Nezlob se, Pete, ale bez ohledu na to, co napsal Petr, nemůžu s Tvojí úpravou souhlasit ani náhodou. Kdyby byla skutečnost tak unylá a "bezbarvá", jak ve Tvé úpravě, tak by mě fotit ani nebavilo a těch 50 tisíc bych místo do Sigmy nacpal úplně někam jinam...

Ty moje fotky jsou, oproti realitě, trochu kontrastnější, barevně o fous sytější (tu trávu ve stínu bez HDR sotva trefím dobře, mohl jsem z ní sebrat trochu modré, obloha udělala svoje). Ale v žádném případě skutečnost nevypadala asi tak nějak (Tvůj text), jak se na mém monitoru zobrazuje z Tvojí úpravy. Tak promiň, ale tohle fakt ne, červeno-oranžový západ u nás produkuje fakt líbivé a syté barvy a ta červená složka světla je v něm zatraceně znát. Ale pořád je tu ještě otázka, co a jak vidím na svém monitoru já a jak to samé vypadá u Tebe. Ale to se opakuje pořád dokola. A v absolutních hodnotách to mám asi tak. Pokud si mám vybrat (ne)barevnost Tvojí úpravy nebo trochu (v tomto případě bych řekl jenom trochu) přebarvenou Petrovu fotku, tak jsem jasně pro ty barvy. Realitu jenom trochu zvýraznily a zatraktivnily, kdežto Ty jsi barevnost poslal do kytek. Nedal jsi tam barvy Neutral? Promiň, jelikož jsem to fotil, nemůžu jinak

.
Z té vrgadovy přepálené hrůzy jsi vybruslil celkem dobře

, ale opět si myslím, že by to mělo být mnohem teplejší, vzhledem k velmi nízkému slunci.