Zdravím všechny Leic (k)aře....
Jsem tu nový a rovnou se omlouvám za zbytečný příspěvek, nechtěl jsem zaplevelovat forum, ale musím..... chtěl jsem kontaktovat po mojí registraci OVala ohledně Monochromu formou SZ, ale nebylo mi to umožněno s tím, že se mám nejprve dostatečně zapojit do diskuzí a pak mi teprve bude umožněno kontaktovat členy.

Moc tato pravidla nechápu, ale budiž...... tak to prosím se mnou přetrpte...
Již delší dobu pokukuji po Leica Monochrom, odrostl jsem v temné komoře, celý život jsem fotil až do příchodu digitálu černobíle. Poté okouzlen jednoduchostí digitálu i barevně. Od Canonu 5D jsem plynule přešel na Olympus OMD EM5 a EM1. Protože stejně všechno fotím pevnými skly a 80 procent převádím do ČB, rozhoduji se na stará kolena pro Monochrom (kruh by se tak opět uzavřel

) , ale vzhledem k brýlím nevím, jak se mi bude ostřit přes hledáček.... Mám plus 1D na dálku a plus 2,5D na čtení . Pokud bych nezvládl ostření přes hledáček u Monochromu, zvažuji, že přes EVF u M240 bych ostřil pomocí focus peakingu, ale M240 není Monochrom....nicméně zas bych ji využil i pro barvu, ale není to přesně to, co chci..... ale smířil bych se s tím..... bohužel, v životě je vždycky něco za něco ........
úplně nejraději bych to někde vyzkoušel a vyslechl si vaše přátelská doporučení a rady...
s díky
Joseph