Josef38: V poho, nasír@cí moc nejsem

stejnak, pokud se nehádá do krve o hovn€, tak to ještě jde...
Tak se mi zdá, že ti monitor dává nikoliv bílou neutrál, ale teplou bílou, protože si snímek totálně posunul do studené až je i rám podvozku, který se přetírá růžovou základovku má být tm.šedý, já na svém LCD přístroji už vidím ale tm. fialovou

a na některých místech dochází k fialovému zabarvení celkově, tak se mi zdá, že tu už ani tak nejde o snímek jako spíše o nastavení - kalibraci monitoru, to je důležitější, protože pak takové srovnání postrádá smysl

mimojiné můj MVA monitor s CCFL podsvícením v základu dává trochu teplejší tón, takže když bych snímek srovnal více do studena, ale aby nestratil ten teplý nádech osvětlení haly výbojkama, což se mi zdá také důležité brát v potaz, tak to jiný uvidí jinak, tím se právě celá scéna barevně posouvá, jasně beru, že nepoužívám (NIKDY) auto WB, a zde jsem nastavil zataženo, takže je snímek o to víc nažloutlozelenkavý, každopádně to více podrthuje tu atmosféru, která na tý hale panovala, rozhodně tam nebylo to studené venkovní světlo... takže bych necpal studenou do každého snímku, bral bych to dle nálady osvětlení toho místa, tedy pokud by se nejednalo o surrealismus či abstrakci, tam se dá okecat snad vše...
No zpět k barvám, zkusil jsem ještě snímek znovu vyvolat tentokrát na slunečno, jinak jsem na WB nešahal, pro mé oko jsem na hraně barvě nasvícené scény, dál do studenější bych už nešel, alespoň rám podvozku, plechové bedny za ním nepadají do fialové a světlo na plechovém obložení nad okny není ledově bíle jako od LED diod

což už bych takto bral...

- SDIM1688_II.jpg (154.31 KiB) Zobrazeno 4141 krát
- EXIF-Data
- Ohnisková vzdálenost: 16.6 mm
- Čas expozice: 1/3.3333333333333 sec.
- Clona: F/8
- ISO: 100
- Whitebalance: Manuálně
- Použití blesku: Ne
- Model: SIGMA DP1S
- Expoziční program: Priorita clony
- Exposure bias: -7/10 EV
- Metering mode: Pattern
třeba za rok panovala ve správkárně jiná světelná nálada a když se podívám i na jiné snímky z jiných zzákoutí depa, tak mají každý odlišný násvit (barevně), takže kdybych všechny upravoval do studené, ztratilo by to kouzlo rozmanitosti, asi už si rozumíme, sigma to sic místy umí přepísknout, ale není to jen tak, musí mít k tomu vážný podmět fotiče

No a trocha z jiného soudku, miluji ty odstíny jedné a té a samé barvy, všimnu li si toho zelenookrového krytu převodovky (a veliká věc, na ktré je napsáno náhradní 130) tak tak vidím nilokiv jednu barvu, ale více odstínů té jedné, ve své podstatě tedy více barev než jednu, to je prostě foveon...

- SDIM1451F.jpg (250.86 KiB) Zobrazeno 4141 krát
- EXIF-Data
- Ohnisková vzdálenost: 16.6 mm
- Čas expozice: 1/6 sec.
- Clona: F/4
- ISO: 50
- Whitebalance: Manuálně
- Použití blesku: Ne
- Model: SIGMA DP1S
- Expoziční program: Priorita clony
- Metering mode: Pattern