z necelých 3 metrů. Pořizovat dnes TV je pořád o kompromisech. Na TV dnešní SD vysílání z DVB - T je i 37" na 3 metry moc, na filmy by byl ideální projektor. Možná to tak v budoucnu i pořeším.