Strome, díky, už jsem něco našel. Zatím nemám chytrý telefón

Byla to jen úvaha. A také dotaz v hyper super elektru, kde mi slečna, která za mnou přišla, zda nepotřebuji s něčím poradit, mi řekla, že o ničem takovém ještě ani neslyšela
V jiné speciálce na zdravotnické potřeby jsem také moc nepochodil. Ani dvě paní nevěděly o tom, že některé tonometry se dají pomocí USB připojit k PC a data zaznamenávat a zobrazovat v různých podobách prostřednictvím přiloženého SW. No nic ...
Další zajímavost byla v tramvaji, kde slečna omylem narazila již oraženou jízdenku a revizor po ní chtěl přirážku 700,- Kč, kterou mu bez remcání zaplatila a dostala doklad o zaplacení. Jenže revizor vystoupil, a na další zastávce nastoupila revizorka, která po slečně chtěla neoblomně zaplatit pokutu znova bez ohledu na doklad na již zaplacenou pokutu

Prý nemá jízdenku. Kde si ji měla zakoupit, to nevím, protože jela ve druhém voze bez řidiče. Myslím si, že jízdenku jí měl prodat revizor. Místo toho asi dohodil kšeft své kolegyni.

A zřejmě vůbec nevadí, že za jeden a tentýž přestupek nemůže být nikdo dvakrát trestán či pokutován. Revizorka odkázala slečnu na nějakého inženýra z DPMO, že jí prý vysvětlí, že má pokutu zaplatit opakovaně. Hold kšeft je kšeft, zvlášť když se narazí na slušné lidi. Po mně také kdysi chtěl revizor pokutu za to, že jsem jel MHD o 2 minuty déle (DVĚ MINUTY), protože při přestupu měl následný spoj zpoždění. Nenechal jsem si to ale líbit, a ředitel DP se mi ještě omluvil
Není mi jasné, zda se v MHD platí za pobyt v dopravních prostředcích či za přepravu. Pokud mě přece někdo za jízdné nepřepraví včas dle jízdního řádu z bodu A do bodu Bé, tak nejen že by neměl nikdo chtít pokutu, ale naopak by se měl někdo od DP cestujícím omluvit. To je jakoby třeba na letištích místo omluvy a odškodného chtěli za zpožděné spoje tučné přirážky. Příplatek by mohli chtít někde při erotických službách, ale ty tuším žádný DP neposkytuje

Ale třeba by příplatek za pobyt ve vlacích mohly zavést i ČD

Analogicky k DP by cestujícím mohlo být místo omluvy při příjezdu oznámeno, že vzhledem ke zpoždění vlaku jsou povinni zaplatit přirážku, jinak na ně zavolají polici ČR.

Třeba : Vážení cestující, vzhledem k tomu, že jste pobyli v pendolínu o 30 minut déle, jste povinni si připlatit. Nebo Regio Jetu či LEO

V LEO už jen z názvu třeba v business třídě ...
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.