8ka byla jen taková nouzovka. Jasovej rozdíl je dost velký, obzvlášť se sluncem v záběru, ale LMM zvládne hodně i bez HDR. Kdybych si pohrál s vyvoláním, dalo by se z toho vytáhnout i o dost víc...
josef38 píše:Ondra píše:To musí být ale starší fotka, že? Pokud vím, tak tramvaj č. 23 už bohužel nejezdí :/
Z EXIFU:
Datum/čas pořízení snímku 2007:09:27 20:26:08
Jen tak pro pobavení, jako študák jsem jezdil o prázdninách, coby průvodčí tramvaje. Teď se tyto brigády už nekonají, ani není proč, protože průvodčí jaksi zanikli. Tehdá to ale byla študáky vyhledávaná brigáda. Byli totiž placeni stejně, jeko kmenoví zaměstnanci.
Ovšem tehdá musel průvodčí, i brigádník student, znát zpaměti všechny stanice tramvají, autobusů a trolejbusů. Bylo to proto, aby mohl dávat cestujícím informace, ale hlavně proto, aby uznal, nebo naopak neuznal přestup na jinou linku. Přestupovat se totiž smělo jen za jistých podmínek a ne všude. Průvodčí procházel vozem s brašnou na břichu a revizorů se obával hlavně on, už ne tolik cestující. Protože to, že cestující neměl platný lístek, byla chyba průvodčího. Lístek stál 0,60 Kčs a dostal ses na jeden lístek po několika přestupech z jedné periferie Prahy na druhou, na opačném konci. Přestupovat jsi mohl kolikrát chtěl, spíše, kolikrát bylo třeba! Na lístku se vyznačovaly kleštěma čtyři dirky.
Bylo to: 1. datum, 2. číslo tramvaje, autobusu, nebo trolejbusu, 3. čas, 4. místo nastoupení a směr jízdy ( pásmo )
Do tramvaje se mohlo naskakovat a z ní vyskakovat, což i průvodčí využíval, aby prodal co nejvíce lístků. Tehdá tramvaj jezdila Škrétovou ulicí kolem muzea, bylo tam stoupaní a zatáčka, tudiž tramvaj musela jet pomalu. Nebyl potom problém vyskočit z první plošiny a naskočit do druhé, jen proto, aby se průvodčí nemusel prodírat vozem a aby prodal více lístků. Byly potom větší premie!
Tak promiňte tute "menší" vsuvku ve foru o Leice!
OVal píše:Ano, je to zrcadlovkový objektiv, v mém případě konkrétně pro Nikon. Mám na první pohled nesmyslnou redukci pro použití objektivů Nikon na tělech s bajonetem LeicaM. Ale v tomto případě se hodí. Ostření se nikam nepřenáší, ale u 14ky je to celkem jedno. Ostřím odhadem dle stupnice na tubusu, při trošce zaclonění je ostré vše.... Kdyby LMM měla živý náhled, tak mohu použít i ostatní nikonní skla s vlastním clonovým kroužkem... Ale nemá, takže používám jen tento a zkusil jsem i rybí očko 8mm (ten je ale pro crop formát, tak musím dost řezat.) Třeba se časem odhodlám koupit Voigtlandera 15ku, nebo 12ku...... Přikládám pro zajímavost jeden snímek z té 8ky. Ale žádná hitparáda.....
MirekE píše:Tyhle naskakovaci tramvaje jsem nezazil vubec, jen kratce nasledujici generaci, ktea byla jeste pred temi cervenymi, vpredu pruvodci cinkal takovym kozenym paskem. Listky za sedesat haliru znam, i to cvakani. Hlavne ze dnes musi byt s ochrannymi prvky... To co popisujes znam z filmu Andel na horach
josef38 píše:Jo a zkoušel jsi CornerFix?...
josef38 píše:Ano pánové, je to tak.A ta kabina řidiče byla od cestujících oddělena přepážkou. Ne ovšem u všech!
OVal píše:Mirku, máš pravdu. Někdy to je kontraproduktivní, někdy jen snaha o nevšední pohled a snaha zakrýt absenci něčeho jiného zajímavého - třeba zajímavého světla. Ale přesto mám tyto ultraširokáče rád... A ta krajina je parádní. Takovej kaňon- je dobře, když spadne jen čelist...
josef38 píše:je dobře, když spadne jen čelist...
Pro krytku z objektivu bys asi dolu už nešel!
MirekE píše:
No, me se svirala z pouheho pohledu dolu, dolu bych nelezl ani pro penezenku... Dival jsem se ted na svou verzi toho snimku a vypada dost vyblite. Asi bych to mel znovu naskenovat.
MirekE píše:No jo, az bude dobra sezona, tak musis sbalit rodinu a...
josef38 píše:Jedná se o tyto vozy:
http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... CA&dur=422
A omlouvám se za mystifikaci ohledně současné ceny za jízdu starou travaji. Je poněkud nižší. Takže se asi svezu!
OVal píše:MirekE píše:No jo, az bude dobra sezona, tak musis sbalit rodinu a...
Tolik mne zase neštvou, ti moji holomci, abych je nechával na dně kaňónu![]()
A stejně by nás imigrační do Jú es ej nejspíš ani nepustili...
Ale pravda je, že mne ta příroda tam moc láká...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků