NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod Jaryn » 11 pro 2013 01:02

Strome, já jsem tam byl v době, kdy stromy byly malé, kdy přes zeď do nedalekého velvyslanectví NSR prchali dédédróni. Málem jsem měl při focéní průser a stal jsem se nepřítelem lidu, protože mě kontrolovaly zrovna dvě policejní hlídky vébééé a nejspíš mě špehoval i nějaký ten estébák :mrgreen: Tak dlůho by ale marhulový strom nevydržél, musí tam být už nová výsadba. I Když ... Záleží hodně aj na odrůdě, podnoži a klimatických podmínkách.
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 11 pro 2013 01:14

Jaryne, v tabletech se moc neorientuju. I když asi není moc co zkoumat, je to téměř smartphone. Jediné, co je třeba si ohlídat, je ten displej.

Zrovna minulý pátek mi telefon ušetřil dost času ježděním po Praze, když jsem jel něco vyzvednout, ale opsal jsem si omylem úplně jinou adresu, takže až na místě mi řekli tu správnou. Tak jsem se podíval, kde to je, okamžitě jsem zjistil, že se tam dá dostat autobusem, který jel zrovna kolem mne a pak s přestupem na tramvaj, takže jsem popoběhl a bleskově jsem do něj nastoupil. Pak jsem se bleskovou GPSkou samozřejmě bez asistence ujistil, zda jedu správným směrem :mrgreen: Cestou zpět jsem jel jinam než odkud jsem vyjel, takže mobil opět posloužil. Takhle má vypadat užitečný přístroj a to jsem využil v podstatě jen mapy a jízdní řád. (n) Kdybych ten mobil neměl, tak jsem strávil touhle akcí klidně i o hodinu víc.

S mobilem jsem zatím velmi spokojen. Dá se na něm i dobře vyřídit pošta, když mobil položím na stůl delší hranou k sobě, tak se dá vcelku dobře psát jako na klávesnici a jde to rychle i na 4,5" displeji. Takže mně ten mobil už nějaký čas ušetřil. Kromě toho, že o dost víc ho vzal :mrgreen:
Naposledy upravil strom dne 11 pro 2013 01:20, celkově upraveno 1
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 11 pro 2013 01:18

Jo, jízdní řády tam v pdf také nějaké mám, byť MHD jezdím minimálně.
Tablet se liší hlavně velikostí displeje a některými funkcemi. Jinak se v tabletech také neorientuji. Jen tak zkůšám.
Naposledy upravil Jaryn dne 11 pro 2013 01:22, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod strom » 11 pro 2013 01:21

Nic, jdu spat. Třesoucí se vole Jirka R. dnes po večeři (nebo před večeří, každopádně před fotbalem :mrgreen: ) rozsvítil vánoční stromek, takže teď už může nastat konečně ta vytoužená pohoda :roll:
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 11 pro 2013 10:04

http://mobilizujeme.cz/clanky/xiaomi-an ... stim-roce/
Takhle se ma vyrobce starat o sve zarizeni. (n) Na 4.4 se tesim hlavne proto, ze bych snad mohl mit na Mi2A vice volne RAM.
strom

Příspěvekod kolega » 11 pro 2013 18:22

stome, to je pozoruhodný, jak se ti Číňani snaží (n) . Já bych měl snad také v lednu updatovat na Kit Kat, alespoň se o tom již delší dobu šušká na diskuzích a pak také - viz obrázek:
Obrázek
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 11 pro 2013 18:40

Teda Jaryne :mrgreen: Dáš ty ten foťák vůbec někdy z ruky? :)
strom

Příspěvekod strom » 11 pro 2013 18:51

kolego, myslím, že si v Xiaomi vzali strategicky docela tvrdej oříšek, protože ta MiUI jim asi dává dost zabrat. Reagovat potom na nové Androidy jde trochu stěží, když Android vcelku výrazně upravují. I když to zas tak nevadí, co se týká funkcí, jelikož Kit Kat slavnostně předvádí některé funkce, které Xiaomi dávno má. A některé stále nejspíš ještě neumí, jako třeba podtaktovat procesor nebo uzamykat aplikace v RAM, které vcelku využívám. Takže chápu, že pro Xiaomi je výhodné všechny telefony sjednotit na Kit Kat a zaobírat se jen tím. Spíš jsem zvědav na tu optimalizovanou správu RAM, ta by se mi hodila, když už jsem se zbavil Mi2S. 1 GB v Mi2A je už docela znát a sem tam mě to omezuje.
strom

Příspěvekod Jaryn » 11 pro 2013 18:55

Strome, dám foťák z ruky, když v ruce držím ... :mrgreen: Dělám si ze všeho čurinu, ale jsem úplně nějak v ... Obrázek raději změním, abych některé neuváděl v omyl :mrgreen:
Kolego, už je i Android 4.4.2 http://www.svetandroida.cz/lg-oficialne ... lay-201312
Jaryn

Příspěvekod strom » 11 pro 2013 19:05

Jaryne, a proč? To potřebuješ obě ruce, abys ho udržel či co? :mrgreen:

Jinak se mi konečně povedlo poslat zprávu administrátorovi, aby aktualizoval forum na aktuální Tapatalk. Velmi šikovná věcička, šetří to čas a nezasírá mi to mail. (n)
strom

Příspěvekod Jaryn » 11 pro 2013 19:15

Strome, nevím, co máš namysli :?:
Jaryn

Příspěvekod strom » 11 pro 2013 19:17

Jaryne, to nevadí. Je to tak lepší :)
strom

Příspěvekod Jaryn » 11 pro 2013 19:25

Strome, je zajímavé, co všechno mohou způsobit obyčejné tři tečky :mrgreen:
Takto mě snad nikdo nepozná :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod strom » 11 pro 2013 19:33

:mrgreen:
strom

Příspěvekod Jaryn » 11 pro 2013 22:15

Strome, ty jsi byl určitě včera slavit 76. narozeniny pána jménem Karel Jan Nepomuk Josef Norbert Bedřich Antonín Vratislav Menas kníže ze Schwarzenbergu - německy Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena Fürst zu Schwarzenberg ;) Jak má velké tlačítko zvonku u dveří, zvlášť má-li své jméno uvedeno dvojjazyčně ? :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod kolega » 17 pro 2013 13:21

strome, Jaryne: čochňám se teď v bezdrátovém nabíjení mobilu, jakožto jedním z Vánočních dárků synátorům (a sobě :D) a na celé té věci mne zaráží jedna věc. Vychází mi totiž účinnost sotva 40% (teoretická 43%, při 5V napájení to sežere skoro 1,5A a vydá do mobilu pouze max. 0,65A). OK, je mi jasné, že to s použitým elmg. principem se nikdy nedosáhne 100% účinnosti, ať už to pracuje na jakékoliv frekvenci.

Wirelles je prostě módní trend, tak nikomu nevadí, že se tu pro pohodlí doslova mrhá energií. Vždyť za stejnou cenu energie, potřebnou pro bezdrátové nabití jednoho mobilu, by se v klidu nabily 2 mobily (či tablety, foťáky, notebooky a podobná mobilní havěť) klasickou drátovou technologií :D

Zelení kde jste, že vám tohle nevadí a jinak prosazujete třeba zákaz klasických žárovek, jakožto málo účinných zdrojů světla ? Představte si, kdyby tohle využívalo celosvětově jen třeba 5% majitelů mobilů, kolik GWh !! energie by se ztratilo v éteru a kolik elektráren na světě běží jenom na portytí těch ztrát zbytečně?, jak tak zbytečně zatěžují životní prostředí a ..... :mrgreen: :mrgreen:

Co si o tom myslíte?
kolega

Příspěvekod strom » 17 pro 2013 15:12

kolego, díky, to je zajímavé info (n) To mne vůbec nenapadlo, že ta účinnost je takhle slabá, i když i intuitivně (pro mne jakožto neelektrikáře) to tak musí být. Takže většina zbytku se vyzáří do okolí a našich hlavinek, pokud to má člověk u postele či na pracovním stole...

Zastrkovat nabíjecí kabel mi zrovna tolik nevadí. Já spíš uvažuju o nějaké power bance, ale ne zapouzdřené, ale s možností výměny článků, aby to vyšlo o něco levněji při případné výměně článků. I když otázka je, zda to má vůbec význam nad tím takto uvažovat, jelikož ta kastle odejde možná dřív než ty články. Těžko říct.
I přesto, že se u zdroje (notebooku) pohybuju vcelku často, už se mi několikrát stalo, že jsem dorazil s 1% baterie. Takže něco přenosného do zálohy by se mi hodilo.

http://www.ebay.com/itm/5V-2A-1A-Mobile ... 25813fbbe1

https://www.fasttech.com/products/0/100 ... -37v-18650
strom

Příspěvekod kolega » 17 pro 2013 18:14

strome: To bezdrátové nabíjení jsem pořídil jen čínské provenience za pár kaček, nikoliv originální, ale svůj účel splní také, parametrově nezaostává a hlavně mi to vleze pod původní zadní kryt, nemusím ještě pořizovat nový, silnější. ... Jinak o té powerbance jsem také uvažoval, měl jsem už vyhlídnutý modul s 12 000 mAh, což by vystačilo na skoro 4 nabití, ale s pořízením tohoto founa jsem se dostal s výdrží s rezervou na 3 dny a když ho nyní ještě občas odložím, třeba v práci na nabíjecí podložku, tak klidně i ten celý pracovní týden vydrží a nabiju ho zase na 100% až přes víkend.
Naposledy upravil kolega dne 17 pro 2013 18:18, celkově upraveno 1
kolega

Příspěvekod Jaryn » 17 pro 2013 18:17

Kolego, nevím, místy mám pocit, že některé šetření je spíš pokrytectví a nesmyslná byrokratická nařízení. Naproti tomu o kolik více energie za chlazení se spotřebuje v moderních domcích bez sklepů - jen na základové desce. Takže žádný výběr, zda pivo chladit na 3. či 7. schodu :(

Dnes jsem se šel podívat na Vítkov, kde jsem ještě nebyl. A v duchu si říkal, kolik peněz by se dalo utržit ve sběrně za mosaz ze dveří a Jana Žižky na koňovi. Ani jsem to nedomyslel a objevil se chlap s vysílačkou. Že by četl mé myšlenky ? :mrgreen:
Také jsem si všiml, že Žižka sedí na koňovi a ne na kobyle. :mrgreen:

Díky chytrému telefonu mi málem ujelo metro Siemens před nosem jen proto, že mladík přede mnou ani při nastupování nepřerušil svoji "práci" na svém chytrém telefonu a zůstal stát těsně za dveřmi. Na poslední chvíli jsem ho slovně popostrčil. Jinak bych musel čekat na další vlak a nemusel bych se ani vejít do časového limitu. Není nad chytré telefony :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod kolega » 18 pro 2013 06:00

No a do toho si ještě přijdou se zprávou, že klikni zde. Nevím jestli to je kachna, nebo pravda, ale podle mého je to takový malý "Vánoční dárek" veřejnosti. A co je v něm? No chystáme vám novou ekologickou daň, tentokrát na elektroniku !!!. Tohle je jenom první polínko do ohníčku mediální masáže, mající za úkol připravit si "půdu" pro její zavedení. Strome, Jaryne zdraží nám asi elektronické hračky :D .
kolega

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem