Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod kolega » 02 led 2014 23:00

Také přeji všem ... vše to nej, co si sami přejete. .... Tak jsem se těšil, že si v tom svátečním 15-ti denním volnu konečně trochu zafotím a pak třeba i "zaplavím" fórum fotkama, jak to dělá Jaryn (mimochodem Jaryne díky za to zprostředkování různé městské Vánoční atmosféry), ale nějak jsem se při tom předvánočním shánění dárků a poživatin, nachladil a ne a ne se toho zbavit. A ani to počasí k tomu nějak tady na horách nepřeje. Zatím bez sněhu a jeden slunečný den. Tak alespoň malou PF ku.
Přílohy
PF 2014 ON.jpg
PF 2014 ON.jpg (562.79 KiB) Zobrazeno 6444 krát
Naposledy upravil kolega dne 05 led 2014 10:27, celkově upraveno 1
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 03 led 2014 10:40

Tož kolego, nevyplňoval jsi náhodou testík? ;)
http://mobil.idnes.cz/test-inteligence- ... b_tech_lhr
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod kolega » 03 led 2014 11:54

No jasně, vždyť já jsem ten jedinej Samsung za 47 sec :mrgreen: . .... Ale, no koukal jsem na to ráno, ale pro mne byl spíš jazykový problém rozlousknout otázky, než ty otázky samotné.
kolega

Příspěvekod strom » 05 led 2014 10:10

kolego, co říkáš na tohle?
http://mobil.idnes.cz/apple-iwatch-prob ... b_tech_lhr

Popravdě ani netuším, co ty smartwatch umí kromě zobrazení nějakých notifikací z mobilu a nejspíš jednoduchých možností ovládat mobil typu přijmout či ukončit hovor a ovládat hudební přehrávač. Možná lze na malém displeji obtížně přečíst SMS, ale nějaké další využití, které by stálo za ty prachy (tuším, že to stojí snad kolem 7 k Kč :roll: ), mne nenapadá. Nebo se pletu?
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod kolega » 05 led 2014 10:23

strome: taky se k tomuto druhu zboží stavím skepticky, ať už jde o produkt Sony (asi nejlepší z hlediska cena/výkon), nebo Samsung, které pod tlakem konkurence museli v polovině prosince zlevnit na necelých 5kKč. Apple moc nesleduju, jsou mi krajně nesympatičtí (firma jako celek svým chováním). Vůbec mi rozum nebere, koho chtějí tímto produktem, s těmi vlastnostmi, které to má, oslovit. Vždyť to je k ničemu, tedy pro mne určitě. Jenom další starost navíc s dobíjením (y), i ta výdrž je horší, než u smartfouna, se kterým to má spolupracovat.

strome, nechceš pořádnýho smartfona na slušný peníze ? :mrgreen: Co na to říkáš, zase ti plagiátoři z Číny.
kolega

Příspěvekod strom » 05 led 2014 10:39

Hm. Já když jsem to četl před pár měsíci, jak se výrobci třesou na to, kdo z nich první vyrobí smartwatch, aniž by někdo tehdy zmínil, k čemu takové smartwatch budou dobré, tak už tehdy mne to přestalo zajímat. Jediné, co jsem pak ještě zahlédl, byla právě ta cena 7 k Kč. Že to umí ty notifikace, zobrazení krátkých zpráv nebo jednoduché ovládání mobilu, jsem si spíše domyslel, zatím jsem se nedokopal si o tom něco přečíst. Tak jsem trochu čekal, že mi prozradíš nějakou skvělou fuknci, která mne nenapadla :roll: Takže já s mým bratrem dáváme smartwatch rok, maximálně dva. Leda by se tím dalo přivolat auto, jako to dělal Knight Rider :mrgreen: Ale proč to dělat hodinkama, když ten člověk stejně bude mít mobil v ruce. ;)

No, kolego, pozor, já o něčem podobném i uvažoval. ;) A možná ještě uvažovat budu. Ale jen od ověřeného "plagiátora", což je např. velmi solidní :mrgreen: výrobce Cubot. Mám dost ohlasů od lidí, kteří jsou s jejich mobily spokojeni, jsou dobře odladěné, překvapení se nevyskytují. Uvažoval jsem, že bych něco takového koupil do rodiny, aby si manželka mohla pohodlně surfovat v posteli u kojení, a hlavně abych si to mohl vzít do vany, aby mne tolik netrápilo, že to je ve vlhku. A přinejhorším by se to dalo ještě někam přenést v kapse, respektive se to ještě dá držet jednou rukou. HD rozlišení na 5,7" displej podle mne na běžné prohlížení stačí, ten procesor od MTK to taky utáhne, takže vlastně není moc co řešit. Před použitím mobilu si test v AnTuTu opravdu nedělám, abych se ujistil, že to surfování opravdu zvládne :mrgreen: Trochu mi přijdou úsměvné breky Samsungu, který si stěžuje, že za nižšími prodeji aktuálních vlajkových lodí mohou právě čínští plagiátoři. Kdo se rozhodne koupit originál, koupí originál. Kdo chce funkční telefon za zlomek ceny, koupí "plagiát". Jenže ono o plagiát vlastně vůbec nejde, protože jde o úplně jiné zařízení s jiným HW, který je ve specifikaci správně uveden. O plagiát by podle mne šlo, pokud by to někdo vydával opravdu na Note 3. Jen vzhled (pro mne nijak zajímavý) vypadá podobně a možná grafická nadstavba na Androidem. S tím vzhledem founu si nemá Samsung na co stěžovat, ještě u SII s tím měl, pokud vím, sám problémy se svým věčným rivalem, kterého ale stejně jako ty, zrovna v oblibě nemám.
strom

Příspěvekod kolega » 05 led 2014 11:09

strome: žádnou sqělou funkci, kterou to asi i má, ti neprozradím, také jsem se do hloubky o tento produkt nezajímal. Jakmile jsem narazil na parametr "výdrž", přestalo mne to zajímat. Obyčejné náramkové hodinky mají pro mne větší užitnou hodnotu, než "tohle".

Ale i takové věci se dějí. Na plagiáty zřejmě naletěli i obchodní zástupci z Datartu s plagiátem Galaxy S4. Alespoň se v jedné diskuzi objevil člověk, který měl nějaký problém se svou S4, zakoupenou samozřejmě za výhodnou cenu v Datartu, a když na rady ostatních nainstaloval a spustil softík, který ukázal info o HW, tak bylo všem jasno. Ten nešťastník pak dával na fórum obrázky balení té své S4 a ničím poznatelným, se to nelišilo od originálního balení.
Obávám se, že podobná situace brzo nastane i s tímhle smatrfounem. Jásně, po HW stránce je to jiný přístroj, ale design (a některé vlastnosti) je převzatý do detailu. Ale obávám se, že ani materiálové zpracování nebude příliš kvalitní. Ale nikdy jsem takovou kopii neměl, je to jenom můj odhad.
kolega

Příspěvekod strom » 05 led 2014 11:33

Tak pokud Datart prodal FAKE, tak už bych u něj nikdy nic nekoupil. Což se ostatně ani nechystám díky jejich namyšleným prodavačům, kteří nic neumí a jsou líní cokoliv udělat kromě předříkání naučených marketingových blábolů. Alespoň já mám takové zkušenosti s některými pražskými Datarty. Možná mám jen smůlu, ale do jiného města kvůli Datartu jezdit nebudu.

To ten fake obdrželi od oficiálního zastoupení pro ČR nebo kde ho vzali?

Jinak na čínských mobilech, které se inspirují vzhledem úspěšných mobilů Samsungu, není nikde napsáno Samsung. Buď tam není nic nebo je tam uvedené skutečné jméno výrobce. Nemám nic proti tomu pořídit si nějaké MTK zařízení, které (bohužel) vypadá jako nějaká mobilní vlajková loď, pokud to beru jako užitečný přístroj za malé peníze na použití spíše doma. Něco jiného by bylo, kdybych se s tím kasal na ulici někde na Čerňáku mezi obyvateli, kteří tam chodí v teplákách, že mám skutečný Note3 :mrgreen: Myslím, že v takovém případě bych si ty tepláky zasluhoval taky :mrgreen:

EDIT: Aha, pak se asi ve fabrikách, kde si nechá Samsung dělat mobily, vyrábí po nocích i plagiáty a někdo to popletl :mrgreen: Pak ale nevím, zda nešlo spíše o korejský než čínský plagiát :roll:
strom

Příspěvekod kolega » 05 led 2014 11:59

strome: no mě to taky nevadí, že se tyhle věci kopírují, ostatně na tohle téma jsme zde již několikrát diskutovali. ... Také nemám ten mobil, abych na někoho někde dělal ramena, jen málo lidí ví, že mám Nota3. Naopak to teď vypadá, že se snažím spíše kamuflovat design Note3, aby nebyl k poznání :mrgreen: . K vánocům jsem si totiž nadělil pouzdro, viz obrázky, pod které se mi vejde i indukční cívka (čínská :D ) pro to bezdrátové nabíjení, aniž by vytvořila na zadní straně nějakou bouli. Pěkně to chrání proti nárazu při případném pádu a zakrývá i objektiv fotoaparátu. Pro mé nošení po kapsách ideální (n).
Přílohy
LN121212.jpg
LN121212.jpg (358.35 KiB) Zobrazeno 6274 krát
LN121219.jpg
LN121219.jpg (263.79 KiB) Zobrazeno 6274 krát
kolega

Příspěvekod strom » 05 led 2014 19:25

kolego, zrovna dnes jsme hledali pro manželku do mobilu vhodný kalendář, který by ukazoval i svátky. Marně. Mně se líbí aCalendar, ale ten svátky neumí. Vůbec s těmi kalendáři jsem měl dost problém, protože jsem měl vytipované tři, z nichž každý umí něco, co jsem chtěl a zároveň každý má něco, co nechci.
A pak jsme pokračovali widgetem na počasí, aby vypadal tak nějak normálně a aby též zobrazoval u hodin, kdo má zrovna svátek. A opět se moc nedařilo. Našel jsem In Počasí, ale ten zas bere Prahu jako celek anebo asi tři oblasti a např. večer ukazuje informace typu "v poledne se rozfouká čerstvý vítr". Vcelku by mi vyhovoval Android Weather (viz screenshot). Mám ho trochu přeplácaný informacemi, např. ten řádek s hodinovou předpovědí se dá vyhodit pryč, ale jinak je vcelku decentní. Jediné, co mi vadí, jsou zdroje předpovědi, které mi přijdou občas trochu mimo. Takže asi zase nepoužitelné. Škoda, že nějaký použitelný widget neudělali v ČHMÚ k Aladinovi.
No, máme to teď problémy s těmi smartfouny, že? :mrgreen: Však až se objeví Jaryn, tak nám vysvětlí, jak to je ;) (n)
Přílohy
Screenshot_2014-01-05-18-59-41.png
Screenshot_2014-01-05-18-59-41.png (651.32 KiB) Zobrazeno 6240 krát
strom

Příspěvekod Jaryn » 05 led 2014 19:33

Pár zimních lednových fotek :roll: To parkoviště nějak moc nechápu :(

Strome, to by jsi nemohl nakupovat nikde. Tvoje zkušenosti mám také snad ze všech velkých prodejen. Na Národní v Datartu (je takový malý) jsem nedávno koupil futrál na tablet. Pasuje úplně přesně, ještě má kapsičku, kam dávám mobilní modem s WiFi. Ale musel jsem to risknout, protože futrál je určený na tablet 7" a já mám 8,3". V jednom velkém super elektru jsem platil kartou. Leč terminál mě vyzval jen k potvrzení platby, která se však na displeji nezobrazila. Prý mají ještě starý terminál :mrgreen: Takže na obrovské ploše nejmodernější elektronika a platba přes zastaralý terminál :?: V jiném super elektru mají u LCD televizí napsáno, že technologie zobrazení : LED. S touto technologií zobrazení tam nemají však ani jediný televizor. V jiném nebyl chlapec ochotný vyzkoušet, zda se můj tablet do futrálu vleze. Jiní zase neví, jak velkou externí kartu zařízení podporuje. No, raději se neptám a dopředu vše někde nastuduji :mrgreen: Datart Znám v Prazé jen na Černém Mostě, Národní, Chodově, Pankráci, Smíchově (Anděl), Vysočanech (Harfa) a Letňanech. Jinak je snad všude. :roll:
Přílohy
P1660559.jpg
P1660559.jpg (749.6 KiB) Zobrazeno 6250 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6.3 mm
Čas expozice: 1/50 sec.
Clona: F/3.1
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
P1660541.jpg
P1660541.jpg (446.34 KiB) Zobrazeno 6250 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 29.5 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/3.7
ISO: 125
P1660537.jpg
P1660537.jpg (598.11 KiB) Zobrazeno 6250 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 36.9 mm
Čas expozice: 1/40 sec.
Clona: F/4
P1660534.jpg
P1660534.jpg (712.82 KiB) Zobrazeno 6250 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 5.2 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
P1660498.jpg
P1660498.jpg (569.9 KiB) Zobrazeno 6250 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.5 mm
Čas expozice: 1/640 sec.
ISO: 800
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod kolega » 06 led 2014 06:24

strome: no s widgetem, který by ukazoval počasí a případně i další věci jsem se po několika pokusech ustálil na widgetu, který napodobuje ty sklápěcí drážní hodiny, které prosluly u tlf.zn. HTC. Jmenuje se Beatifull Widget, podrobnější info, ani výhled na 5 dní nemám vytažený na plochu, protože se na něj dostanu klepnutím na mráček pod hodinama. Stejně tak na další věci, jako na kalendář, budík / stopky / hodiny. Vše lze nastavit. Ale máš pravdu, že je potíš s věrohodným zdrojem informací o lokálním počasí. Tyto aplikace všechny spoléhají na zahraniční zdroje a ty jsou většinou na regionální úrovni mylné, nebo zpožděné. Jak říkáš, škoda, že nevyužívají info z ČHMU (jako toho Aladina), které já samozřejmě také používám ve formě widgetu radaru a několika ikonek na jedné samostatné ploše founa, vše přímo od ČHMU.
Co se týká svátků, tak na to jsem míval speciální apku, widget byl jen jako průhledný pruh, který zobrazoval svátek a datum a den v týdnu. Ale ani to už nepoužívám.
kolega

Příspěvekod **lasta » 06 led 2014 08:18

strom píše:kolego, zrovna dnes jsme hledali pro manželku do mobilu vhodný kalendář, který by ukazoval i svátky. Marně.

V příloze posílám odkaz widget počasí, který používá tuzemská data ČHMÚ a ukazuje svátky.

https://play.google.com/store/apps/deta ... dget&hl=cs

http://www.in-pocasi.cz/android/

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
**lasta

Příspěvekod kolega » 06 led 2014 08:36

**lasta: ale strom o tom In-Počasí psal, že mu nevyhovuje pro hrubé info o počasí v Praze .... já ho také kdysi zkoušel a má nespokojenost tkvěla zase v té poněkud infantilní grafice a také ve vytěžování CPU (zkoušel jsem to ještě na S2) :D Prostě zatím pro mne (a asi ani pro stroma) úplně ideální aplikace pro tohle není :D .
kolega

Příspěvekod **lasta » 06 led 2014 08:58

kolega píše:**lasta: ale strom o tom In-Počasí psal, že mu nevyhovuje pro hrubé info o počasí v Praze .... já ho také kdysi zkoušel a má nespokojenost tkvěla zase v infantilní grafice a vytěžování CPU (zkoušel jsem to ještě na S2) :D Prostě zatím pro mne (a asi ani pro stroma) úplně ideální aplikace pro tohle není :D .

Nejde o tebe a ani o nick Strom, nebuď narcisistní. ;)
Já sem sem dal odkaz kvůli nepravdivým poznámkám v diskusi, kdy diskutující tvrdí, že není widget počasí , který by používal o počasí tuzemská data a neukazuje tuzemské svátky.
Existuje a já jsem na aplikaci dal odkaz. Vlákno čte veřejnost a tak je správné ji pravdivě informovat.

