Jarouš píše:Josef píše: "Třeba tam tehdá byly minimálně, nebo také vůbec ne, to se přece nenechá paušalizovat a nejsou snad v každém snímku z foveonu."
Máš zvláštní talent se ze všeho vykroutit, když už je hůř, tak alespoň bagatelizovat a hlavně stále umíš skvěle podsouvat jiným něco, co nikdy nenapsali a ani si nemyslí (o naznačování nemluvě). Já jsem tam tenkrát dával výřezy (100%ní) z konkrétních fotek, Josefe, nevím, o jakém paušalizování píšeš. Takže ta Tvoje vsuvka "..., nebo také vůbec ne,..." je tak trochu mimo mísu nebo kapánek unfair. A ta magenta? Bohouš asi věděl, proč u té svojí úpravy odřízl ten parapet. Holt některé zpřesňující a doplňkové informace se pro někoho vůbec nevyplatí psát. Zkoušels vyvážení bílé podle toho sněhu venku? Možná by to chtělo častěji kalibrovat, v tomto směru jsem v poslední době udělal dvě zajímavé zkušenosti, díky kterým se těm poznámkám u té kočky ani trochu nedivím. Displeje to byly docela kvalitní, ale té růžové co tam bylo...

Škoda, že nejsi tak "objektivně kritický" ke všem účastníkům diskuzního vlákna (hlavně na TNČ). Myslím, že materiálu k rozebrání na téma barvy je tam poměrně dost a vím dobře, že to vidíš taky. Asi v tom budou ty otazníky, předpokládal jsem to...

Notak Jaroušku, nedurdi se, protože teď už Ti opravdu přestávám rozumět.
A že kritizuji na TNČ Tvoje fotografie? Tak to je hlavně proto, že vím, jak k ostatním také dokážeš s barvou být kritický. Tak to neber prosím, jako osobní útok, nebo moji šikanu, ale spíše můj podiv nad tím, že tento posuv do magenty Ty, s tak vytříbeným barvocitem, u svých fotek nevidíš. A tuším, že už Tě na to i PetrM kdysi několikrát upozorňoval. Nebo se pletu?
Mám pocit, že ostatním z TNČ to je šuma fuk a že je podobná barevná odchylka vůbec nezajímá, tak proč bych jím to měl říkat.
To samé s Peteho fotografii, kterou jsi kdysi kritizoval. Jak prosím mohu s Tebou souhlasit, když ani nevím, o jaké fotografii mluvíš.
A doufám, že své fotky neukazuješ jen proto, abychom Tě jenom plácali po zádech, jakej jsi borec a nic k nim neřekli. Tak nebuď prosím tak citlivý. Ahoj, J.
P.S.
Nedělej si legraci!
Píšeš:
"A ta magenta? Bohouš asi věděl, proč u té svojí úpravy odřízl ten parapet."
Myslíš, že Bohouš věděl, jakou barvu má Tvůj parapet a proto ho odřízl, protože zjistil, že je jiný???