OVal píše:Josefe, vypadá to, že v těch západních lázních mají skutečně zdravou vodu

. Navíc na náklady podniku..

Po takové době péče bude muset M9 být jak nová. Dobrá zpráva. Ulevilo se mi, neb mám obavy, že jsem Tě do podobných "lepítek" uvrtal já, který je začal používat.

To by mne fakt mrzelo, kdybys měl díky tomu ještě větší problémy. Dost na tom, že to tak dlouho trvá.
Zajímalo by mne, jak jsi na to přišel? Kontrola a čistění u Škody? Budu muset také udělat preventivní prohlídku.... Nemusíme to plevelit tady, napíšu Ti zprávu s kontakty na mne, kdyby ses chtěl stavit cestou na/z Bystřičku(y). O.
Za kontakt Ti pochopitelně budu velice vděčný!
A co se mé závady týká, rád to napíšu i zde. Není na škodu se s podobným problémem seznámit!
Na čištění čipu jsem se ptal v Megapixelu a tam mně bylo řečeno, že přístroje M8, M9 mají zakázáno čistit, údajně kvůli svému pojištění, lépe řečeno nepojištění. To už ale bylo v době, kdy jsem měl čip takto poškozen. Stále jsem totiž hledal příčinu u mne a nevěděl jsem, že ona smítka vlastně už ani vyčistit nejdou, protože to ani smítka nejsou. Proto jsem tak usilovně sháněl ETER. Pomocí něj a "šťourátek do uší" jsem se snažil nečistotu odstranit. Pochopitelně neúspěšně. To už jsem značně znejistěl a prohlédl čip hodinářskou lupou.
Je ale pravda, že tento čistý ETER nenechával na čipu žádné mapy. A bude-li používán rozumně, neměl by čip poškodit! Varoval bych se ale aplikovat větší množství této tekutiny na čip. Při vypařování dochází k místnímu ochlazení a tím pádem i k pnutí. Tomu by asi bylo zbytečný čip vystavovat.
Po této mé zevrubnější prohlídce M9 okamžitě putovala ke Škodovi. Ani jí nijak neprohlíželi, zabalili jí a okamžitě poslali do Německa. Pan Maštalíř ( mechanik v servisu ) dal jen na mé vysvětlení a utěšil mě, že v některých případech, kdy není závada způsobena neodborným zásahem uživatele, vymění součástku, tedy i čip zdarma a to i po garanční době. Byla to pro mne útěcha ale já byl stejně rozhodnut, že musím dát M9 do pořádku i kdybych musel opravu platit. S podobnou závadou u tohoto kvalitního aparátu bych asi žít nedokázal.
Tak to je tak asi ohledně mé M9 vše! A i když jsem byl na čip u svých aparátů velice opatrný, dám si na čištění čipu ještě větší pozor!

Sám si ale prosím Tě nedávej žádnou vinu. Nevím, jestli jsi mně toto "čistítko" doporučoval Ty a i kdyby tomu tak bylo, bylo to míněno dobře a hlavně jsi mně doporučil nástroj, který je k tomu určený!

Jestli mně budeš chtít poslat kontakt, můžeš přes "Soukromou zprávu"
P.S.
Nevšiml jsem se, že během mého spisování jsi už kontakt vyřídil! Děkuji!
p.S.
Dnes mně pan Maštalíř sdělil, že se jim něco podobného s čipem stalo i s Nikonem.