Tvé názory na infaltilnost grafiky je úsměvná, protože používáš stejnou , ale ze zahraničních zdrojů a vytěžování procesoru u jakéhosi přístroje je tvůj amatérský názor :P. Pokud někdo chce v Praze předpověď počasí po ulicích , je to jeho přání, které ale nekoresponduje s realitou. Poskytovatel je tam sice může dopsat, ale to je asi tak všechno.Pravdivé to nebude. Je to jen odkaz na posici v rámci telefonní sítě zjištěné googlem :roll: :lol:
Naposledy upravil **lasta dne 06 led 2014 09:32, celkově upraveno 2
**lasta

Příspěvekod kolega » 06 led 2014 09:28

No vidím **lasto, že jsem udělal velkou chybu, že jsem sám sebe neposlechl a zareagoval na Tebe, i když vím, že jsi "starý známý", docela nepopulární (mírně napsáno) diskutér. Promiň už to neudělám ;) .
kolega

Příspěvekod **lasta » 06 led 2014 09:30

Neprominu.
**lasta

Příspěvekod kolega » 06 led 2014 10:45

strom: včera si se mne ptal na ty hodinky, já dnes narazil na tento článek 6 důvodů proč chtít chytré hodinky :mrgreen: - tak tam třeba budou informace, po kterých toužíš a ani o tom třeba ještě nevíš.
kolega

Příspěvekod strom » 06 led 2014 10:54

**lasta píše:
strom píše:kolego, zrovna dnes jsme hledali pro manželku do mobilu vhodný kalendář, který by ukazoval i svátky. Marně.

V příloze posílám odkaz widget počasí, který používá tuzemská data ČHMÚ a ukazuje svátky.

https://play.google.com/store/apps/deta ... dget&hl=cs

http://www.in-pocasi.cz/android/

lasto, ty mne sice ocituješ, ale pak píšeš o něčem jiném. Pomíchal jsi dvě věci. Psal jsem, co je napsané v citaci výše, že jsem hledal VHODNÝ (tzn. ne jakýkoliv) kalendář, který by obsahoval i svátky. Nechápu, proč tohle nefunguje např. u placeného, jinak z mého pohledu velmi slušného aCalendar, když přitom musí jít o naprosto banální záležitost s primitivní databází.

Widget s počasím, který by ukazoval svátky, byla druhá věc. IN počasí mi nevyhovuje. O grafice jsem se ani nezmiňoval, též mi přijde poněkud divoká, ale to je subjektivní věc. Naopak widget vypadal vcelku slušně, jen já zrovna nemám rád ty "HTC" hodiny nebo kdo že s tím přišel. Jsem zvyklý na klasické zobrazení času s dvojtečkou mezi hodinami a minutami bez dalších efektů. Tuzemská data IN počasí používá, to ano, to nikdo ani nerozporoval. Můžu si zobrazit údaje z meteostanice na Strahově (což je sice fajn, ale pro mne naprosto nepoužitelné, už tam nebydlím, jinak by bylo IN počasí první volbou ;) ) nebo pak ještě dvě, někde ve Stodůlkách a už nevím kde přesně, jelikož jsem aplikaci včera odinstaloval. A pak to ukazuje data pro Prahu jako celek, což je nespíš nějaký typ průměru z těch tří hodnot. Nikdo tu nepředpokládá, že na rohu každé pražské ulice je meteostanice, ale nějaká slušná interpolace je určitě lepší než průměr za tři hodnoty. Už jen pro ten pocit :mrgreen: Praha je přecijen rozlohou poněkud velká na to, aby stačilo jedno číslo. Ale samozřejmě, že je to jinak spíš honba za lepším pocitem domnělé větší přesnosti než za reálnými výsledky, to uznávám. Naopak si říkám, že když člověk řeší takovéhle kraviny, tak to znamená, že pořád je ještě dobře, takže mne to i těší :mrgreen:

kolego, jinak v tom Android Weather teď zkouším zdroj "OpenWeatherMap beta". Nic jsem o tom zatím nečetl, ale zdá se mi to docela reálné, dává to velmi podobné hodnoty jako Aladin. Ale jak u tebe na horách, to nevím. Jestli tam má vůbec cenu ukazovat nebo předpovídat nějaké hodnoty :D
Já mám ten svůj widget přeplácaný daty proto, že ráno nemám moc čas a ani náladu se v mobilu nějak hrabat. Většinou jen kouknu ven, je hezky, tak se tak oblíknu a odpoledne toho lituju :mrgreen: Takhle denní předpověd alespoň nepřehlédnu. Ty widgety s počasím to dnes umí víceméně všechny, že tapnutím na určitou jeho oblast otevřeš příslušnou aplikaci (budík, počasí), nebo si aplikaci dokonce můžeš i libovolně zvolit :mrgreen: Což je sice hezké, že existuje takováhle možnost nastavení, ale je to prakticky naprosto nevyužitelné. Jiné, daleko užitečnejší možnosti nastavení, chybí. Ještě se dá všechno významně zlepšovat.

Jaryne, ty Datarty ve východní části Prahy, které jsi uvedl, plus Národní a Smíchov, mám prolezlé taky. Když jsem vybíral TV, tak na Národní mi jeden prodavač vysvětloval, že Samsung s PVA panelem má lepší černou než IPS panel a ukazoval mi to v osvětlené prodejně. Neměl avšak na mysli prosvítání podsvícení skrz LCD matrici, ale použitý filtr na displeji - Panasonic tehdy používal matné obrazovky, které rozptylují světlo a proto nevypadají tak černě jako lesklé panely. Další informace už jsem od něj nepotřeboval :mrgreen: Pak jsem se přesunul na Čerňák s tím, že u nich TV opravdu koupím, pokud mne jí nechají vyzkoušet, že bych si rád sešteloval obraz, protože ty obrazové módy pro obchod jsou zpravidla překonstrastované, přesvícené, přesaturované. Na to mi bylo sděleno, že nemůžou a ani nemají čas každou televizi štelovat. To jsem po nich jednak nechtěl, a druhak potom, co mi tohle prodavač řekl, tak šel dál kecat se svými dvěma kolegy o kravinách, všichni pěkně se založenýma rukama a plni dobré nálady. No možná, že jen prostě nechtěli kšeft. Už jsem tohle v Praze viděl, dokonce zrovna minulý pátek. Něco jsem potřeboval v podvečer udělat, ale nechtělo se mi už sedět v kanceláři, tak jsem se přesunul do jedné blízké hospody, kde jsem v tu dobu seděl sám. Pak tam přišla skupinka čtyř nejspíš rusky mluvících cizinců a všichni se usadili k jednomu stolu. Servírka na ně jen koukla a pak se dál dívala na televizi a nejevila zájem. Asi po dvou nebo třech minutách odešli, takže za nimi jen zasunula židle zpět ke stolu a srovnala jídelní lístky. Hospoda se "Na mýtince" kupodivu nejmenuje :roll: :mrgreen:
strom

Příspěvekod strom » 06 led 2014 11:26

kolega píše:strom: včera si se mne ptal na ty hodinky, já dnes narazil na tento článek 6 důvodů proč chtít chytré hodinky :mrgreen: - tak tam třeba budou informace, po kterých toužíš a ani o tom třeba ještě nevíš.

kolego, nejsou tam :roll: :mrgreen:

Zobrazení notifikací je možná fajn. Nevím, jestli bych to potřeboval mít zrovna na hodinkách, ale budiž. Spíš kdybych dělal na chalupě nějakou manuální práci, kde mobil položím někde opodál, abych si ho nezničil, by se mohly hodit. Ale na to by asi nestačil BT. A navíc by hrozilo, že si zničím hodinky. Krom toho se při práci na vsi nenechávám rušit hovory a maily, vše pěkně počká.

Na ovládání hudby při poslechu venku mám hands free ovladač. Na přijetí hovoru mám handsfree ovladač, pokud mám sluchátka v uších a nemusím mluvit do hodinek (pokud to vůbec umí), jinak ale raději mluvím přímo do telefonu. Jen si tedy ještě musím vyhledat konečně tu aplikaci, která do sluchátek řekne, kdo zrovna volá, aniž bych musel mobil tahat z kapsy či zvedat hovory naslepo.
Zapínat wifi či data přes hodinky je fajn, ale v mém případě pokud tohle udělám, tak s mobilem většinou chci něco dělat, takže ho stejně vezmu do ruky. Bohužel už nesportuji a hlavně jsem nikdy ani neběhal, takže statistiky o spálených kaloriích a tepu bych asi nevyužil. Takže na mne zbývá asi jen ta funkce, že mi hodinky ukáží, kolik je hodin. A mám pocit, že už v devadesátých letech byl technický pokrok takový, že se digitálky prodávaly za 50 Kč. Takže max. za 200 Kč bych ty smartwatch bral. Ale hlavně, já nesnáším na ruce hodinky :mrgreen:
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem