M9 nemá AA filtr. RX1 ano, RX1r už ale také ne. Je otázka, co preferovat. U fotoaparátu bez AA filtru je zřejmě větší nebezpečí vzniku moare.
Oba fotoaparáty jsou dobře zpracované a každý z nich má oproti tomu druhému své výhody, ale také i nevýhody. Pro street fotografii se mně zdá výhodnější ten Soňák. Je míň nápadný, a mohu s ním fotografovat, aniž bych ho přikládal k oku, díky dobře pracujícímu AF, i při zcela odcloněném objektivu. S Leicou takto mohu fotografovat na ulici jen starým lejkařským způsobem, což je nastavit na clonovém kroužku pokud možno trochu větší clonu a odhadem zaostřit. Takto fotografuje v současnosti jeden majitel M9, ( nick = LUPER ) a tuto technologii zvládl dokonale. Jestli chceš, mrkni se na některé jeho obrázky:
viewtopic.php?f=12&t=155&start=1420V současnosti na tomto vláknu exceluje jistý OVal, se svými monochrom. krajinkami, z Leicy MM. Také doporučuji shlédnout. Oba nasadili laťku hodně vysoko a já se za nima jen sotva belhám! Ale je vždycky lepší, mít někoho dobrého před sebou!

Co bych možná ještě ale u RX1 uvítal, by byl u výklopný displej. Hodně by mi to ulehčilo práci při takovém tom "paparazzi" fotografování!
Oba fotoaparáty jsem porovnával při stejném záběru, u Leicy jsem použil SUMMICRON 35, ASPH a zdá se mi, že je na tom po všech stránkách Leica o chloupek lépe. Ale byl to jen velice subjektivní testík a výsledky jsem nebral příliš vážně. Ono jde totiž velice těžko oba aparáty porovnávat! Každý je někde jinde! Měj se! J38.