NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod kolega » 20 pro 2013 07:56

strome: Samozřejmě u mého Samsungu je klávesnice, která jde použít v různých režimech (mezi nimi jde jednoduše přepínat), jedním z nich je i pokročilá predikce českých slov, navíc její vlastnosti jsou uživatelsky široce nastavitelné, tak že když mne z toho něco otravuje, tak to vypnu. Ale používám spíš, jak jsem už zmínil, režim hlasového převodu do textu, to v případech, že jsem v dosahu wifiny, což jsem většinu dne, pokud ovšem nešpacíruju dom.
Jinak na Googleplay mám už cca od 2010 uloženou kreditku a běžně tam tak aplikace kupuju. Není jich zase moc, ale ty grátis jsou plné reklam a to mi nevoní. A zatím mi nikdo kreditku nevyčistil, určitě to mají ošetřené.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod Jaryn » 20 pro 2013 13:46

Vzhledem k ruznym podvodum, nechci pokud mozno riskovat.

http://aktualne.centrum.cz/domaci/polit ... osition-16
Tentokrat s vladou vyjimecne soulasim. Nevim, zda by pruvod heterosexualu nezatrhla policie, pokud by se treba v Praze projevovali podobne jako homosexualove. Myslim, ze zcela urcite ano. Obecne se prava mensin prehaneji se vsemi jejimi dusledky :roll:
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 20 pro 2013 14:11

Jaryne, nevím. Olympijské hry mají určitý přesah, není to jen nějaká "školní soutěž", kdy se sjede pár lidí, zaběhaj si nebo si zalyžují, daj svačinu a jedou domu. Váže se to k historii olympijských her vůbec. Proto se na druhou stranu nedivím, že někdo spojí tuhle záležitost zrovna s OH, pokud se navíc konají v dané "problematické" zemi.

Průvody homosexuálů v zemi jako je ČR, kde je umožněno registrované partnerství, moc nechápu. Ani nevím, jestli to bývají průvody protestní nebo oslavné. Snad spíš to druhé. Ale chápu někoho, že protestuje, když je homosexuál a hrozí mu za to vězení. Tipuju, že někde dnes možná ještě i smrt.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 20 pro 2013 14:48

Strome, nejak mi to zavani vydiranim.
Loni jsem se na ten pruvod ze zvedavosti sel podivat a cely si ho pofotil, abych se mohl v klidu zamyslet, o cem to vlastne je. Protestni urcite nebyl. Myslim, ze kdybych timto zpusobem demonstroval na verejnosti za sva jakakoli prava ja, tak me okamzite sbali nebo si budou ostatni tukat na celo. Kdo haji treba prava bezdomovcu ? Vidam jich ve vsech mnou navstivenych mestech stale vice. Urcite maji jine starosti nez homosexualove. :( I na Hlavnim nadrazi jsem videl, jak prebiraji odpadky a jsou stastni, kdyz najdou treba zbytek sucheho rohliku. Na protest nepojedu na OH (y) :( :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod strom » 20 pro 2013 15:45

Jaryne, a kdo omezuje práva bezdomovců, aby bylo možno jejich práva hájit? :)
Já se o tyhle věci (práva homosexuálů) ani nechci zajímat, to si musí vybojovat jiní, pokud něco chtějí. Často to zavání populismem, to souhlasím. Mám jiné věci na starosti a poslední dobou plnou hlavu všeho. Tohle nechám koňovi, tomu se do ní snad ještě tohle vejde :mrgreen:
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod kolega » 20 pro 2013 15:49

Hošani, taky to mám za vydírání té většinové - normální společnosti. Sice mě tyhle lidi nevaděj, jsou to tvorové, jako ostatní a mají právo na svůj způsob života. Jsem pro jejich toleranci, ale naprosto ne pro jejich zvýhodňování, natož pak pro jakoukoliv popularizaci, podobně jak to zde mají zařízeno třeba naši tmavší spoluobčané, kteří úspěšně dlouhodobě parazitují na nás všech a ještě se z nich rekrutuje většina drobných zlodějíčků. To jsou ale pouzí parazité, společnost jenom obtěžují, ale s těmi přihřátými je to však pro společnost daleko nebezpečnější.
Ať už to je tak, nebo tak, je to proti přirozenosti, tzn. proti přírodě a znamená to jedno: pokud se bude množství těchto jedinců díky jejich jakékoli podpoře zvětšovat, tedy bude se stále více lidí pocházejících původně z té "normální" společnosti přidávat k té homosexuální, tak taková společnost je na nejlepší cestě ke svému konci, tedy zániku. Ale ani ta tolerance by se neměla přehánět, ono se neříká jen tak do větru, že "Všeho moc, škodí!" :mrgreen: I jiní tvorové na Zemi s námi žijící, pečují o genetickou čistotu svého druhu a tím o zachování svého rodu, mají to tak přirozeně dané, tak proč se člověk této péče s nějakých pohybných pseudohumánních důvodů dobrovolně zříká? Respektive jsou lidé, kteří se snaží ve společnosti o totéž, vysmívání a různě nazývání i označováni a někde dokonce i kriminalizováni. ... Putina sice nemusím, jeho způsob vlády je čím dál tím více autoritářský, ale jeho snaha v této oblasti mi je sympatická.
kolega

