Toto nemusíte číst 445 Pokračování na vlastním...

Moderátoři: MakB, TNČ moderátoři

Re: Toto nemusíte číst 445 Pokračování na vlastním...

Příspěvekod bmx » 16 lis 2013 00:46

Otulo, tak znovu stejny postup i s druhym obrazkem... :shock:
bmx

Příspěvekod Zdeněk MAKAČ » 16 lis 2013 02:59

Petr M píše: 15.11.2013 v 10:57 hod. píše
je sranda si od otuly precist ty kecy o sigme sd1..... zda se, ze to bude velkej, bystrej a naramne chytrej srandista.... kterej videl tu sigmu tak leda z ponorky v kalny vode..... :lol:

Zdravim,
Petr

P.S. Obzvlast srdecne zdravim pritele Zdendu Makace!!!!!! ;) (n)

To je citace ze str.313 a diskuze je již na str.315 ke konci stránky, možná, že tato zdravice spatří světlo světa už na začátku str.316. Díval jsem se na DC tenis a poté na ČR-Kanada-fotbal a na vlákně jsem až nyní.

Takže panu Arnovi, Mahlerovi, Petrovi a dalších asi 96 jeho nicků nebudu zde oživovat, chci připomenout, že jsem na internetu od roku 2002 (dvatisícedva) registrován stále pod jedním nickem a než jsem mu stačil odpovědět na jeho velice upřímnou zdravici zde, tak se do mě stačil navést s plnou polní, jak je u něj ostatně zcela normální. On je totiž nenormální, opravuji, je velice nemocný na hlavu.
Mno a protože je nějakou dobu mimo českou realitu, přesto se budu snažit s ním mluvit, jak mi zobák narost a sděluji ti Petře, že normálnímu člověku by stačilo jasně a stručně sdělit, že mu fouklo pod tašky... , ale na tobě se vyřádila vichřice a ještě jsi musel utýct z trychtýře tornáda.
Jako preambule stačí.

Tady se sluší, abych pozdravil svého internetového přítele Otulu, kterého si vážím pro jeho vrozené povahové rysy s vysokou empatií, jenž daleko převyšují všechny vrcholky hor na snímcích (o fotografii mám jiné představy) pana Arna a je zcela jedno, zda-li zdařilých nebo méně vydařených.

K věci:
Vysokou fotografickou školu provozuji a jsem ochoten, na základě naší internetové známosti s panem Arnem udělat výjimku a pozvat pana Petra-Arna do nultého ročníku začínajících fotografů. Osobně dohlídnu na to, aby se ti ostatní studenti nesmáli pro tvoji všehoschopnost a počítám i s tím, že budu muset přistoupit na další kompromis a min 2x v týdnu zneužít kámoše psychiatra, který má ode mne na škole pronajatou privátní ordinaci, aby pro mého začínajícího studenta věnoval na oltář vlasti pár ordinačních hodin, spešl pro tebe.

S pozdravem
"Kéž by už v Bavorech přestalo foukat!"
rektor soukromé VŠ fotografické v Bílině, co nemá daleko, poslat pana Arna nejdříve do rekta.

PS
příloha je pouze pro přehled, kolik návštěvníků vlákna TNČ zde bylo...
Přílohy
_DSC2604.jpg
_DSC2604.jpg (291.97 KiB) Zobrazeno 3626 krát
Zdeněk MAKAČ

Příspěvekod ruby52 » 16 lis 2013 04:07

zdar, zřejmě stařecká nespavost na mne dolehla (y)
Přílohy
B0130023.jpg
B0130023.jpg (638.78 KiB) Zobrazeno 3617 krát
Vladimír
ruby52

Příspěvekod ruby52 » 16 lis 2013 07:58

Ljuba píše:
ruby52 píše:minulý měsíc, když jsem mašíroval přes Radhošť domů do Rožnova, potkal jsem tam náhodou své dva kámoše, léta jsme se neviděli, do učení jsme spolu chodili :) pěkně jsme pokecali (n) ( Cyril end Metoděj )

Nepotkali jsme se jako kámoši ;) ?

ahoj, možná jsme se potkali, ale ještě jsme nevěděli, že jsme kámoši ;)
Přílohy
B0130028.jpg
B0130028.jpg (535.63 KiB) Zobrazeno 3592 krát
Vladimír
ruby52

Příspěvekod josef38 » 16 lis 2013 09:40

Vladimíre pěkný, ale ty mraky už jsou dost přepálený! Škoda! Ahoj, J. :-)
josef38

Příspěvekod Petr M » 16 lis 2013 09:59

:o
Naposledy upravil Petr M dne 25 lis 2013 13:22, celkově upraveno 4
Petr M

Příspěvekod Petr M » 16 lis 2013 10:12

Ljubo, priznej se..... ze to bylo u tebe na vlakne kapku jinac...... :lol:

e: CHALOUPKA 114 - Jedeme dál "v novém kabátě".

