Přeji Ti šťastnou volbu!

Joseph píše:. Mám plus 1D na dálku a plus 2,5D na čtení . Pokud bych nezvládl ostření přes hledáček u Monochromu, zvažuji, že přes EVF u M240 bych ostřil pomocí focus peakingu, ale M240 není Monochrom....nicméně zas bych ji využil i pro barvu, ale není to přesně to, co chci..... ale smířil bych se s tím..... bohužel, v životě je vždycky něco za něco ........![]()
![]()
Joseph
Joseph píše:nicméně na leicarumors je info, že na podzim bude představen nový Monochrom na těle M240, to by mohl mít i ten externí hledáček....
Joseph
Joseph píše:taková idea..... Monochrom a staré techniky....
http://vimeo.com/66352973
zatím studuji věci kolem tisku digitálního negativu..... umíte to někdo ?
kromě platiny bych rád zkusil i bromoil....
Joseph píše:taková idea..... Monochrom a staré techniky....
někdy mám trochu výčitky svědomí ( a občas tomu napomůže vydatně i moje drahá žena) , že jsem postavil dům, udělal v něm temnou komoru (na kterou jsem se celá léta, kdy jsem dělal fotografie v koupelně v paneláku a omezoval rodinu, těšil) a přišla doba digitální a já tu komoru vlastně vůbec nevyužil.... Tak se poslední rok, co si spravuji roztříštěnou čéšku a zvolnil jsem, vracím k tomu podstatnému a hodnotnému v dosavadním životě a pořád se přehrabuji v dědových, otcových i mých fotkách a zjišťuji, že tu barevnou fotografii stejně neumím
Dnes doma tisknu fotky na Epsonu 4900 a víc než ty barvy, které po mně chce rodina, mám radši ten černobílý svět.... Černobílý tisk na kvalitní baryt je na Epsonu 4900 fantastický, ale toto je to, co mi opět láká do fotokomory:
MirekE píše:Joseph píše:taková idea..... Monochrom a staré techniky....
někdy mám trochu výčitky svědomí ( a občas tomu napomůže vydatně i moje drahá žena) , že jsem postavil dům, udělal v něm temnou komoru (na kterou jsem se celá léta, kdy jsem dělal fotografie v koupelně v paneláku a omezoval rodinu, těšil) a přišla doba digitální a já tu komoru vlastně vůbec nevyužil.... Tak se poslední rok, co si spravuji roztříštěnou čéšku a zvolnil jsem, vracím k tomu podstatnému a hodnotnému v dosavadním životě a pořád se přehrabuji v dědových, otcových i mých fotkách a zjišťuji, že tu barevnou fotografii stejně neumím
Dnes doma tisknu fotky na Epsonu 4900 a víc než ty barvy, které po mně chce rodina, mám radši ten černobílý svět.... Černobílý tisk na kvalitní baryt je na Epsonu 4900 fantastický, ale toto je to, co mi opět láká do fotokomory:
Hezke video. Dik. S digitalnimi negativy nemam zkusenost. Zacal bych asi u materialu Pictorico. Pokud si pevne rozhodnuty prejit jen na CB, inkousty Piezography delaji hezke cernobile fotky samy o sobe a udajne jsou dobre i na digitalni negativy.
OVal píše:V plné velikosti i s variantou bez SE zde:
http://www.uschovna.cz/zasilka/ABD5S8EESGMVMWYV-SC7/
OVal píše:Přikládám hrubé porovnání LMM s docela slušným bezzrcátkem Samsung NX300. Jde spíš o způsob zpracování podobného obrazu. Ohniska nejsou stejná, není to ze stativu, ale z ruky.... Spíš co od toho můžeme čekat.
LMM + 15/4,5 + ČF X NX300 + 12-24 obojí vyvoláno obdobně v Lightroomu a prohnáno přes SE.
V plné velikosti i s variantou bez SE zde:
http://www.uschovna.cz/zasilka/ABD5S8EESGMVMWYV-SC7/
Joseph píše:.....prý ten sony dosáhne i v čb výborných výsledků, ale to by věděl asi lépe druhý Josef s RX1.....
josef38 píše:Joseph píše:.....prý ten sony dosáhne i v čb výborných výsledků, ale to by věděl asi lépe druhý Josef s RX1.....
Přihodil jsem k odkazům na dva poslední snímky ještě odkaz na originál ARW ( RAW ). Originál, "nepředžvejkanej" mým zpracováním. To svinstvo není zaneřáděnej čip, ale létalo tam tisíce much.Tak si s tím pohraj sám, jestli chceš. Dost by mě i Tvá úprava zajímala!
Byl jsem se dnes podívat V Jámě u p. Zahradníka, ale marně. Zřejmě tam není stále.
Dnes jsem něco nafotil s RX1 pokusím se něco dát do monochromu. Mějte se! J
Jarouš píše:Tak nevím, mě se ty Ondrovy ukázky zdají rozdílné dost a o tom, kdo v nich hraje první housle nemůže být, podle mého názoru, pochyb. Jde jak o kresbu, obrysovou ostrost, tak dyn. rozsah. Ale znovu zdůrazňuju, jenom můj názor...
Joseph píše:Tak prohlížím na monitoru ty snímky od Ondry a je to tak, jako když jsem s ním včera o tom mluvil. Sebelepší monitor toho moc neukáže, rozhodne to tisk. O víkendu jsem si vygooglil a stáhnul surové rawy z monochromu, prohnal je přes photoshop a silver efex a na monitoru Eizo CG 243W porovnával s mými výstupy z canona 5D a olympusu E M1. Na první pohled, skoro žádný rozdíl, rozdíl nastal až ve 100% tním zvětšení, ale absolutně mne teprve porazilo, když jsem to vytisknul na Epsonu 4900. Byl jsem hodně smutnýto , co vypadlo z monochromu je neporovnatelné, takové detaily a tonální rozsah, to jsem ještě ze žádného digitálu neviděl a na mých fotoaparátech nikdy nedocílil. Jen jedna věc se potvrzuje: čip je zřejmě náchylný na zaprasení. Rawy byly od dvou autorů a oba autoři měli čip pěkně špinavý.....
Dnes jsem v Megapixelu domluvil zapůjčení monochromu a ještě nádavkem s tím mi nabídli k ozkoušení sony A7r, tak uvidím, co z toho vzejde......prý ten sony dosáhne i v čb výborných výsledků, ale to by věděl asi lépe druhý Josef s RX1.....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků