Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod Jaryn » 26 úno 2014 20:03

Strome, díky, už jsem něco našel. Zatím nemám chytrý telefón :( Byla to jen úvaha. A také dotaz v hyper super elektru, kde mi slečna, která za mnou přišla, zda nepotřebuji s něčím poradit, mi řekla, že o ničem takovém ještě ani neslyšela :(

V jiné speciálce na zdravotnické potřeby jsem také moc nepochodil. Ani dvě paní nevěděly o tom, že některé tonometry se dají pomocí USB připojit k PC a data zaznamenávat a zobrazovat v různých podobách prostřednictvím přiloženého SW. No nic ...

Další zajímavost byla v tramvaji, kde slečna omylem narazila již oraženou jízdenku a revizor po ní chtěl přirážku 700,- Kč, kterou mu bez remcání zaplatila a dostala doklad o zaplacení. Jenže revizor vystoupil, a na další zastávce nastoupila revizorka, která po slečně chtěla neoblomně zaplatit pokutu znova bez ohledu na doklad na již zaplacenou pokutu :mrgreen: Prý nemá jízdenku. Kde si ji měla zakoupit, to nevím, protože jela ve druhém voze bez řidiče. Myslím si, že jízdenku jí měl prodat revizor. Místo toho asi dohodil kšeft své kolegyni. :mrgreen: A zřejmě vůbec nevadí, že za jeden a tentýž přestupek nemůže být nikdo dvakrát trestán či pokutován. Revizorka odkázala slečnu na nějakého inženýra z DPMO, že jí prý vysvětlí, že má pokutu zaplatit opakovaně. Hold kšeft je kšeft, zvlášť když se narazí na slušné lidi. Po mně také kdysi chtěl revizor pokutu za to, že jsem jel MHD o 2 minuty déle (DVĚ MINUTY), protože při přestupu měl následný spoj zpoždění. Nenechal jsem si to ale líbit, a ředitel DP se mi ještě omluvil (n)
Není mi jasné, zda se v MHD platí za pobyt v dopravních prostředcích či za přepravu. Pokud mě přece někdo za jízdné nepřepraví včas dle jízdního řádu z bodu A do bodu Bé, tak nejen že by neměl nikdo chtít pokutu, ale naopak by se měl někdo od DP cestujícím omluvit. To je jakoby třeba na letištích místo omluvy a odškodného chtěli za zpožděné spoje tučné přirážky. Příplatek by mohli chtít někde při erotických službách, ale ty tuším žádný DP neposkytuje :mrgreen: Ale třeba by příplatek za pobyt ve vlacích mohly zavést i ČD :mrgreen: Analogicky k DP by cestujícím mohlo být místo omluvy při příjezdu oznámeno, že vzhledem ke zpoždění vlaku jsou povinni zaplatit přirážku, jinak na ně zavolají polici ČR. :mrgreen: Třeba : Vážení cestující, vzhledem k tomu, že jste pobyli v pendolínu o 30 minut déle, jste povinni si připlatit. Nebo Regio Jetu či LEO :mrgreen: ;) V LEO už jen z názvu třeba v business třídě ...
Přílohy
DPMO - prirazka.png
DPMO - prirazka.png (27.5 KiB) Zobrazeno 10811 krát
Naposledy upravil Jaryn dne 26 úno 2014 22:47, celkově upraveno 3
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 26 úno 2014 20:38

Jaryne, ČD jsou konzervativní podnik, k nám tyhle vymoženosti českomoravského pojetí kapitalismu ještě nedorazily. My se omlouváme dokonce i za strom padlý na koleje, které nejsou naše a za jejichž pronájem a správu platíme jiné organizaci.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod kolega » 28 úno 2014 11:37

strome: ti Číňani jsou pekelně rychlí: klikni zde :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Už mají tu S5 okopnutou a jen za 6000,- (n) A HW není vůbec špatná ta kopie, jednak má 32GB paměti, procesor 8 jader na 2GHz, 2GB RAM, 13MPix foťák, i to čidlo na tep to má (n) .. Ale o snímači otisku prstu a odolnosti zatím není zmínka :D

... Ale ty asi už zkoumáš ten nový Čínský tablet, co ti dorazil, ne?
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 01 bře 2014 00:14

Kolego, přemýšlím, zda ta napodobenina není lepší než originál ;-) No, dělám si srandu, ovšem mně by tenhle telefon, pokud se nebude srat systém, plně dostacoval.
Tablet je zatím na cestě. Nechal jsem si ho poslat čínskou poštou, která byla zdarma, jen to může trvat až měsíc. Nechal jsem si takhle už poslat sluchátka. Za dva týdny byly doma.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 01 bře 2014 04:59

Strome, ja myslel, ze tablet nepotrebujes, kdyz mas tu americkou pracku :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod strom » 01 bře 2014 09:25

Jaryne, cože mám? :-D
strom

Příspěvekod Jaryn » 01 bře 2014 12:36

Strome, no přece tu pračku made in U.S.A. :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod strom » 01 bře 2014 12:44

? Jsem asi nejakej natvrdlej. :-)
strom

Příspěvekod Jaryn » 01 bře 2014 20:21

Strome, já jen že už máš chytrý tolefon, že jsi o tabletu neuvažoval, a najednou ... :roll: Zdá se, že mi vyhovuje rozdělení na hlůpý telefón a chytrý tablet. Hry nehraju, filmy si také nepouštím, občas něco cvaknu, ...
Mimochodem na reklamaci na nedodaný spojovací materiál k pohovce sice zareagovali, že mi poslali pytlík se šrouby a díly. Leč 6 kusů vrutů je nepoužitelných kvůli malému průměru a 4 kusy šroubů kvůli malé délce, že nezachytí ani jedním závitem vestavěné matice :mrgreen: Vruty jsem už nahradil dříve, abych pohovku mohl alespoň v základu zkompletovat.Ššrouby zakoupím, protože komunikace s výrobcem by byla zdlouhavější než si to vyřešit sám. :mrgreen: Pohovka se však proseděla už za tři dny, a to jsem v ni seděl a spal úplně sám :cry: Takže tohoto výrobce již nikdy více, byť je český a s českou kvalitou. Pak ať si soudruzi nestěžují, že není o jejich výrobky zájem.

Práce se mi dařila, takže jsem mohl odjet o den dříve svým oblíbeným dopravcem, byť v noci jaksi nemohu vůbec spávat. Pomohl ve čtyři ráno až Stilnox a už v osm jsem stejně makal. Rezervace na neděli jsem díky tabletu zrušil a objednal jsem místečko na sobotu 18,21. Teplý nápoj sice nebyl (ucpala se tryska kávovaru), ale to vůbec nevadí. Cesty si raději variabilně plánuji. Celkově je dobré si věci plánovat a nenechávat vše jen náhodě. A je dobré vědět, co napřed, a co potom. Stejně jako při malé a velké potřebě musíme vědět, co napřed a co potom a také kde. Jakýkoli jiný postup může mít nemilé následky :roll: :mrgreen: A tak je to se vším...
Jaryn

Příspěvekod strom » 01 bře 2014 21:01

Jaryne, nevím, jestli jsem tu někdy psal, že o tabletu neuvažuji. Ocením chytrý telefon i tablet, každý budu používat na něco jiného. Tablet s sebou nebudu nosit všude, telefon ano. Zrovna minulý týden mi telefon pomohl, když jsem jel z práce noční tramvají na Lehovec a měl jsem 2 minuty na přestup, ovšem nevěděl jsem, z jakého stanoviště to pojede. To, které jsem tipoval, to nebylo. To správné bylo schováno až za budovou patřící dopravnímu podniku, což jsem zjistil diky telefonu. Tablet bych určitě nevytahoval, respektive bych to asi nestihl. Obdobným způsobem už mi telefon ušetřil poměrně dost času. Tablet také uziju, ale telefon je flexibilní pomocník, kterým by pro mne tablet nebyl.
strom

Příspěvekod Jaryn » 01 bře 2014 21:22

Strome, ale Lehovec je od vašeho coby kamenem dohodil. Sám jsem tam už kdysi byl pěšky. Od vás stačí přejít hlavní silnici ;) MHD je to nepochybně hodně daleko :) Na Lehovci je tramvajová točna, ale je to tam tuším trochu předělané oproti tomu, kdy jsem tam byl kdysi hodně dávno.

Jinak mám pocit, že ses zmínil, že tablet zatím nééé. Ale to je je úplně jedno. Já jsem udělal hovadinu, že jsem kdysi koupil čínský levný tablet. Je mi na HO. Ten vývoj jde tak rychle dopředu, že nemá smysl za ty hračičky zbytečně moc vyhazovat peněz. Ale na druhou stranu se nevyplácí ani příliš moc šetřit. Já mám tbalet 8,3' velký, takže ho mám v tašce spolu s mým cvakátkem. Chytrý telefon by nebyl špatný, ale když se budu chvíli koukat na malá písmenka, pak půl hodiny nebudu vidět do dálky a bude se mi točit hlava. Toť moje omezení a proto ta kombinace. V tabletu mám v pdf i potřebné jízdní řády včetně Prahy, ale většinou trefím i pěšky. Příště to vezmu přes Letnou, tudy jsem jen několikrát projížděl autem a tramvají, což jaksi není ono. Dnes jsem nepoužil MHD ani jednou, ušetřil jsem 2x14,- Kč a 1x12,-Kč :mrgreen: A navíc jsem se prošel. Od pátku jsem ale měl pro změnu celodenní jízdenku za 46,- Kč, protože jsem neměl času nazbyt a potřeboval jsem se jaksi různě přesouvat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 01 bře 2014 22:21

Jaryne, já samozřejmě vím, jak se z Lehovce dostat pěšky domů :-) Navíc jsem měl chytrý mobil s mapami i GPS. Ale nebyl čas na procházku, byla jedna ráno a potřeboval jsem dál fachcit. Tento rok je už od prvního dne poněkud náročnější, snad bude i plodný ;-) Na Lehovec jsem nikdy tramvají asi nepotřeboval, takže jsem nevěděl, kde tam je zastávka na noční autobus, který jel přímo k nám.
strom

Příspěvekod Jaryn » 01 bře 2014 22:45

Strome, tož to ja. V jednu v noci by se mi z Lehovce na Černý Most také nechtělo. Noční linku jsem ještě nikdy nevyužil, byť jsem byl kdysi ve dvě v noci na Hradě :mrgreen: To se mi nechtělo být v poněkud hlučné společnosti. Noční procházka mi byla příjemnějí.

Vědci včíl prý zjistili, že je pivo velmi zdravé, tak si ho honem dám, než zase zjistija, že zdravé néni :mrgreen: A půjdu spát. ;)
http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane ... omaha.html
Tož ať sme zdraví :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod strom » 01 bře 2014 23:00

Jaryne, také jsem si večer dal chladit Budvary, které jsem od někoho dostal a už mi tu dost dlouho ležely.
Myslím, že se moc nevyplatí kupovat prémiovou elektroniku. Tam jsou marže nejvyšší, poměr výkon cena je nejhorší a nejrychleji jí padá cena. Já si naopak koupil levný čínský tablet. Ovšem v Číně. V ČR by zas tak levný nebyl. Nijak zvlášť to neprozivam. Nechal jsem si ho poslat Chinapost zdarma, takže to bude chvíli trvat. Mám teď stejně důležitější věci na zábavu.
Právě jsem dostal zprávu, že mi má oblíbená klávesnice za 20 Kč ušetřila již 10 000 uhozů, což je fajn :-D
strom

Příspěvekod Jaryn » 02 bře 2014 13:06

Strome, koukám, že můj poslední příspěvek zmizel. Nejspíš proto, že jsem použil bakané slovo, zda jsi po těch dobře uležených Budvarech nedostal "sra**u" :mrgreen: Holt k naší dokonalosti chybí už jen samá krásná slova :lol:
Jaryn

Příspěvekod strom » 02 bře 2014 13:46

Jaryne, jses si jist, že jsi nějaký příspěvek odeslal? Mám dojem, že před tímto mi žádné upozornění mailem nepřišlo.
Sračku jsem nedostal, Budvar není Gambrinhnus.
strom

Příspěvekod Jaryn » 02 bře 2014 19:02

Strome, urcite jsem napsal, urcite jsem dobnul, ale uz jsem neoveroval. Toz nevim. Dnes mi ta logistika moc nejde, vse nezapadalo, jak melo, obcas jsem na neco zapomel a musel to korigovat. Zato Rusaci meli a maji urcite jasno (y) :(
http://www.blisty.cz/art/72358.html
http://www.sme.sk/c/7120524/co-treba-ve ... incov.html

Nevim, ale ani Gambrinus me nikdy neprohnal. Pivo ale nemusim.

http://m.zahranicni.eurozpravy.cz/eu/85 ... oposlanec/
To by museli zakazat treba i merunky, protoze jsou puvodem z Ciny. Spis by meli v Bruselu zridit psychatrickou lecebnu. Dusledky tamni blbosti ted pocituji v UA a brzy nejspis i my. Je videt, ze tam jsou sami odbornici. Na vsechno :roll: :cry:
Jaryn

Příspěvekod Jaroslav Hlávka » 03 bře 2014 06:17

Jaryn, Strom Vážení přátelé mám velice smutnou zprávu kolega o víkendu zemřel. Pracoval jsem s ním ve firmě 24let byl to velice
ochotný a laskavý člověk. Čest jeho památce.
http://www.jhfoto.estranky.cz/
Nikon D90, Nikon 16-85, Tamron SP 70-300
Jaroslav Hlávka

Příspěvekod strom » 03 bře 2014 08:04

Facebook nemám, diskuzní fóra moc nenavštěvuju, respektive 2 pouze pro čerpání informací, ale tohle fórum je pro mne speciální. Společně jsme tu stáli u vzestupu digitálních cvakátek, straně moc jsme toho proklábosili. Kolega se svými fotkami z krásné krajiny jeho domoviny obrovskou měrou zasloužil o popularitu FZ50, to se tu nikomu dalšímu nepovedlo. Nesnáším, když někdo používá pojem "přítel" podle statusu na facebooku apod., ale kolegu jsem za přítele považoval a o to víc mě teď mrzí, že jsme nezorganizovali žádné společné setkání. Čest jeho památce!
strom

Příspěvekod Jaryn » 03 bře 2014 10:02

Jaroslave, tož to jsi mě ani trochu nepotěšil. Být to 1. dubna, tak to beru jako nejapný žert. Toto jsem ani náhodou nečekal. Myslím, že Láďa měl tak 55 let, takže relativně mladý. Co se mu přihodilo, že tak náhle ? Ale chvíli se neozýval, takže nejspíš už nějaké problémy měl. Život je boj. Boj, který je předem prohraný. Láďa ten boj předčasně prohrál. Čest jeho památce :cry:

http://horoskopy.cz/charakteristika/lev
Jaryn

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem