Leica M9

Re: Leica M9

Příspěvekod LUPER » 04 led 2015 08:47

ce. píše:Ľudo super zbierka (n)
..a vypadá to,že fotky nie sú fotené od pasu :)
;)

ce: (n) (n) (n) ale toto je len zlomok zo 700 filmov, ktore este nemam naskenovane. :roll:
Josef ;) ;) ;)
Ľ.
LUPER

Příspěvekod LUPER » 04 led 2015 14:27

josef38 píše:V "horké" cizině bys měl na hlavě přilbu a neprůstřelnou vestu s nápisem PRESS, tady zřejmě stačila jen páska na rukávu. :lol: :lol:

Josef jedna pre Teba, mal si na mysli takyto blembak. :lol: :lol: :lol:
Mozes si tipnut odkial to je. :mrgreen:
Ľ.
LUPER

Příspěvekod josef38 » 04 led 2015 15:45

LUPER píše:Josef jedna pre Teba, mal si na mysli takyto blembak. :lol: :lol: :lol:
Mozes si tipnut odkial to je. :mrgreen:
Ľ.

Clape jeden, překvapuješ mě!
Nejsi nakonec "převlečenej" Jan Šibík, nebo Antonín Kratochvíl?? :lol: :lol: :lol:
josef38

Příspěvekod ce. » 04 led 2015 15:59

Ľudo,
opäť skvelé (n)
ce.

Příspěvekod ce. » 04 led 2015 16:58

Nemáme čas fotiť,musíme odpratávať sneh :)

btw
bodky nie sú pleseň na senzore,ale snehové vločky :lol:
Přílohy
L1000071a4.jpg
L1000071a4.jpg (458.38 KiB) Zobrazeno 5503 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 35 mm
Čas expozice: 1/2000 sec.
Clona: F/1.4
ISO: 160
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: M9 Digital Camera
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
ce.

Příspěvekod josef38 » 04 led 2015 17:16

ce. píše:Nemáme čas fotiť,musíme odpratávať sneh :)

btw

To znám. Někdy také na fotografování nemám čas! (n)

A s tou plísní na čipu se raději ani nerouhej! :lol: :lol:
Přílohy
Na_fotografování_není_čas.jpg
Na_fotografování_není_čas.jpg (599.54 KiB) Zobrazeno 5507 krát
josef38

Příspěvekod LUPER » 04 led 2015 17:57

josef38 píše:Clape jeden, překvapuješ mě!
Nejsi nakonec "převlečenej" Jan Šibík, nebo Antonín Kratochvíl?? :lol: :lol: :lol:

Josef vidim, ze si sa vynasiel. (n)
Sibika poznam osobne ale nie som az taky fanatik a mam pud sebazachovy. Fotografia bola urobená vo vycvikovom stredisku pri Nitre. :lol: :lol: :lol:
ce: (n) ten senzor by som si ale radsej prekontroloval. ;)
Ľ.
LUPER

Příspěvekod josef38 » 04 led 2015 18:52

LUPER píše:Josef vidim, ze si sa vynasiel. (n)
Sibika poznam osobne ale nie som az taky fanatik a mam pud sebazachovy. Fotografia bola urobená vo vycvikovom stredisku pri Nitre. :lol: :lol: :lol:
Ľ.

Noo, hlavně buď rád, že Tě nezastřelili, jako špiona! :lol:
josef38

Příspěvekod josef38 » 04 led 2015 21:02

Pánové, kdo máte Leicu M 240, tak by vás mohlo zajímat, že údajně pro ní jde použít elektronický hledáček z Olympusu VF 2. Má být stejný, jako Leica Visoflex EVF 2. Pozor, ne Olypmus VF 3 !!
Jedná se hlavně o jeho cenu, která je ani ne poloviční oproti Visoflex EVF 2.

http://www.l-camera-forum.com/leica-for ... ucher.html
josef38

Příspěvekod MirekE » 05 led 2015 01:31

josef38 píše:
ce. píše:Nemáme čas fotiť,musíme odpratávať sneh :)

btw

To znám. Někdy také na fotografování nemám čas! (n)

A s tou plísní na čipu se raději ani nerouhej! :lol: :lol:

No to je ostuda. Monitor je sice Eizo, ale na nem tabulka hodnot kouli ve snookeru! Tam mas mit tabulku hloubky ostrosti nebo neco!
MirekE

Příspěvekod MirekE » 05 led 2015 01:35

LUPER píše:
josef38 píše:Clape jeden, překvapuješ mě!

Josef vidim, ze si sa vynasiel. (n)
Ľ.

Pekne fotky, Lupere. Pri pohledu na tu posledni si rikam, ze by bylo dobre, kdyby ti kluci dostali vic z rozpoctu, aby si mohli poridit vyzbroj a vystroj na urovni doby.
MirekE

Příspěvekod josef38 » 05 led 2015 03:19

MirekE píše:
No to je ostuda. Monitor je sice Eizo, ale na nem tabulka hodnot kouli ve snookeru! Tam mas mit tabulku hloubky ostrosti nebo neco!

Tušil jsem, že si toho někdo všimne, ale už jsem tabulku neodstranil. :lol:
Kulečník je krásná hra a hrával jsem karambol, snooker tak známý tehdá u nás nebyl. Vždy jsem pokládal ovládání hry karambolu za vrchol umění a teď jsem poznal, že snooker je ve skutečnosti mnohem těžší.
Naposledy upravil josef38 dne 05 led 2015 08:29, celkově upraveno 1
josef38

Příspěvekod MirekE » 05 led 2015 04:44

josef38 píše:Kulečník je krásná hra a hrával jsem karambol, snouker tak známý tehdá u nás nebyl. Vždy jsem pokládal ovládání hry karambolu za vrchol umění a teď jsem poznal, že snouker je ve skutečnosti mnohem těžší.

No jo, po par tuknutich pak normalni hospodsky kulecnik pusobi jako hracka pro deti :)
MirekE

Příspěvekod LUPER » 05 led 2015 09:24

MirekE píše:Pekne fotky, Lupere. Pri pohledu na tu posledni si rikam, ze by bylo dobre, kdyby ti kluci dostali vic z rozpoctu, aby si mohli poridit vyzbroj a vystroj na urovni doby.

Mirku to bolo pre 15 rokmi. :lol: :lol: :lol:
Ľ.
LUPER

Příspěvekod Jarouš » 05 led 2015 15:08

LUPERe, v žádném případě nechci provokovat, ale nemůžu se zbavit dojmu, že skeny z minulosti, které tady dáváš v posledních dvou, třech dnech, mají nejméně o třídu vyšší technickou úroveň, než ty, se kterými jsi začal vloni někdy koncem léta (srpen?, M6, Reflecta?) a které jsi dával skoro celý podzim až skoro do Vánoc. Je to jenom tím, že ty streetovky jsou málokdy ideálně zaostřené nebo teď máš skeny z jiného skeneru nebo mám jenom prostě špatný dojem? Kdybych se měl pustit do fantazírování, tipnul bych si, že jsi tenkrát používal Nikon F5, před tím třeba F4, značku filmů si netroufám tipovat, objektivy by mě zajímaly rovněž. Ale ty historické skeny mě přijdou, navíc s přihlédnutím ke stáří těch filmů, opravdu velmi dobré, skutečně o poznání lepší, než ty podzimní z M6. Rozdíl v kvalitě vyvolání neumím posoudit už vůbec, ale s ostrostí fotek to, asi, příliš souviset nebude... ;)
Jarouš

Příspěvekod LUPER » 05 led 2015 16:34

Jarouš píše:LUPERe, v žádném případě nechci provokovat, ale nemůžu se zbavit dojmu, že skeny z minulosti, které tady dáváš v posledních dvou, třech dnech, mají nejméně o třídu vyšší technickou úroveň, než ty, se kterými jsi začal vloni někdy koncem léta (srpen?, M6, Reflecta?) a které jsi dával skoro celý podzim až skoro do Vánoc. Je to jenom tím, že ty streetovky jsou málokdy ideálně zaostřené nebo teď máš skeny z jiného skeneru nebo mám jenom prostě špatný dojem? Kdybych se měl pustit do fantazírování, tipnul bych si, že jsi tenkrát používal Nikon F5, před tím třeba F4, značku filmů si netroufám tipovat, objektivy by mě zajímaly rovněž. Ale ty historické skeny mě přijdou, navíc s přihlédnutím ke stáří těch filmů, opravdu velmi dobré, skutečně o poznání lepší, než ty podzimní z M6. Rozdíl v kvalitě vyvolání neumím posoudit už vůbec, ale s ostrostí fotek to, asi, příliš souviset nebude... ;)

Jarousi vtedy som mal skener Nikon LS2000, fotoaparat F5 a objektivy Nikkor 20:2.8, 80-200:2.8 a 300:2.8. Dnes by som ten skener nemohol pouzit lebo mal konektor SCSI 50 pin. To bola jeho jedina chyba, bolo ho skoda.
Ľ.
LUPER

Příspěvekod Jarouš » 05 led 2015 19:10

Hmm, jó skenery Nikon firmě opravdu ostudu nedělaly. Do konce května 2013 jsem vlastnil Nikon V (LS-50), prodal jsem ho do Žiliny, na Paladixu se ani neohřál a já jsem na něm ani moc netratil - jednoznačně nedostatkové zboží o které je pořád zájem. Myslím, že by se Ti teď velmi hodil, když vidím, jaké máš skeny ze staršího přístroje Nikon. Bylo tam připojení USB 2, takže v tom by problém nebyl. Ty objektivy jsi měl manuální (Ai, AiS) nebo už autofokusové verze? Asi AF, potřeboval jsi určitě rychlé zaostřování, si myslím. Já měl několik manuálů a byla radost s nimi fotit. A F5ku jsem měl taky, fantastický foťák, taky šel do Žiliny, za skenerem... ;) A co ty filmy, Kodak, Ilford, Fuji?
Jarouš

Příspěvekod LUPER » 05 led 2015 19:44

Nez som kupil Reflectu tak som zhanal Nikon ale uz sa nevyrabali a tie co sa dali este zohnat boli velmi drahe. Nikon skener mal kvalitnu optiku a AF, tak to bol iny level ako Reflecta. http://imaging.nikon.com/lineup/scanner ... 0/spec.htm
Objektivy som mal AF a film som pouzival Fuji a CB Kodak Tri-X. ;)
Ľ.
LUPER

Příspěvekod Jarouš » 05 led 2015 22:12

Mám pocit, že ten Tvůj skener ještě figuroval na stránkách Nikonu v době, když jsem kupoval ten svůj (2007). Měl jsem štěstí, do půl roku byly u nás vyprodané a nové se daly sehnat už jenom v cizině. Největší rozdíl od konkurence byl v technologii prosvětlení, Nikon používal LED diody a úplně jinak zobrazoval zrno.Docela dobře mu tenkrát konkurovala Minolta, Nikon měl největší výhodu v automatickém podavači, který byl spolehlivý a velmi urychloval a usnadňoval práci. Byly to precizní mašinky a u diáků velmi věrně zobrazovaly barvy. Žádná interpolace, každý barevný kanál zvlášť pro každý pixel. Sken jednoho políčka netrval o mnoho déle, než vyvolání RAWu v SPP u Sigmy... ;)
Jarouš

Příspěvekod MirekE » 06 led 2015 02:14

Epson V850 je sice plochy skener, ale vysledky nejsou nejhorsi, obzvlast s fluidni montazi. Kdybych fotil na film, asi bych o nem uvazoval.

http://www.stockholmviews.com/epson_v850/index.html
MirekE

PředchozíDalší

Zpět na Leicou