Příspěvekod Ljuba » včera, 17:39

(n) (n) (n) (n) (n) (n) Péťo nádhera!!! Koukali jsme s Mírou.

pozn. ...holt to je uz tak na tom svete.... kdyz se z nedostatku jine prilezitosti musi se smeckou vyt...... :lol:
Naposledy upravil Petr M dne 20 lis 2013 13:02, celkově upraveno 3
Petr M

Příspěvekod ruby52 » 16 lis 2013 10:17

Josefe jó, ale je tam toho hodně ve tmavo , já se ale věšet nebudu, neboj :)
Vladimír
ruby52

Příspěvekod otula » 16 lis 2013 11:21

Petře, to nemáš nic jiného na práci, než někam chodit prudit? Ale když už teda vzpomínáš ty svědky, tak ano, byl tam tehdy například Josef (38) - to byl asi jediný člověk, od kterého jsem dostal rozumné rady. Pro ty, kdo tam nebyli - chtěl jsem poradit, co může způsobovat to, že mám většinu snímků rozmazaných - ve větší či menší míře to byly všechny, které nebyly foceny na plnou díru, tahle souvislost mne ale tehdy nenapadla (ona totiž příčinou byla clona, která při svém pohybu pohla vnitřní částí objektivu). Jako skutečně zrcadlovkový laik jsem hlavně viděl, že u každého rozmazání vidím v hledáčku po odfocení obrovský pohyb scény - a vzhledem k tomu, že jsem věděl, že se používá jistý bulb režim kvůli tomu, aby zrcátko svým pohybem nerozostřilo scénu, bylo pro mne hlavním podezřelým. Petrova teorie byl nefunkční vypínač stabilizace, ale hlavně jsem se dozvěděl, že je to mýma rukama.

Největší perlu mi tehdy napsal právě pan Mahler, cituji: "a vubec nevi, ze se fotak se zapnutym stabi nesmi upevnit na stativ; to se mu to pekne roztrese az se mu to jednou po..."

Přiložím i fotky, které byly součástí toho, co jsem posílal na reklamaci a o čem Petr tvrdí, že to bylo jinak.
Přílohy
fleky.jpg
A tady jsou ty fleky, které mi foťák s oblibou dělal asi na 5 % snímků - věřím tomu, že Petr bude tvrdit, že si za ně mohu také svou neschopností.
fleky.jpg (164.68 KiB) Zobrazeno 3638 krát
lens.jpg
Tohle je foceno z toho stativu - už nevím čas, ale byl to maličký zlomek sekundy, protože to bylo foceno za bílého dne, nasvíceno rozzářeným sluníčkem - srovnání toho super Sigma OS objektivu, nastaveného na cca 135 mm a manuálního objektivu Jupiter.
lens.jpg (1008.57 KiB) Zobrazeno 3638 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 0 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/8
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SIGMA SD14
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
srovnani.jpg
Tohle je srovnání, kdy fotím z ruky stabilizovaným objektivem při času 0,04 s a ohniskem 42 mm versus nestabilizovaným objektivem taktéž z ruky na 200 mm a 0,7 sekund.
srovnani.jpg (186.72 KiB) Zobrazeno 3638 krát
otula

Příspěvekod Petr M » 16 lis 2013 12:18

Otulo, mas pravdu, ale mne to je opravdu dneska uplne fuk.....jak si to tady napises tak ti to podepisi... :) Mi jde ted jenom o jedno; abys nebalil Sigmu SD1 Merrill do jednoho pytle s tvymi "zkusenostmi" se sigmami, protoze se jedna o uplne jiny fotak nez tehdy treba ty sd14ky. Sam jsem tehdy mel se dvema sd14 take potize, u jedne se mi rozpadla pri foceni uzaverka a zrcatko, u druhe zase bylo barevne nastaveni spatne, vse slo do zelenozlute. Ale kdyz jsem pak Dostal sd14 od vyrobce tak jak mela byt, v naprostem poradku, tak pak to byly take super fotky. Mnozi referencfotografove foti pro sigmu D. s nimi dodnes a delaji s ni suprove fotky. A s sd15 se Sigma natolik vylepsila, ze ta sd15 je nejlepsi Sigma vsech dob co se tyce toho 4,6MP Foveonu.

Samozrejme, ze jsme se ti tenkrat vsichni na vlaknu snazili nejak pomoci; ale bylo to s tebou tezke, tenkrat jsi byl jak fotograficky, tak technicky jako majitel sigmy na uplnem svem fotografickem zacatku, coz i ted musis uznat a radit ti bylo tezke. Take jsi se ostychal ze zacatku vubec tu sigmu poslat zpet, protoze jsi ji koupil tenkrat u podivneho obchodnika, ktery s tebou zkousel v pisemnem styku ruzne kejkle, kterym jsi veril a vubec, bylo ti tezke poradit. Co se tyce objektivu se stabilizatorem, tehdejsim stabilizatorem v prvnich fazich jeho vyvoje, se opravdu nesmelo objektiv se zapnutym stabi upevnovat na Stativ... to by ti melo byt ale zu dnes jasne..... Jinak, se neminim dal o Tom s tebou bavit, nema to cenu pro nikoho.

Co se tyce te tve ukazky tady jako posledni, rekne kazdemu, kdo te materii aspon trosicku rozumi, jak to tenkrat bylo s tebou az pretezke.... :)

Zdravim,

Petr

P.S. S cim ted vlastne Otulo fotis?
Naposledy upravil Petr M dne 20 lis 2013 13:03, celkově upraveno 2
Petr M

Příspěvekod ruby52 » 16 lis 2013 12:20

zdar výzkumníci ...
Přílohy
B0130024.jpg
B0130024.jpg (535.17 KiB) Zobrazeno 3622 krát
Vladimír
ruby52

Příspěvekod Petr M » 16 lis 2013 12:26

Tedy Vladimire, co Sem strkas stale ty "omalovanky", aby ti je Makac neomlatil trba o hlavu.... :lol:

Vlado, parada!!!!!! (n)
Zdravim,
Petr
Petr M

Příspěvekod otula » 16 lis 2013 13:00

Petře, když mi vysvětlíš mechanismus toho, že když přichytím foťák se stabilizovaným objektivem na stativ, nechám ho uklidnit a dálkovou spouští sejmu snímek na 1/80 sekundy (jak jsem zjistil, že zůstalo v té skládance v EXIFu), že ho mám rozmazaný jak prase (a není to dle tebe chyba techniky), tak si nasypu popel na hlavu a uznám, že jsi borec. V opačném případě si v tom borcovi zaměň 2. a 3. písmeno tak, aby z toho vzniklo jiné slovo.

Ohledně vlastností SD1 už jsem napsal, že jsem si na ukázkových snímcích všimnul stále stejného problému se škaredým purpurovým šumem, stejně jako trpěla SD14. A jak jsem zmínil, má ho tam i takový mistr, jakým jsi ty. Pokud ho nevidíš, přikládám lehce prosvětlený výřez z tvé vlastní fotky. Ale myslím, že o něm dobře víš, a proto mnohé fotky barvíš do fialova abys to zakryl, protože v jiných barvách to příliš bije do očí. Dobrou zprávou je, že se inženýři ze Sigmy dokopali k tomu, že přidali do SPP nabídku Fringe Correction, kterou lze celkem účinně potlačit i tento problém.

A abych odpověděl na tvůj dotaz (i když ty odpovědi na mé dotazy ignoruješ), fotím stále Sigmou SD14 a k tomu ještě Canonem 40D - a jsem zvědav, jakou urážku zase na základě těchto informací vyplodíš.
Přílohy
purpurovy-sum.jpg
Purpurový šum, typický pro Foveon, který je vidět jak v tmavé vodě, tak i v prosvětlené oranžové vodě.
purpurovy-sum.jpg (36.37 KiB) Zobrazeno 3616 krát
otula

Příspěvekod Hejhulák » 16 lis 2013 14:00

Sakramentská bando, týden vás tu nechám bez dozoru a už se perete :-(

Máku, nasaď rukavice a rozdej pár direktů, přeci to tu není určené k osobnímu napadání... Zatím tu nevidím moc technické diskuze, jen "přetečené" emoce...

Dám vám tu pár odlehčujících z Alianz arény v Mnichově, kam se asi každý denně nedostane...
Stavba je to monumentální, i když ani v Německu není největší.
Akustika fantastická, tři jsme zařvali na ochozu "gól" a ještě vteřinu to doznívalo... (správce z hlídací agentury nechtěl křičet s náma, tvrdil, že mu není jasné, do které branky ten gól padnul :-) )
Jak to zní při plné návštěvě skoro 70 000 lidí si už nedokážu představit...

Takže z ruky pár dokumentačních snímků...
Přílohy
Arena.JPG
Pohled zvenku... Při příjezdu po A9 to vidíte stejně...
Arena.JPG (90.97 KiB) Zobrazeno 3608 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 24 mm
Čas expozice: 1/40 sec.
Clona: F/4
ISO: 2500
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: Canon EOS 5D Mark II
Exposure bias: 1/3 EV
AA_2013_2.jpg
Světelné rampy - podpora růstu trávníku... Inu tráva jako tráva, že :-D
AA_2013_2.jpg (348.17 KiB) Zobrazeno 3608 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 105 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/8
ISO: 1000
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
AA_2013_4.jpg
Tanečnice z brazilské Lúčnice...
AA_2013_4.jpg (158.79 KiB) Zobrazeno 3608 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 65 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
ISO: 4000
Použití blesku: Flash fired, compulsory flash mode
AA_2013_3.jpg
I pro baby tam cosi bylo :-)
AA_2013_3.jpg (186.34 KiB) Zobrazeno 3608 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 70 mm
AA_2013_5.jpg
AA_2013_5.jpg (137.65 KiB) Zobrazeno 3608 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 105 mm
Hejhulák

Příspěvekod otula » 16 lis 2013 14:07

Ahoj Milane, záběry máš povedené. Fotbal mne sice nebere, takže to jde mimo mne, ale ty holky nevypadají špatně :)
otula

Příspěvekod josef38 » 16 lis 2013 14:19

Ahoj Milane, fotky prima!
Vesměs 4000 ASA! (n) (n)

Otula, o tom purpurovém šumu vím a také se mně moc nelíbí. Stále si ale myslím, že foveon budoucnost má, musejí na něm soudruzi ještě trochu zapracovat. Myslím ale, že se můžeme jednou těšit! To rozlišení třeba u DP 1, 2, 3 je dobré dost!! (n) Skoro už jako u Bayera! ( pokus o žert, skalní foveoňáci. Nic ve zlém! :-) )

Vladimíre hezké, určitě se fotka bude líbit i jiným, v mém pohledu ale trochu moc barviček. Zůstaň svůj!!! :-)
josef38

Příspěvekod otula » 16 lis 2013 14:31

Josefe, však já jsem nikdy neřekl, že Foveon nemá budoucnost :) Kdyby někdo udělal foťák, který bude mít kresbu a ostrost Foveonu + šumové vlastnosti, chování v přímém protisvětle a rychlost kvalitních bayerovských foťáků, tak by všechny ostatní převálcoval...
otula

Příspěvekod OVal » 16 lis 2013 15:11

otula píše:Josefe, však já jsem nikdy neřekl, že Foveon nemá budoucnost :) Kdyby někdo udělal foťák, který bude mít kresbu a ostrost Foveonu + šumové vlastnosti, chování v přímém protisvětle a rychlost kvalitních bayerovských foťáků, tak by všechny ostatní převálcoval...

On už je na trhu, ale stejně nikoho nepřeválcuje. Neumí totiž barvy. Ale neumí je skvěle (n) Leica M Monochrome :D
Vlastně co to plácám. Josef s ní umí i barvu. Jen ta rychlost v tomto případě poněkud - ehm - zaostává. ;)
OVal

Příspěvekod josef38 » 16 lis 2013 15:58

OVal píše:On už je na trhu, ale stejně nikoho nepřeválcuje. Neumí totiž barvy. Ale neumí je skvěle (n) Leica M Monochrome :D

Ondro, přesně tohle mě při čtení Otulova příspěvku napadlo také!
A snad aby ostatní věděli o co kráčí s těma barvana. Ondra myslel použití tří expozic a tří předřazených filtrů ( R, G, B ) a následné složení barevného snímku. S Ondrou jsme tuto možnost zkoušeli. :-) Mějte se!
josef38

Příspěvekod ruby52 » 16 lis 2013 16:11

klucí dík,
manželka odběhla do obchodu, tak využiju situace a ty Milanovy opálené baby taky chválím :) (n)
dědku svým zůstanu, neboj, že kvůli tobě bych se nějak obtěžoval :lol:
Přílohy
B0130018.jpg
B0130018.jpg (519.92 KiB) Zobrazeno 3561 krát
Vladimír
ruby52

PředchozíDalší

Zpět na Toto nemusíte číst