lasto, ty mne sice ocituješ, ale pak píšeš o něčem jiném. Pomíchal jsi dvě věci. Psal jsem, co je napsané v citaci výše, že jsem hledal VHODNÝ (tzn. ne jakýkoliv) kalendář, který by obsahoval i svátky. Nechápu, proč tohle nefunguje např. u placeného, jinak z mého pohledu velmi slušného aCalendar, když přitom musí jít o naprosto banální záležitost s primitivní databází.
Widget s počasím, který by ukazoval svátky, byla druhá věc. IN počasí mi nevyhovuje. O grafice jsem se ani nezmiňoval, též mi přijde poněkud divoká, ale to je subjektivní věc. Naopak widget vypadal vcelku slušně, jen já zrovna nemám rád ty "HTC" hodiny nebo kdo že s tím přišel. Jsem zvyklý na klasické zobrazení času s dvojtečkou mezi hodinami a minutami bez dalších efektů. Tuzemská data IN počasí používá, to ano, to nikdo ani nerozporoval. Můžu si zobrazit údaje z meteostanice na Strahově (což je sice fajn, ale pro mne naprosto nepoužitelné, už tam nebydlím, jinak by bylo IN počasí první volbou

) nebo pak ještě dvě, někde ve Stodůlkách a už nevím kde přesně, jelikož jsem aplikaci včera odinstaloval. A pak to ukazuje data pro Prahu jako celek, což je nespíš nějaký typ průměru z těch tří hodnot. Nikdo tu nepředpokládá, že na rohu každé pražské ulice je meteostanice, ale nějaká slušná interpolace je určitě lepší než průměr za tři hodnoty. Už jen pro ten pocit

Praha je přecijen rozlohou poněkud velká na to, aby stačilo jedno číslo. Ale samozřejmě, že je to jinak spíš honba za lepším pocitem domnělé větší přesnosti než za reálnými výsledky, to uznávám. Naopak si říkám, že když člověk řeší takovéhle kraviny, tak to znamená, že pořád je ještě dobře, takže mne to i těší
kolego, jinak v tom Android Weather teď zkouším zdroj "OpenWeatherMap beta". Nic jsem o tom zatím nečetl, ale zdá se mi to docela reálné, dává to velmi podobné hodnoty jako Aladin. Ale jak u tebe na horách, to nevím. Jestli tam má vůbec cenu ukazovat nebo předpovídat nějaké hodnoty
Já mám ten svůj widget přeplácaný daty proto, že ráno nemám moc čas a ani náladu se v mobilu nějak hrabat. Většinou jen kouknu ven, je hezky, tak se tak oblíknu a odpoledne toho lituju

Takhle denní předpověd alespoň nepřehlédnu. Ty widgety s počasím to dnes umí víceméně všechny, že tapnutím na určitou jeho oblast otevřeš příslušnou aplikaci (budík, počasí), nebo si aplikaci dokonce můžeš i libovolně zvolit

Což je sice hezké, že existuje takováhle možnost nastavení, ale je to prakticky naprosto nevyužitelné. Jiné, daleko užitečnejší možnosti nastavení, chybí. Ještě se dá všechno významně zlepšovat.
Jaryne, ty Datarty ve východní části Prahy, které jsi uvedl, plus Národní a Smíchov, mám prolezlé taky. Když jsem vybíral TV, tak na Národní mi jeden prodavač vysvětloval, že Samsung s PVA panelem má lepší černou než IPS panel a ukazoval mi to v osvětlené prodejně. Neměl avšak na mysli prosvítání podsvícení skrz LCD matrici, ale použitý filtr na displeji - Panasonic tehdy používal matné obrazovky, které rozptylují světlo a proto nevypadají tak černě jako lesklé panely. Další informace už jsem od něj nepotřeboval

Pak jsem se přesunul na Čerňák s tím, že u nich TV opravdu koupím, pokud mne jí nechají vyzkoušet, že bych si rád sešteloval obraz, protože ty obrazové módy pro obchod jsou zpravidla překonstrastované, přesvícené, přesaturované. Na to mi bylo sděleno, že nemůžou a ani nemají čas každou televizi štelovat. To jsem po nich jednak nechtěl, a druhak potom, co mi tohle prodavač řekl, tak šel dál kecat se svými dvěma kolegy o kravinách, všichni pěkně se založenýma rukama a plni dobré nálady. No možná, že jen prostě nechtěli kšeft. Už jsem tohle v Praze viděl, dokonce zrovna minulý pátek. Něco jsem potřeboval v podvečer udělat, ale nechtělo se mi už sedět v kanceláři, tak jsem se přesunul do jedné blízké hospody, kde jsem v tu dobu seděl sám. Pak tam přišla skupinka čtyř nejspíš rusky mluvících cizinců a všichni se usadili k jednomu stolu. Servírka na ně jen koukla a pak se dál dívala na televizi a nejevila zájem. Asi po dvou nebo třech minutách odešli, takže za nimi jen zasunula židle zpět ke stolu a srovnala jídelní lístky. Hospoda se "Na mýtince" kupodivu nejmenuje