NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod strom » 18 pro 2013 07:41

Jaryne, tohle delaj v tom metru vsichni. Kdyz nekdo dobehne, tak skonci ve dverich, protoze mu staci, ze nastoupi sam.. S timhle mivam problem pravidelne. Absurdni na tom je to, ze lidi dobihaji metro rano, kdy jezdi snad po 90 vterinach a blokuji dverim v zavreni. Asi si neuvedomuji svymi hlavinkami, ze tim rozhazuji dopravu po cele trase :(

Jinak adminovi i ONovi opet (n)
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 18 pro 2013 09:42

Strome, tentok mladik nedobihal. Nastupoval na Hlavaku pekne pomalu se zrakem uprenym na mobil a roloval v menu. Vystoupil podobnym zpusobem hned na Florenci. Metrem jezdim malo, ale nemam pocit, ze by to delali vsichni, byt mnozi zustanou stat i nekolik moc zastavek ve dverich ci si tam rovnou sednou na zem. Nejlepsi je chodit pesky. Mimo centrum byva skoro liduprazdno. :D
Forum take chvalim (n)
Dnes je nastesti mlha, stejne mi dochazi kinofilm a jsem dost nachlazeny :cry:
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 18 pro 2013 11:27

Zde zajímavé shrnutí technických důvodů ukončení výroby plazem. Vyjádřil se k tomu i nějaký zaměstnanec Panasonicu.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/4k-plasm ... 133417.htm
Nejen vlezlý marketing kolem LCD TV, že úspora energie je ten nejdůležitější parametr při výběru TV. Ale i technické limity při výrobě tak malých pixelů při nastupujícím bláznivém trendu 4k rozlišení. Současná nejmenší Full HD plazma s nejmenšími pixely má úhlopříčku 42", takže i 65" je na 4k rozlišení stále malá TV. Tahle honba za nesmyslně velkým rozlišením , které se aplikuje už u 50" televizorů, kde nemá prakticky vůbec žádný význam, mi taky rozčiluje. No a druhý důvod samozřejmě spočívá v ekologických nařízeních EU, jelikož případné menší pixely plazmy, pokud by se je podařilo vyrobit, by pro vygenerování stejného jasu vyžadovaly větší spotřebu a to už by nesplňovalo to nařízení z roku 2010 o maximální spotřebě TV obrazovek. :roll: V tomhle světle jsem kolego fakt zvědav, kdy se úředníci začnou zajímat o ty bezdrátové nabíječky. Zatím jim to opravdu asi nesecvaklo. Možná i proto, že je sami rádi používají.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 18 pro 2013 11:44

Tak v lednu byla prezidentská volba. Každý z kandidátů měl svoje "fanoušky". Ti Schwarzenbergovo "prohráli" a mám pocit, že to tak nějak vzali a byl klid. Když se ale někdo otře o poloboha Bechera, tak se najednou začnou praktikovat ty nejspodnější lidské ubohosti jak za minulého režimu. (y) (y) (y)

http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy ... position-1
strom

Příspěvekod kolega » 18 pro 2013 11:58

No tak nějak to popsal Jaryn, že někde se šetří o pomocí podivných zákazů a nařízení a jinde se ta el. energie zase vyplýtvá na věci, které jdou řešit elegantněji. Taky mě to štve ta EU a její nesmyslná, nelogická a vlastně pak i neekonomická nařízení.

Teď se mi dokončilo úplné nabíjení founa, který jsem provedl tím bezdrátovým nabíjením. Stručně řečeno: nabíjel jsem 270minut, (4,5 hod) od 15-100%, tedy rychlostí cca 1% za 3 min.
Z dodaného nabíjecího zdroje 5V/2A teklo do nabíjecí podložky (vysílače) 1,48A, tedy 7,4W, ale samotný zdroj při deklarované účinnosti 75% si ze sítě vzal 9,87 W. Samotná indukční cívka v mobilu má pro převod indukovaného napětí na DC deklarovanou účinnost 70% a pokud vydá při 5V nabíjecí proud 650mA, což je 3,25W (a to je pravda, sice nepotvrzená měřením, ale skutečností, že tohle nabíjení trvalo stejně dlouho, jako s nabíjecím zdrojem o výstupním proudu právě těch 650mA, který mám k BT sluchátkům), tak se v přijímací cívce indukuje výkon 4,64W.
Z toho plyne, že ztráty rozptylem jsou necelé 3W. ALE celková účinnost celého zařízení sestávající z pulzního převodu AC/DC v napájecím zdroji, vf vysílače, transformace, vf přijímače, převodu AC/DC, je nakonec jenom cca 33%. Což je ještě méně, než jsem doufal.

Prostě tím wirellessem se 2/3 energie promarní. Zatím co nabíjením běžným AC/DC pulzním zdrojem má účinnost minimálně 75% !! No ta podložka byla při nabíjení celkem slušně ohřátá, cca 45°C a mobil samozřejmě od ní také byl vyhřátý. Na nějaké příležitostné dobití (o nějaké to %) founa v kanclu, nebo vedle domácího PC je to asi dobrý, ale na plnohodnotné nabíjení raději dodaný nabíjecí zdroj.
Naposledy upravil kolega dne 18 pro 2013 12:15, celkově upraveno 1
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod kolega » 18 pro 2013 12:04

strom píše:http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy/clanek.phtml?id=797726#utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=B&utm_term=position-1

Jo, taky jsem to ráno četl, ale nevidím tam stále žádnou diskuzi. No prostě zemanovi přívrženci a jeho různí vlivní vlezdoprdelkové teď zařídili, aby si to ti podnikatelé z toho penzionu pořádně zapamatovali, že se takto projevili vůči jejich polobohu. Tohle, tedy až chorobná mstivost, je jedna ze dvou základních povahových, nebo snad charakterových vlastností lidí s totalitním smýšlením (ta druhá je lež), znám tohle jednání ještě celkem živě z naší obce. Nedokáží se smířit s jakoukoliv kritikou a hlavně ji nejsou schopni ani přijmout, natož se z ní poučit.
Naposledy upravil kolega dne 18 pro 2013 12:26, celkově upraveno 1
kolega

Příspěvekod strom » 18 pro 2013 12:24

Jo, Vzpomněl jsem si na toho cyklistu, co na Zemanovo předvolebním (nemyslím na prezidenta, ale za Zemanovce) mítinku zapískal na píšťalku a byl snad 6 hodin vyslýchán. Tak snad je chudák ještě živ a zdráv.
No, pokud to tu hoši sledují, tak já už to mám také spočítané, jelikož ví, kam zajít :mrgreen:
strom

Příspěvekod kolega » 19 pro 2013 06:44

strome, Jaryne: Tak penzion s prezidentem nesouvisí, myje si ruce Zeman. No pokud by jsme mohli tomuto vyjádření věřit (jako že jen velmi těžko, po jeho dosavadních vyjádřeních) tak je to buď akce jeho mstivých přivrženců a lidí, co se mu chtějí zavděčit, či upozornit na sebe, ale já bych se spíše přikláněl k úplně obyčejnému konkurenčnímu boji. Vzhledem k tomu, že policie sdělila majitelce penzionu jméno "autora" trestního oznámení, tak je to docela možné. Prostě nějaký místní konkurent, např. majitel méně úspěšného zařízení podobného zaměření, podle "využil" situace a snaží se takto ubrat zákazníky, poškodit vyhlášené jméno a pod., prostě otrávit jim život. ... Ale to bychom museli opravdu věřit prohlášení hradu :D.
kolega

Příspěvekod strom » 19 pro 2013 07:29

Kolego, tot otazka. Uz i Jaryne na to asi doplatil, kdyz tu vcera napsal, ze videl Milose v cernem hubertusu. Uz pomalu o Jarynovi mazou zaznamy stejne jako u Čanga z KLDR.
strom

Příspěvekod Jaryn » 19 pro 2013 08:23

Strome, v ramci autocenzury uvedomeleho obcana jsem si prispek smazal sam :mrgreen:

Milos nejspis jel z Vinohrad ze hrbitova pres Benesovo nabrezi na Hrad. Alespon podle toho, do ktereho pruhu najeli za Hlavkovym mostem. Mohli take pres Letnou. Nevim, kudy vedou cesty Pane. Ty jsou mnohdy nevyzpytatelne :roll:

Jinak tady nebudu na nikoho nadavat jen kvuli tomu, abych zapadl do kolektivu ci se nekomu zavdecil. To nikdy nedelam, byt by to mnohdy mohlo byt i velmi prinosne. To delaji hlavne ti, co se za necim bezohledne honi. Treba za penezi, moci, majetky a pod.
Jaryn

Příspěvekod strom » 19 pro 2013 08:49

Jaryne, taky myslim, ze jel ze hrbitova.
Jinak my tu na nikoho nenadavame, jen komentujeme okolni deni, jako to tu ostatne delame dlouha leta. Pokud se na spoustu veci divame zdrave kriticky, nevim, proc by se to nemelo tykat zrovna Zemana. Ja ho za nedotknutelneho opravdu nepovazuju. Tak snad te opravdu nechytli a ted nad tebou nikdo nestoji :)
strom

Příspěvekod Jaryn » 19 pro 2013 11:42

Strome, neboj, nikdo mne nediktuje, co mam psat :mrgreen: Lituji vsak, ze jsem vcas nezareagoval a nevyfotil ho v tom aute. Skla zacernena nebyla, takze jsem ho videl zcela zretelne. Ale stejne by asi chybelo svetlo, takze by to za moc nestalo. Take jsem nemel nastaveno sekvencni foceni, protoze mi uz dochazi kinofilm. Otazkou je, zda by jeho ostri hosi nezasahli. Toz to snat ne. :roll: Ja jsem ho take kritizoval, takze to mam polepene, na Hrade me vcil urcite nezamestnaji :( , byt kancler je z dediny, kteru znam. Toz o proverky uz pozada. Duveruj, ale proveruj :mrgreen:
No nic. Oplachnu si ho a povalim na vlak :)
Jaryn

Příspěvekod strom » 19 pro 2013 18:24

Tak jsem si dnes zakoupil v akci z Google play velmi chválenou klávesnici SwiftKey za akční cenu 20 Kč a musím říct, že je opravdu dobrá. Má velmi dobrou predikci, takže vytukam tak třetinu znaků. Nemám rád psaní bez diakritiky, takže tenhle problém jsem konečně odstranil.
strom

Příspěvekod Jaryn » 19 pro 2013 22:12

Strome, tož češtinu mám na LG už v základu. Jen se mi moc nechce přesouvat prstík. Když se nechce, tak je to horší než když sa nemože. Nos si už oplachovat nemusím, rýma polevuje, ale děsně mě bolí koleno, takže jsem vyjímečně využil před chvílí tramvaje o zhruba 280 km dále. MHD využívám linek 1, 2, 3, 4, 4, 6, 8, 9, 10, 10, C, B a A. Nejraději chodím pěšky, protože se tak dá poznat nejvíce. Pokud je ovšem čas. Včíl su připójený přes Fornet, což je fofr :roll: Až se přesunu asi v sobotu domů, tak přihodím zasej pár fot, opět aj z ČK, kde jsem využil slunné pondělí. Stále je tam co poznávat. Nádherná památková zóna. Šak aj na kopec sem vylézl, abych město pěkně viďél celé. Naproti je kopec Kleť s vysílačem, který je vidět aj od Budějc z druhej strany. Asik by to chtělo pobýt alespoň tydeň. Pokud nezahynu, tak se tam snáť někdy eště podívám. Je to tam krásné (n)
Jaryn

Příspěvekod strom » 19 pro 2013 22:37

Jaryne, já mám mobil určený přecijen pro čínský trh, takže klávesnici jsem měl jen defaultni googlovskou, která sice českou diakritiku umí, ale jen u jednotlivých písmen jejich přidržení, což je nepoužitelné. Nemá predikci českých slov, která nefunguje jen jako predikce, ale opravuje i překlepy. Ta SwiftKey funguje velmi dobře a za tu dvacku určitě stála. (n)
strom

Příspěvekod Jaryn » 19 pro 2013 22:50

Aha, takže jám jen tu základní od Googlu :cry: Ale v podstaťe mi stačí. :)
Jaryn

Příspěvekod strom » 19 pro 2013 23:09

Jaryne, vždyť jo. ;-)
Pro mne to má dva přínosy, že konečně píšu i z mobilu česky a navíc díky velmi chytrým predikcim mi docela často stačí zmáčknout téměř jen počáteční písmeno slova, hned jej vyberu a ještě to za slovem udělá hned mezeru. Naopak čárku v souvětí nebo tečku na konci věty to prisoupne zpět k poslednímu slovu. Dokonce to má zažité i některá slovní spojení a rovnou nabízí následující slova, nebo spojky za čárkou.
Třeba klávesnice u xperie tipo byla podobně dobrá, i když ne tolik. Předpokládám, že kolega to má u Samsungu vymakane, ten to řešit nemusí.
Jen jsem zmínil, že ji mají za 20 Kč i pro tablety a třeba by se ti hodila, když stojí méně než pivo :-)
strom

Příspěvekod Jaryn » 19 pro 2013 23:37

Strome díky za tip, na Google play jsem za peníze ještě nenakupoval, šak ani nevím jak, ani jsem se o to nezajímal. Používám jen aplikace zdarma, většinu jsem už vymazal, protože je nepotřebuji. Včíl by se mi spíš hodil Acylpoš.
Jaryn

Příspěvekod strom » 19 pro 2013 23:45

Jaryne, no můj první nákup za peníze na Google play byla právě dnes ta klávesnice, na kterou už jsem delší dobu myslel. Stačí jen zadat číslo karty jako všude jinde. Asi budu muset zase chvíli sledovat výpisy z účtu :-D Ale věřím, že to snad mají pohlidane. Navíc asi nejsem první, kdo tam platil :-D I když samozřejmě i tyto aplikace se dají někde ukrást a stáhnout...
strom

Příspěvekod Jaryn » 19 pro 2013 23:58

Strome, tož za těchto podmínek zásadně nic neplatím. U SA či Skylinku mám kredity, které se dají dobíjet a nemají na karty žádnou vazbu. Nanejvýš jsem využil DMS u mobilu. I tak jsem se raději zastavil přímo pod Hlávkovým mostem, než jsem přišel k tomu hořícímu přechodu, ktery jsi nedávno ráno fotil. Pak jsem pokračoval přes Florenc k Žižkovi na Vítkově, odkud jsem to vzal 303 metrů dlouhým tunelem na Béčko Křižíkova. Bohužel počasí za moc nestálo, takže se tam nejspíš někdy vrátím. Foto přihodím nejdříve v neděli.
S tím Kolegou máš dobrý postřeh :mrgreen: (n)
Jaryn

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem