P.S. Celý to stojí za přečtení

MirekE píše:Nacelnik se muze radovat, ze bleda tvar ustanovila v okoli mesta, ktere nese jeho jmeno tri narodni parky. Jeden ve smeru slunce vychodu, druhy ve smeru slunce zapadu a jeden tam, kde se nachazi Matka vsech vod. Obavy nacelnika tak nebyly zcela naplneny.
OVal píše:MirekE píše:Nacelnik se muze radovat, ze bleda tvar ustanovila v okoli mesta, ktere nese jeho jmeno tri narodni parky. Jeden ve smeru slunce vychodu, druhy ve smeru slunce zapadu a jeden tam, kde se nachazi Matka vsech vod. Obavy nacelnika tak nebyly zcela naplneny.
Myslíš? Kolik opravdu divokých a svobodných bizonů, či mustangů běhá ještě po prérii? A v národních parcích (dobře že jsou aspoň ty) je možné se pohybovat svobodně, tábořit, obstarávat obživu? A že po něm pojmenují město? To by opravdu ocenil:![]()
"Pohled na vaše města v očích rudého muže bolí. Snad proto, že je rudý muž divoch a nic nechápe. Ve městech bělochů není žádné ticho.
Žádné místo, kde je možné na jaře slyšet rozpukání listů nebo bzučení hmyzu. Ale možná mi to tak připadá jen proto, že jsem divoch a nerozumím tomu. Ten hluk se zdá být našich uším jenom urážlivým. Co ještě zbývá ze života, když není slyšet křik ptáka nebo hádání žab v noci u rybníka?..."
josef38 píše:Ondro, toto kolo mně něco připomnělo!
OVal píše:Pořád nemám nic nového. Fotím dost, ale jen zrcadlovkou - svatby, školy.... a pak zpracovávám. Na další focení už nemívám vůbec chuť. Relaxuji po večerech natíráním fasády...
S tím filmem nevím. On bude mít pořád něco do sebe. Už jen to, že každý snímek je nenávratně zaznamenán na jednotlivé políčko. Taková jistota z toho čiší. Ale už bych neměl kapacitu proniknout znovu do všech těch kouzel, triků a drobných rozdílů při použití jednotlivých filmů, vývojek, papírů....
Je to krásná alchymie, ale začínal bych opět od nuly. LMM mi maximálně sedlaKvalitou je plně dostatečná pro můj styl focení...
MirekE píše:Klasicka fotografie je trochu jak vareni - pusobi na vsechny smysly. Vsechno nejak voni/smrdi, na vsechno se saha, je u toho chvili tma, chvili zvlastni svetlo atd. Digitalni fotografie tohle nema.
OVal píše: ...........pálím od boku, nebo si zhruba určím střed kompozice a na něj zaměřím střed klasického hledáčku. Musím pak toho nafotit víc a někde se třeba trefím...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků