OVal píše:MirekE píše:Tak to tam asi neni jedina cesta, kde bys nebyl

V Tatrach jsem byl mockrat, ale bohuzel vzdy v dobe, kdy byly zavrene Belanky. Nejhezci vzpominky mam asi na Belovodskou dolinu. Je troch mimo ten hlavni ruch a je moc krasna. Udelal jsem tam jednu ze svych nejoblibenejsich fotek. Dnes uz by to pro me nebylo. Dupak nahoru, dupak dolu...
Většinu jsem pochodil, ale asi ne všecko. Třeba ty Belanky - byl jsem tam asi jen jednou, moc si to nepamatuji, potom je nadlouho zavřeli - jak píšeš. Ale my jsme to nijak nehrotili. Občas tůra, občas jen vycházka, či výlet električkou, občas na houby do krásných tatranských lesů, které už dnes neexistují.... Co se týká dolin, tak taky mám nejraději ty okrajové - na východě Bělovodskou.. (Taky mám od tam nejoblíbenější záběr, jen ho teď nemůžu najít. Je tam cesta po louce s namrzlou trávou, kolem cesty poskládané "ježky" na seno, vzadu les a za ním vystupují ranním sluncem nasvětlené štíty...ještě v éře hlubokého kinofilmu...) a na západě Koprovou dolinou s obzvláštním zřetelem k oblasti Temných smrčin.. Ze západní oblasti pod Koprovou dolinou mám druhou nejoblíbenější fotku z Tater:
http://oval.zonerama.com/Photo/15743/665412
To je zajimavy, ze mame oba jednu z nejoblibenejsich vlastnich fotek z Belovodske doliny. Vubec nevim, kde je ta moje. Je to mostek pres potok, brzy rano v prvnim slunci a rozpadajici se mlze, v pozadi hory. Hezke misto, ale hlavne stesti. Tehdy to byl muj nejbizarnejsi vylet do Tater. Vecer autobusem do Popradu, odtud dalsim to Zdiaru, tam jsme prijeli, kdyz se rozednivalo. Pak Belovodskou nahoru a Velickou dolu. Dosli jsme do Smokovce a ja zjistil, ze mam horecku, tak jsem hned sedl na autobus a jel zase zpatky. Ty okrajove doliny jsou hezke. Mam asi radeji zelene, nez skalnate. Tak vzpominam treba na Zadne Medodoly, to bylo trochu jako ta Mala Fatra.
Mel jsem to moc rad pod Tatrama, ty male osady, jako Vychodna, Hybe a tak. Nevim, jak to vypada dnes, pravdepodobne mizi kosy a kone a pribyvaji cedule s ubytovanim a auta. No, jako za Plicky uz to nikdy nebude...
Prohlizel jsem si vic tvych fotek na Zonerame. Nezvykle videt od tebe barvu