mosoj:
Etrex 30 - když zadám cíl ( ať už bod na mapě nebo souřadnice ) tak k němu vede pořád přímka a na stupnici vidím na metry, jak se k cíly blížím až k 0 = cíl. Cestou mohu využívat různé cesty, terén atd. podle potřeby. Vyloženě naplánovaná a pevně vyznačená cesta po třeba polních nebo lesních cestách nebo značené tur.cesty k cíly, to si neumím představit, protože aktuálně použiji cestu nebo i terén( lesem, loukou ), nábližku, jak to vyhovuje. Ta přímka mě trvale vyznačuje směr k cíly, takže je to úplně v pohodě. Navíc, občas se stane, že hlavně nějaká lesní cesta značená v navigaci, už ani neexistuje ( je už zarostlá hustou vegetací ). Naopak zase někde je cesta, kterou GPS mapa nezná a kterou lze použít. Takže nějak pevně vyznačená cesta v navigaci by byla myslím spíš na škodu. No a u Geocachingu jsou tradičky, finálky ale i stage z velké části úplně mimo cest. Etrex 30 umí americké GPS (WGS 84 ) a Ruský Glonas současně, takže skutečně je schopen za dobrých podmínek ( ale asi zdaleka ne vždy ) přijímat signál 24 družic. Každopádně to zrychluje a zpřesňuje navigaci. Běžně je přesnost na 1m i méně. Ovšem jsou i místa kde je to hned 10 metrů tam a 10 metrů zpátky, ale to je jen málo kdy. Ale to je u všech navigací.

No a Etrex 30 je údajně připraven už i na evropský systém Galieo. Výdrž to má fakt vynikající, používám tužkovky aku Imedion ( Powerex )2100 mAh a těch minimálně 20 hodin ( ale myslím že víc to vydrží ). A hlavně, čitelnost na prudkým slunci je parádní, tam podsvícení úplně vypínám.
Autonavigace má občas nějakej manýr poslat mě do jednosměrky opačně, někdy v cíly prohlásí že cíl je " na pravé straně " a je na levé, ale rozdíl je 3 - 4m. No a stalo se mě asi 2 x, že v obci nějakou uličku " zatarasili ", udělali z ní slepou a Nüvi to nevěděla

. Ale jinak pořád spokojenost.