Joseph píše:v čem si to Josefe skládal? vždycky, když vidím někde na fotkách tuto vyhlídku, tak si říkám, že už vylezu z křivoklátských hvozdů a podívám se tam. Docela by mne zajímalo, jak by to panorama dopadlo s Tvojí Leicou.....Je nějaký technický důvod, proč s ní panoramata nefotíš? Nechtěl bych, aby mne něco překvapilo..... I když to není moje priorita, rád bych s ní občas panorama udělal.....
Skládaný to je v PTGui. A důvod proč ne Leicou?
Můj názor je ten, že na podobné skládačky, kde mohu použít velké množství obrázků, tento kompakt bohatě stačí. Další důvod je ten, že má poměrně velkou vyrovnávací paměť a nemusím po nějaké serii snímků čekat, až se opět paměť uvolní. Tu rychlost nasnímání zde považuji za dosti důležitou. Nejspíš Ti to je také známo, ale při podobné fotografii, kdy obrázek skládáš z několika řad, se může stát, že stín v terénu, vržený z mraku, bude v další řadě úplně jinde a na celkovém snímku to bude vidět. Pochopitelně by to šlo s M9 také, ale pro mne je ještě dosti podstatná výhoda pro toto použití to, že GF1 má crop 2 a potom se můj SUMMILUX 50 tváří jako stovka a toto ohnisko je pro mne s mým natáčecím přípravkem nejvhodnější! A poslední důvod, že by mně asi bylo líto, kdybych svou M9 k těmto cvakacím orgiím používal.