Příspěvekod strom » 20 pro 2013 16:24

kolego, to vypadá, že sis dal k večeři konspirační kaši :mrgreen:
Já nevím, proč by se heterosexuálové měli přidávat k homosexuálům. Alespoň já nic takového neplánuju :mrgreen: Asi jsem nepochopil, co máš na mysli, ale to není až tak důležité...
Jinak homosexualita asi přirozená je, pokud se tak člověk přirozeně narodí a nepřivodí si to až v průběhu života nějakýma přáškama, drogama, chlastem a já nevím čím.
I děti, které by jinak vyrůstaly v děcáku s kdovíjakou budoucností, bych jim klidně svěřil. Proč ne? Někde vychovává děti jenom matka... nebo chlap... nebo babička nebo nikdo = děcák, a to taky není přirozené. Já bych prostě tak nepanikařil. Ale akce homosexuálů opravdu nesleduju, nemám na takové věci čas, ani mne to nezajímá. Je to jejich záležitost, takže si to musí pořešit sami. Až tím budou omezovat mne, moji rodinu či většinu společnosti (což mi nepřijde, že by jim o to šlo), tak se zapojím, uděláme průvod a Jaryn to nafotí (n)
strom

Příspěvekod strom » 20 pro 2013 16:30

Ty kolego, nejsi doufám pravidelným čtenářem Okamury? :mrgreen:

To bych mohl namítnout, že lidé se vzdali péče o "genetickou čistotu" tím, že vymysleli léky a umějí operovat lidské tělo. Kdoví, pak bychom si třeba ani nepokecali v této diskuzi, protože jsme mohli být dávno mrtví nebo se nemuseli ani narodit. Tohle jsou diskuze, do kterých bych se raději vůbec nepouštěl. Nějaký průvod či protest homosexuálů je proti tomu úsměvná záležitost a na společnost to nemá žádný vliv.
strom

Příspěvekod kolega » 20 pro 2013 16:37

strome, to co píšeš mi je jasné a tolerovatelné, ale jen to. I mezi zvířaty se vyskytují takoví jedinci, kteří nějak "vybočují z řady", ať už svou sexuální orientací, či nějakou barevnou odlišností (albíni a pod. exoti), ale jsou ostatními ze svého společenství vytěsněni a hynou v osamění a hlavně nedostanou žádnou šanci se množit! Ale jasně, člověk přece není zvíře, tak už z tohoto titulu se musí k těmto lidem chovat jinak - lidsky. Otázka je, je-li mu to, v dlouhodobém časovém horizontu, prospěšné :|.
kolega

Příspěvekod Jaryn » 20 pro 2013 16:38

Strome, ty z toho mas curinu, ale ja se obcas s temi bezdomovci i bavim. Muzes to zkusit i ty. A mas to kousek. Staci kdyz prejdes Hlavku most smerem ke stanici metra Vltavska. Pokud se budes k nim chovat slusne, tak ti podaji i ruku ;) Myslel jsem jejich prava, aby se temi bezdomovci nestali. Ano, nekteri si za to mou sami. Nikoli vsak vsichni. A nektere nase spoluobcany jako bezdomovce takrka nevidam. Tot smutna realita. Zastavam se jich pres to, ze mi nekteri zpusobili uz nemale skody. Ale to je take chyba v tom, ze sberny vykoupi snad cokoli. Mozna i toho Zizku s hrebcem z Vitkova (y)
Jaryn

Příspěvekod strom » 20 pro 2013 16:46

kolego, ono to tak v podstatě je i mezi lidmi. Tohle už je poněkud drsný, ale zareaguju tím na tvou myšlenku: kdo se těší na to, že se ožení či vdá za postiženého člověka a zplodí s ním děti? V podstatě to funguje stejně jako u zvířat a takový člověk, který vybočuje nějakou "vadou", je pro okolí obecně méně atraktivní. A koneckonců ani homosexuálové se množit nemohou. To dítě, které by jim bylo svěřeno do opatrovnictví, zplodil někdo jiný. Takže i u lidí existuje tahle funkce "samoopravy" pokračujícího genomu. Nevím, jestli takováhle samooprava genomu bude stačit na nemoci, které budou způsobeny současnými vybranými lahůdkami v potravinářství, které jsou plné chemie, o které zatím nikdo neví, jak se bude projevovat v dlouhodobém horizontu. Pak možná budeme najednou s vadami všichni, resp. naše děti a to budeme zírat :!:
strom

Příspěvekod Jaryn » 20 pro 2013 16:54

Strome, takze neucast Obamy na OH povazujes za usmevne :mrgreen: Ja ano. Ale moc nerozumi tomu, ze homsexualita je normalni a treba pedofilie ne ? Akorat ze jde uz o spolcensky nebezpecnou uchylku. Vzdyt to patri do v podstate stejneho pytle. Mne se nelibi ani akce, ktere se udajne mela ucastnit i prvni slecna. Vseho opravdu moc skdodi. Proste, primerene, primerene, primerene.
Jaryn

Příspěvekod strom » 20 pro 2013 16:57

Jaryne, čurinu z toho nemám. I bezdomovci mají určitě své nadace a lidi, kteří se jim snaží pomoci. To, že někdo pobírá sociální dávky třeba na úkor těch bezdomovců, to je jiná věc. Jenže spravedlnost pro každého jedince ve společnosti zajistit bohužel asi nejde a nepůjde.
strom

Příspěvekod strom » 20 pro 2013 17:07

Jaryne, já události okolo OH nesleduju, ani kdo tam pojede, nepojede a proč a je mi to jedno. Nemám na to čas.

Já bych řekl, že přirozené je vše, i vady a chyby. Nevím, jak jste došli k tomu, že přirozené je jen to bezvadné, bezchybné. Bezvadné a bezchybné = ideální (asi...). Přirozené = takové jaké to je.

Srovnávat pedofilii a homosexualitu je dost podivná úvaha. Zdravý, krásný člověk, heterosexuál, který krade (a že jich tu máme), škodí ostatním a je za to potrestán. Nikdo mu nezakáže množit svůj genom s obavou, že stvoří dalšího chňapku :mrgreen: Nebo vraha... Pedofil, pokud uškodí, bude za to potrestán také. Homosexuál si najde homosexuála, žijou spolu a nikomu neškodí. Přijde mi, že z homosexuálity dělají zbytečnou vědu "obě" strany.
Naposledy upravil strom dne 20 pro 2013 17:10, celkově upraveno 1
strom

Příspěvekod Jaryn » 20 pro 2013 17:09

Ja spis vidim nadace, ktere se snazi pod zastitou pomoci prizivit, vydelat na tom. O nekterych ubytovnach radeji pomlcim. A co je spravedlnost ? Co je podle zakonu nebo co je moralni a opravdu spravedlive ? Navic casto slychavam, ze i to psane pravo je pro bezne obcany tezko vymahatelne. Co teprve ti bezdomovci ? Naopak nekde staci nevhodne slovo a je jasne, o jaky trestny cin jde.
Jaryn

Příspěvekod strom » 20 pro 2013 17:14

Jaryne, já myslím, že spravedlnost je pouze hypotetický pojem. Takových existuje víc, jako například dokonalý přímočarý setrvačný pohyb anebo dokonale tržní a konkurenční prostředí :mrgreen:
Předpokládám, že někdo dávno logicky odvodil, že spravedlnost existovat nemůže. Zákony se o spravedlnost marně snaží. Navíc, pokud právě nad tou morálkou a zdravým rozumem vítězí v právu asi často právě to slovíčkaření, které třeba úplně převrací logiku věci... Je evidentní, že společnosti o tu "spravedlnost" až tak moc ani nejde.
strom

Příspěvekod Jaryn » 20 pro 2013 17:21

Kurňa, tož to sme to tu včíl roztočili :mrgreen: OH mě také nezajímají. Kdeže jsou ? :mrgreen:
A že srovnávám nesrovnatelné ? Nevím, ale o pedofili je občas slyšet z míst, kde by měli mít strach nejen ze zákonů, ale hlavně z Boha. A Bůh to vidí, a nic. Takže když nic, tak je to v pořáku ?
Jaryn

Příspěvekod strom » 20 pro 2013 17:24

Jaryne, zajímavá úvaha. No když nic, tak asi je vše ok :mrgreen: Anebo to je první opravdu prokazatelný důkaz toho, že Bůh, jakožto nějaká dohlížející "osoba", neexistuje.
strom

Příspěvekod Jaryn » 20 pro 2013 17:32

Strome, tak nějak. Pochopil jsi to správně, co jsem tím chtěl říci. (n)
Jaryn

Příspěvekod strom » 20 pro 2013 18:58

Jaryne, tos měl napsat hned na začátku, pokud ti šlo jenom o tohle a nemuseli jsme tu napsat asi 20 zbytečných příspěvků o něčem jiném :-D
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem