josef38 píše:MirekE píše:
Moje nemcina je dost uboha, ale mel jsem pocit, ze rikal dve hodiny schnout a pak pul hodiny nechat prischnout ten papirek?
No, nemysli si, že já jsem v němčině nějaký borec!
Ale těch dvě a půl hodiny, plus nějaká následná manipulace, není zrovna moc krátká doba.
Já Ti nechci za každou cenu oponovat, ale po mých nedobrých zkušenostech s čištěním čipu, jsem možná až přehnaně opatrnej!
Druná věc je ta, že se tímto způsobem zřejmě odstraní velice perfektně všechny prachové částečky z čipu. Určitě ale ne šmouhy, nebo mapy po čištění čipu nějakou chemikálii.
Také tam je řeč o tom, že před stažením zaschlé folie z čipu je právě ta nejvhodnější doba na vyfoukání všech nečistot z šachty aparátu.
Pochopitelně před videem je také varování, že zveřejněním tohoto návodu nenesou odpovědnost na eventuelních vzniklých škodách při aplikaci tohoto návodu!
Zajímavý to určitě je a kdyby bylo něco měkčího, než to pentaxácký razítko na špejli, tak by mělo splnit podobnou funkci.
Také by mě zajímalo, co to je za tu první vrstvu na čipu Leicy M8, M9 a jak je mechanicky odolná? Na jiných značkách je to snad jen čisté sklo a tam bych neváhal ani s tím Pentax razítkem.
Fauve píše:Bohužel, nezbývá než čistota, čistota a ještě jednou čistota, objektív měním pokud možno minimálně a u toho vždy zaťaté zuby. Mám tady v trucovně čističku vzduchu Bionaire, která má mimo jiné funkci ionizace vzduchu, prach se díky tomu lepí na stěny a podlahu s opačným elektrickým nábojem. A stejně už jsem tamponem jednou či dvakrát čistil
MirekE píše:Leica servis to tak pry dela, jen pouziva to razitko co Oval. Jestli je mezi nimi rozdil a jaky, to nevim. Stejne tak razitko pouziva velka pujcovna fototechniky v Americe. Projde jim rukama velke mnozstvi fotaku a pokud by to bylo principielne blbe, tak by si toho vsimli. Spis si opravdu myslim, ze to byla vada tech senzoru.
OVal píše:K tomu porovnání - porovnávají tam neporovnatelné![]()
OVal píše: Rovněž by mi pomohlo, kdyby někdo věděl, jak odstranit u Lightroomu 4 to automatické spouštění pokaždé, když dám nějakou kartu do čtečky a pod... už mi z toho hrabe...
josef38 píše:OVal píše: Rovněž by mi pomohlo, kdyby někdo věděl, jak odstranit u Lightroomu 4 to automatické spouštění pokaždé, když dám nějakou kartu do čtečky a pod... už mi z toho hrabe...
Ondro, také mi z toho hrabalo, až jsem ho nakonec smáznul.
Když jsem zchladl, nainstaloval jsem znovu verzi 5.5 a už mi nehrabe! Zkus to. ( licence zůstane )
V ostatním Ti bohužel neporadím.
josef38 píše:OVal píše:K tomu porovnání - porovnávají tam neporovnatelné![]()
Ondro, mám taky takový dojem! Navíc je to porovnání silně propentaxovské. Tímto ale určitě nechci ubírat jeho kvalitám!
Můj první snímek s úpravou pomoci silver efex.
Pouze zkušební, jak to vlastně funguje? V ruce to ještě nemám a nerad bych ty efekty přehnal. Děkuji Joseph!
josef38 píše:Jestli se zde objeví Joseph, tak něco pro něj. Ale i pro ostatní, pochopitelně!
http://petrpazour.blogspot.cz/2011/04/p ... dojmy.html
Zajímavý je i porovnání s Leicou MM, i když si myslím, že je trochu účelové ve prospěch Pentaxe!
Nevím, jak je to v angličtině, nepochopil jsem třeba, že je Pentax kratší o 17 mm???? Užší, to bych bral, ale kratší, nevím? Možná Leica s objektivem proti samotnému tělu Pentaxe! Poslední srovnání.
Zajímavý, že se neporovnává váha třeba i s ekvivalentním objektivem.
http://versus.com/de/pentax-645d-vs-lei ... ron-m-50mm
OVal píše:Pěkné.Ani tam není vidět víc šumu v obloze, což obvykle z barevných snímačů bývá.
Já v SE si jen obvykle vyberu jeden z nabídky presetů (vlevo), případně následně upravím vinětaci a minimálně dělám nějaké lokální úpravy.
Taky to tady ještě mám ve zkušební verzi celé Nik Collection, nedokázal jsem to instalovat samostatně a zatím nevím, jak zadat číselný klíč od Leicy....Neporadíte někdo? Rovněž by mi pomohlo, kdyby někdo věděl, jak odstranit u Lightroomu 4 to automatické spouštění pokaždé, když dám nějakou kartu do čtečky a pod... už mi z toho hrabe...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník